^BOOMBOOM Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2007 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2007 μου αρέσει που η μυτιληνη δεν φαινετε καλά επειδή η τουρκια δεν επέτρεπε στο google να τραβήξει photo υψηλής ανάλυσης για να μην φανούν οι στρατιοτηκές βάσης τους. Ποιός το λέει αυτό? :-?
thief7710 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2007 Μέλος Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2007 παιδια βλεπω περιοχες της αθηνας τελεια! οταν παω επαρχια δεν βλεπει τιποτα... πολυ θολα. για πιο λογο γινεται αυτο? Φιλτατο τριχωτο αρκουδι αυτο συμβαινει γιατι η επιφανεια της γης καλυπτεται σιγα σιγα απο τα πιο "σημαντικα" μερη προς τα πιο "ασημαντα".Αν εμπαινες πριν το καλοκαιρι θα εβλεπες οτι μονο η Αθηνα ειχε καλη αναλυση.Τωρα πια και η Θεσσαλονικη οπως και ολες σχεδον οι μεγαλες πολεις της Ελλαδας.Σιγα σιγα θα καλυφθουν και αλλες περιοχες.Αξιοσημειωτο γεγονος ειναι οτι πολλα χωριουδακια ειναι καλυμμενα και η μοναδικη εξηγηση που μου ερχετε στο μυαλο ειναι οτι βρισκονται σε μεγαλο υψομετρο (>1500μ) οποτε και ειναι πιο κοντα στο δορυφορο απο οτι μια περιοχη με υψομετρο >=0
KWSN_Men Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2007 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2007 ξέχασες τα εισαγωγικά"τηλεπικοινωνιακούς" Εννοώ, αλοίμονο αν δεν είναι εξοπλισμένοι και με μερικά έξτρας που θα λοξοκοιτάνε... Όχι, είναι τηλεπικοινωνιακοί, σαν τον Ελληνικό. Αυτό που προσφέρουν είναι ασφαλείς επικοινωνίες, όπως και ο Ελληνικός.
Powerline Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2007 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2007 Συμπληρώνοντας τα όσα είπε ο KWSN, δεν είναι μόνο η πολύ μεγαλύτερη απόσταση, σε σχέση με τους "κατασκοπευτικούς" δορυφόρους που καθιστά αδύνατον να τραβηχτούν τέτοιες φωτογραφίες, απο τους γνωστούς δορυφόρους, όπως και οι Turksat. Είναι κυρίως η γεωστατική τους θέση, που τους φέρνει μόνιμα στην ίδια θέση του ουρανού, για όλο τον κύκλο της ζωής τους. Οι Τούρκικοι δορυφόροι είναι κάθετα πάνω απο τον Ισημερινό στις 42 μοίρες ανατολικά, αν θυμάμαι καλά. Οι 42 μοίρες είναι πολύ μακρυα απο τον Ελλαδικό χώρο, για να μας ανυσηχούν. Αντίθετα, οι 39 μοίρες που είναι ο Hellas-sat, τον καθιστούν ελαφρώς πιο επικύνδυνο, για τους Τούρκους, αν δεχτούμε οτι μπορεί να κάνει και κατασκοπευτική δουλειά, που δεν μπορεί (επίσημα τουλάχιστον)
Strategos Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2007 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2007 Ποιός το λέει αυτό? :-? για κανε ζουμ στα παράλια τις τουρκιας η στα νησιά του αιγαιου να δεις κάνει;
^BOOMBOOM Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2007 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2007 Δεν έχει καλή ποιότητα εκεί, όπως και σε πάρα πολλά άλλα μέρη. Η ερώτησή μου είναι ποιός είπε πως "απαγόρευσαν οι τούρκοι" στο google να βάλει υψηλότερης ανάλυσης εικόνα. Λίγο αστείο μου φαίνεται, ειδικά αν δείς τα ποστ της πρώτης σελίδας.
Neurotic_Fest Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2007 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2007 Οι φωτογραφιες παιζουν οντως παρα πολυ σε ποιοτητα , το ιδιο συνεβαινε και οταν εψαχνα σημεια στις ΗΠΑ . Απο την στιγμη που υπαρχουν οι φωτογραφιες το λιγοτερο ειναι που της δημοσιευει το google.Θα μπορουσαν να τις πουλανε ουτως ή αλλως.Εχω και μια απορια , μπορει ενα γεωστατικος να χρησιμοποιηθει για κατασκοπεια ; Τι λειτουργικη γωνια μπορει να εχει ;
mandate Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2007 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2007 ρε παιδιά πλάκα κάνετε ? κατασκοπία ? αυτός που μοιάζει νεκρός είναι ο πιο απρόθυμος να πεθάνει αυτό που φαίνεται αφύλακτο είναι το πιο καλά φυλαγμένο
BLISS Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2007 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2007 Όταν πετάνε τούρκικα πάνω από μονάδες νησιών, σε χαμηλό ύψος, και κάνουν και "hard turns" σε σημείο που να βλέπεις το κράνος του πιλότου καθαρά, δεν τίθεται θέμα αν κατασκοπεύουν (και) με δορυφόρους ή όχι, αλλά αν βγήκες χαμογελαστός και χτενισμένος στη φωτό. (τζα! το πουλάκι!) Έχω δει τουλάχιστον 3 τέτοιες περιπτώσεις, κάμποσα χρόνια πριν τα Ίμια. Περιττό να αναφέρω την αναστάτωση μέχρι να μάθουμε ότι δεν είχε ξεκινήσει κανας πόλεμος. Ήταν απλά, άλλο ένα photo-opp.
