The_Edge Δημοσ. 1 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2007 H κομματικοποίηση του συνδικαλισμού δεν είναι φαινόμενο μόνο της πανεπιστημιακής κοινότητας. στην ελλάδα κομματικοποίηση εμφανίζεται στο 99% των περιπτώσεων συνδικαλισμού. Mε βάση αυτό, η δικιά μου θέση είναι γενικότερη για όλες τις κοινωνικές δραστηριότητες: ο συνδικαλισμός είναι απαραίτητος. η κομματικοποίηση του όμως δεν είναι.
Finn Δημοσ. 1 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2007 Απ όσο ξέρω τους φοιτητές του εξωτερικού τους νοιάζει περισσότερο η εκπαιδευση τους απ τα κομματικά πάρτυ (γτπ),τις αφισοκολλήσεις που κάνουν το εστιατόρια να δείχνει μπουρδέλο και την δήθεν βοήθεια που παρέχουν στους ψάρακες. Στην Πράγα τουλάχιστον που ήμουν αυτό έζησα κι όλα κυλούσαν ομάλα και ο τρόπος με τον οποίο λειτουργούσε το πανεπιστήμιο απέιχε πολύ απ το δικό μας σύστημα.Και δε μιλάω για Αγγλίες,Γερμανίες αλλά για πρώην ανατολίκό μπλοκ που πολύ το σνομπάρουν.
kx5 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2007 Καλά θα ήταν να εξαφανίζονταν από τις σχολές τα κομματόσκυλα.
Super Moderators Snoob Δημοσ. 1 Μαρτίου 2007 Super Moderators Δημοσ. 1 Μαρτίου 2007 Ομοίως και από τον επαγγελματικό συνδικαλισμό. Επίσης, καλό θα ήταν να επικρατήσει επί γης ειρήνη, εν ανθρώποις ευδοκία, να πάψει η φτώχια, η ανέχεια και οι πόλεμοι. Οι πιθανότητες είναι περίπου οι ίδιες.
Gantalf_4 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2007 Τι να πεις; Εδω στην Καβαλα κανουμε Γεν. Συνελευση και μετα οι νεολαιες συζητουν καμια ωρα και μας λενε την αποφαση... Δηλαδη εχουν το θρασος να μας λενε οτι η #$#$% ψηφος δεν μετραει, στα @@ μας. Επισης εχουν κατοχυρωσει την μεθοδο "ψηφιζω με το χερι και δεν μετραω τιποτα" για να βγαλουν αποτελεσματα... Αυτα και απο τις νεολαιες τησ Καβαλας... Αυτοι ΟΛΟΙ ευθυνονται για το χαλι των Πανεπιστημιων... Υ.Γ. Λευτερια στο ΠΑ.ΜΑΚ. !
cool_alex Δημοσ. 1 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2007 +1. Έξω όλα τα κόμματα και τα τσιράκια τους μαζί από τα πανεπιστήμια. Ό,τι χρώμα κι αν είναι. Είμαι φοιτητής στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου κι ένα απ' αυτά που γούσταρω είναι ότι κάθε χρόνο βγαίνουν πραγματικά Ανεξάρτητοι και με διαφορά από ΔΑΠ, ΠΑΣΠ, ΠΚΣ.
De@th L0rd Δημοσ. 1 Μαρτίου 2007 Μέλος Δημοσ. 1 Μαρτίου 2007 έλα ντε... Τι με νοιάζει εμένα, αν κάποια παιδιά πέθαναν για παράδειγμα?σωστά? offtopic.Απέτυχες.Δεν μιλάμε για πολυτεχνείο εδώ.Για την παρούσα πες μας κάτι επικοδομητικό. Τι να πεις; Εδω στην Καβαλα κανουμε Γεν. Συνελευση και μετα οι νεολαιες συζητουν καμια ωρα και μας λενε την αποφαση... Δηλαδη εχουν το θρασος να μας λενε οτι η #$#$% ψηφος δεν μετραει, στα @@ μας. Επισης εχουν κατοχυρωσει την μεθοδο "ψηφιζω με το χερι και δεν μετραω τιποτα" για να βγαλουν αποτελεσματα... Αυτα και απο τις νεολαιες τησ Καβαλας... Αυτοι ΟΛΟΙ ευθυνονται για το χαλι των Πανεπιστημιων... Υ.Γ. Λευτερια στο ΠΑ.ΜΑΚ. ! Που να δείς Θεσσαλονίκη τι γίνεται φίλε.Έχουν ξεφύγει τελείως.Τουλάχιστον το ΤΕΙ είναι ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ κάνουν ότι γουστάρουν...Και δεν εννοώ μόνο τις καταλήψεις.
