andrip Δημοσ. 6 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2007 καλά εσείς συνεχίστε να μιλάτε πάνω σε υποθετικά σενάρια και να σειχτηρίζετε τους πάντες χωρίς καν ενδείξεις. Εδώ κολλάει αυτό που λέει ο λαός... ακόμα δε τον είδαμε, Γιάννη τον βαφτίσαμε!!! Ερώτηση, ξέρετε πολλούς που χαντακώθηκαν μετά το στρατό; Δηλαδή ήταν η σούπερ διάννοια όπως λέτε ήταν μέσα στα ερευνητικά κέντρο και ο κακός στρατός τους έκοψε την πρόοδο τους χαντάκωσε και μετά γίναν πιτσαδόροι. Συγνώμη αλλα εγώ δε γνωρίζω κάποιον τέτοιο. Εγώ πχ μια χαρά σπούδασα πήρα πτυχία εδώ κι ένα χρόνο δουλεύω για να βγάλω κανένα ψιλό για τυχόν μεταπτυχιακό και σε κανένα χρόνο θα πάω φαντάρος. Ενας χρόνος ξεκούραση απο διαβάσματα έννοιες και ευθύνες της δουλειάς!!! Μην τραιλένεστε... οι διάννοιες όπως λέτε θα βρούν την άκρη και δε θα τους φάει ο στρατός...
ripperakos Δημοσ. 6 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2007 Δεν ξέρουμε πολλούς, αλλά αν περάσει τέτοιος νόμος θα μάθουμε αρκετούς μην ανησυχείς...!
Super Moderators Snoob Δημοσ. 6 Μαρτίου 2007 Super Moderators Δημοσ. 6 Μαρτίου 2007 Εντωμεταξύ, η Κύπρος με υποχρεωτική 25μηνη θητεία στα 18 έχει ξεμείνει και από επιστήμονες, και από εργαζόμενους και είναι ουραγός στην Ευρώπης.
insomniaK Δημοσ. 6 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2007 Όπως έχουν ξεμείνει και οι υπόλοιποι από φαντάρους.
Super Moderators Snoob Δημοσ. 6 Μαρτίου 2007 Super Moderators Δημοσ. 6 Μαρτίου 2007 Όταν κάνουμε γενικεύσεις και προβλέπουμε καταστροφές για την οικονομία και την κοινωνία της χώρας, καλό είναι να μην έχουμε έτοιμα παραδείγματα που αποδεικνύουν ότι λέμε πράγματα που δε στέκουν. Και μερικά ενδιαφέροντα στοιχεία, όπως αναδημοσιεύονται στο omhroi.gr (ολόκληρο το άρθρο εδώ): "Σύμφωνα με τό υπουργείο Αμυνας, από το σύνολο όσων κλήθηκαν να υπηρετήσουν το 2004, μόνον ένας στους τρεις κατετάγη. Οι υπόλοιποι πήραν αναβολές στράτευσης ή απαλλαγές για λόγους υγείας. Και, όπως δείχνουν τα στοιχεία, από τον αριθμό όσων παίρνουν αναβολή μόνο ποσοστό 60% παρουσιάζεται τελικά για να υπηρετήσει τη θητεία του. Αλλά και λόγω της υπογεννητικότητας όλο και λιγότεροι είναι διαθέσιμοι για φαντάροι. Η απόδοση των κλάσεων βαίνει συνεχώς μειούμενη: Σήμερα υπολογίζεται σε 50.000 κληρωτούς, έναντι 70.000 ετησίως κατά την περασμένη δεκαετία."
