Προς το περιεχόμενο

Χρησιμότητα στρατιωτικής θητείας

izerman76

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Τι θα τους σταματούσε, το υγρό πυρ, η πίνδος, η ρωσσική αρμάδα ή καμιά ενέδρα στα δαρδανέλια?

Οι 300. Αρκει να βρουν στενο :mrgreen:

Αστειακι :oops:

• Απαντ. 114
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Προσωπική εμπειρία και μην το πάρετε σαν στατιστικό αποτέλεσμα ή τίποτα τέτοιο.

Υπηρέτησα στην 325ΛΕΚ/Β ΧΩΚ. (στην ίδια μονάδα με των KWSN μόνο που αυτός ήταν πυροβολητής όχι τεχνικάριος).

Αν έπρεπε να βγάλω συμπέρασμα ΜΟΝΟ απο αυτή την μονάδα (την οποία την έμαθα απ'εξω και ανακατωτά λόγω του οτι ασχολήθηκα με διάφορα πράγματα), θα έλεγα οτι οι Έλληνες δεν είναι ικανοί να τα βάλουν ούτε με την γιαγιά μου. Αν μου δίνατε ενα εκπαιδευτικό μονοκινητήριο και ενα δίκανο θα το ξέκανα το στρατόπεδο.

Παμε (γιατί έχουν πλάκα)

• Ε.Π.Ο.Π. που δεν έχουν ΙΔΕΑ (ουτε yes, no) απο αγγλικά. Τους έβλεπα να αντιγράφουν τα manuals των ραντάρ και είχα πεθάνει στα γέλια. Χειριστής οργάνου ελέγχου πυρός με μεταφραστή έχετε ακούσει;
  • Ε.Π.Ο.Π. Με IQ πυγολαμπίδας. Δεν λέμε για τις περιπτώσεις που ήταν πραγματικά τρελοί (ένας κοιμόταν με κράνος , άρβιλα, εξάρτηση), αλλά για τις περιπτώσεις που είχα παντα άδεια σε οποιαδήποτε επιθεώρηση.
  • Αξιωματικοί ΚΟΥΚΟΥΡΟΥΚΟΥ. Μεθύστακες; ΑΜΕ! Ξυσαρχίδες, χοντροί που ήθελαν 1 ώρα να πάνε σε ενα ραντάρ; ΑΜΕ! Αγγλικά; Τσάτρα πάτρα και όχι όλοι. Ακόμα θυμάμαι το χώσιμο να εξηγώ σε εναν αξιωματικό το φαινόμενο doppler γιατί την άλλη μέρα είχε σχολείο και δεν ήξερε τι σκατα είναι.
  • Τεχνικοί ; Α χα χα χα. Ήρθε Φαση ΙΙΙ και αν δεν ήμουν εκεί ακόμα θα έψαχναν να βρούν γιατί δεν παίζει το control panel. Δεν ήξεραν να βάλουν τον γαμω παλμογράφο στην σειριακή να δούν αν εχει καεί.

Οι επιχειρήσεις είχαν την μεγαλύτερη πλάκα. Με φώναξε μια μέρα ο διοικητής της μοίρας να με ρωτήσει αν μπορούμε να κάνουμε κάτι για την ημέρα της αξιολόγησης. Πήγαμε στο ΚΕΜ (κέντρο ελέγχου μονάδας ή κάτι τέτοιο) απ'οπου υποτίθεται οτι κατευθύνονται όλες οι επιχειρήσεις σε περίοδο εμπλοκής. Το κανονικό σενάριο είναι υπάρχει ενα ραντάρ πάνω στο οποίο αποτυπώνονται στίγματα και οι αξιωματικοί επιχειρήσεων κάνουν τις απαραίτητες ενέργειες.

Μόνο που αντί αυτού υπήρχε το εξής καρναβάλι: (το ραντάρ χάλασε)

Κάποιοι αποτύπωναν σε ένα διαφανές χαρτί όλες τις ΝΑΤΟικές οδηγίες σε περίπτωση επιχειρήσεων (αεροδιάδρομοι, αεροδρόμια κτλ), και το κολλούσαν πάνω στον χάρτη.

