Προς το περιεχόμενο

Πως θα το κανω να βγαλει τον σκασμο??

GeorgeMan

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

:confused:

Diladi an exei ena megalytero disko, me 2 paritions [gia paradeigma 2 X 60 GB] kai XP SP1 sto proto partition, den tha ton dei arxika to bios os enan disko 60GB, ki afou bootarei sta Windows ekeina meta tha vlepoun 2 diskous X 60?

[Den to exo kanei 10ades fores, alla tin mia pou to dokimasa epiase.

Mporei vevaia na eimoun o super tyxeros user :)]

• Απαντ. 46
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
  • Moderators
Δημοσ.

Εαν ισχυουν (που ισχυουν) αυτα που λετε, τοτε ειναι καλή λυση!

Αλλα η μητρικη δεν αναγνωριζει τον δισκο! Βασικα, οταν τον συνδεω δεν αναβει καν! Μονο το λαμπακι αναβει.

Δωστε κανα λινκ για αναβαθμιση BIOS μπας και... γιατι για PIII εχω 2 τελειως αθορυβα τροφοδοτικα (χωρις το 4pin βυσμα).

Αντε κατι γινεται!!!

Δημοσ.

Δωστε κανα λινκ για αναβαθμιση BIOS μπας και...

Exm, sto site tis mitrikis tou pciou sou, i tou desktop/tower (an einai kapoio eponymo) exeis psaxei??

H Ibm px exei bios, akomi kai gia mixanimata 10etias.... alla & oi ypoloipes kratoun kapoio ftp/database :-D

Δημοσ.

Kι εγώ ψαχνόμουνα παλιά για λύσεις για silent PC αλλά επειδή έχω τρέλλα με τον ήχο κατάλαβα ότι υπνοδωμάτιο και κατεβαστήρι 24ωρες το 24ωρο δε γίνονται.

Ο παραμικρός ήχος που κατά τη διάρκεια της ημέρας δεν τον ακούς, τη νύχτα που έχει άκρα του τάφου σιωπή και θες να σε πάρει ο ύπνος ενοχλεί.

Εγώ ρε παιδιά ακούω μέχρι και την οθόνη στο standby και την κλείνω απ' το κουμπάκι της! Τί να λέμε τώρα.

Μη σας πώ οτι και σβηστή πάλι ακούγεται ένας ανεπαίσθητος υπόκοφος ήχος απ' το τροφοδοτικό της αν κολλήσεις το αυτί σου πάνω της. Κανονικά θέλει βγάλσιμο απ' την πρίζα! lol

Και λέτε εσείς τώρα για πιο ήσυχους ανεμιστήρες κλπ...

Δε θέλω να ακούγεται ΤΙ-ΠΟ-ΤΑ το καταλαβαίνετε?

Το κατεβαστήρι σε αλλο δωμάτιο και τελείωσε η υπόθεση.

Η πιο ανέξοδη λύση!

Τώρα για κάποιους που μένουν σε γκαρσονιέρα η λύση είναι ακομα πιο απλή. Kατέβασμα μόνο τη μέρα.

Δηλαδή δε φτάνουν 18ώρες την ημέρα? Πρέπει 24ώρες?

Δημοσ.

Επίσης, αν έχεις ένα μικρό κενό κάτω από την πόρτα του δωματίου σου (εσωτερική και όχι του μπαλκονιού) μπορείς να βγάλεις έξω και το κατεβαστήρι και το ups και με ένα kvm switch να μπορείς να τον ελέγχεις.

Έτσι έχω κάνει στο σπίτι μου και εγώ. 2 κουτιά και 2 ups είναι εκτός δωματίου (μας χωρίζει ένας τοίχος) και το βράδυ κοιμάμαι δίχως την παραμικρή φασαρία.

• Moderators
Δημοσ.

Το θεμα ειναι οτι στο ακριβως διπλα δωματιο ειναι το pc που σας μιλαω τωρα (το καλο), και δεν λεει να εχω εις διπλουν τα υποσυστηματα (κουτια, οθονες, ολα τα καλωδια κτλ) στο ιδιο δωματιο!!

Επισης, θελω να ειναι αναμμενο χωρις το καταλαβαινει κανεις, για να αποφευχθουν δυσαρεστες καταστασεις, και περιττες εξηγησεις.

Η μητρικη ειναι Elite ECS P6BAT-A+. Βρηκα μονο σελιδα με τα specs, αλλα οχι σελιδα για αναβαθμιση BIOS της...

Δημοσ.

ε, τότε μετέφερε το καλό PC στο δωμάτιό σου και το κακό στο αλλο δωμάτιο (εφόσον δεν κοιμάται κανείς)

Τώρα για τις περιττές εξηγήσεις και χωρίς να θέλω να μπω και στα του οίκου σου: Δηλαδή το δωμάτιό σου είναι άβατον?

