Προς το περιεχόμενο

Μα... υπαρχουν πριζες δικτυου με μικρο βυσμα?

SupaCoopa

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Λοιπον... Μαζι με τον ηλεκτρολογο, εκανα εγκατασταση δικτυου στο σπιτι. Κατεβασα ενα σχεδιαγραμμα με τις συνδεσεις που γινονται στον μηχανισμο της πριζας και τα συνδεσαμε μαζι για να μην γινει κανενα λαθος. Οι πριζες ειναι γνωστης μαρκας και ειναι σιγουρα "πριζες δικτυου" και οχι τηλεφωνου, καθως στον εσωτερικο μηχανισμο υπαρχουν ολα αυτα τα pin που χρειαζονται για να συνδεθει το UTP που ειχε περαστει μεσα απο τον τοιχο. Ομως τα βυσματα στο μπροστινο μερος της πριζας ειναι τηλεφωνικά, ιδια σε μεγεθος δηλαδη με αυτα που εχουν οι πριζες τηλεφωνου αλλα με περισσοτερα "ενεργα" pins!

Φυσικα, πηγαινοντας να συνδεσω ενα καλωδιο UTP πανω στην πριζα, το βυσμα δεν μπαινει! Τι γινεται τωρα? Ειναι η συγκεκριμενη μαρκα πριζων αλλου ξημερωμενη ή υπαρχουν και μικρα βυσματα UTP και πρεπει να χρησιμοποιησω κανενα ανταπτορα?

Δημοσ.

Προφανώς σου έδωσαν πρίζες τηλεφωνικές και όχι δικτύου (οι RJ11 έχουν 4 επαφές και είναι οι τηλεφωνικές και οι RJ45 έχουν 8 επαφές και είναι αυτές για δίκτυο).

8) 8) 8)

Δημοσ.

Φιλε περιπατητή, οντως οι μισες πριζες του σπιτιου εχουν 4 επαφες και οι αλλες μισες (οι υποτιθεμενες δικτυου) εχουν περισσοτερες, μαλλον 8. Το μεγεθος του βυσματος ειναι ιδιο (μικρο) και στις δυο. Το περιεργο ειναι οτι εσωτερικα (στον μηχανισμο) αυτες που εχουν πολλες επαφες, εχουν τις καταλληλες υποδοχες για να συνδεθει UTP καλωδιο, για αυτο και εγω δεν την πονηρευτηκα, παρ΄ολο που μου φαινοταν μικρο το βυσμα...

Οποτε η RJ45 ειναι πριζες δικτυου με τηλεφωνικο βυσμα, ενω oι RJ11 ειναι τηλεφωνικες? Και τις κανονικες πριζες δικτυου με το νορμαλ μεγαλο βυσμα πως τις ζηταω?

Δημοσ.

Αν είναι έτσι όπως τα περιγράφεις τότε όλες σου οι πρίζες είναι RJ-11. Οι επαφές στο συγκεκριμένο τύπο μπορεί να είναι και 6.

Αν είχες ζητήσεις από την αρχή εγκατάσταση για δίκτυο τότε σου έκανε πατάτα ο ηλεκτρολόγος.

Τι ακριβώς θέλεις να κάνεις?

Δημοσ.
Τι ακριβώς θέλεις να κάνεις?

Απλα να εχω δικτυο σε τρια δωματια του σπιτιου. Γι'αυτο περασα UTP καλωδια μαζι με τα ηλεκτρολογικα και σε καθε ακρη τους εβαλα πριζα δικτυου. Αλλα...

Αν είχες ζητήσεις από την αρχή εγκατάσταση για δίκτυο τότε σου έκανε πατάτα ο ηλεκτρολόγος.

...προφανως ο ηλεκτρολογος μπουρδουκλωθηκε. Και μαλλον...

Αν είναι έτσι όπως τα περιγράφεις τότε όλες σου οι πρίζες είναι RJ-11. Οι επαφές στο συγκεκριμένο τύπο μπορεί να είναι και 6.

...εχω πολλες πριζες τηλεφωνου (μονες και διπλες με το ιδιο βυσμα) και καμμια δικτυου.

Παω για αλλαγη πριζων λοιπον, αν καταφερω να βγαλω ακρη με τους ηλεκτρολογους και τους πωλητες ηλεκτρολογικων σχετικα με το τι ακριβως ειναι αυτες οι "πριζες πληροφορικης" οπως τις λενε και καταφερω να βαλω τις σωστες, θα θεωρησω οτι συνεβει ενα μικρο θαυμα

Δημοσ.

Σε τρια δωματια του σπιτιου καταληγουν καλωδια UTP-5, τα οποια ξεκινουν απο ενα τεταρτο δωματιο, οπου θα μπει το router. Τα καλωδια ειναι περασμενα μεσα στους τοιχους, και τερματιζονται με αυτες τις ρημαδοπριζες, απο τις οποιες δημιουργηθηκε το παρον θεμα...

Δημοσ.

Ε τότε άλλαξε πρίζες. Υπάρχει πριζακι με RJ-11 και RJ-45 μαζί αν σε ενδιαφέρει.

Αλήθεια ο ηλεκτρολόγος έχει περάσει ένα ή δύο UTP σε κάθε πρίζα?

Δημοσ.

Για τις πριζες γινεται ολη η κουβεντα... Θα ζητησω αλλαγη των υπαρχοντων με αλλες, ελπιζω να μου δωσουν τις σωστες.

Εχει περασει παντως απο ενα UTP σε καθε πριζα.

Δημοσ.

Αν ζήτησες πρίζες δικτύου RJ45 από όπου τις αγόρασες κ σου δώσαν αυτές, θα επιμένεις για αλλαγή.

Πάρε μαζί σου κ ένα έτοιμο καλώδιο CAT5e κ δοκίμασε το στη πρίζα αν έχεις αμφιβολίες. Θα πρέπει να μπαίνει κανονικά μέσα.

/sc

Δημοσ.

φιλε supacoopa εγω θα σου προτυνα να βαλεις παντου rj-45 διοτι τα rj-11 κουμπωνουν πανω στα 45αρια κ δ θα εχεις κανενα προβλημα, δλδ το αντιθετο απο αυτο που σου εκανε ο ηλεκρολογος σου..

Δημοσ.

Εγω θα εκανα μια πιο extreme λύση.

Για μενα το πιο σωστο ήταν να πεις εξ αρχης σε αυτον που εκανε την καλωδιακη εγκατασταση να βαλει μονο UTP καλώδια και να χρησιμοποιησεις σε ολα τα δωματια πριζες RJ45.

Πανω σε αυτες τις πριζες κουμπωνει κανονικα το απλο τηλεφωνικο βυσμα.

Το μονο μειονεκτημα ειναι ότι ετσι θα επρεπε να εχεις σε ενα δωματιο ενα patch panel ωστε να οριζεις απο κει πια θα ειναι τηλεφωνικη και πια δικτυου.

Οποτε θα μπορεις να τις αλλαζεις κατα βούληση...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...