Αν έχει γίνει εμπλοκή, σύμφωνα με αυτά που μου έλεγαν οι αξιωματικοί εκεί, οι επικοινωνίες είναι περιορισμένες. Αν π.χ δεν πετάς στο προκαθορισμένο ύψος στον προκαθορισμένο αεροδιάδρομο , σε ρίχνουν και δεν ασχολούνται να σε ρωτήσουν αν είσαι εχθρός ή οχι. Η παραπάνω σημαντική πληροφορία, ήταν πάνω σε μια διάφανη κολλα Α4 (μην αναφέρω οτι αυτά αλλάζουν καθε τρείς και λίγο, οπότε και μόνο που το χρησιμοποιούν ειναι για γέλια). Ο αποτυπωτής (του είχαν βγάλει και όνομα), έτρεχε μετρώντας στο περίπου να βάλει μια κουκίδα στον στόχο που έδινε η Πάρνηθα. Το συγκεκριμένο το παρακολουθούσε ο αρχηγός πυροβολικού και έβαζε και ενα ωραιο 10άρι.

Την χρονιά που ήμουν εγώ, το αποτέλεσμα έγινε καλύτερο επειδή έγραψα ενα software που έκανε αύτο το καρναβάλι ηλεκτρονικά (με ιστορικό σημείων, χωρίς αποτυπωτή, και με ταυτογχρονα στίγματα να αναβοσβήνουν στον χάρτη).

@snoob

Το επιχείρημα "Η Φινλανδία έχει υποχρεωτική στράτευση άρα θα είναι καλό" θές να το αναλύσεις λίγο; Και σε συνάρτηση με το 90% ευρώπης που ΔΕΝ έχει υποχρεωτική στράτευση.

@all

Το θέμα της συζήτησης είναι αν χρειάζεται ο στρατός τώρα, αν χρειάστηκε τότε, αν έχει νόημα η υποχρεωτική στράτευση, τί;

• Super Moderators
Δημοσ.

Όπως ήδη ανέφερα σε προηγούμενο μήνυμά μου, το παράδειγμα της Φινλανδίας το έδωσα για να δείξω ότι η διατήρηση υποχρεωτικής στράτευσης δεν αποτελεί de facto στοιχείο τριτοκοσμικότητας. Πουθενά δε λέω ότι είναι καλό ή κακό. Είναι. Συμβαίνει.

Η Φινλανδία δεν ήταν τυχαίο παράδειγμα. Ήταν χώρα η οποία συνόρευε με υπερδύναμη και θεωρούταν "μειωμένης κυριαρχίας" (μηδενικές ασκήσεις κοντά στα σύνορα με την τότε ΕΣΣΔ νυν Ρωσσία, κτλ., κτλ.)

Θα μπορούσε κανείς κάλιστα να ισχυριστεί ότι τριτοκοσμικοί είναι οι επαγγελματικοί στρατοί (συνήθως στελεχωμένοι από άτομα των ασθενέστερων οικονομικά τάξεων, είδαμε τα χαϊρια μας κι εδώ με τους ΟΠΥ που έγιναν ΕΠΥ κτλ, κτλ.) που στέλνονται για να πολεμήσουν την ώρα που οι βολεμένοι αστοί μιλάνε για τα ωραία και μεγάλα της ζωής.

Δείτε λίγο τα σχόλια που κάνει ο Michael Moore στο Farenheit 911 για το ποιοι πολεμούν και με ποιον τρόπο στρατολογούνται. Στις ΗΠΑ, αυτά, με τον "πολιτισμένο" επαγγελματικό στρατό και την "απολίτιστη" θανατική ποινή.

Βέβαια, αυτές είναι από ένα σημείο και μετά φιλολογικές-φιλοσοφικές συζητήσεις. Προσωπικά, δε θα είχα μπει καν σε αυτή τη συζήτητη αν δεν είχα διαβάσει ορισμένες άστοχες και υπερβολικές, κατά την άποψή μου, τοποθετήσεις.

Δημοσ.

