CyberDreamer Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2007 Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2007 Γειά σας, έχω αγορασμένη την Visual Basic 6 Pro... πρόσφατα ανακάλυψα οτι υπάρχει στον internet δωρεάν η VB EXpress 2005 ...?#$$ tespa... μπορώ να έχω και τις δύο εγκατεστημένες στο PC μου χωρίς να επηρεάζει η μια την άλλη... (θέλω μια απάντηση απο κάποιον που το έχει δοκιμάσει...) ...έχω κώδικα και libraries στην vb6 που δεν θέλω να χάσω γιατί έχουν μεγάλη βαβούρα στην εγκατάσταση... Αν κάποιος σύγκρινε την VB 2005 Xpress με την VB 6 Pro (με τελευταία SP6)... ας μου πεί τις διαφορές και ποιά είναι καλύτερη... Ευχαριστώ...
random Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2007 Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2007 Δεν το εχω δοκιμασει ακομα. πιστευω οτι γινεται καθως οι vb.net 2002-2005 ειναι ασυμβατες με την 6. Δεν ειναι αναβαθμισεις του ιδιου εργαλειου. επελεξε custom setup, και διαλεξε ενα διαφορετικο folder απ αυτο που εχεις το VS6 αν θεωρεις μεγαλο το κινδυνο, και βρεις καποιο λινκ που να εχει problems on visual studio 6 after install visual basic/studio (.net / 2003 / 2005), δοκιμασε το 2005 σε αλλο pc, ή σε ενα Vmware virtual machine, ή ms virtualpc, ή στο virtualbox http://www.virtualbox.org/ Installing and Registering Visual Studio Express Editions http://forums.microsoft.com/msdn/showforum.aspx?forumid=24&siteid=1 Συγκριση ειναι δύσκολη, καθε μια εχει +/-. Σαν πιο συνχρονο το .net σαν βιβλιοθηκες, και το VS.net σαν IDE, πιθανον ειναι πιο ευκολο στην εκμάθηση (απο εντελώς αρχάριους), αλλα γνωριζοντας ηδη vb6, το ide θα σου ειναι γνωριμο, αλλα πρεπει να ξεμαθεις πολλά, και να ξαναμάθεις πολλά στα API. Η vb.net δεν φτιαχνει native executables, πρεπει να εγκαταστησεις το net runtime μαζι με το προγραμμά σου. δεν ασχολουμε με v.studio programming, αλλα για το 2005 εχω διαβασει πολλά παραπονα απο χρήστες. The Express Editions can only be used to create applications that run on the .NET Framework 2.0. Will the Visual Studio Express Editions install side-by-side with other versions of Visual Studio? Yes, side-by-side compatibility with other versions of Visual Studio has been tested. ---- Στο IDE, η 6 που εχεις ειναι Pro, ενω η express ειναι πιο light σαν δωρεαν που ειναι. καποια features θα λειπουν. συγκρινε καλυτερα vb6 pro με VS2005 pro. http://gregorybeamer.spaces.live.com/Blog/cns!1ptsyfBgfiUmsaQCul95SOyg!141.entry
StavrosD Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2007 Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2007 Πλέον με το .NET framework, κάθε έκδοση DLL μπορεί να υπάρχει ταυτόχρονα με τις παλιότερες, οπότε δεν θα έχεις πρόβλημα.
firewalker Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2007 Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2007 Έχω βάλει την vb 6 με την .NET 2003 χωρίς κανένα πρόβλημα. Τώρα για την vb Express 2005 δεν είμαι σίγουρος. Αλλά κατά πάσα πιθανότητα δεν θα έχεις πρόβλημα.
gcapnias Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2007 Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2007 Εκτός από τις εκδόσεις Visual Studio 2002 και Visual Studio 2003, όλες οι άλλες μπορούν να είναι εγκατεστημένες ταυτόχρονα. Δηλαδή, Visual Basic 6, Visual Studio 2003, Visual Studio 2005 και Visual Studio 2005 Express Editions, μπορούν να συνυπάρξουν στην ίδια εγκατάσταση Windows χωρίς κανένα πρόβλημα. Καλό θα είναι να γίνει η εγκατάσταση από τις παλαιότερες εκδόσεις προς τις νεότερες, για να μπορεί και το COM+ υποσύστημα που υποστηρίζει τους debugger, ιδιαίτερα για τον unmanaged κώδικα, να έχει διαδοχικά upgrades. Η σύγκριση μεταξύ Visual Basic 6 και Visual Basic 2005 Express, είναι άνιση, καθώς η δεύτερη μοιράζεται πολλά χαρακτηριστικά με το επαγγελματικό περιβάλλον του Visual Studio 2005 και αποτελεί ουσιαστικά την τρίτη γενιά Visual Studio μετά το Visual Studio 6. George J.
CyberDreamer Δημοσ. 2 Μαρτίου 2007 Μέλος Δημοσ. 2 Μαρτίου 2007 ΟΚ τα εγκατέστησα και όλα πηγαινουν ρολοϊ! μεχρι στιγμής... Πόσο έχει το visual studio 2005 και αν υπάρχει Pro τις διαφορές έχει...;;
gcapnias Δημοσ. 5 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2007 Για τιμές θα πρέπει να αποτανθείς στα γνωστά μαγαζία - μπορεί να βρεις και τιμές μέσα από το Skrountz.gr Όσο για τις διαφορές που έχουν μεταξύ τους οι διάφορες εκδόσεις του Visual Studio 2005, μπορείς να τις βρεις σε αυτή τη σελίδα. George J.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.