parsifal Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2007 Share Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2007 Χαίρετε φίλοι insomniacs. Σκέφτομαι την αγορά ενός συστήματος ψύξης τύπου tower (Thermalright/Scythe Ninja) που θα αναλάβει να ψύχει έναν C2D. Ο προβληματισμός μου είναι ο εξής: Σε όσα reviews έχω διαβάσει, αναφέρουν ότι το πρέπει να δοθεί προσοχή στο μέγεθος του κουτιού καθώς αυτοί οι τύποι HSF είναι πραγματικά θηρία. Τσέκαρα σε 2 πολύ γνωστά e-shop sites με μεγάλη ποικιλία cases τις διαστάσεις MxΠxY των κουτιών. Σε όλα τα κουτιά κάτω των 150 ευρώ είδα πλάτος 21 (τα περισσότερα) ή 20.5/20 εκατοστά. Ακόμη και πιο ακριβά κουτιά, σε super midi και full tower υλοποιήσεις!!! Αυτήν τη στιγμή, έχω το Heroichi CI-6A19 με πλάτος 21cm. Ήθελα να πάρω και ένα πιο ευπαρουσιάστο κουτάκι, με το budget πάντα να πιέζει ασφυκτικά δυστυχώς. Σκεφτόμουν για το Thermaltake Soprano, το οποίο φαίνεται αξιοπρεπές και διατίθεται σε εύπεπτη τιμούλα. Και αυτό όμως: 21cm πλάτος Τελικά, τί γίνεται ακριβώς; Μόνο με το Thermaltake Mozart μπορεί να έχει κανείς το κεφάλι του ήσυχο ότι το σύστημα ψύξης δε θα εμποδίζει το κλείσιμο του case; Ανησυχώ αδίκως τελικά; Παρακαλώ, όποιος εχει τέτοια ψύκτρα τύπου "Tower" και τη διάθεση, ας ποστάρει ενδεικτικά ποια ψύκτρα, τη μάρκα του κουτιού του (και φωτό ακόμη αν θέλετε), το πλάτος του και αν μπήκε τσίμα-τσίμα ή έχει «αέρα». Ευχαριστώ προκαταβολικά σε όποιον κάνει τον κόπο! Υ.Γ: Και ιδέες για καλύτερη επιπλέον στερέωση του συστήματος ψύξης δε θα ήταν άσχημες. Μιλάμε για βάρος > 600gr στις περισσότερες. Στην παλιότερη top-down σχεδιάση ίσως δεν έπαιζε τόσο ρόλο. Τώρα που αυτά τα θηρία εξέχουν τόσο από τη CPU, δε δημιουργείται τρομακτικό φαινόμενο «μοχλού» και άσκησης δύναμης στις καημένες τις CPU μας; Τί κάνουμε σε αυτήν την περίπτωση...; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Reithar Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2007 Share Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2007 Φίλε μου έχω την Zalman 9700 η οποία έχει ύψος 14,2cm . Το κουτί μου έχει πλάτος περίπου 19cm μέιον 2cm λόγο ενός πλαινού fan και η ψύκτρα χώρεσε με διάφορα απ'το πλαινό fan μερικών χιλιοστών . Αρχικά τρόμαξα και γω αλλα τελικά όλα καλά Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
parsifal Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2007 Μέλος Share Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2007 Ευχαριστώ Reithar, ενθαρρυντικό το post σου. Σε ποια μάρκα κουτί αυτά...; Δεν γνωρίζω επίσης αν το πρότυπα ATX/BTX ορίζουν και την απόσταση του motherboard tray από το δεξιό τοίχωμα του κουτιού. Απ'ότι έχω παρατηρήσει συνήθως είναι μικρή, αλλά αν κυμαίνεται σημαντικά, πρέπει να λαμβάνεται επίσης υπ'όψιν. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Reithar Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2007 Share Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2007 Ευχαριστώ Reithar, σε ποια μάρκα κουτί αυτά...; Δεν γνωρίζω επίσης αν το πρότυπα ATX/BTX ορίζουν και την απόσταση του motherboard tray από το δεξιό τοίχωμα του κουτιού. Απ'ότι έχω παρατηρήσει συνήθως είναι μικρή, αλλά αν κυμαίνεται σημαντικά, πρέπει να λαμβάνεται επίσης υπ'όψιν. H Απόσταση αυτή που λές είναι περίπου 0,5 - 0,7 cm όχι παραπάνω. Το κουτί μου είναι no name απλά σου είπα ενδεικτικά το πλάτος του για να πάρεις μια ιδέα Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