Η Φιλανδια εχει πολλα κοινα με την Ελλαδα, μικρη χωρα, καποτε φτωχη, με προσφατα κερδισμενη την ανεξαρτησια της , προβληματα με τους ισχυροτερους γειτονες , με την Σουηδια στο παρελθον και την Ρωσια αργοτερα.Χαρακτηριστικη ειναι η 'ανορθοδοξη αποκλιση' της Ορθοδοξης κοινοτητας εκει μονο και μονο για να πανε κοντρα στους Ρωσους.Η μαγκια της ομως δεν ειναι οτι διατηρουσε και διατηρει αξιομαχο στρατο ,οι ανθρωποι το χουν παιξει πολυ καλα το παιχνιδι, χρησιμοποιησαν μια περιοδο τον Χιτλερ για να μην εχουν την μοιρα της Εσθονιας ή της Πολωνιας , αργοτερα καταφεραν να κανουν τον χειροτερο εχθρο και καταπιεστη τους ταυτοχρονα και σημαντικοτερο οικονομικο εταιρο.Τους εχει μεινει το αχτι με του Ρωσους, ας ξοδεψουν το πλεονασμα τους οπως γουσταρουν.Εξακολουθω να πιστευω παντως πως δεν διαφερει ουτε η Ελλαδα ουτε η Φιλανδια απο τις υπολοιπες ευρωπαικες χωρες, δεν ειναι η θητεια που ειναι υποχρεωτικη αλλα η αδιαφορια των πολιτων στο θεσμο της θητειας που ειναι πολυ μικροτερης εντασης.Η θητεια ειναι κατ'ονομα υποχρεωτικη, οι αριθμοι μιλανε απο μονοι τους.

Το παραδειγμα των ΗΠΑ χωραει πολυ συζητηση.Θα περιοριστω να πω οτι σε καθεστως ειρηνης ο στρατος ειναι μια πρωτης ταξεως ευκαιρια για αυτους τους ανθρωπους να κανουν κατι με την ζωη τους και να μην καταληξουν εντελως στον πατο.Στην Ιταλια παντως κατηργησαν εντελως την θητεια γι'αυτον ακριβως τον λογο , επειδη ειχε καταντησει να πηγαινουν μονο οι νεοι απο τις κατωτερες κοινωνικες ταξεις.

Δημοσ.

Το θέμα είναι πως η κυβέρνηση αυτή προσπαθεί με καθε τρόπο να χτυπήσει την ελευθερη σκέψη.Εχουμε το σχολείο το οποίο σου διδάσκει την ανταγωνιστική οικονομία ,το ψευτοδιεθνισμό (βιβλίο ιστορίας 6ης δημοτικού), θέλει να εισάγει τον ανταγωνσιμό ανάμεσα σε 20 χρονα παιδιά (βλέπε ΙΠ), δυσκολέυει την αναπτυξη εναλλακτικών ιδεών στους νέους εντατικοποιώντας τις σπουδές τους μη δίνοντας τους χρόνο για περαιτέρω καλλιέργεια.

Και σα να μην έφταναν όλα άυτα επβάλλει υποχρεωτική στράτευση.Δλδ ενώ ήδη έχουν μπολιάσει το μυαλό σου στο σχολείο με τις απόψεις της ελεύθερης αγοράς της εντατικοποιησης έρχεται τώρα η υποταγή στον ανώτερο , η αγγαρεία , η ταπείνωση του εγώ σου μπροστά σε έναν κομπλεξικό που πληρώνεται από τα λεφτά σου.Ετσι οι αντοχές σου μειώνονται όταν θα είσαι αναγκασμένος να δουλευεις 12 ώρες την ημέρα και να υπογράφεις συμβασεις 40 ώρες ενώ δουλευεις 56 ώρες(multirama).Στη σχολή δε θα μπορεις να αναπτύξεις φιλελευθερες ιδέες (όχι του Ανταμ Σμιθ) και έτσι η καταργηση του ασύλου θα σου φαίνεται φυσιολογική.Εχει άσυλο ο στρατός;

Ενώ αναγκάζει τις γυναίκες να εξευτελίζονται από τους ανώτερους στα χαρτια αξιωματικούς για μια θέση στο δημόσιο οδηγώντας τες στο συμπερασμα πως για την ανεγία των φταίνε οι ιδιες και όχι οι νεοφιλελευθερες πολιτικές των τελευτάιων 30 χρόνων

Δημοσ.
Το θέμα είναι πως η κυβέρνηση αυτή προσπαθεί με καθε τρόπο να χτυπήσει την ελευθερη σκέψη.Εχουμε το σχολείο το οποίο σου διδάσκει την ανταγωνιστική οικονομία ,το ψευτοδιεθνισμό (βιβλίο ιστορίας 6ης δημοτικού), θέλει να εισάγει τον ανταγωνσιμό ανάμεσα σε 20 χρονα παιδιά (βλέπε ΙΠ), δυσκολέυει την αναπτυξη εναλλακτικών ιδεών στους νέους εντατικοποιώντας τις σπουδές τους μη δίνοντας τους χρόνο για περαιτέρω καλλιέργεια.

