Dark-Shadow Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2007 Μέλος Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2007 e ama den ksereis na kaneis format ti na leme tora... Pandos an den exeis lefta gia c2d tote pane se amd 939. Έλεος φιλε μου!!! Μου φαίνεται ότι άλλα λέμε και άλλα καταλαβαίνουμε!!! Λέω: χρειάζεται format η ειπάρχει κάνα guide που να τον κάνω ώστε να μην χρειαστώ format!!! να όπως και εδώ http://www.ngohq.com/home.php?page=Articles&go=read&arc_id=36
Strategos Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2007 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2007 kala ta vista pio grigora apo ta xp tora den einai kai fainete ta benchmarks, kai einai kai varia. Twra meta to SP1 tha ginoun logika.
_BASSstarlet_ Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2007 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2007 Είχα ένα P4 στα 2.4 με μνήμη 2 Χ256 σύνολο 512 ΜΒ σκληρό 40gm WD με μητρική της Gbyte με το 661fx chipset ,έδωσα 149 ? και αγόρασα 2 X512 μνήμες =1024 και ένα σκληρό sata2 WD 250 GB έβαλα τα Vista στον νέο δίσκο , κράτησα τα Xp στον παλαιό ..τα Vista πάνε σφαίρα καλύτερα από τα ΧΡ … Αυτό θα ισχύει μόνο αν τα XP έχουν "γονατίσει"¨από τα πολλά προγράμματα,και τα Vista είναι clean.
random Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2007 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2007 Δεν ειμαι σίγουρος οτι τα vista πραγματικά καταλαμβάνουν ολη αυτη τη μνημη που βλέπουμε στο Used. δηλ, ναι, τη χρησιμοποιούν για κάτι, αλλα οταν λεμε "used memory" εννοούμε οτι δεν ειναι διαθεσιμη για προγράμματα που θα ανοίξουν στο μέλλον, και αυτα εχουν να λαμβανουν μονο απο την Free. πιστευω οτι αν συνεχίσεις να ανοιγεις προγράμματα, μεχρι να εξαντληθει η Free, τα vista θα σου δωσουν ενα μέρος της, υποτίθεται, "used". και.. ο Task manager των Vista, παρουσιάζει+υπολογίζει διαφορετικά τα νουμερα απ αυτο των XP. ειναι λιγο δυσκολη η απευθειας συγκριση screenshots.
Dark-Shadow Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2007 Μέλος Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2007 Το κυριο προβλημα σου ειναι η μνημη. Αν εβαζες 2 gb ram στο celeroni θα ειχες αλλο pc (στα vista, γιατι απο xp ουτε εκει εχει προβλημα)τα παιχνιδια ειναι αλλη ιστορια, δεν ανεφερες γι αυτα. *** Αν εισαι πολυ των παιχνιδιών, μην βαλεις βιστα. πιο γρηγορα πανε με xp. Επίσης, δεν μας ειπες.. θελεις οπωσδηποτε κατι καινουριο απο καταστημα, ή ψαχνεις και απο μεταχειρισμενα? σε μεταχειρισμενα, υπαρχουν επιλογές σε amd 939, κρατας ddr1 μνημες. Το eshop εχει ακομα AMD 3700+ 939= 79 αλλα δεν ξερω κατα ποσο ετοιμοπαραδοτα ή μη ενημερωμένος καταλογος. αλλα η 939, εχει όριο αναβάθμισης τους 4800x2 - fx60. αρκετά σπάνιοι σε μεταχειρισμενοι. Αν αλλαξεις mobo, η asrock που διάλεξες, ειναι και φτηνότατη, και σε αφηνει να διαλεξεις απο μεγαλη γκαμα cpu (p4, c2d 4300-6800, ισως και quad) χωρις να πετάξεις ουτε τις ddr1 μνημες, ουτε την AGP vga. αν τελικά την παρεις, κοιτα εδώ: PRESCOTT M2 640 = 79 PENTIUM D 820 = 91 core2 4300 = 172 αν θεωρεις ακριβό τον 4300, παρε τουλαχιστον τον 820 που ειναι ο φτηνοτερος διπυρινος. Στα παιχνιδια ισως δεν σκίζει, αλλα σε γενικη χρηση (αφου μιλας για vista), θα ειναι καλυτερος απο ton 640. και μελλοντικά, μπορεις να βαλεις στην ιδια mb, και εναν μεταχειρισμενο core2, οταν τον βρεις φτηνό. Το αρνητικό της ειναι οτι παιρνει μονο 2 dimm μνημης, ειτε ddr1 ειτε ddr2. οπότε δεν μπορεις να βαλεις 512+256+1024 που εχεις. 1,5 γιγα θα εχεις χωρις επιπλεον εξοδα, ή 2χ1 αν αγορασεις εξτρα. Thnx φιλε μου παρα πολύ!!! Τελικά λέω να πάρο την Asrock την mobo που είπα στο πρώτο post και τον pentium d 820!!! Τα παιχνίδια που θα παίζω είναι WoW και κάνα cs tpt άλλο!!! εξάλλου η 7600GS μου με βοηθάει στα games!!! Ο pentium d 820 θα έχει καλή απόδοση στα vista??? Ο 915 Pentium D στα 2.8 θα έχει καλύτερη απόδοση από τον 820??? Φίλε μου random μπορείς να μου απαντίσεις???
random Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2007 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2007 O 820 θα παει καλα στα βιστα? τι να σου πω τωρα πολυ καλύτερος απο τον Celeron που εχεις; Ναι. χειρότερος απο τον core2 4300.. Ναι! οτι πληρώνεις, παιρνεις. 820 vs 915 ? πας εδώ http://www23.tomshardware.com/cpu.html?modelx=33&model1=448&model2=440&chart=192 επιλεγεις pentium D 820 kai D 920 (ιδιες επιδοσεις με 915), και ενα τυπο benchmark και κρινεις αν αξιζει τα 9 ε. διαφορά. παλι... οτι πληρώνεις, παιρνεις. με 9ε, θα εχεις ενα ελαχιστον συν. ------------------------------------ στην ιδια σελίδα, θα δεις οτι στα περισσότερα τεστ, και στα περισσότερα παιχνιδια, ο P4 640 ειναι πιο γρηγορος απο τον ακριβοτερο D820, λογω Mhz σε single task προγραμματα. Ενω ο 820 ειναι γρηγορότερος σε multitasking benchmarks, photoshop, divx. οποτε διαλεξε αναλογα τη χρήση που κανεις. ------------------------------------------------------- Εγω δεν θα εκανα αναβαθμιση μονο και μονο επειδη βγηκαν τα Βιστα. Βαλε το 1 γιγα που θα σου δωσουν στο Σελερον, μαζι με τα 768, αν δεν εχεις προβλημα ασυμβατότητας. αλλιως βαλε το 1 γιγα + τα 512 = 1,5 γιγα. , και δες πως πάνε. θα εκανα αναβαθμιση, επειδη εχω τα φράγκα να πάρω κατι δύο επίπεδα πάνω, απ οτι έχω, και βαρέθηκα το σελερονι. δηλ, οταν θα ειχα χρημα για: core2 4300, με overclocking ή core2 6600 χωρις oc. μαζι με pci-x 7600 και βαλε, και 2 gb ddr2 και αυτα, όχι πανω στην asrock dual, γιατι δεν φημιζεται για το oc. αν επιμένεις όμως... ντε και καλα τωρα: επειδη βαζεις οριο τα 150.. μεταξυ 640, 915, 820 θα επαιρνα τον 820, με το σκεπτικό ομως οτι σε κανα 12μηνο θα εψαχνα κανα φτηνο μεταχ. core2, 6600. Ο μονος λογος που συμφωνώ με την επιλογή σου για φτηνό Intel, ειναι επειδη η μητρική θα δέχεται αργότερα και τους core 2 duo. Aν δεν ενδιαφέρει η περαιτερω αναβάθμιση, μπορεις να πας και σε amd 939 ή AM2, Χ2 που θα ειναι σιγουρα καλυτεροι απο pentium 4 kai D. Aν εσυ σκοπευεις να κρατησεις αυτη τη cpu, μεχρι να σκουριάσει πάρε την πιο ακριβή που αντέχουν τα λεφτά σου.
