Προς το περιεχόμενο

c2d 6600 + p5b deluxe o/c

darisg

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

κύριοι,

Εχω εναν c2d 6600 πάνω σε μία p5b deluxe (bios 1004), με 2χ1GB 800MHz OCZ gold 5-5-5-15, cooler Zalman 9500, psu Thermaltake 460W.

επειδή είμαι άσχετος με το σπόρ, και θέλω να ανεβάσω λίγο την cpu (όχι πάνω απο 3,0Ghz) και τις μνήμες αν γίνετε,( αν γίνετε να βελτιωθούν και τα timings ακόμα καλύτερα) χωρίς να τα στρεσάρω πολύ.....μπορεί να μου δώσετε τα φώτα σας?

Τι έχω κάνει μέχρι τώρα:

βάζω ratio cmos setting 8, cpu frequency 350, οπότε πάμε @2.8

DRAM frequency 875, timings 4-5-5-12 & memory voltage 2.05.

τρέχω 2 λούπες memtest = ok!, 30min orthos = ok!

τα προβλήματα:

1) idle θερμοκρασία 44c, full load 63c!!!!! (zalman @1400rpm)

2) Στο bios αναφέρεται cpu frequency 2.8, στο cpu-z 2.80(350*8 ),στο core temp 3.150(393.76*8 ) και στο orthos 3.150(350*9).Τι έχω τελικά? 2,8 ή 3,15?

3) Στο cpu-z, δίνει rated fsb 1400 και fsbRAM 4:5 (μας πειράζει αυτό?)

Με τις θερμοκρασίες τι γίνετε? υπάρχει πρόβλημα? (και τις στροφές της zalman να ανεβάσω @2400 πέφτει μόνο 1-2 βαθμούς)

Πείτε τη γνωμη σας, να το αφήσω έτσι ή θα έχω πρόβλημα?

Δημοσ.

Φίλε μου έχουμε ίδιο επεξεργαστή και μητρική . Εγώ τα δουλευώ σε 401 fsb και 8 multiplier με stock τάσεις σε όλα και πάει μια χαρα

1) Οι θερμοκρασίες όντως είναι αρκετά υψηλές. Σε μένα που τρέχω στα 3.2 Ghz idle έχω 38-42 C , full load όμως 48-50C με τον Zalman 9700 στα 1500RPM . Δεν νομίζω ότι η διαφορά απο 9700 σε 9500 είναι τόσο μεγάλη σε καμία περίπτωση . Μήπως δεν έχει κάτσει κάλα η ψύκτρα? Απο case fans τι έχεις?

2) Τα ίδια δείχνουν και σε μένα. Απλά το Coretemp και το Orthos υπολογίζουν το default multiplier του cpu , ενώ τα άλλα 2 αυτό που έχεις δώσει εσύ.

3) Νομίζω θα ήταν καλύτερα να δουλέψεις τις μνήμες σε 1:1 . Αλλά ας πουν τη γνώμη τους και άλλοι πιο έμπειροι απο μένα σ'αυτο . Πάντως η δικιά μου εμπειρία στο 1:1 είναι άκρως θετικότατη. Το memory bandwidth απογειώθηκε.

Εγώ θα σου πρότεινα να πας κατευθίαν σε 400 fsb και να δουλεύεις τις μνήμες 1:1 , αφού λύσεις φυσικά το πρόβλημα της θερμότητας πρώτα!

Δημοσ.

Τις μνήμες, πως θα τις δουλέψω 1:1 χωρις να ρίξω τη συχνότητα?

Εσύ τι μνήμες έχεις?

μπορείς να ανεβάσεις screenshot από τις ρυθμίσεις του bios?

thanks

Δημοσ.
Τις μνήμες, πως θα τις δουλέψω 1:1 χωρις να ρίξω τη συχνότητα?

Εσύ τι μνήμες έχεις?

μπορείς να ανεβάσεις screenshot από τις ρυθμίσεις του bios?

thanks

Θα βάλεις Cpu Frequency 400mhz και DDR2 frequency 800mhz , voltage 1.9 στις μνήμες. Screenshots δεν έχω την δυνατότητα να σου ανεβάσω τώρα δυστυχώς . Πρώτα όμως πρέπει να κοιτάξεις το θέμα της θερμότητας και μετά ν'ασχοληθείς ξανά με το Overclock. Ίσως τώρα να μη συναντήσεις πρόβλημα ακόμη και 70C να έχεις σε full load (αν και δεν είναι και καλό να δουλεύεις τόσο ψηλά) το καλοκαίρι θα έχεις όμως.

Μνήμες έχω ενα ζευγάρι τις ίδιες τις δικές σου και ένα ζευγάρι επίσης Corsair PC6400 με 5-5-5-18 timings (Τα κανα λίγο σαλάτα εδώ, αλλα μια χαρά συνεργάζονται ευτιχώς.)

Δημοσ.

έκανα οτι λές.

....ολά καλά εκτός από τις θερμοκρασίες....idle 57c,full load 78!!!!!