LL_NEO Δημοσ. 2 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2007 Αααααααααχ ένας τόλμησε να τις ξηλώσει. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που τον σκεπάζει...
Cromb Δημοσ. 2 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2007 Αααααααααχ ένας τόλμησε να τις ξηλώσει. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που τον σκεπάζει... Αν έβλεπε πως λειτουργούν σήμερα μπορεί και να τις άφηνε.
EndlessNameless Δημοσ. 7 Απριλίου 2007 Δημοσ. 7 Απριλίου 2007 Mε βάση αυτό, η δικιά μου θέση είναι γενικότερη για όλες τις κοινωνικές δραστηριότητες: ο συνδικαλισμός είναι απαραίτητος. η κομματικοποίηση του όμως δεν είναι. Πολύ καλή τοποθέτηση.
Melissa_virus Δημοσ. 7 Απριλίου 2007 Δημοσ. 7 Απριλίου 2007 +1000000000000000000000000000 εξω τα κόμματα από τα ΑΕΙ-ΤΕΙ. Περιστατικό στο ΤΕΙ Λαμίας. Κατέβασε η ΔΑΠ μια αφίσα, ή κάτι αντίστοιχο, και λέει και στην ΠΚΣ κατεβάστε και εσείς την δική σας. Αποτέλεσμα? Ένας ΠΚΣιτης στο νοσοκομείο με κάταγμα στον αυχένα. ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ! ΠΟΥ ΖΟΥΜΕ. Και να ήταν μόνο αυτά... Παντού ένα σωρό καυγάδες και ξύλο. ΓΙΑΤΙ να υπάρχουν τα κόμματα στα ΑΕΙ-ΤΕΙ? Για να κάνουν τα άρχηστα party και να τσεπώνουν οι έξυπνοι τα χρήματα? Για να περνάνε στο έτσι μερικοί τα μαθήματά τους? Για να κάνουν πρακτική ότι μαθαίνουν μερικοί στις σχολές πολεμικών τεχνών? ΕΛΕΟΣ
TonyMontana Δημοσ. 7 Απριλίου 2007 Δημοσ. 7 Απριλίου 2007 κομματόσκυλα που είναι αναγκασμένα να παίζουν την κασσέτα των "απο πάνω" μπας και περάσουν κάνα μάθημα, φωνάζοντας για τους μελλοντικούς μισθούς την στιγμή που δεν έχουν δουλέψει ούτε μια ώρα στην ζωή τους και μην έχοντας καν την ικανότητα να αρθρώσουν σωστά μια πρόταση. μιλάνε για χαμηλούς μισθούς την ώρα που αποφοιτούν και δεν ξέρουν που τους παν τα 4. φυσικά μόλις οι "απο πάνω" πετύχουν το σκοπό τους - να γίνουν κυβέρνηση δηλαδή - τρώνε παχουλά παχουλά την ώρα που τα τσιράκια τους στα πανεπιστήμια διαδηλώνουν για ίσα διακαιώματα, διαφάνεια, αξιοκρατία και άλλες μαλακίες. πρόκειται για μια ξεφτιλισμένη κατάσταση που έχει πάει την ακαδημαική κοινότητα αιώνες πίσω. και φυσικά μην ξεχνάμε τους κοπρίτες καθηγητές αντίστοιχης νοοτροπίας. και κλασσικά το αγαπημένο μου: "...And Harry, Jimmy, Trent, wherever you are out there, fuck you too!" PS: έβλεπα ένα απο δαύτους στα παράθυρα, καποιας παράταξης, αριστεράς μάλλον, που είχε μάθει τόσο καλά το ποιήμα του και το έλεγε με τόση ψυχραιμία που οι ρυθμοί της καρδιάς του ηταν καρφωμένοι στους 70. Ούτε CIA agent να ηταν ο τύπος, μάλιστα με το παρουσιαστικό του Ιησού που είχε θα έλεγε κανείς πως είναι ο νεός μεσσίας - τόσο πράος φαινόταν. Ε ρε κόυνια που σας κούναγε... Υπόψιν δεν είμαι φανατικός υποστηρικτης καμίας παράταξης. σκέφτομαι, βλέπω, συγκρίνω, κρίνω και αποφασίζω κάθε φορά απτην αρχή. Να φύγει αυτή η χολέρα απτα πανεπιστήμια μαζί με τους puppet masters τους.
