focuspwr Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2007 Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2007 Χαιρετώ όλο το forum... Αντιμετωπίζω ένα πρόβλημα με τον υπολογιστή μου και θα ήθελα την γνώμη σας και την βοήθειά σας αν γίνεται. Λοιπόν,θα προσπαθήσω να εξηγήσω όσο πιο σύντομα γίνεται. Έχω φτιάξει ένα pc με Asus P5B Deluxe WiFi στην οποία πάνω έχω βάλει έναν δίσκο WD 250GB sata 2 για boot(σε κόκκινη θύρα) και εναν άλλο πάλι WD 250gb sata1(για αποθήκευση σε μάυρη).Όταν πήρα την motherboard είχε πάνω της το 0804 bios και δούλευα τους δίσκους μου σε AHCI mode.Όλα καλά μέχρι εδώ. Απο την ώρα που έκανα αναβάθμιση του bios στο 1004 δεν μπορω να δουλέψω σε AHCI με τίποτα!Όταν boot-αρει το pc φτάνει στο σημείο για να αναγνωρίσει τους δίσκους και κολλάει εκέι.Δηλαδή φτάνει στο Auto-Detecting AHCI Port-0 και μένει εκέι,όση ώρα και να το αφήσω.Αν το γυρίσω σε IDE όλα δουλέυουν κανονικά. Καμιά ιδέα;Thanx... ΥΓ:Να σημειώσω γιατί μπορεί να έχει σημασία,ότι το πρόβλημα φαίνεται να το έχει με τον sata2 δίσκο,γιατί όταν βάζω τον sata1 μόνο του σε AHCI mode τον αναγνωρίζει κανονικά και προχωράει.
palawiaris Δημοσ. 1 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2007 Me kathe epifilaxi xanagirna se ide,katebase to arxeio apo edo http://rapidshare.com/files/18773297/ahci_XP.rar.html aposimpieseto.Trexe to ICH8-AHCI.reg.Meta to arxeio iaStor.sys pou briskete ston fakelo drivers rixto ston fakelo "C:windows\system32\drivers\" kai kane epanekinhsh kai girna xana se AHCI.Kanonika tha doulepsei.Meta egkatestise to Programma Intel Matrix Storage Manager pou tha katebaseis apo tin selida tis Intel.Bres tin ekdosi 6.2.1.1002 gia na eine idia me ton Odigo apo to rapidshare.Eine i teleftea ekdosi.
focuspwr Δημοσ. 1 Μαρτίου 2007 Μέλος Δημοσ. 1 Μαρτίου 2007 Έκανα ακριβώς ότι μου είπες,αλλά δυστυχώς δεν άλλαξε τίποτα.Μόλις γυρίσω σε ahci και είναι πάνω ο sata2 δεν κανει boot το pc! @%#%$^$%&%*&$%&^ Τα νεύρα μου!!! Η πλάκα είναι ότι με τον σατα τον παλιό,δουλεύει κανονικά...Αντε βρες άκρη τώρα... Σ'ευχαριστώ πάντως
palawiaris Δημοσ. 1 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2007 Φίλε λυπάμαι αλλά δεν γνωρίζω τίποτα άλλο.Το μόνο που σου μένει να παίξεις λίγο με τις ρυθμίσεις του bios,και ίσως άμα αλλάξεις την σειρά που έχεις τους δίσκους σου;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.