KWSN_Men Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2007 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2007 Το ίδιο συμβαίνει και με τα ελληνικά RF-4 πάνω από τη Τουρκία.
thief7710 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2007 Μέλος Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2007 Αν εχει σκοπο κανεις να καρφωσει πουθενα κανενα αεροπλανακι (το ακουει αυτο η CIA???) να προτεινω την καφετερια στο κεντρο του Αμερικανικου Πενταγωνου
^BOOMBOOM Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2007 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2007 Αν εχει σκοπο κανεις να καρφωσει πουθενα κανενα αεροπλανακι (το ακουει αυτο η CIA???) να προτεινω την καφετερια στο κεντρο του Αμερικανικου Πενταγωνου τσάμπα κόπος, και να το κάνεις δεν θα σε πιστεύει κανείς, όλοι θα λένε πως πράκτορας της CIA έβαλε αλουμινόχαρτο στο φούρνο μικροκυμάτων ΕΠΙΤΗΔΕΣ
Powerline Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2007 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2007 Οι φωτογραφιες παιζουν οντως παρα πολυ σε ποιοτητα , το ιδιο συνεβαινε και οταν εψαχνα σημεια στις ΗΠΑ . Απο την στιγμη που υπαρχουν οι φωτογραφιες το λιγοτερο ειναι που της δημοσιευει το google.Θα μπορουσαν να τις πουλανε ουτως ή αλλως.Εχω και μια απορια , μπορει ενα γεωστατικος να χρησιμοποιηθει για κατασκοπεια ; Τι λειτουργικη γωνια μπορει να εχει ; Ένας γεωστατικός δορυφόρος, θεωρητικά θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί ΚΑΙ για κατασκοπεία, αλλά... 1) Υπάρχει το θέμα της απόστασης. Τα 36000 χιλιόμετρα είναι μεγάλη απόσταση, ακόμα και για ψηφιακές της τάξης των δεκάδων Mpixel. 2) Ο γεωστατικός, όπως λέει και το όνομά του, έχει τροχιά σε συγκεκριμένο ύψος και πάντοτε στην ευθεία με τον ησιμερινό. Η φωτογραφική του ικανότητα, αν δεχτούμε οτι έχει, περιορίζεται σε μία συγκεκριμένη περιοχή, σχεδόν κάθετα προς τα κάτω. Οι περιοχές που βρίσκονται εκτός αυτής της περιοχής, δεν μπορούν να δώσουν ικανοποιητικό αποτέλεσμα, λόγω της καμπυλότητας του πλανήτη. Η θέση του εκάστοτε γεωστατικού δορυφόρου, καθορίζεται απο συμβάσεις που έχουν γίνει μεταξύ των χωρών και είναι πάντοτε η ίδια. Παραδείγματος χάριν, ο δορυφόρος Hotbird (σύμπλεγμα δορυφόρων για την ακρίβεια) ο οποίος καλύπτει τηλεπικοινωνιακά σχεδόν ολόκληρη την Ευρώπη, βρίσκεται περίπου στην ευθεία με τη Λιβύη, αν δεν κάνω λάθος. Ο Ελληνικός, βρίσκεται περίπου στην ευθεία με την Άγκυρα και ο Τούρκικος στην ευθεία με τα ανατολικά σύνορα της Τουρκίας, όλοι τους πάνω απο τον Ισημερινό. Όλα αυτά πρόχειρα και με πιθανότητα να λέω μ______ς, αλλά περίπου όμως εκεί. Οπότε, η χρήση τους σαν κατασκοπευτικοί δεν θα φέρει αποτέλεσμα.
Cromb Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2007 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2007 Το γελοίο είναι πως όταν ήμουν στην Αλεξανδρούπολη φαντάρος, ήμασταν σε επιφυλακή όταν τουρκικά συνεργεία γύριζαν καμιά ταινία.Μη τύχει και πάρουν πλάνα από κανένα φράχτη στρατοπέδου. Το ίδιο γελοίο είναι και με τις πινακίδες έξω από στρατόπεδα που απαγορεύουν τις φωτογραφίες.
Socratis_g Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2007 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2007 ρε παιδιά πλάκα κάνετε ? κατασκοπία ? αυτός που μοιάζει νεκρός είναι ο πιο απρόθυμος να πεθάνει αυτό που φαίνεται αφύλακτο είναι το πιο καλά φυλαγμένο Δηλαδή η θέση των C130 που φένεται ακριβώς στο G.earth. θες να μου πείς ότι δεν παίζει ρόλο, και οι άγριπνοι σκοποί μας φυλάνε πολυ καλά? :mrgreen: :mrgreen:
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.