Freakster Δημοσ. 6 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2007 Εξω απο το χορό.. Εχεις παει στρατο, ετσι; Ή μήπως σε αναγκασαν και εσενα να παρατησεις τη σχολη σου, για να πας να υπηρετησεις; Εγω δε το θεωρω καλη ιδεα, εσυ το θεωρεις καλη ιδεα αυτο που θελουν να γινει;
kirimis Δημοσ. 6 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2007 Οσο για τους εξοπλισμους,οι I-HAWK θα αντικατασταθουν εντος των 3-4 επομενων χρονων και η δαπανη εχει προβλεφθει απο το νεο ΕΜΠΑΕ.Συγκεκριμενα θα απορροφησει κονδυλια 1δις ευρω,και ελπιζω να αντικατασταθουν απο τα ρωσικα BUK-M1-2 τα οποια εχουν εκπληκτικες δυνατοτητες.Να πω οτι προβλεπεται και αγορα ενος ακομα ΑΑ συστηματος μεγαλου βεληνικους,και το γεγονος με προβληματιζει διοτι παροτι η αντιπυραυλικη αμυνα μας θεωρειται η καλυτερη στην Ευρωπη και μια με της καλυτερες παγκοσμιως,παρολαυτα περιεχει μεσα της Αμερικανικα,Ρωσικα,Γαλλικα συστηματα που ειναι δυσκολα στην διασυνδεση τους,και η αμυνα μας εχει χαρακτηριστει οτι εχει το Συριακο Συνδρομο για λογους γνωστους. Τα BUK δεν μου γεμιζουν παντως το ματι (το δικο μου τουλαχιστον). Καλυτερα κατι σε εκδοση αυτοκινουμενη οπως τα TOR M1 η και γιατι οχι αυτα τα καταπληκτικα Pantsir... νταξ, αυτα ειναι μικρης εμβελειας σε σχεση με τα Buk, αλλα απο την αλλη οπως ειπες και συ, πολλα λεφτα δινουμε για ΑΑ ομπρελα οταν την ιδια στιγμη μας εχουν παρει παραμαζωμα στον τομεα του ναυτικου αγωνα (πραγματικα το υποβρυχιο προγραμμα των γειτονων θα εξελιχτει σε μεγα πονοκεφαλο συντομα...) Παντως περι εκπαιδευσεως, επειδη αναφερθηκαν καποια πραγματα. Εξαρταται σε ποιο σωμα εισαι... σε ποια υπηρεσια εισαι. Στο Π.Ν. που ημουν οι υπαξιωματικοι και αξιωματικοι μας ηταν αστερια και αυτο περνουσε και στους υπολοιπους στρατευμενους... βεβαια τα ποστα μας δεν ηταν η σκοπια μονο, αλλα μαχιμες θεσεις οπως του ραδιοεντοπιστη, ασυρματιστη, σηματωρου, χειρισμος rheimental... οπου ο καθε στρατευσιμος αντιλαμβανοταν πληρως του τι κανει (γιατι ειχε μαθει απεξω τα manuals, και γιατι ειχε την βοηθεια των παλιοτερων και των αξιωματικων), γιατι το κανει, και την σοβαροτητα των πραγματων σε περιπτωση μαλατσιας. Οπως ειπα ομως... εξαρταται απο το σωμα και την υπηρεσια. Η εικονα σε γενικες γραμμες ειναι κακη, αλλα εχω την αισθηση πως οποιες μοναδες εχουν σοβαρη αποστολη, εχουν να κανουν με σοβαρα οπλικα συστηματα... αντιμετωπιζουν αναλογα και το θεμα της εκπαιδευσης.
Super Moderators Snoob Δημοσ. 6 Μαρτίου 2007 Super Moderators Δημοσ. 6 Μαρτίου 2007 Εξω απο το χορό.. Εχεις παει στρατο, ετσι; Ή μήπως σε αναγκασαν και εσενα να παρατησεις τη σχολη σου, για να πας να υπηρετησεις; Εγω δε το θεωρω καλη ιδεα, εσυ το θεωρεις καλη ιδεα αυτο που θελουν να γινει; Ναι, έχω πάει στρατό. 18 μηνάκια, Έβρο με μια δόση από Ήπειρο. Ακριβώς επειδή χόρεψα, και επειδή έζησα αυτά που άλλοι φαντάζονται, δικαιούμαι, νομίζω, να έχω άποψη. Ξέρω πώς είναι να έχεις συναδέλφους 35χρονους, βύσματα του κερατά, βολεμένους από το πρώτο 15νθημερο σε γραφεία. Ξέρω πώς είναι να φυλάς σκοπιές στα σύνορα (και δεν αναφέρομαι στα σύνορα Ελληνικού-Γλυφάδας) και τι σημαίνει να πετάς στα σκουπίδια 3 καλές προτάσεις εργασίας για να μην καταλήξεις φυγόστρατος. Η εμπειρία μου (και όχι ό,τι μου είπε κάποιος που ξέρει κάποιον κτλ, κτλ) λέει ότι είναι καλύτερα να βγάλεις την υποχρέωση νωρίς, ώστε μετά να συνεχίσεις απρόσκοπτα. Ξέρω, επίσης, ότι αυτό σε έναν 18χρονο με μια όμορφη κοπελιά ακούγεται εξωφρενικό. Όταν εγώ είχα την ευκαιρία να το κάνω, βλακωδώς προέταξα τα ίδια αστεία επιχειρήματα: "Θα χάσω την επαφή με τη σχολή", "Δε θα μπορέσω να επανέλθω", κτλ., κτλ. Δεν το παίζω ανώτερος. Τις ίδιες βλακείες έλεγα κι εγώ. Τις πλήρωσα, κι έμαθα. Αυτό, λέγεται ζωή. Δεν προσπαθώ να πείσω κανένα. Απλά, όταν κάποιος πλασάρει επιχειρήματα με "κοινωνικό-οικονομικό" επίχρισμα, θεωρώ ότι καλό είναι να υπάρχει και ο αντίλογος.