(έβγαλα τη zalman, άλλαξα πάστα, και παλι τα ίδια......μήπως η πάστα της zalman δεν είναι καλή? να δοκιμάσω κάποια άλλη?)

• Moderators
Δημοσ.

Oχι, η παστα της Zalman ειναι αριστη.

Εγω το ειχα παθει αυτο με ενα waterblock για vga... 3 φορες το ειχα βγαλει και ξαναβαλει και παντα ιδιες θερμοκρασιες (120°C με 2sec 3dmode :P )

Την τελευταια φορά τα εβγαλα ολα και τα εκανα με την μιση ταχυτητα και ΠΟΛΥ προσεκτικά. Αποτελεσμα: το επιθυμητο. :)

Δημοσ.
έκανα οτι λές.

....ολά καλά εκτός από τις θερμοκρασίες....idle 57c,full load 78!!!!!

(έβγαλα τη zalman, άλλαξα πάστα, και παλι τα ίδια......μήπως η πάστα της zalman δεν είναι καλή? να δοκιμάσω κάποια άλλη?)

Ρίξε λίγο το overclock προς το παρόν να πέσουν οι θερμοκρασίες μέχρι να βγάλεις άκρη. Δες μας έιπες όμως , από ανεμιστήρες κουτιού τι έχεις ? Υπάρχει ικανοποιητική ροή μέσα στο case?

Ενδεικτικά η διαφορά στο δικό μου σύστημα απο 2.4ghz στα 3.2ghz ήταν μόλις 2-3C σε full load

Δημοσ.

Ανεμιστήρες στο armor:

1*12cm μπροστά

1*12cm πίσω

1*8cm πίσω

1*8cm πάνω

1*10cm τροφοδοτικό

1*8 zalman

+1 της VGA

ροή άψογη, καλώδια τακτοποιημένα δεν εμποδίζουν........

μήπως δεν βάζω σωστά την πάστα? βάζω μια "μεγάλη" φακή στο κέντρο της cpu και την απλώνω λίγο...στο χαλκό της ψύκτρας δεν βάζω καθόλου....

Δημοσ.

μήπως δεν βάζω σωστά την πάστα? βάζω μια "μεγάλη" φακή στο κέντρο της cpu και την απλώνω λίγο...στο χαλκό της ψύκτρας δεν βάζω καθόλου....

Την πάστα της Zalman δεν έχεις? Εκείνη στο μπουκαλάκι με το πινελάκι? Αν ναι τότε πέρνα με ένα λεπτό στρώμα όλη τη cpu και το κομμάτι της βάσης της ψύκτρας που ακουμπάει πάνω.

Πάντως μια χαρά είσαι απο case. Αν δε φτιάξει με το ξαναβάλεις πάστα έτσι όπως λέω τότε φίλε μου δεν έχω να σου προτείνω κάτι άλλο..

Την τάση του cpu την έχεις stock έτσι?

Δημοσ.

δεν χρειάζεται να βάλεις πάστα και στη cpu και στην ψύκτρα. μόνο στη cpu να βάλεις. και προσοχή μην βάλεις πολύ γιατί θα έχεις τα αντίθετα αποτελέσματα καθώς θα δημιουργηθεί χοντρό στρώμα πάστας με αποτέλεσμα να μην κάνει την επιθυμητή δουλειά αλλά αντιθέτως να επιβαρύνει την όλη κατάσταση ανεβάζοντας την θερμοκρασία.

Δημοσ.

τα τελευταια νέα:

fsb 450 x7 cpu @3150

memory @900 4-5-5-12 V2.1

fsb:dram 1:1

Voltage Cpu 1.25

idle 40c - full load 58c

Ερωτήσεις:

1)πειράζει που έριξα τον πολλαπλασιαστή απο το 9 στο 7?

2)αν και το σύστημα είναι πολύ σταθερό,(2 ώρες orthos) το 1,25Vcore δεν είναι πόλυ χαμηλό? μήπως δημιουργήσει αλλού προβλήματα? (αν το ανεβάσω ανεβαίνουν και οι θερμοκρασίες)

3)Τί "στραβό" βλέπετε?

4)Τί έιναι καλύτερο για βαριές εφαρμογές π.χ. video rendering?

α) cpu 450*7 @3,150 , ram @900, fsb:dram 1:1

β) cpu 400*8 @3.200 , ram @800, fsb:dram 1:1

Δημοσ.

Για την ταχύτητα του cpu σου μια χαρά είναι το vcore. Εξάλλου εφόσον είσαι σταθερός δεν υπάρχει λόγος να του δώσεις τσάμπα θερμότητα. Όσον αφορά το για 450x7 ή 400x8 κάνε κάνα benchmark να δεις πιο σου πάει καλύτερα εσένα

Δημοσ.

Συνηθως ισχυει πως καλυτερο ειναι να εχεις ψηλοτερο fsb και χαμηλοτερο πολλαπλασιαστη..Κανε ομως ενα bench να δεις στα σιγουρα...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...