Εδώ συμφωνώ απόλυτα μαζί σου. Μου έχουν τύχει περιπτώσεις που πιτσιρικάδες 18 χρονών δεν ξέρουν πως μένει έγγυος μια γυναίκα. Αλήθεια λέω στο σταυρό που σου κάνω.

Ενώ αναγκάζει τις γυναίκες να εξευτελίζονται από τους ανώτερους στα χαρτια αξιωματικούς για μια θέση στο δημόσιο οδηγώντας τες στο συμπερασμα πως για την ανεγία των φταίνε οι ιδιες και όχι οι νεοφιλελευθερες πολιτικές των τελευτάιων 30 χρόνων

Για εξηγήσου εδώ αν μπορείς

Δημοσ.
Μα ηδη ακριβα το πληρωνουμε.Πλακα πλακα με τετοιον στρατο κανουμε ντου ανετα στον βορρα και φτανουμε μεχρι Βουκουρεστι χωρις πολλες απωλειες .Φτιαχνουμε μετα μια βαλκανικη ομοσπονδια υπο την ηγεμονια μας και εκτοξευουμε ολοκληρο το Κοζλοντουι στην Αγκυρα.Αμα βαλουμε και την Ρωσια στο παιχνιδι μπορουμε να οργανωσουμε και επιθεσεις αυτοκτονιας στα παραλια του Βοσπορου με παλια σοβιετικα πυρηνικα υποβρυχια, να κανουμε την Πολη ενα ορθοδοξο Βατικανο και να δωσουμε τον πρωτο θρονο στον Αλεξιο γι'ανταλλαγμα .

Γεγονός. Με λίγη θέληση φτάναμε μέχρι Πράγα. Το θέμα είναι ότι το στρατό δεν τον διατηρούμε για τους βόρειους γείτονες.

Η ισχύς των όπλων μας είναι μισό μύδι και 2 φρύδια μπροστά στα οικονομικά συμφέροντα που θα διακυβέβονταν μέσω της ΕΕ για τους Τούρκους.

Γιατί είχαμε το τακτικό πλεονέκτημα? Πως και σε πόσες "μάχες"?

Το "αντιαρματικό πυραυλάκι" λέγεται έτσι για πολύ συγκεκριμένο λόγο, και ακόμα και φάτσα να τον είχα αυτόν που τον είχε (και όχι κώλο που συνήθως αδυνατίζει η θωράκιση) δν θα ένοιωθα καθόλου άνετα. Παρ' όλα αυτά όμως, επειδή δν έχω πυροβολήσει και πολλά τανκ τον τελευταίο μήνα, για πες που βασίζεις την αδυναμία τους να κάνουν ζημιά στα λέοπαρντ?

Και επίσης, πως ακριβώς είναι αμφίβολο το αποτέλεσμα αν μια χώρα 80 εκατομμυρίων με τις x1,κάτι δαπάνες σε εξοπλισμό σε σχέση με μια χώρα 11 εκατομμυρίων, έκανε ντου στην 2η? Τι θα τους σταματούσε, το υγρό πυρ, η πίνδος, η ρωσσική αρμάδα ή καμιά ενέδρα στα δαρδανέλια?

Θα τους σταματούσε η ποιοτική υπεροχή των οπλικών συστημάτων σε αρκετούς τομείς και η γεωγραφία.

Δημοσ.
Προσωπική εμπειρία και μην το πάρετε σαν στατιστικό αποτέλεσμα ή τίποτα τέτοιο.

Υπηρέτησα στην 325ΛΕΚ/Β ΧΩΚ. (στην ίδια μονάδα με των KWSN μόνο που αυτός ήταν πυροβολητής όχι τεχνικάριος).