Freakster Δημοσ. 6 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2007 Ναι αλλα το ζητημα ειναι να εχεις κανει σχεδια για μια ζωη οπως τη θες και να στην αλλαζουν.. Να μην αφηνουν τιποτα ορθιο.. Καλα να ημουν 18 ομως, αλλα ειμαι 22, τελειωνα τη σχολη και υπολογιζα σε ενα μεταπτυχιακο. Με τις καταληψεις που γινονται ηδη παρατηρω πως χανω μερη αυτων που εμαθα, ισως να φταιει η μνημη μου, ισως το οτι δεν εχουμε εδω ουσιαστικη μορφωση, δε ξερω. Η εμπειρία μου (και όχι ό,τι μου είπε κάποιος που ξέρει κάποιον κτλ, κτλ) λέει ότι είναι καλύτερα να βγάλεις την υποχρέωση νωρίς, ώστε μετά να συνεχίσεις απρόσκοπτα. Ξέρω, επίσης, ότι αυτό σε έναν 18χρονο με μια όμορφη κοπελιά ακούγεται εξωφρενικό. Όταν εγώ είχα την ευκαιρία να το κάνω, βλακωδώς προέταξα τα ίδια αστεία επιχειρήματα: "Θα χάσω την επαφή με τη σχολή", "Δε θα μπορέσω να επανέλθω", κτλ., κτλ. Δεν το παίζω ανώτερος. Τις ίδιες βλακείες έλεγα κι εγώ. Τις πλήρωσα, κι έμαθα. Αυτό, λέγεται ζωή. Aυτο που ειπες με καθησυχασε λιγο. Δε το ειχα δει ποτε απο αυτη την οπτικη γωνια. Ελπιζω να μην αναγκαστω, αλλα αν γινει να μπορω να το δω ετσι, thanx Snoob.
mandate Δημοσ. 6 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2007 μωρέ άς δηλώνανε πιο πολλοί για μονιμάδες/ και κυρίως πιο αξιόπιστοι αξιόμαχοι θα σου 'λεγα που θα 'χε πάει η υποχρεωτική στράτευση don't ask don't tell αλλά άμα το κράτος ήταν πιό γενναιόδωρο θα τα βρισκε τα μπουμπούκια τα αποτελέσματα θα ήταν εκπληκτικά.
xrest Δημοσ. 6 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2007 να πω οτι στα 18 γινεται στρατευση και στην Γερμανια-Σουηδια.Να προσθεσω επισης και την 30% επανδρωση,ελλειμα 30.000+ στρατιωτων κλπ. οχι αυτα τα καταπληκτικα Pantsir. επαυξανω...γενικα τα ρωσικα ΑΑ ειναι πολυ πολυ καλυτερα απο τα δυτικου τυπου.αμα αποφασιζαμε με αλλα κριτηρια ισως να ειχαμε και καλυτερους εξοπλισμους
ripperakos Δημοσ. 6 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2007 να πω οτι στα 18 γινεται στρατευση και στην Γερμανια-Σουηδια. Εκεί, όμως, αν θες να μην πας στρατό, είτε κάνεις εναλλακτική θητεία ίσου χρόνου (Γερμανία), είτε δεν πας καθόλου χωρίς συνέπειες (Σουηδία). Εδώ βέβαια έχουμε τον δήθεν πόλεμο Ελλήνων -Τούρκων να λέμε ως δικαιολογία μη μείωσης του στρατεύματος...είναι διαφορετικά..
kirimis Δημοσ. 6 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2007 Εδώ βέβαια έχουμε τον δήθεν πόλεμο Ελλήνων -Τούρκων να λέμε ως δικαιολογία μη μείωσης του στρατεύματος...είναι διαφορετικά.. So u want the real stuff ε? Ετοιμαζε πολεμο για να χεις ειρηνη λενε.... Τωρα εαν εσυ εισαι ικανος να ανατρεψεις αυτα τα σοφα λογια και να αποδειξεις το αντιθετο, be our guest... Δεν νομιζω πως κανενας εχει απλα "κ@βλες" και γουσταρει να διατηρει μεγαλους στρατους και δινει ενα τσουρμο λεφτα. Υπαρχουν προφανεις λογοι, που οι γειτονες δεν χανουν στιγμη και μας τους θυμιζουν συνεχως. Εσυ το βλεπεις ως "δικαιολογια", εγω το λεω ΑΥΤΟΣΕΒΑΣΜΟ.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.