Δεν μπαίνει κανείς να σε ρωτήσει γιατί είναι συνέχεια ανοιχτό? Βρες μια χαζή δικαιολογία ότι είναι απλά σε αναμονή και ότι αν το ανοιγοκλείνεις τελείως χαλάει.

Να σε προφυλάξω θέλω γιατί θα δώσεις ένα κάρο λεφτά και πάλι δε θα μπορείς να κοιμηθείς.

Για αθόρυβο τροφοδοτικό (και γενικά για silent λύσεις) μπορείς να επισκεφτείς το silentpcreview, το πιο εξειδικευμενο site για μετρήσεις ήχου όπου μπορείς να ακούσεις μέχρι και σε mp3 τα διάφορα τροφοδοτικά.

Πολύ καλό κατά τη γνώμη μου είναι το Seasonic550 από μια εταιρεία κολοσσό στο χώρο των PSU, που το φέρνει και το eshop.

http://www.silentpcreview.com/article699-page1.html

• Moderators
Δημοσ.

Σας ευχαριστώ πολύ για τις απαντησεις παιδια!!!

Θα δω τι θα κανω (εαν θα κρτησω το καλο ή εαν θα φτιαξω το παλιο), και θα σας ενημερωσω μεσα στο σαββατοκυριακο.

Ευχαριστω και παλι.

Δημοσ.

Πάντως η ιδέα του HamerZ για τοποθέτηση του συστήματος σε διαφορετικό χώρο είναι πολύ καλή!

Κάτι τέτοιο είχα σκεφτεί να κάνω με τον δικό μου τοποθετώντας τον κάτω στο υπόγειο (απόσταση περίπου 2m).

Ανοίγεις μια ωραιότατη τρύπα στο δάπεδο 5-6cm (λίγο δύσκολο αλλά όχι ανέφικτο σε ιδιόκτητο σπίτι που έχει ακριβώς από κάτω υπόγειο) και περνάς τα καλώδια της οθόνης(προέκταση), usb, keyboard, mouse, κλπ , βάζεις και ένα dvd-r εξωτερικό usb και ησυχάζεις για πάντα. –zero noise !!!

Το πρόβλημα όμως ήταν πως θα άνοιγε και θα έκλεινε το μηχάνημα?

Καμιά ιδέα??

Σκέφτηκα να χρησιμοποιήσω προεκτάσεις για τον διακόπτη on/off αλλά δεν ξέρω εάν μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο. ??

Δημοσ.

jimpapa να σου πω τί εχω κάνει εγώ.

Έχω στο δωμάτιό μου το καλό PC που το ανοίγω μόνο την μέρα και όποτε το χρειάζομαι.

Σε διπλανό δωμάτιο (καθιστικό) έχω σε μια γωνιά μόνο ένα tower (κατεβαστήρι) χαμηλής κατανάλωσης και το adsl router.

Μεταξύ των δωματίων άνοιξα μια μικροσκοπική τρύπα που περνάει ένα UTP καλώδιο μόνο. (μπορείς και ασύρματα αν έχεις ασύρματο router και ασύρματη κάρτα στο ένα PC)

Το κατεβαστήρι δεν έχει ούτε οθόνη ούτε πληκτρολόγιο ούτε ποντίκι.

Τα πάντα (μουλάρια κλπ) τα ελέγχω απ' το PC στο δωμάτιό μου βλέποντας απ' την οθόνη του την εικόνα που θα έβγαζε το κατεβαστήρι.

Νομίζω είναι η καλύτερη λύση. Kαι ήσυχος ύπνος, και χαμηλή κατανάλωση και διακριτικότητα.

Αν βάλεις και στο κατεβαστήρι ένα σχετικά αθόρυβο τροφοδοτικό ούτε που καταλαβαίνουν οι δικοί σου ότι δουλεύει συνέχεια. Αν όμως το έχεις πάνω απ' το κρεβάτι σου ακομα και το τρικ-τρικ που θα κάνει ο σκληρός στην απόλυτη ησυχία της νύχτας θα σε ενοχλεί...

Δημοσ.

Τους οποίους ανεμιστήρες βρήκα και στο κατάστημα Multirama στην Μητροπόλεως στην Θεσσαλονίκη σε χαμηλότερη τιμή 18ευρώ

Δημοσ.

Εγώ παντως παιδιά την ιδέα την είχα για το κεντρικό pc και οχι για κατεβαστήρι.

Ο τρόπος που λέει ο doc1000 είναι πολύ καλός και ακομή καλύτερος με ασύρματο δίκτυο.

Τώρα για την εκκίνηση απο το πληκτρολόγιο έχω ακούσει ξανά, αλλά νομίζω αυτα ειναι προνόμια των καινούγιων σχετικά m/b και οχι των προιστορικών που εχω εγώ! (MSI + PIII - 1200).

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...