Προς το περιεχόμενο

Αγορά Intel P4 3.2GHz και MOBO

Dark-Shadow

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα παιδιά!!! Σκέφτομαι να αγοράσω έναν Intel P4 Prescott M2 640 3.2GHz και επίσης θέλω να αγοράσω την Asrock 775Dual-VSTA!!!

http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.558091

http://syncom.gr/pegasus/bin/pegweb3.dll?method=../h012/faq0011&code=111109

Αυτά εδώ τα 2!!! Έχω αυτή την στιγμή VGA 8x MSI NX7600 GS, 2xRAM 1x512 και 1x256, 2HDD 1xSATA και 1ATA. Λέτε με CPU και MOBO Που θα πάρω τα vista θα πηγαίνουνε πιο γρήγορα??? Η CPU που θα αγοράσω και η VGA 8x που έχω τώρα θα είναι συμβατά με την ASROCK???

Δημοσ.

ksereis ti? den mporw na katalavw giati thes na pareis ena sistima 5 xronwn pisw pou enoeite oti ta vista tha zorizonte.

Karxas me 750mb ram doulia den kaneis, deuteron me 170 euro eipame perneis c2d pou einai kai dipirinos kai safos pio grigoros apo ton p4 kai as einai mono sta 1.8ghz, kala to oti leei vista i asrock den exei kamia sxesh me tin simvatothta aplo marketing einai gia na tsimpane xristes san kai esena.

Δημοσ.

Φιλε μου μάλλον δεν με έπιασες εγώ διαθέτω συνολικά 150 ευρώ για αυτό είπα αυτά τα 2 και ρώτησα απλά αν θα είμαι γρήγορος!!! Τώρα όσο αναφορά για την RAM έχω 768 και επίσης θα βάλω άλλη μια giga RAM DDR1 που θα μου δώσει ο ξάδερφος μου!!!

Δημοσ.

Δηλαδή Με τον Intel P4 3.2 και την Asrock θα είμαι καλός στα vista premium??? Η θα ψιλό κολλάνε??? Αυτή την στιγμή έχω QDI Superb4FX για MOBO και για CPU έχω Celeron 2.4GHz

Δημοσ.

Το κυριο προβλημα σου ειναι η μνημη. Αν εβαζες 2 gb ram στο celeroni θα ειχες αλλο pc (στα vista, γιατι απο xp ουτε εκει εχει προβλημα)

τα παιχνιδια ειναι αλλη ιστορια, δεν ανεφερες γι αυτα.

*** Αν εισαι πολυ των παιχνιδιών, μην βαλεις βιστα. πιο γρηγορα πανε με xp.

Επίσης, δεν μας ειπες.. θελεις οπωσδηποτε κατι καινουριο απο καταστημα, ή ψαχνεις και απο μεταχειρισμενα?

σε μεταχειρισμενα, υπαρχουν επιλογές σε amd 939, κρατας ddr1 μνημες.

Το eshop εχει ακομα AMD 3700+ 939= 79 αλλα δεν ξερω κατα ποσο ετοιμοπαραδοτα ή μη ενημερωμένος καταλογος.

αλλα η 939, εχει όριο αναβάθμισης τους 4800x2 - fx60. αρκετά σπάνιοι σε μεταχειρισμενοι.

Αν αλλαξεις mobo, η asrock που διάλεξες, ειναι και φτηνότατη, και σε αφηνει να διαλεξεις απο μεγαλη γκαμα cpu (p4, c2d 4300-6800, ισως και quad) χωρις να πετάξεις ουτε τις ddr1 μνημες, ουτε την AGP vga.

αν τελικά την παρεις, κοιτα εδώ:

PRESCOTT M2 640 = 79

PENTIUM D 820 = 91

core2 4300 = 172

αν θεωρεις ακριβό τον 4300, παρε τουλαχιστον τον 820 που ειναι ο φτηνοτερος διπυρινος. Στα παιχνιδια ισως δεν σκίζει, αλλα σε γενικη χρηση (αφου μιλας για vista), θα ειναι καλυτερος απο ton 640.

και μελλοντικά, μπορεις να βαλεις στην ιδια mb, και εναν μεταχειρισμενο core2, οταν τον βρεις φτηνό.

Το αρνητικό της ειναι οτι παιρνει μονο 2 dimm μνημης, ειτε ddr1 ειτε ddr2. οπότε δεν μπορεις να βαλεις 512+256+1024 που εχεις.

1,5 γιγα θα εχεις χωρις επιπλεον εξοδα, ή 2χ1 αν αγορασεις εξτρα.