Επισκέπτης Δημοσ. 7 Απριλίου 2007 Δημοσ. 7 Απριλίου 2007 Ε βρε παιδιά μερικοί. Όταν υπάρχει πρόβλημα με κάτι δεν το καταργούμε τελείως. "Τι τον θέλουμε τον συνδικαλισμό έτσι όπως είναι; Τι τα θέλουμε τα κράτη έτσι όπως είναι; Τι τον θέλουμε τον ΟΤΕ έτσι όπως τον κάνανε; Να καταργηθούν!". Ε, όχι δεν πάει έτσι. Και λυπάμαι που αυτοί που τα κατέστρεψαν έχοντας ακριβώς σαν στόχο να σας κάνουν να σκέφτεστε έτσι, πέτυχαν τον στόχο τους. Βελτιώνουμε τα πράγματα, λέει η λογική
Sebastienomnia Δημοσ. 7 Απριλίου 2007 Δημοσ. 7 Απριλίου 2007 Παιδια καλο θα ηταν να ηρεμησουμε λιγο...Μιλατε για τις παραταξεις λες και ειναι τιποτα αντιχριστιανικες οργανωσεις η δεν ξερω κι εγω τι αλλο.. Ειμαι φοιτητης και μελος μιας φοιτητικης παραταξης..Εγω δε θα πω οτι η δικια μου ειναι η καλη ενω οι αντιπαλοι της ειναι οι κακοι..Τα ιδια σκατα ειναι ολες..Και σας το λεω εγω που την βιωνω απο μεσα την κατασταση Επισης να ξερετε κατι..Δεν μπαινουν ολοι σε μια παραταξη μονο και μονο για να περασουν μερικα μαθηματα η για να βγαλουν λεφτα..Υπαρχουν και αλλοι λογοι παιδια..Υπαρχει μια ιδεολογια που μπορει να πιστευεις η μπορει να θες να βοηθησεις μια ομαδα ατομων να αλλαξουν μερικα πραγματα στο πανεπιστημιο.. Αυτο δεν ειναι κακο..Εγω αν θελετε να σας πω μπηκα μαζι με μια παρεα 3 ατομων σε μια παραταξη..Γιατι πολυ απλα θελαμε να βοηθησουμε σε κατι,να δωσουμε εναν αγωνα.. Και επισης να θυμαστε και κατι αλλο..(το οποιο βεβαια δεν αποδεχομαι αλλα ισχυει)...Απο τη στιγμη που εισαι τακτικος φοιτητης σε μια σχολη,τοτε ειτε το θς ειτε οχι θα εχεις επαφες με μια παραταξη..Συνηθως μια απο τις 2 μεγαλυτερες..Επομενως θα δειξεις μια "ταση"... Μην ειστε απολυτοι παιδια..Οι παραταξεις κι εγω θα ηθελα να μην υπαρχουν,αλλα μην τις παιρνετε και με τοοοσο κακο ματι..
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.