basilis5 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2007 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2007 τα βιστα οντως πανε σφαιρα αλλα αν τρεξεις 2-3 εφαρμογες παραλληλα πως πανε; δεν σπαει καθολου η αποδοση τους; επισης εχεις 1,5 γιγα και 230 σκληρο οποτε οκ,φυσιολογικο ειναι να παιζουν
Dark-Shadow Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2007 Μέλος Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2007 O 820 θα παει καλα στα βιστα? τι να σου πω τωραπολυ καλύτερος απο τον Celeron που εχεις; Ναι. χειρότερος απο τον core2 4300.. Ναι! οτι πληρώνεις, παιρνεις. 820 vs 915 ? πας εδώ http://www23.tomshardware.com/cpu.ht...=440&chart=192 επιλεγεις pentium D 820 kai D 920 (ιδιες επιδοσεις με 915), και ενα τυπο benchmark και κρινεις αν αξιζει τα 9 ε. διαφορά. παλι... οτι πληρώνεις, παιρνεις. με 9ε, θα εχεις ενα ελαχιστον συν. ------------------------------------ στην ιδια σελίδα, θα δεις οτι στα περισσότερα τεστ, και στα περισσότερα παιχνιδια, ο P4 640 ειναι πιο γρηγορος απο τον ακριβοτερο D820, λογω Mhz σε single task προγραμματα. Ενω ο 820 ειναι γρηγορότερος σε multitasking benchmarks, photoshop, divx. οποτε διαλεξε αναλογα τη χρήση που κανεις. ------------------------------------------------------- Εγω δεν θα εκανα αναβαθμιση μονο και μονο επειδη βγηκαν τα Βιστα. Βαλε το 1 γιγα που θα σου δωσουν στο Σελερον, μαζι με τα 768, αν δεν εχεις προβλημα ασυμβατότητας. αλλιως βαλε το 1 γιγα + τα 512 = 1,5 γιγα. , και δες πως πάνε. θα εκανα αναβαθμιση, επειδη εχω τα φράγκα να πάρω κατι δύο επίπεδα πάνω, απ οτι έχω, και βαρέθηκα το σελερονι. δηλ, οταν θα ειχα χρημα για: core2 4300, με overclocking ή core2 6600 χωρις oc. μαζι με pci-x 7600 και βαλε, και 2 gb ddr2 και αυτα, όχι πανω στην asrock dual, γιατι δεν φημιζεται για το oc. αν επιμένεις όμως... ντε και καλα τωρα: επειδη βαζεις οριο τα 150.. μεταξυ 640, 915, 820 θα επαιρνα τον 820, με το σκεπτικό ομως οτι σε κανα 12μηνο θα εψαχνα κανα φτηνο μεταχ. core2, 6600. Ο μονος λογος που συμφωνώ με την επιλογή σου για φτηνό Intel, ειναι επειδη η μητρική θα δέχεται αργότερα και τους core 2 duo. Aν δεν ενδιαφέρει η περαιτερω αναβάθμιση, μπορεις να πας και σε amd 939 ή AM2, Χ2 που θα ειναι σιγουρα καλυτεροι απο pentium 4 kai D. Aν εσυ σκοπευεις να κρατησεις αυτη τη cpu, μεχρι να σκουριάσει πάρε την πιο ακριβή που αντέχουν τα λεφτά σου. Φιλε μου σε ευχάριστο παρα πολύ. Θα πάρο τον Pentium D 915 και την mobo asrock που είπα στην αρχή!!! Εδώ που μένω στην Ρόδο το φ.π.α είναι 13% και έτσι στο e-shop point που θα μου έρθει ο cpu θα είναι 85 ευρώ!!! Τώρα όσο αναφορά τον την cpu δεν θα δώσω και πολλά χρήματα διότι σε 1 χρόνο ο πατέρας μου θα μου πάρει ένα laptop με 1.400 ευρώ για τις σπουδές μου!!! Επίσης δεν θα βάλω τα vista με το που θα βάλω την cpu και την mobo θα περιμένω μέχρι το πάσχα και μετά γιατί το πάσχα θα αγοράσω ακόμα 1gb ram έτσι ώστε να έχω 2gb!!!
pc_admin Δημοσ. 2 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2007 ΠΡΟΣΟΧΗ ! το Mboard asrock VSTA εχει pci-e X4 OXI X16 !!! Ξανασκεφτειτε το οσοι το θελετε σοβαρα για games! Θα κοβει πολυ τις Hi-end Vga (πχ 7950gt η΄την 8800 -αν δουλευει σ αυτη τη μητρικη βεβαια,γιατι εκτος των αλλων εχει -ακουσον ακουσον- vga combatibility list!!)
@topos Δημοσ. 2 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2007 ΠΡΟΣΟΧΗ ! το Mboard asrock VSTA εχει pci-e X4 OXI X16 !!!Ξανασκεφτειτε το οσοι το θελετε σοβαρα για games! Θα κοβει πολυ τις Hi-end Vga (πχ 7950gt η΄την 8800 -αν δουλευει σ αυτη τη μητρικη βεβαια,γιατι εκτος των αλλων εχει -ακουσον ακουσον- vga combatibility list!!) Νομιζω πως οποιος παει σε asrock φτιαχνει οικονομικο συστημα που σημαινει πως αντε να την συνδιασει με καμια 7600gt στην καλυτερη...Βεβαια με χρονια με καιρους που θα πεσουν οι τιμες στις dx10 καρτες και παιζει να αναβαθμιστει η καρτα γραφ ισως τα βρισκει σκουρα το χ4... Οποτε μαλλον καλη παρατηρηση...
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 3 Μαρτίου 2007 Moderators Δημοσ. 3 Μαρτίου 2007 Οντως, η συγκεκριμενη εχει κομμενο Pci-x... γιατι εμενα η asrock, ειχε κομμενο AGP (AGI το ελεγε), και φουλ 16x pci-x...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.