Προς το περιεχόμενο

Αυτόματος Υπολογισμός στο Excel

GEORGE1

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα,

Έχω το εξής πρόβλημα που με βασανίζει κάποιες μέρες αλλά… :

Έχω λοιπόν ένα ποσό «Τελική ΑΞΙΑ» και ένα ποσό «Τελικό ΦΠΑ» δεδομένου ότι το καθένα από αυτά αποτελείται από δύο υποσύνολα. Δηλαδή το «Τελική ΑΞΙΑ» έχει ΑΞΙΕΣ 9% & ΑΞΙΕΣ 19% και αντίστοιχα το «Τελικό ΦΠΑ» έχει ΦΠΑ 9% & ΦΠΑ 19%.

Υπάρχει κάποιος τρόπος να δίνω τα ποσά «Τελική ΑΞΙΑ» & «Τελικό ΦΠΑ» και να υπολογίζονται αυτόματα τα υποσύνολα ???

Δημοσ.

δλδ να είναι σε ένα κελί το Τελική ΑΞΙΑ και από κάτω από πούμε - ή δίπλα - τα άλλα 2; Αυτό είναι εύκολο, αν θες αυτό βέβαια!

Δημοσ.
δλδ να είναι σε ένα κελί το Τελική ΑΞΙΑ και από κάτω από πούμε - ή δίπλα - τα άλλα 2; Αυτό είναι εύκολο, αν θες αυτό βέβαια!

Δεν θα έλεγα όχι.

Δημοσ.

ε τότε του λες 0,09 ή 0,19 * το κελί που είναι το Τελική Αξία (ας πούμε Α1) κτλ κτλ.

Ξέχασα: πρέπει να βάλεις και το = μπροστά και στην υποδιαστολή να βάλεις κόμμα και ΟΧΙ τελεία.

Δημοσ.
...

Έχω λοιπόν ένα ποσό «Τελική ΑΞΙΑ» και ένα ποσό «Τελικό ΦΠΑ» δεδομένου ότι το καθένα από αυτά αποτελείται από δύο υποσύνολα. Δηλαδή το «Τελική ΑΞΙΑ» έχει ΑΞΙΕΣ 9% & ΑΞΙΕΣ 19% και αντίστοιχα το «Τελικό ΦΠΑ» έχει ΦΠΑ 9% & ΦΠΑ 19%.

Υπάρχει κάποιος τρόπος να δίνω τα ποσά «Τελική ΑΞΙΑ» & «Τελικό ΦΠΑ» και να υπολογίζονται αυτόματα τα υποσύνολα ???

Αν έχω καταλάβει καλά, τί ζητάς: Αν αποκαλέσουμε:
>K09: Το ποσό "ΑΞΙΕΣ 9%"
K19: Το ποσό "ΑΞΙΕΣ 19%"
F:    Το "Τελικό ΦΠΑ" και 
T:    Την "Τελική ΑΞΙΑ"

θα ισχύει:

>
F = 0.09 * K09 + 0.19 * K19 
T = 1.09 * K09 + 1.19 * K19

Λύνοντας αυτό το Σύστημα, προκύπτει ότι:

>
K09 =  1,9 * T - 11.9 * F
K19 = -0.9 * T + 10.9 * F

Ξέροντας τις επί μέρους "(Καθαρές) Αξίες", είναι εύκολο να υπολογιστούν τα επί μέρους ποσά για τον ΦΠΑ και την Τελική Αξία.

Ρίξε μια ματιά στο συνημμένο, ελπίζω να κάνει αυτό που θες.

sample.xls.zip

Δημοσ.

Καλημέρα,

Πολύ καλή η προσέγγιση του παραπάνω θέματος και με ενδιαφέρει και μένα, αλλά στην περίπτωση που έχουμε τρείς συντελεστές (ο συνάδελφος GEORGE1 που έθεσε το θέμα παράβλεψε οτι υπάρχει και ο 4,5%) και ανάλογα ποσά, πως θα πρέπει να διαμορφοθεί το αρχείο με την προσθήκη τύπων-πεδίων και για 4,5% ???

ευχαριστω για τον χρόνο σας

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...