GREGKERKYRA Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2007 Share Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2007 εδω θα χωρέσουν σίγουρα κ γενικά σε full tower.Το mozart το βρίσκο υπερβολικό. έγω πρωτίνω: http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.700488 http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.700282 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
parsifal Δημοσ. 1 Μαρτίου 2007 Μέλος Share Δημοσ. 1 Μαρτίου 2007 Ναι, σίγουρα είναι από τα τοπ κουτιά αυτά που προτείνεις, αλλά το ίδιο τοπ είναι και η τιμή τους! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
GREGKERKYRA Δημοσ. 1 Μαρτίου 2007 Share Δημοσ. 1 Μαρτίου 2007 Ναι, σίγουρα είναι από τα τοπ κουτιά αυτά που προτείνεις, αλλά το ίδιο τοπ είναι και η τιμή τους! apo persi pou phra to kandalf... h timh tou statherh tou atimou... alla aksizei 100%!!! otidhpote k na mou xarizan den tha to allaza anti full ths thermaltake... pisteuw einai ta kalhtera... kai apo emfanish kai apo xwrous, euxrhstikothta kai eukolh egkatastash suskeuwn! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
gagarin Δημοσ. 6 Μαρτίου 2007 Share Δημοσ. 6 Μαρτίου 2007 Ρε παιδια λιιιγο εκτος θεματος αλλα θελω να κανω μια ερωτηση... Κουτι με μεγαλους χωρους,υποδοχες,φιλτρα σκονης,etc αλλα με ενα design ΚΛΑΣΙΚΟ παιζει; ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΠΑΡΑΘΥΡΑ-ΛΑΜΠΕΣ-ΟΘΟΝΕΣ κ τετοια... Αν ναι τι λετε; ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
parsifal Δημοσ. 6 Μαρτίου 2007 Μέλος Share Δημοσ. 6 Μαρτίου 2007 Κάτι τέτοιο δηλαδή; http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=1&category=15&product=652040&tab=specs http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=1&category=15&product=787787&tab=specs To 2o: 19 Kgr βάρος, ότι πρέπει για Lan party!!! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
madsc Δημοσ. 6 Μαρτίου 2007 Share Δημοσ. 6 Μαρτίου 2007 Parsifal θα σου χωρέσει κανονικά αν μιλάμε για normal case ~21cm πλάτος. Noctua/Thermalright ψύκτρες (στο tower στυλ που αναφέρεις) χρησιμοποιώ συνέχεια στα cases που στήνω. Δεν έχω συναντήσει κάπου πρόβλημα. Οι min διαστάσεις των cases είναι βάση standards (ATX, BTX κτλ), δεν χρειάζεται δηλ να πας σε κάτι σαν το Akasa Mirage σε πλάτος για να τις χωρέσεις. ~19cm είναι κατά κανόνα η απόσταση από την πλάτη της mobo μέχρι το αντίθετο πλαϊνό & 14-15cm ύψος οι tower ψύκτρες. Οπότε έχουν "αέρα" 2-4cm από το πλαϊνό του case αν δεν υπάρχει πλαϊνό fan. Μοχλός δύναμης φυσικά κ δημιουργείται, αλλά για αυτό οι ψύκτρες αυτές δίνονται μαζί με τα backplate τους. Διαφορετικά στραβώνει το pcb της μητρικής όσο βιδώνεις. Για επιπλέον στήριξη, στην κορυφή της ψύκτρας, που είναι το μηχανικά σωστό, γίνεται πολύ εύκολα αν επιλέξεις ΒΤΧ case που μπαίνει ανάποδα η mobo. Διαφορετικά σε normal ΑΤΧ case πας σε ολόκληρη κατασκευή για να κάνεις το ίδιο. Δυστυχώς δεν έχω κ digital μηχανή παρούσα να σου δείξω με photo όλες τις περιπτώσεις που σου αναφέρω. Gagarin κοίτα σε Lian Li full, & Silverstone full για κλασικό design, χώρους και ποιότητα. Έχουν όλα αυτά που ζητάς, απλά ζητάνε να τα πληρώσεις κιόλας. /sc Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