• Moderators
Δημοσ.

Εχετε μυθοποιησει τα βιστα...

Εγω τα εβαλα σε συστημα CELERON III 2,6, 768ram και ati 9600XT και τρεχανε σφαιρα και με AERO.(αν εξαιρεσουμε το usage της μνημης που ηταν 75%)

Γιαυτο... 2GB ram ή ακομα και 1,5 και πας μια χαρά... (για εφαρμογες γραφειου, ιντερνετ κτλ) στα Vista. :)

Δημοσ.
Το κυριο προβλημα σου ειναι η μνημη. Αν εβαζες 2 gb ram στο celeroni θα ειχες αλλο pc (στα vista, γιατι απο xp ουτε εκει εχει προβλημα)

τα παιχνιδια ειναι αλλη ιστορια, δεν ανεφερες γι αυτα.

*** Αν εισαι πολυ των παιχνιδιών, μην βαλεις βιστα. πιο γρηγορα πανε με xp.

Επίσης, δεν μας ειπες.. θελεις οπωσδηποτε κατι καινουριο απο καταστημα, ή ψαχνεις και απο μεταχειρισμενα?

σε μεταχειρισμενα, υπαρχουν επιλογές σε amd 939, κρατας ddr1 μνημες.

Το eshop εχει ακομα AMD 3700+ 939= 79 αλλα δεν ξερω κατα ποσο ετοιμοπαραδοτα ή μη ενημερωμένος καταλογος.

αλλα η 939, εχει όριο αναβάθμισης τους 4800x2 - fx60. αρκετά σπάνιοι σε μεταχειρισμενοι.

Αν αλλαξεις mobo, η asrock που διάλεξες, ειναι και φτηνότατη, και σε αφηνει να διαλεξεις απο μεγαλη γκαμα cpu (p4, c2d 4300-6800, ισως και quad) χωρις να πετάξεις ουτε τις ddr1 μνημες, ουτε την AGP vga.

αν τελικά την παρεις, κοιτα εδώ:

PRESCOTT M2 640 = 79

PENTIUM D 820 = 91

core2 4300 = 172

αν θεωρεις ακριβό τον 4300, παρε τουλαχιστον τον 820 που ειναι ο φτηνοτερος διπυρινος. Στα παιχνιδια ισως δεν σκίζει, αλλα σε γενικη χρηση (αφου μιλας για vista), θα ειναι καλυτερος απο ton 640.

και μελλοντικά, μπορεις να βαλεις στην ιδια mb, και εναν μεταχειρισμενο core2, οταν τον βρεις φτηνό.

Το αρνητικό της ειναι οτι παιρνει μονο 2 dimm μνημης, ειτε ddr1 ειτε ddr2. οπότε δεν μπορεις να βαλεις 512+256+1024 που εχεις.

1,5 γιγα θα εχεις χωρις επιπλεον εξοδα, ή 2χ1 αν αγορασεις εξτρα.

Thnx φιλε μου παρα πολύ!!! Τελικά λέω να πάρο την Asrock την mobo που είπα στο πρώτο post και τον pentium d 820!!! Τα παιχνίδια που θα παίζω είναι WoW και κάνα cs tpt άλλο!!! εξάλλου η 7600GS μου με βοηθάει στα games!!! Ο pentium d 820 θα έχει καλή απόδοση στα vista??? Ο 915 Pentium D στα 2.8 θα έχει καλύτερη απόδοση από τον 820???

• Moderators
Δημοσ.

Φίλε BASSstarlet το CPU usage δεν υπερεβαινε το 30% (σε idle ηταν 5-12%), και μονο κατα την εκκινηση του συστηματος ηταν φουλ.

Δημοσ.

Παιδιά κάτι άλλο για να αλλάξω από την mobo QDI Superb 4FX στην Asrock DUAL VSTA θα πρέπει να κάνω format??? Εάν όχι μπορείτε να μου δώσετε κάνα guide???

Δημοσ.

Είχα ένα P4 στα 2.4 με μνήμη 2 Χ256 σύνολο 512 ΜΒ σκληρό 40gm WD με μητρική της Gbyte με το 661fx chipset ,έδωσα 149 ? και αγόρασα 2 X512 μνήμες =1024 και ένα σκληρό sata2 WD 250 GB έβαλα τα Vista στον νέο δίσκο , κράτησα τα Xp στον παλαιό ..τα Vista πάνε σφαίρα καλύτερα από τα ΧΡ …

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...