Προς το περιεχόμενο

Πήρε ΦΩΤΙΑ!

doc1000

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Σήμερα το πρωί βρήκα το κατεβαστήρι μου σβηστό. Ανάβω το φως του δωματίου... σβηστό. Ε, είπα καμια διακοπή θα έγινε.

Ωστόσο τα άλλα δωμάτια είχαν ρευμα. Παρατηρώ λοιπόν στον πίνακα ότι είχε πέσει η ασφάλεια φώτων απ' τα μισά δωμάτια.

Πάω να την ξανα-ανοίξω... Τσαφ και πάλι κατω!

Ψάχνοντας το τί συμβαίνει αποσυνδέω τελείως το πολύπριζο απ' το PC. Ξανα-ανάβω τον γενικό και όλα καλά αυτή τη φορά. Ξανασυνδέω το πολύπριζο στην πρίζα και "μπραφ"... κάτω πάλι ο γενικός...

Υπόψιν το PC πάντα κλειστό αλλα το κουμπάκι του τροφοδοτικού στο "1".

Βγάζω μετά τελείως το καλώδιο ρεύματος του PC και ανοίγω τον γενικό χωρίς πρόβλημα.

Μόλις όμως πατάω και πάλι το πίσω κουμπάκι του PSU στην ενδειξη "1" ακούω και πάλι ένα τφάφ και μου ξαναρίχνει τον γενικό!

Αλλάζω το καλώδιο τροφοδοσίας με καινούριο μήπως φταίει αυτό, αλλά παρ' τον κάτω πάλι τον γενικό...

Ε, λέω μήπως φταίει η πρίζα του τοίχου και δεν μπορεί να δώσει επαρκές ρεύμα.

Επειδή όμως μου μύρισε και κάτι καμμένο λέω "δεν ανοίγω και το πλαινό καπάκι να δω μήπως καίγεται κανα εσωτερικό καλώδιο?"

Με ανοιχτό λοιπόν το πλαινό, συνδέω το PC σε άλλη πρίζα τύπου σούκο με δική της ασφάλεια και πατάω και πάλι το κουμπάκι του PSU χωρίς να πατήσω το μποστινό power on.

Tί φαντάζεστε ότι έγινε?

Πετάχθηκε μια μεγάλη φλόγα απ' το εσωτερικό του PC στη σύνδεση της motherboard με το τροφοδοτικό και ακαριαία έπεσε και η ασφάλεια της πρίζας! Φυσικά μετά το σφαφ μύρισε ο τόπος καμμένο!

Πόσα εξαρτήματα θα στοιχηματίζατε ότι κάηκαν?

PSU? Motherboard? επεξεργαστής? 3μνήμες? κάρτα γραφικών? Κάρτα ήχου? σκληρός? Ή όλα?

Αφού με έλουσε ένα κρύος ιδρώτας απ' την τρομάρα που γλίτωσα και την ηλεκτροπληξία, λέω "δε δοκιμάζω να βγάλω το antec και να βάλω ένα εφεδρικό της πλάκας qtec που είχα"?

Βάζω λοιπόν το 350αρι qtec και με χαρά μου βλέπω ότι δεν ξαναπέταξε φλόγα , αλλά δεν άναβε όμως κιόλας... Ούτε καν το λαμπάκι πάνω στη motherboard πράγμα που σήμαινε ότι η asus ήταν προφανώς καμμένη.

Ε, λέω καηκανε όλα... Ας το πάω στο service να δούμε τί έχει απομείνει τουλάχιστον...

Μετά από κανα 10λεπτο όμως και λίγο πριν φύγω, λέω "δεν ξαναπατάω μια φορά το power οn"?

E, λοιπον, το PC ξεκίνησε αυτή τη φορά κανονικά με το χαζο-Qtec χωρίς να έχει καεί ούτε η motherboard, ούτε τίποτα!

Για την ιστορία η motherboard είναι μια ASUS A7n8x με nforce2 chipset, που φοράει athlon XP1600, 3 256αρακια μνήμης, έναν δίσκο και μια κάρτα γραφικών ati9600AGP.

Όλα τα παραπάνω δούλευαν απρόσκοπτα για 2+χρόνια με το antec300watt.

Μικρό θα μου πείτε σε watt, αλλα επώνυμο (antec). Δεν είχα δα και κανένα ενεργοβόρο μηχάνημα.

Δεν εμπιστεύομαι βέβαια τώρα και το 350αρη qtec που του έβαλα για δοκιμή, οπότε σκέφτομαι μάλλον την αγορά νέου PSU...

Δε θα ήθελα να δαπανήσω και υπερβολικό ποσό για 500αρι γιατί δε νομίζω οτι το χρειάζεται...