Αν έπρεπε να βγάλω συμπέρασμα ΜΟΝΟ απο αυτή την μονάδα (την οποία την έμαθα απ'εξω και ανακατωτά λόγω του οτι ασχολήθηκα με διάφορα πράγματα), θα έλεγα οτι οι Έλληνες δεν είναι ικανοί να τα βάλουν ούτε με την γιαγιά μου. Αν μου δίνατε ενα εκπαιδευτικό μονοκινητήριο και ενα δίκανο θα το ξέκανα το στρατόπεδο.

Παμε (γιατί έχουν πλάκα)

• Ε.Π.Ο.Π. που δεν έχουν ΙΔΕΑ (ουτε yes, no) απο αγγλικά. Τους έβλεπα να αντιγράφουν τα manuals των ραντάρ και είχα πεθάνει στα γέλια. Χειριστής οργάνου ελέγχου πυρός με μεταφραστή έχετε ακούσει;
  • Ε.Π.Ο.Π. Με IQ πυγολαμπίδας. Δεν λέμε για τις περιπτώσεις που ήταν πραγματικά τρελοί (ένας κοιμόταν με κράνος , άρβιλα, εξάρτηση), αλλά για τις περιπτώσεις που είχα παντα άδεια σε οποιαδήποτε επιθεώρηση.
  • Αξιωματικοί ΚΟΥΚΟΥΡΟΥΚΟΥ. Μεθύστακες; ΑΜΕ! Ξυσαρχίδες, χοντροί που ήθελαν 1 ώρα να πάνε σε ενα ραντάρ; ΑΜΕ! Αγγλικά; Τσάτρα πάτρα και όχι όλοι. Ακόμα θυμάμαι το χώσιμο να εξηγώ σε εναν αξιωματικό το φαινόμενο doppler γιατί την άλλη μέρα είχε σχολείο και δεν ήξερε τι σκατα είναι.
  • Τεχνικοί ; Α χα χα χα. Ήρθε Φαση ΙΙΙ και αν δεν ήμουν εκεί ακόμα θα έψαχναν να βρούν γιατί δεν παίζει το control panel. Δεν ήξεραν να βάλουν τον γαμω παλμογράφο στην σειριακή να δούν αν εχει καεί.

Οι επιχειρήσεις είχαν την μεγαλύτερη πλάκα. Με φώναξε μια μέρα ο διοικητής της μοίρας να με ρωτήσει αν μπορούμε να κάνουμε κάτι για την ημέρα της αξιολόγησης. Πήγαμε στο ΚΕΜ (κέντρο ελέγχου μονάδας ή κάτι τέτοιο) απ'οπου υποτίθεται οτι κατευθύνονται όλες οι επιχειρήσεις σε περίοδο εμπλοκής. Το κανονικό σενάριο είναι υπάρχει ενα ραντάρ πάνω στο οποίο αποτυπώνονται στίγματα και οι αξιωματικοί επιχειρήσεων κάνουν τις απαραίτητες ενέργειες.

Μόνο που αντί αυτού υπήρχε το εξής καρναβάλι: (το ραντάρ χάλασε)

Κάποιοι αποτύπωναν σε ένα διαφανές χαρτί όλες τις ΝΑΤΟικές οδηγίες σε περίπτωση επιχειρήσεων (αεροδιάδρομοι, αεροδρόμια κτλ), και το κολλούσαν πάνω στον χάρτη.

Αν έχει γίνει εμπλοκή, σύμφωνα με αυτά που μου έλεγαν οι αξιωματικοί εκεί, οι επικοινωνίες είναι περιορισμένες. Αν π.χ δεν πετάς στο προκαθορισμένο ύψος στον προκαθορισμένο αεροδιάδρομο , σε ρίχνουν και δεν ασχολούνται να σε ρωτήσουν αν είσαι εχθρός ή οχι. Η παραπάνω σημαντική πληροφορία, ήταν πάνω σε μια διάφανη κολλα Α4 (μην αναφέρω οτι αυτά αλλάζουν καθε τρείς και λίγο, οπότε και μόνο που το χρησιμοποιούν ειναι για γέλια). Ο αποτυπωτής (του είχαν βγάλει και όνομα), έτρεχε μετρώντας στο περίπου να βάλει μια κουκίδα στον στόχο που έδινε η Πάρνηθα. Το συγκεκριμένο το παρακολουθούσε ο αρχηγός πυροβολικού και έβαζε και ενα ωραιο 10άρι.

