Προς το περιεχόμενο

iparxun sta linux

georgeuk

Προτεινόμενες αναρτήσεις

paidia anarotiemai edo kai kairo an sta linux xreiazetai na kanume defrag i na xrisimopoiume ccleaner kai diafora alla ergaleia opos sta windows. xalane genika? ti maintance tha prepi na kani kapios an exei SUSE 10.2 opos ego

2 erotisi iparxun viruses?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

1. Δεν χρειαζεται defragment λογω της αρχιτεκτονικης του filesystem (ειτε ext2/ext3 ειτε reiserfs)

2. Υπαρχουν οι οποιοι ειναι ομως πολυ λιγοι. Εαν μπαινεις στο συστημα σαν user δεν θα εχεις κανενα σοβαρο προβλημα, αν μπαινεις root (πολυ κακως) τοτε αν σε χτυπησει ιος (πραγμα δυσκολο) τοτε την εκατσες... Υπαρχουν ομως και τα αναλογα antiviruses (google it)

Οπως φίλε Thresher είναι το windows και όχι τα windows

οπως μας λές σε άλλα post σου.Γιατί είναι το λειτουργικό σύστημα Windows όπως το ίδιο ίσχύει βέβαια και για το linux.

2 παραδειγματα που βρήκα απο σένα.

http://www.insomnia.gr/vb3/showthread.php?p=1492050#post1492050

http://www.insomnia.gr/vb3/showthread.php?p=1449652#post1449652

δεν είναι προσωπικό ουτε είναι προς παρεξήγηση απλα έχω βαρεθεί να βλέπω απο πάρα πολλούς αυτα τα ανουσια offtopic posts που περιέχουν αυτή την παρατήρηση μονό και μόνο για να πουν κάτι...

Αν μπορείς να απαντήσεις στην ερώτηση του καθενός κάντο και βοηθησέ τον και αν θέλεις να βάλε ένα ΥΓ με την υποδηξή σου.

Αν αρχίσω και γυρνάω εδω μέσα διορθώνοντας ΤΑ windows το post count μου σε 3 μέρες θα είναι 5 ψηφιο.

Συγνώμη για το offtopic και αν χάλασα το topic ...

ναι αλλα η φιλοσοφια στο γιατι λεμε το linux και οχι τα linux ειναι διαφορετικη απο τι στα window(s).

εδω προκειται για ενα λειτουργικο linux με διαφορετικες διανομες,αν καποιος λεει για τα linux μαλλον εχει καλαβει το αντιθετο και μια διορθωση υπενθυμιση ειναι καλο να γινεται.

Η Microsoft επέλεξε να ονομάσει το λειτουργικό της σύστημα με τον πληθυντικό αριθμό ενός ουσιαστικού, αυτό δίνει έναν έγκυρο λόγο για να αναφέρεται κάποιος σε αυτό χρησιμοποιόντας πληθυντικό. Για το Linux δεν υπάρχει κανένας τέτοιος λόγος. Αν κάποιος δε βαριέται να το επισημαίνει, δε βλέπω πού το κακό ;)

opote den xreiazetai na kano kanena maintenance?

Αν δεν έχεις ένα hardware firewall σε κάποιο router, βάλε το firestarter, είναι εύκολο στη ρύθμιση. Κατά τα άλλα δεν χρειάζεσαι απολύτως τίποτα...

Υ.Γ.: Το υ.γ. αυτό αναφέρεται στους υπόλοιπους... Καλό είναι να έχουμε διαφωνίες, αλλά να απαντάμε κιόλας στις απορίες των άλλων...

Υπάρχουν όμως Antiviruses και στο Linux , απλά δεν είναι διάσημα ως απαραίτητα εργαλεία. Είναι και δωρεάν. F-Prot είναι ένα τέτοιο πρόγραμα. Υπάρχουν και άλλα παρόμοια security εργαλεία αλλά για πιο συγκεκριμένους σκοπούς.

Μάλλον δεν θα χρειαστεί να ασχοληθείς με τέτοια.

