Προς το περιεχόμενο

Απορια με σκληρους δισκους...

johnfocus

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Παιδια μπορει να μου κανεις ποια η διαφορα μεταξυ σκληρων δισκων IDE και serial sata γιατι θελω να αγορασω καινουργιο.Ποια μαρκα ειναι καλυτερη W.Digital ή Seagate?(Εχω εναν matrox 80GB αλλα πρεπει να ειναι πολυ μαπα,διοτι μου κανει πολύ θορυβο)

Δημοσ.

οι σατα υποστηριζουν θεωρητικα μεγαλυτερες ταχυτητες διαμεταγωγής ομως απο οτι ειχα διαβασει σχετικα προσφατα σε ενα τεστ οι διαφορες στις ταχυτητες δεν ειναι και πολυ εμφανεις.

παντως σατα και ειδικα σατα 2 ειναι πλεον ολοι οι σκληροι που βγαινουν,οποτε αν ειναι να παρεις κατι,αν τουποστηριζει η μητρικη σου επαρε σατα2

επισης εχουν διαφορετικη συνδεσμολογια,με πολυ μικροτερα καλωδια (καλυτερη ροη αερα στο κουτι),μπορεις να εννωσεις παραπανω απο 1 σκληρους με διαφορες συνδεσμολογιες (raid 0-1 οι πιο δημοφιλεις) και να πετυχεις διαφορα αποτελεσματα οπως καλυτερες επιδοσεις η ακριβη αντιγραφα ασφαλειας των δεδομενων σου.

προσοχη ομως,πρεπει να χεις sp2 (αν χρησιμοποιεις windows xp) για να περιεχουν οδηγους σατα2,αλλιως χρειαζεσαι κατα την εγκατασταση δισκετα με οδηγους.

τελος εγω αν θα παιρνα τωρα θα παιρνα maxtor (αν και τους εχει αγορασει η seagate) οποτε αν δεν θες,προτινω να παρεις εναν της δευτερης.

επισης ερχονται και με 5 χρονια εγγυηση-σουπερ

Δημοσ.

Νομιζω οτι ακομα και με sp2 δεν αναγνωριζει ουτε sata οθτε sata2 κατα το install. Αμα εισαι μεσα στα windows ηδη και μετα προσθεσεις το σκληρο δεν ξερω, ισως το δει αλλα κατα το windows installation θες δισκετα. Εναλλακτικα φτιαχνεις το δικο σου windows cd με εξτρα drivers

• Moderators
Δημοσ.

Οχι, αναγνωριζονται μια χαρά. Υπαρχει περιπτωση αμα τους βαλεις σε raid λειτουργία να μην αναγνωριστουν.

Αλλιως σε λειτουργία τυπου IDE τους αναγνωριζει παντα (XP SP2 ε).

Εγω θα προτεινα Western Digital, και συγκεκριμενα το μοντελο Sata2 με 16MB cache μνημη, στα 250GB (αλλα η χωρητικοτηττα ειναι δικης σου επιλογης λολ), με 71?.

Επισης, να αναφερω οτι αυτος ο δισκος δεν εχει Jumpers ρυθμισης SATA1/sata2 λειτουργίας, αλλά χωρις απολυτως τπτ μου δουλεψε και σε μητρικη σατα1 και σε σατα2.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...