Προς το περιεχόμενο

βοήθεια για επεξεργαστή socket 370...

aspirin

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Θέλω να αλλάξω στο κατεβαστήρι τον επεξεργαστή. Τώρα έχει έναν celeron 600άρη, ο οποίος δε μου φαίνεται πολύ καλός. Θα αγοράσω από το ebay έναν pentium III, αλλά τί να προσέξω? Πόσα βόλτ να έχει ο επεξεργαστής? 1,65 βόλτ? Το bus τί ταχύτητα να έχει?

Ευχαριστώ πολύ

Δημοσ.

Να είναι το ίδιο socket και να τον υποστηρίζει η motherboard που έχεις (κοίτα στο site της motherboard ή στο manual να δεις ποιούς επεξεργαστές υποστηρίζει και στο site αν έχει bios update το οποίο μπορεί να υποστηρίζει τον νέο επεξεργαστή).

Δημοσ.

Που να ψάξω να βρώ και σε λογική τιμή. Το ebay είναι εύκολο κ στα προσφέρει στο πιάτο πολλά είδη. Γι'αυτό το προτιμώ. Αν έχεις κάτι που με ενδιαφέρει, εγώ δίνω μέχρι 10 ευρώ.

Δημοσ.

Dedomenou oti xreizesai kati kalytero apo 600MHz, tha prepei na ypologiseis, peripou 20 euro

-mazi me ta taxydromika- apo to aggliko = ebay.uk.

Isos einai ftinotero, apo usa, alla etsi paizei ki o kindynos tou teloneiou, akomi kai gia enan aplo PIII :cry:

Δημοσ.

δε νομίζω για έναν απλό PIII στα 20$ να φάς τελωνείο. Χοντρό μου ακούγεται. Δε με ενδιαφέρει τόσο η συχνότητα, απλά να πάω από celeron σε pentium. Έχει μεγαλύτερη L2 cache, κ πιστεύω ότι θα δουλεύει καλύτερα το dma.

Δημοσ.

Έχει μεγαλύτερη L2 cache, κ πιστεύω ότι θα δουλεύει καλύτερα το dma.

Exoun tin diplasia [toulaxiston], alla den thimamai na exei tethei thema dma stous Celeron...

Mporeis panta na overclockareis ton Celeron 600@750, afto tha ofeleisei kai tin cache tou 8)

Δημοσ.

δυστυχώς η μητρική είναι άστα βράστα.

εδώ είναι το manual

http://81.169.156.245/soltek.de/soltek/download_file/Manual/socket370/65fv+.pdf

για πείτε μου μέχρι ποιό επεξεργαστή να πάρω. Έχω δύο μνήμες πάνω, όπου η μία είναι στα 100 και η άλλη στα 133mhz.

Βοηθείστε με μη πάρω καμιά πατάτα. Επίσης, μπορώ άραγε να βάλω pentium 3M επεξεργαστή? Βρήκα κ τέτοιο!!!!!

Δημοσ.
δυστυχώς η μητρική είναι άστα βράστα.

εδώ είναι το manual

http://81.169.156.245/soltek.de/soltek/download_file/Manual/socket370/65fv+.pdf

για πείτε μου μέχρι ποιό επεξεργαστή να πάρω. Έχω δύο μνήμες πάνω, όπου η μία είναι στα 100 και η άλλη στα 133mhz.

Βοηθείστε με μη πάρω καμιά πατάτα. Επίσης, μπορώ άραγε να βάλω pentium 3M επεξεργαστή? Βρήκα κ τέτοιο!!!!!

Ο τύπος του επεξεργαστή που παίρνει η μητρική σου είναι Intel FC-PGA Coppermine PPGA FC-PGA. Και οι επεξεργαστές που παίρνει είναι οι παρακάτω:

PIII500E FC-PGA 100

PIII533EB FC-PGA 133

PIII550E FC-PGA 100

PIII600E FC-PGA 100

PIII600EB FC-PGA 133

PIII650 FC-PGA 100

PIII667 FC-PGA 133

PIII700 FC-PGA 100

PIII733 FC-PGA 133

PIII750 FC-PGA 100

PIII800 FC-PGA 100

PIII800EB FC-PGA 133

PIII850 FC-PGA 100

PIII866 FC-PGA 133

PIII900 FC-PGA 100

PIII933 FC-PGA 133

PIII1000 FC-PGA 133

PIII1100 FC-PGA 100

Κοίτα την έκδοση του Bios που έχεις αν έχεις παλιότερη βάλε την παρακάτω:

http://www.soltek.com.cn/download/bios/65fv%2B-c3.bin (δεξί κλικ και Save Target As)

Πρόγραμμα με το οποίο θα περάσεις το bios, αν δεν έχεις το τελευταίο, http://www.soltek.com.cn/download/bios/awdflash.exe

Φτιάξε μία boot δισκέτα DOS και βάλε τα παραπάνω αρχεία. Αν έχεις την C3 με ημερ/νία 16.3.2000 έχεις την τελευταία, θα την δεις στο boot πριν μπει στα Windows.

Pentium 3M επεξεργαστή δεν μπορείς να βάλεις είναι για laptop.

Δημοσ.

Ευχαριστώ πάρα πολύ andrea. Θα δώ μήπως τσιμπήσω κάποιο καλό κομμάτι από τα μεγαλύτερα που μπορώ να βάλω.

Έχω περάσει το τελευταίο bios που ήταν το 2002 αν δε κάνω λάθος.

Δημοσ.
...

Έχω περάσει το τελευταίο bios που ήταν το 2002 αν δε κάνω λάθος.

Αυτό που βρήκα ήταν στο κινέζικο site της Soltek, στο γερμανικό που κοίταξα έχει αυτό που έχεις εσύ.

Επίσης, αν επιλέξεις επεξεργαστή με bus 133 ίσως η 100άρα μνήμη που έχεις να μην δουλεύει, ίσως δουλέψει αν βάλεις πρώτη την 133άρα και δεύτερη την 100άρα.

Πάντως να προτιμήσεις επεξεργαστή με bus 133 και αν δεν δουλεύει η 100άρα μνήμη παίρνεις και μία 133άρα μαζί με τον επεξεργαστή.

Δημοσ.

οοοοοοοοοκ. Ευχαριστώ για τις χρήσιμες πληροφορίες. Μάλλον δε το κόβω να δουλεύει καθόλου η 100άρα μνήμη.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...