parsifal Δημοσ. 6 Μαρτίου 2007 Μέλος Share Δημοσ. 6 Μαρτίου 2007 Ευχαριστώ για την απάντηση. Φαίνεται πως αξίζει να δω πρώτα τί μπορεί να γίνει με το κουτάκι που υπάρχει διαθέσιμο και μετά βλέπω. Ένεκα σπουδών και οικονομικών, η «τριβή» μου σε θέματα αμιγώς hardware έχει μπει στο γύψο (2003-2004). Όπως και να'χει, οποτεδήποτε ευκαιρήσεις να ποστάρεις φωτό, θα είναι ευπρόσδεκτες! Και κάτι ακόμη, αν έχεις ίδια γνώση (ή και κάποιος άλλος). Υπάρχουν στην αγορά HSF πιο κλασσικής διάταξης (με διαστάσεις για 12άρι fan πάντα) που να προσεγγίζουν κατά το δυνατόν σε απόδοση τα τύπου tower...; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ninos30 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2007 Share Δημοσ. 6 Μαρτίου 2007 Ρε παιδια λιιιγο εκτος θεματος αλλα θελω να κανω μια ερωτηση...Κουτι με μεγαλους χωρους,υποδοχες,φιλτρα σκονης,etc αλλα με ενα design ΚΛΑΣΙΚΟ παιζει; ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΠΑΡΑΘΥΡΑ-ΛΑΜΠΕΣ-ΟΘΟΝΕΣ κ τετοια... Αν ναι τι λετε; ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ Ακριβώς το ίδιο έψαχνα κι εγώ!!! Και τελικά πήρα αυτό: http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.808561 Πίστεψέ με αξίζει και το τελευταιο ?. Εξάλου είναι ANTEC οπότε τα πολλά λόγια είναι περιττά. Στο PIXMANIA το βρίσκεις και σε μαύρο. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
gagarin Δημοσ. 7 Μαρτίου 2007 Share Δημοσ. 7 Μαρτίου 2007 Παιδια ευχαριστω πολυ..... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
madsc Δημοσ. 7 Μαρτίου 2007 Share Δημοσ. 7 Μαρτίου 2007 ...Και κάτι ακόμη, αν έχεις ίδια γνώση (ή και κάποιος άλλος). Υπάρχουν στην αγορά HSF πιο κλασσικής διάταξης (με διαστάσεις για 12άρι fan πάντα) που να προσεγγίζουν κατά το δυνατόν σε απόδοση τα τύπου tower...; Κάτι σε τόσο δυνατό σε ψύξη γνωρίζω αυτή την Thermalright κ αυτή. Από ένα σημείο όγκου/επιφάνειας [που αυτό είναι το ζητούμενο στην αερόψυξη] κ μετά απλά δεν χωράει στη mobo μεγαλύτερη ψύκτρα σε διάταξη διαφορετική από "tower". Από απόδοση όπως το είπες. Προσεγγίζουν, ορισμένες φορές, αλλά σε καμία περίπτωση δεν φτάνουν τις επιδόσεις μιας tower ψύκτρας οι υπόλοιπες. (Την Tt δεν την συμπεριλαμβάνω σε αυτή τη δήλωση ). Για να καταλάβεις τη διαφορά, με Thermalright/Noctua δουλεύουν μηχανήματα που έχω στήσει με opteron ακόμα κ pre-"hot" στους ~35/45C idle/full (ambient 20-22C) χωρίς fan στην ψύκτρα. Βοηθάεi πολύ ο exhaust fan σε αυτή τη σχεδίαση ψύκτρας. Με "κλασική" σχεδίαση ψύκτρας π.χ. XP90c, XP120 δεν έχω καταφέρει να κάνω το ίδιο ούτε σε Barton. Χωρίς fan από ένα σημείο κ μετά απλά... ψήνεται. Για την Ninja που ρώτησες δεν σου έχω αναφέρει τπτ γιατί ενώ είναι τρομερή σαν ψύκτρα λόγω του μεγέθους/επιφάνειας/σχεδίασης της, το μέγεθος κ το σχήμα της αποτελεί κ το μεγαλύτερο της μειονέκτημα. Τέλος η tower υλοποίηση βοηθάει πάρα πολύ το όλο airflow μέσα στο case. /sc Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
parsifal Δημοσ. 7 Μαρτίου 2007 Μέλος Share Δημοσ. 7 Μαρτίου 2007 madsc, thanks και πάλι. Κι εγώ την Ultra 120 ζαχαρώνω αυτήν τη στιγμή! Πολύ καλά reviews, απ'ότι είδα. Σίγουρα, στα κλασσικά HSF, το ρεύμα αέρα τους ως κάθετο σε αυτό που δημιουργούν οι μπρος-πίσω του κουτιού, δεν ευνοεί το γενικότερο airflow του κουτιού. Το ιδανικότερο δε, θα ήταν σε ψύκτρα tower να μπουν 2 καλά επώνυμα(αθόρυβα) fans ώστε αυτό που φυσάει προς τον πίσω ανεμιστήρα του κουτιού να αντισταθμίζει την απώλεια πίεσης στα πτερύγια της ψύκτρας. Προς ένα τέτοιο setup θα ήθελα να κινηθώ, αλλά πραγματικά το κοστολόγιο αρχίζει να πλησιάζει επικίνδυνα αυτό των entry-level υδρόψυκτων... ΥΓ: Και μία διόρθωση στον τίτλο του thread δε θα ήταν άσχημη ιδέα. Ίσως τραβήξουμε τον κόσμο ώστε να γίνει ένα καλό starting point για όσους δε θέλουν να μείνουν στα boxed συστήματα ψύξης. Αν το κάνεις, θα διορθώσω και το αρχικό μου post προς το λιγότερο φλύαρον Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.