Την χρονιά που ήμουν εγώ, το αποτέλεσμα έγινε καλύτερο επειδή έγραψα ενα software που έκανε αύτο το καρναβάλι ηλεκτρονικά (με ιστορικό σημείων, χωρίς αποτυπωτή, και με ταυτογχρονα στίγματα να αναβοσβήνουν στον χάρτη).

@snoob

Το επιχείρημα "Η Φινλανδία έχει υποχρεωτική στράτευση άρα θα είναι καλό" θές να το αναλύσεις λίγο; Και σε συνάρτηση με το 90% ευρώπης που ΔΕΝ έχει υποχρεωτική στράτευση.

@all

Το θέμα της συζήτησης είναι αν χρειάζεται ο στρατός τώρα, αν χρειάστηκε τότε, αν έχει νόημα η υποχρεωτική στράτευση, τί;

Σου δίνω πολλά δίκια σε αυτά που λες. Από την άλλη όμως, είδα και πολύ ικανούς αξιωματικούς και υπαξιωματικούς. Οι ΕΠΟΠ όντως γουτουπού.

Στη πρώτη μονάδα σε μεγάλο νησί που ήμουν είδα και διοικητή να ξενυχτάει στο laptop με πιθανά σχέδια μάχης σε software εκατομμυρίων, ΕΠΟΠ και ΕΜΘ να τρέχουν πανικόβλητοι με φραπέδες και MaxPower να φεύγουν στον αέρα επειδή ο διοικητής είχε δώσει συναγερμό στις 14:30. Και φυσικά και ΕΜΘ να μην ξέρει να γράψει το όνομά του.

Απλά τα πράγματα δεν είναι όσο τραγικά περιγράφονται και σίγουρα απέναντι τα πράγματα είναι ακόμα χειρότερα σε επίπεδο προσωπικού.

Δημοσ.

Ειδικά για τους Χωκ, που αναφέρει ο bandito παραπάνω, και αύριο να φύγουν εντελώς από τη μέση, δεν νομίζω ότι χάνουμε τίποτα σπουδαίο.... :twisted:

Μήπως ειδικά (σ)τα Χωκ, επικρατεί τέτοια παρταλοκατάσταση, ακριβώς επειδή είναι [100% μάλιστα!] βυσματοκατάσταση?

Λέω μήπως.... :mrgreen:

Δημοσ.

εγω θα ηθελα να εκφρασω καποιες αποψεις,μιας και το τοπικ ειναι στο ειδος που αγαπω και εχω σπουδαστικα σχεδον τελειωσει.

Σχετικα με την ποιοτητα του στρατευματος δεν θα ηθελα να αναλωθω,μιας και πανω κατω ολοι μας γνωριζουμε τι ειδους εκπαιδευση γινεται(αντι να μαθενουνε τα οπλα,οι στρατιωτες βγαινουν αριστοι ελαιοχρωματιστες,βοθρολογοι κλπ).

Το θεμα ειναι αλλου.ειναι καθαρα πολιτικο.Απαθεια,Φοβικο Συνδρομο, και παντα λογια περι χρεισημοποιησεις του Διεθνους Δικαιου...στο μελλον.Η πολιτικη λοιπον αυτη μας εχει φτασει στην συγκυριαρχια του Αιγαιου,Γκριζες Ζωνες,"Τουρκικες Μειονοτητες",Σκοπια,και στα λεγομενα isolations των νησιων μας.

Θα το πω για 1000 φορα και στο insomnia,οτι εφοσον δεν υπαρχει πολιτικη βουληση,ας αφησουμε τα υπερογκα ποσα σε λαθος εξοπλισμους,ας τα διαθεσουμε στην τελικη στον κοινωνικο τομεα,και ας αφησουμε τα πραματα να πανε οπως θελουν.Ας το αποφασισουν τελοσπαντων αφου ειναι λιγοι στο να ασκησουν σκληρη εξωτερικη πολιτικη.Αυτα για τους πολιτικους.

