Προς το περιεχόμενο

Προβλημα με Windows (s)Vista και μνήμη

benZiDirK

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Παιδια εχω ενα προβλημα το οποιο σπαω το κεφαλι μου να βρω και δεν μπορω!!! Σε συστημα με τα εξης...

ΑΒΙΤ Α9Χ32 Fatal1ty

CPU sAM2 4600x2

RAM 2GB JETRAM 667mhz

sata 250 seagate

ide 250 wd

Λοιπον ενω τα Windows XP δουλευουν φοβερα εως θεικα.. με το που βαζω στα Βιστα μετα απο λειτουργια απο 10 λεπτα εως και 1 ωρα πεταει Μπλε οθονη και λεει IRQ LESS OR NOT EQUAL.... Σε διαφορα FoRums που εψαξα λεγανε οτι φταει μνημη... αλλα λογικα δεν θα ειχε προβλημα και στα ΧΡ? Μετα δοκιμασα να βαλω εναλλαξ τις μνημες αλλα παλι τα ιδια. Τί τις αλλαζα SLOT τί τις εβαζα μια μια.. εκανα τα ιδια.. μεχρι που απελπιστικα και λεω δεν μαμιετε θα βαλω τα ΧΡ αφου δουλευουν τελεια. Απλως θελω να δω μηπως καποιος απο εσας γνωριζει τι φταει..

Ευχαριστω

Δημοσ.

Τα παρακάτω, είναι γνώμη μου, και δεν είναι απαραίτητα σωστά. Η αναφορά σε ΙRQ, δεν είναι απαραίτητα μνήμη, μπορώ να πω οτι δεν έχει σχεδόν καθόλου σχέση με μνήμη. Θα έλεγα οτι κάποια συσκευή δεν είναι απόλυτα συμβατή με τα Vista ή οι drivers δεν είναι και τόσο σταθεροί, για το νέο λειτουργικό.

Δημοσ.

Φίλε μην παιδεύεσαι άδικα είναι νωρίς ακόμα για να είναι σταθερά

Και μην ακούς διάφορα.Υπάρχουν πολλές ασυμβατότητες με

Γνωστά προγράμματα .Εγώ μέχρι να βρω τι έφταιγε

(βάλε βγάλε προγράμματα )έφαγα 4 μέρες.Τώρα τα ξανά έβαλα

με τα προγράμματα που χρειάζομαι και είναι οκ

Δημοσ.
Παιδια εχω ενα προβλημα το οποιο σπαω το κεφαλι μου να βρω και δεν μπορω!!! Σε συστημα με τα εξης...

ΑΒΙΤ Α9Χ32 Fatal1ty

CPU sAM2 4600x2

RAM 2GB JETRAM 667mhz

sata 250 seagate

ide 250 wd

Λοιπον ενω τα Windows XP δουλευουν φοβερα εως θεικα.. με το που βαζω στα Βιστα μετα απο λειτουργια απο 10 λεπτα εως και 1 ωρα πεταει Μπλε οθονη και λεει IRQ LESS OR NOT EQUAL.... Σε διαφορα FoRums που εψαξα λεγανε οτι φταει μνημη... αλλα λογικα δεν θα ειχε προβλημα και στα ΧΡ? Μετα δοκιμασα να βαλω εναλλαξ τις μνημες αλλα παλι τα ιδια. Τί τις αλλαζα SLOT τί τις εβαζα μια μια.. εκανα τα ιδια.. μεχρι που απελπιστικα και λεω δεν μαμιετε θα βαλω τα ΧΡ αφου δουλευουν τελεια. Απλως θελω να δω μηπως καποιος απο εσας γνωριζει τι φταει..

Ευχαριστω

to les k monos sou...to leitourgiko afto ine akome se beta stadio

Δημοσ.

Δεν νομιζω οτι φταιει το λειτουργικό. τοσοι τα δοκιμασαν σε beta, και τοσοι ακομα τα εχουν βαλει απο 10/2006 που βγηκε η rtm.

μπορει να φταιει η μνημη, η μητρική, και καποιοι drivers.

1. εγκατεστησες καποιον επιπλεον driver, εκτος απ οσους περιλαμβανει το vista dvd ?

2. για τη μνημη, ολοι θα σου πουν να τη δοκιμασεις με το memtest. πρεπει να bootάρεις με floppy, ή cdrom. απο win δεν γινεται. οκ;

ωραια, αφου τη δοκιμάσεις με αυτό, μπορεις να ΜΗΝ κοιμασε ήσυχος :)

εχω εδώ ενα desktop Α, και ενα κατεβαστηρι Β. Το desktop πέταγε οποτε ήθελε μπλε οθονες. Τρεχει μονο xp, office, browser και christ-tv.

πηρα τα 2 στικ των 256, και εβαλα ενα στο Α, ενα στο Β, και memtest.

το αφησα μια ωρα, και αντάλλαξα τα dimm μεταξυ Α, Β. ξανα memtest.

αποτελεσμα: το στικ 1 εβγαζε λαθη και στους δυο, το στικ 2 εβγαζε λαθη μονο στον Α !!

εβαλα λοιπον το "χαλασμενο" στικ 1, στο κατεβαστιρι, και παιζει κανονικοτατα (xp, browser, flashfxp kai Utorrent μόνο), εδω και 5 μερες, 24/7, οπως επαιζε και με την προηγουμενη μνημη.

θελω να πω οτι, καλο το memtest, αλλα το αν θα σου παρουσιασει προβλημα ενα ελλατωματικο στικ, εξαρτάται και απο τη μητρική, το λειτουργικό, και τι προγράμματα τρέχεις.

Μπορει τα vista να ειναι πιο "ψίρες" στην χρηση της μνημης, γι αυτο να σου σκάνε, ενω στα xp να μην ετυχε να γινει χρήση εκεινης της ελλατωματικης περιοχής, και δεν το καταλαβες.

2 Gb, για να τα γεμισουν τα xp, πρεπει να τρέξεις κατι παρα πολυ ιδιαιτερο. Τα vista παιζουν αλλιώς.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...