xbyte1024 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2007 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2007 Μήπως ξέρει κανένας πώς ενεργοποιούμε (ή έστω πως βλέπουμε αν είναι ενεργοποιημένο) το DMA σε Win XP SP2? Από τις 2 συσκευές που έχω στο PC μου η συσκευή ανάγνωσης λειτουργεί κανονικά. Η συσκευή εγγραφής όμως και όταν διαβάζει και όταν γράφει DVD πάει υπερβολικά αργά ενώ αναγκάζει το επεξεργαστή να χρησιμοποιείτε στο 40-100% μόνιμα με το περισσότερο ποσοστό να χρησιμοποιείτε από τον πυρήνα. Παλιότερα που είχα το ίδιο πρόβλημα διορθώθηκε όταν ένα πρόγραμμα (νομίζω το DVD Decrypter) εντόπισε και έλυσε μόνο του το πρόβλημα, κάτι που δεν κάνει τώρα. :neutral:
dll.hal Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2007 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2007 Πήγαινε στο Device Manager, ide-ata/controllers, άνοιξε τα primary και secondary IDE channels και στο πεδίο advanced settings επέλεξε στο transfer mode DMA if available, κάνε επανεκκίνηση και λογικά θα είσαι οκ.
xbyte1024 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2007 Μέλος Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2007 Ευχαριστώ φίλε! Εγώ έψαχνα στις ιδιότητες της συσκευής. :roll: Το πρόβλημα δε ήταν τελικά το DMA γιατί είναι ήδη ενεργοποιημένο αλλά τουλάχιστο τώρα ξέρω οτι πρέπει να ψάξω κάτι άλλο! 8)
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.