Οσο για τους εξοπλισμους,οι I-HAWK θα αντικατασταθουν εντος των 3-4 επομενων χρονων και η δαπανη εχει προβλεφθει απο το νεο ΕΜΠΑΕ.Συγκεκριμενα θα απορροφησει κονδυλια 1δις ευρω,και ελπιζω να αντικατασταθουν απο τα ρωσικα BUK-M1-2 τα οποια εχουν εκπληκτικες δυνατοτητες.Να πω οτι προβλεπεται και αγορα ενος ακομα ΑΑ συστηματος μεγαλου βεληνικους,και το γεγονος με προβληματιζει διοτι παροτι η αντιπυραυλικη αμυνα μας θεωρειται η καλυτερη στην Ευρωπη και μια με της καλυτερες παγκοσμιως,παρολαυτα περιεχει μεσα της Αμερικανικα,Ρωσικα,Γαλλικα συστηματα που ειναι δυσκολα στην διασυνδεση τους,και η αμυνα μας εχει χαρακτηριστει οτι εχει το Συριακο Συνδρομο για λογους γνωστους.

Εχουν πεσει τα γνωστα χρηματικα πακετα για αυτη την κατασταση και παει λεγοντας η κατασταση της Φιλανδοποιησης και και και..

Δημοσ.

Την πρόταση της ΝΔ για υποχρεωτική στράτευση στα 18 και κατάργηση των αναβολών, ακόμα και για όσους σπουδάζουν πως την κρίνετε; Δηλαδή όποιος κάνει μεταπτυχιακά (έχει πληρώσει και δίδακτρα φυσικά) ή κάνει διδακτορικό και ασχολείται σε κάποιο ερευνητικό πρόγραμμα πρέπει να τα σταματήσει αυτά τα άχρηστα πράγματα και να υπηρετήσει την μαμά πατρίδα άμεσα; Αυτά δεν γίνονται πουθενά στον κόσμο! Μόνο οι έξυπνοι οι Έλληνες τα κάνουν! Για αυτό θα είμαστε οι τελευταίοι σε όλα στην Ευρώπη...

Δημοσ.
Την πρόταση της ΝΔ για υποχρεωτική στράτευση στα 18 και κατάργηση των αναβολών, ακόμα και για όσους σπουδάζουν πως την κρίνετε; Δηλαδή όποιος κάνει μεταπτυχιακά (έχει πληρώσει και δίδακτρα φυσικά) ή κάνει διδακτορικό και ασχολείται σε κάποιο ερευνητικό πρόγραμμα πρέπει να τα σταματήσει αυτά τα άχρηστα πράγματα και να υπηρετήσει την μαμά πατρίδα άμεσα; Αυτά δεν γίνονται πουθενά στον κόσμο! Μόνο οι έξυπνοι οι Έλληνες τα κάνουν! Για αυτό θα είμαστε οι τελευταίοι σε όλα στην Ευρώπη...

Δεν πρόκειται να περάσει τέτοιος νόμος. Με 18-19 χρονών παιδιά δε δίνεται δουλειά σε όλο το στράτευμα. Οι έφεδροι γιατροί, τεχνικοί κτλ πως θα τους αντικαταστήσουν?

Από την άλλη θα μπαίνουν όλοι μικροί & άβγαλτοι μέσα? Για ποιο λόγο? Ώστε ο κάθε βλάκας να τους διαλύσει την ψυχολογία?

Δημοσ.

Αλλο και τουτο... Δε παμε καλα, καθολου καλα... Θα αφησω εγω τη σχολη τωρα, για να γυρισω σε ενα χρονο; Και τι στο καλο θα μου εχει μεινει μετα απο ενα χρονο;

Δημοσ.
Αλλο και τουτο... Δε παμε καλα, καθολου καλα... Θα αφησω εγω τη σχολη τωρα, για να γυρισω σε ενα χρονο; Και τι στο καλο θα μου εχει μεινει μετα απο ενα χρονο;

Δεν έχει σημασία τι θα σου έχει μείνει ή πόσο καλός επιστήμονας θα γίνεις! Αρκεί που θα υπηρετήσεις τον ελληνικό στρατό ως αγγαρειομάχος και σκοπάνθρωπος!

Και όποιος θέλει να πάει για σπουδές στο εξωτερικό τι θα κάνει; Θα του κρατάει το ξένο Πανεπιστήμιο την θέση μέχρι να απολυθεί από τον στρατό;

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...