Ωστόσο για πρώτη φορά αισθάνθηκα κίνδυνο απ' το PC και ανασφάλεια από δω και πέρα ειδικά όταν λειτουργεί όταν είμαι απών...

Τη γνώμη σας, προτάσεις για νέο PSU και τη συμπαράστασή σας!

Δημοσ.

Για την ιστορία η motherboard είναι μια ASUS A7n8x με nforce2 chipset

Gia tin istoria: i sygkekrimeni motherboard einai skyli mavro :twisted:

A, kai vevaiosou amesa, oti i mpriza sou exei 100% geiosi :neutral:

Δημοσ.

Delirium ευχαριστώ.

Το δοκίμασα σε 2 πρίζες όπως έγραψα, η 2η μάλιστα σούκο ενισχυμένη με δική της ασφάλεια και μετρημένη και από ηλεκτρολόγο με μηχάνημα ότι αντέχει.

Στη σούκο είδα τη φλόγα να ξεπηδάει απ' το εσωτερικό του PC.

Φαντάζομαι το ίδιο γινόταν και στις προηγούμενες προσπάθειες στην άλλη πρίζα με κλειστό το καπάκι του υπολογιστή.

Δημοσ.

Πολλές συσκευές μετά από γερό "τράκο" έχουν ένα σύστημα καθυστέρησης να μην ανοίγουν με την μία. Τώρα δεν ξέρω αν η συγκεκριμένη μητρική έχει αλλά μάλλον για τον λόγο αυτό δεν άνοιξε με την μία όταν έβαλες το νέο psu.

Δημοσ.

'Εχω την A7N8X-E deluxe και είναι επίσης σκυλί... Αφού δεν κάηκε τίποτε πάλι καλα..

Για την ιστορία η συγκεκριμένες motherboard έχουν κάποια κυκλώματα ισχύος προστασίας... Αυτό σημαίνει ότι αν γίνει κάποιο βραχυκύκλωμα ζεσταίνουντα και κόβουν ακαριαία το ρεύμα..Μόλις παγώσουν επανέρχονται..Για αυτό και στην αρχή δεν δούλευε...

Δημοσ.

Ειναι η ποιο μεγαλη ιστορια ολοφαρδιας που εχω ακουσει τα τελευταια 1-2 χρονια :P. Εμενα 1 φορα το 2003 ετυχε και πετυχε :( Εσυ το βιασες κατα συρροη και κατ' εξακολουθηση αλλα και παλι ουτε 1 πρωκτοραμμα δεν χρειαστηκε το κακομοιρο το pcακι. lol

Δημοσ.

kage δεν ήταν απλά σπίθα.

Έκανε ένα "παφ" όπως καίγεται μια λάμπα αλλα με δυνατή λάμψη.

Εντάξει δε χρειάστηκα και πυροσβεστήρα.

Αnyway προσανατολίζομαι για κανα enermax αφού έχω ήδη ένα 500αρι στο άλλο PC και είμαι ευχαριστημένος εδώ και κανα χρόνο.

Έχω διαβάσει καλά λόγια και για τα Seasonic αλλα δίνουν μόνο 2χρονια εγγύηση στο eshop και τελικά κατάλαβα ότι η εγγύηση μετράει στο τροφοδοτικό.

Το θέμα είναι ότι επειδή προγραμματίζω σε κανα χρόνο να περάσω σε Conoe με καλή κάρτα γραφικών DX8 δε θα ήθελα να μου πούνε "Δε φτάνει το 500αρι σου και αγόρασε ξανα τροφοδοτικό".

Απ' την άλλη το 620αρι Enermax ξεφεύγει πολύ...

Nα κρατούσα αυτό το φθηνο 300αρι Qtec που του έχω προσωρινά και όσο αντέξει ή θα χουμε άλλο βραχυκύκλωμα πάλι?...

Δημοσ.

Για μενα, αγορασε ενα 600αρι τροφοδοτικο.Ξερω, ειναι πολλα τα χρηματα, αλλα αφου θα κανεις και αναβαθμιση...

Δημοσ.

και εμένα μου κάηκε το τροφοδοτικό στο ταρατσοκουτο αλλά ευτυχώς δεν άρπαξε τίποτα φωτιά :) (ήταν compaq),

εγώ θα σου πρότεινα να μείνεις με το qtek και να μην αγχώνεσαι ούτως η άλλως απαιτήσεις δεν έχεις από το pcακι ούτε overclocking θα κάνεις, άστο να δουλεύει και όσο αντέξει. καλύτερα αυτά τα λεφτά να δώσεις για ένα ups.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...