Προς το περιεχόμενο

Νέο Site - Βοήθεια please

GREGKERKYRA

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια σας, θα ήθελα να ρωτήσω τι χρειάζεται για να ανεβάσω ένα site που έφτιαξα για ένα μαγαζί σε frontpage. Έψαξα στο forum για κάτι σχετικό και ομολογώ οτι μπερδέυτικα. Γιαυτό θέτω τι θέλω να κάνω και όποιος γνωρίζει ας μου απαντήσει απλά και αναλυτικά.

Θέλω να είναι τύπου .gr, ισχύει οτι είναι μόνο 10e το χρόνο? Που θα πρέπει να απευθηνθώ?

Το site το έχω φτιάξει σε frontpage γίνετε να το ανεβάσω όπως είναι ή θα πρέπει να κάνω αλλαγές;

Όλα αυτα στα οποία αναφέρεστε συνέχεια (sql, php, phpmyadmin,mysql, ssi, ftp, password-protected zone, htaccess, wap )τί ακριβώς είναι;

Τι μέγεθος θα πρέπει να είναι το site(ΜB);

Τι άλλο θα πρέπει να ξέρω πριν προχωρήσω;

Το έφτιαξα για μαγαζί άλλου, μην εκτεθώ...

Θα μου πείτε ζητάω πολλά αλλά είμαι νέος όσο αφορά αυτό το θέμα και πιστεύω οι απορίες μου θα βοηθήσουν και άλλους.

Πείτε μου αναλυτικά όποιος το κατέχει...

Δημοσ.

Αυτά που ρωτάς θέλουν 10 μέρες για να τα απαντήσει κάποιος.

θα σου κάνω μια σύνοψη.

- Για το .gr μπορείς να το καταχωρήσεις σε ένα από τους αμέτρητους φορείς. Πάρε μια ιδέα εδώ:

http://www.google.com/search?q=gr+domain

- Αν δεν έχεις δικό σου server, πρέπει να πληρώσεις συνδρομή σε κάποιον server, που συνήθως υποστηρίζει frontpage extensions. Στο frontpage πατάς publish website, δίνεις την διεύθυνση, όνομα και κωδικό που σου δίνουν και ανεβαίνει το site.

- Sql : standard query language. Χρησιμοποιείται για βάσεις δεδομένων από πολλές εταιρείες.

- php: γλώσα προγραμματισμού για να φτιάχνεις δυναμικές σελίδες

- mysql: ο καλύτερος δωρεάν sql Server, αντάξιος ακριβών λύσεων.

- Ftp: file transfer protocol, για να μεταφέρεις αρχεία.

-password-protected zone: το αυτονόητο, οι σελίδες σε ένα site στις οποίες θες κωδικό για να έχεις πρόσβαση.

-wap: τεχνολογία για σελίδες ίντερνετ σε κινητά. Πολύ λίγες δυνατότητες, δεν ξέρω αν χρησιμοποιείται γενικά.

- το μέγεθος του site εξαρτάται από πολλούς παράγοντες. Αν είναι σε δικό σου μηχάνημα δεν έχει σημασία, αν είναι σε άλλο μηχάνημα όπου πληρώνεις συνδρομή, σου λένε το όριο που επιτρέπεται.

- Αν θες να λαμβάνεις πληρωμές μέσω του site, εξασφάλισε κάποια πιστοποιημένη μέθοδο πληρωμής με κρυπτογράφηση, διαφορετικά δεν θα σε πληρώσει κανείς με πιστωτική κάρτα.

Δημοσ.

Καταρχήν σε ευχαριστώ για την γρήγορη και σαφής απάντησή σου. Τα περισσότερα ήξερα πάνω κάτι τι είναι. Με βοήθησες και εσύ. Ωστώσο έχω μερικές απορίες...

- Αν δεν έχεις δικό σου server, πρέπει να πληρώσεις συνδρομή σε κάποιον server, που συνήθως υποστηρίζει frontpage extensions. Στο frontpage πατάς publish website, δίνεις την διεύθυνση, όνομα και κωδικό που σου δίνουν και ανεβαίνει το site.

α)μπορείς να μου πεις που θα βρω server που να υποστηρίζει frontpage extensions;

β)Τα στοιχεία που θα συμπληρώσω στο frontpage, θα μου τα δώσει αυτός που θα αγοράσω και το όνομα;

-password-protected zone: το αυτονόητο, οι σελίδες σε ένα site στις οποίες θες κωδικό για να έχεις πρόσβαση.

- το μέγεθος του site εξαρτάται από πολλούς παράγοντες. Αν είναι σε δικό σου μηχάνημα δεν έχει σημασία, αν είναι σε άλλο μηχάνημα όπου πληρώνεις συνδρομή, σου λένε το όριο που επιτρέπεται.

α)"password-protected zone" μου το εξηγείς λίγο;

β)Περίπου τι μεγέθη παίζουν;

Δημοσ.

α) Πλέον σχεδόν όλοι οι server το υποστηρίζουν. Τουλάχιστον οι οικονομικοί, καθώς οι νέοι στο χώρο συχνά χρησιμοποιούν frontpage .

Ακόμα και αν δεν το υποστηρίζει, σίγουρα υποστηρίζει ftp, οπότε λες στο Frontpage να ανεβάσει στο ftp στο site.

β) Για να ανεβάσεις το site ναι.

γ) password protected zone. Για να περιορίσεις την πρόσβαση στις σελίδες πρέπει να ασχοληθείς και λίγο με προγραμματισμό, και θα χρειαστείς και κάποια βάση δεδομένων. Για απλές εφαρμογές μια βάση δεδομένων σε access είναι ΟΚ, αλλά σε μεγάλες εφαρμογές πρέπει να ψάξεις για server με SQL Server.

Παράδειγμα είναι το insomnia, χωρίς σωστό username/password δεν μπορείς να γράψεις στο forum, ενώ σε άλλα forum δεν έχεις καθόλου πρόσβαση αν δεν έχεις λογαριασμό.

δ) Πλέον άνετα βλέπεις server που να σου δίνουν πάνω από 1GB.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...