Προς το περιεχόμενο

Εγκατασταση σε εξωτερικο σκληρο.


-NetHawk-

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Γινεται?Κυριως με ενδιαφερει για τη διανομη Ubuntu αν μπορεσω να την εγκαταστησω σε εξωτερικο σκληρο γιατι βρηκα ενα πολυ καλο tutorial και θελω να αρχισω λιγακι να ασχολουμαι.Ευχαριστω.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Φίλε,όλα είναι θέμα ΜΒR.Άν υπάρχει στο σύστημα ΜΒR που να βλέπει Linux διανομές(LILO,GRUB etc) θα γίνει.To MBR γράφεται στοω κύριο σκληρό δλδ αυτόν που έχεις ώς master. Αν είναι εξωτερικός ο σκληρός,πρέπει να έχεις στο MBR γραμμένο κάτι που αναγνωρίζει τη διανομή.Κατα τα άλλα,δέν ελιμαι σίγουρος οτι ένα main install του ubuntu θα τρέξει.Πάντως υπάρχει πλήθος άλλων που το υποστηρίζει.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μαλιστα...Ειμαι σχεδον ασχετος με το λινουξ και βρηκα ενα πολυ καλο tutorial για διαβασμα αλλα απευθυνεται σε χρηστες Ubuntu...Γι'αυτο ρωταω συγκεκριμενα για Ubuntu.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 1 μήνα μετά...

prepei to bios na mporei na kanei boot apo exoterikes syskeyes

 

an mporei mallon ginetai

 

alla giati den dokimazeis ena live cd kapoias dianomhs ?

to cd tou ubuntu einai live cd. dhladh trexeis to ubuntu apo cd kai ram xoris mesolabhsh tou sklhrou sto pc, pou menei athiktos

 

sorry gia ta greeklish.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

? Εχω τρεξει live cd, τωρα θελω να περασω στην εγκατασταση του λειτουργικου. Κατα προτιμηση σε εξωτερικο δισκο, μπορω να ξερω αν γινεται μεσω καποιας λειτουργιας του live cd εννοεις;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Γίνεται ανεξάρτητα του αν υποστηρίζει το BIOS boot από usb συσκευές, το μόνο που χρειάζεται είναι να μπει ο GRUB στη συσκευή από την οποία πάει να κάνει boot το BIOS (είτε είναι CD, είτε σκληρός δίσκος είτε Floppy drive).

 

Δε ξέρω αν υπάρχει αυτή η δυνατότητα στον installation wizard κάποιας διανομής, όμως για διανομές όπως το gentoo, το frugalware, ή το archlinux που διευκολύνουν την "χειροκίνητη" εγκατάσταση από κονσόλα φαίνεται ότι δεν έχει ιδιαίτερες επιπλοκές το εγχείρημα. Η διαδικασία περιγράφεται εδώ, απευθύνεται σε Gentoo, όμως τα σημεία που μας ενδιαφέρει να απομονώσουμε είναι 2 και μπορούν να τα προσαρμοστούν εύκολα σε άλλες διανομές που υποστηρίζουν χειροκίνητη εγκατάσταση. Τα σημεία αυτά είναι

α) η παραμετροποίηση του GRUB και ειδικότερα η καθυστέρηση που θα επιβάλει πριν εκκινήσει τον πυρήνα, ώστε να ολοκληρωθεί η ανίχνευση της usb συσκευής,

και

β) η παραμετροποίηση και μεταγλώτιση του πυρήνα που θα ξεκινάει το σύστημα με εσωτερική υποστήριξη για USB mass storage device, SCSI Disk και UHCI drivers.

 

Επειδή είπες ότι είσαι νέος χρήστης, πρέπει να επισημάνω ότι για να εγκαταστήσεις μια διανομή χειροκίνητα θα χρειαστείς είτε αρκετή τύχη είτε αρκετό χρόνο, υπομονή και κουράγιο, γιατί είναι πολλές τεχνολογίες που αναμιγνύονται και θα σε κατακλύσει ο όγκος των πληροφοριών αν προσπαθήσεις να τις μελετήσεις όλες μαζί χωρίς να τις έχεις δει στην πράξη.

 

Θα είχες πιο ομαλή καμπύλη εκμάθησης αν πειραματιζόσουν για μερικές εβδομάδες με μια εγκατάσταση Linux είτε σε κάποιο χωριστό μηχάνημα είτε σε κάποιο εικονικό, μέσω του vmware ή του qemu και με τη βοήθεια βιβλίων όπως το LNAG ή το Slackbook.

 

Καλό ξεκίνημα!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Τα βιβλια που μου προτεινες ειναι πολυ ωραια και οτι πρεπει για την περιπτωση μου (newbie here). Απο οτι φαινεται θα το εγκαταστησω σε καποιο partition του εσωτερικου και μολις εχω περισσοτερη εμπειρια θα το τολμησω, καθως για τωρα δε το βλεπω να τα καταφερνω.

 

Ευχαριστω πολυ για τη βοηθεια.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 3 μήνες μετά...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

  • Δημιουργία νέου...