Όχι δεν υπάρχει registry. Oι διανομές έχουν package management system οπότε δεν χρειάζεται να ανησυχείς εσύ γι'αυτό. Πέρα από αυτό, αν κάνεις compile κάτι, λογικά θα υπάρχει και κάποιο uninstall script. Αν όχι, τότε με το χέρι σβήσιμο. ;)

ok me tus ius me kalipsate. tha ithela na matho an kano uninstall kapio programma afinei ixni opos sta windows? den iparxei kati san registry as pume?

Στο Linux τα προγράμματα δεν εγκαθίστανται όπως στα windows. Στην ουσία μπαίνουν μόνο σε ένα φάκελο όπως στα Win, αλλά δεν χρησιμοποιείται registry καθόλου διότι το Linux από μόνο του κάνει όλη τη δουλειά, δεν χρειάζεται registry. Η registry είναι μια βλακεία που στην ουσία δεν χρειάζεται σε κανένα λειτουργικό, άσχετα στο ότι χρησιμοποιείται ακόμη στα Windows... Τώρα για την ερώτησή σου για το αν αφήνει ίχνη κατά την απεγκατάσταση, όχι δεν αφήνει. Το μόνο που κάνει είναι να αποθηκεύει σε ένα άλλο φάκελο τις ρυθμίσεις που είχες κάνει σαν χρήστης, έτσι ώστε όταν το ξανα-εγκαταστήσεις να είναι ξανά προρυθμισμένο... Ο φάκελος αυτός είναι πολύ μικρός σε μέγεθος και συνήθως δεν ξεπερνάει ποτέ τα λίγα KB. Βέβαια υπάρχει τρόπος και να τα αφαιρέσεις και αυτά τα λίγα KB, αλλά στην ουσία δεν χρειάζεται γιατί δεν επιβαρύνουν καθόλου το σύστημα... Είναι σαν τους απλούς φακέλους και απλά υπάρχουν και δεν ενοχλούν κανέναν... ;-)

Οπως φίλε Thresher είναι το windows και όχι τα windows

οπως μας λές σε άλλα post σου.Γιατί είναι το λειτουργικό σύστημα Windows όπως το ίδιο ίσχύει βέβαια και για το linux.

2 παραδειγματα που βρήκα απο σένα.

http://www.insomnia.gr/vb3/showthread.php?p=1492050#post1492050

http://www.insomnia.gr/vb3/showthread.php?p=1449652#post1449652

δεν είναι προσωπικό ουτε είναι προς παρεξήγηση απλα έχω βαρεθεί να βλέπω απο πάρα πολλούς αυτα τα ανουσια offtopic posts που περιέχουν αυτή την παρατήρηση μονό και μόνο για να πουν κάτι...

Αν μπορείς να απαντήσεις στην ερώτηση του καθενός κάντο και βοηθησέ τον και αν θέλεις να βάλε ένα ΥΓ με την υποδηξή σου.

Αν αρχίσω και γυρνάω εδω μέσα διορθώνοντας ΤΑ windows το post count μου σε 3 μέρες θα είναι 5 ψηφιο.

Συγνώμη για το offtopic και αν χάλασα το topic ...

Δεν αμφιβάλω και το ξέρω πολύ καλά οτι είναι το Λειτουργικό αλλά ακόμη και η κυρία Μ$ σε άρθρα της τα αναφέρει "ΤΑ" windows.

Οταν έχω χρόνο θα σου τα δείξω.

Προσωπικά έχω γραμμένη την Μ$ εδώ και χρόνια.

Αλλά νομίζω καλό είναι κάθε "νέος" που πάει να δεί τον "κόσμο" πέρα απο τα παραθύρια πρέπει να ξεκινάει με το σωστό.

Δεν το είπα ούτε απο το να το παίξω έξυπνος ούτε για να κανω άλλο ένα replay. Εσύ αν άκουγες έναν φίλο σου να λέει κατι λαθος δεν θα τον διόρθωνες ?:???:

Ούτε εσένα παρεξηγώ γιατί "δένουμε" όχι να "χωρίζουμε" :)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...