Προς το περιεχόμενο

Glossa Gia arxarious!

overclockerd

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Δεν καταλαβαινω γιατι να μην ξεκινισει καποιος απο τα 14-15-16 ακομα και απο το δημοτικο ???? ΔΗλαδη αν σου αρεσουν οι υπολογιστες απο μικρη ηλικια θα πρεπει να αρκεστεις στα videogames ??? Αρχισα απο δημοτικο να ασχολουμαι με προγραμματισμο και συγκεκριμενα με LOGO3 m BASIC1 kai 2 για οσους δεν πειθονται !!! Ουτε καηκα ουτε τπτ, και ερασιτεχνικα σε ομαδα ποδοσφαιρου ειμαι, και βγαινω για καφεδακια/ποτακια/μπιριτσες/τσαρκα γενικως και πανεπιστηιμιο ειμαι κλπ κλπ κλπ ... Μην αποπαιρνετε καθε παιδι που θελει να μαθει ετσι, ενταξη δεν λεω υπαρχουν και τα παιδια που ειναι "καμενα" (συγνωμη για την εκφραση , καταλαβατε τι εννοω) δεν ειναι ολα ομως! Ολοι αποψεις λεμε να και η δικια μου χωρις να θελω να προσβαλλω κανενα !!!!

Kι εγώ είχα ξεκινήσει Basic στο Γυμνάσιο, δε θυμάμαι και πολλά, αλλά αργότερα, στην τρίτη Λυκείου που είχαμε στην κατεύθυνση την ψευδογλώσσα, βοήθησε πολύ. Και όχι, δε θεωρώ τον εαυτό μου καμμένο, ίσα ίσα, τελείως άσχετη, όπως λέει και το nickname μου!

• Απαντ. 38
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
Gia peite moy mia glossa programmatismou gia arxarious:o

Egw tha sou proteina aytin: http://www.insomnia.gr/vb3/showthread.php?t=181921

Perilamvanei kai dynatotita programmatismou me drag & drop, wste na min beis kan ston kopo na grapseis kwdika... (fisika ayton ton tropo ton xrisimopoeis arxika gia e3ikiwsi me ton programmatismo k na deis to pws "doulevei" to olo systima, apo ekei k pera i sigegrimeni glwssa mporei na kalypsei kai epagelmatikes efarmoges, kai kateytheinete kiriws sta video games)

Δημοσ.

Εγώ πάλι πιστεύω ότι η καλύτερη λύση για να εισέλθει κάποιος στο χώρο του προγραμματισμού είναι μία ψευδογλώσσα όπως π.χ. Η Γλωσσομάθεια και Ο Διερμηνευτής της Γλώσσας.

Αν τώρα είσαι expert σε αυτά τότε μπορείς να προχωρήσεις στην Q Basic.

Εξάλλου πρέπει να σου πω overclockerd ότι και εγώ έχω την ίδια ηλικία με εσένα και μου λένε ότι δεν είναι η ώρα να μάθει κάποιος προγραμματισμό. Πρέπει πρώτα να μάθει κάποιος πως να στέφετε και μετά να προχωρήσει σε μία γλώσσα προγραμματισμού! Έχω δει και από άλλα forum ότι καθηγητές λένε ότι δε θέλουν να μας κάνουν προγραμματιστές αλλά να μάθουμε τον τρόπο σκέψης. :-D

Φιλικά Stavros

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Έχοντας σαν γνώμονα την ηλικία σου, εγω φίλε overclockerd θα σου πρότεινα κάτι απλό, εύχρηστο, που θα δεις άμεσα αποτελέσματα και θα καταλάβεις λίγο το χώρο του web και αυτό είναι html με javascript.

υπάρχει άπειρο free έτοιμο υλικό στo δίκτυο και μέσα σε 2-3 μέρες θα έχεις φτιάξει μόνος σου αρκετά απλά πραγματάκια. αυτή είναι η μόνη συνταγή για να χαρείς με το αποτέλεσμα γρήγορα και να αποφασίσεις μετά να ασχοληθείς σοβαρά με τον προγραμματισμό.

φοβάμαι ότι αν μπεις απο την αρχή στα βαθια, θα πελαγώσεις και μπορεί να το εγκαταλήψεις.

συμφωνώ βέβαια και με ορισμένους που λένε ότι στην ηλικία σου, πρέπει πρώτα από όλα να "παίζεις" (και όχι μόνο στον υπολογιστή)

Καλό ξεκίνημα!

ΥΓ. και εγώ ξεκίνησα πριν χρόνια με το να παίζω μουσική από qbasic

Δημοσ.

Αφού είσαι αρχάριος, ασχολήσου με κάποια γλώσσα που θα θέσει καλά "προγραμματιστικά" θεμέλια.

1) Pascal

2) C (όχι C++ όμως)

3) Ίσως python

Fortran δεν το συνιστώ, καθώς είναι καλή για επιστημονικές εφαρμογές αλλά όχι τόσο σαν πρώτη γλώσσα. Οι BASIC-derivatives συνήθως δεν συνιστώνται, και μακριά από object oriented λογική προς το παρόν (βλ. Java, C++).

Δημοσ.

Καλησπερα παιδια

Ο φιλος ενδιαφερεται να μαθει μια γλωσσα να προγραμματιζει.Ισως να τον συναρπαζει η σκεψη οτι ενα προγραμμα ειναι δικο του (το about εχει το ονομα του ) ισως να θελει να δοκιμασει απο περιεργεια και μονο .

Το να αρχισει απο τα 14 η τα 20 δεν παιζει ρολο .Ενα παραπανω θα κανει κατι που ισως το συνεχισει και επαγγελματικα οταν μεγαλωσει.

Θα προτεινα φιλε μου σαν αρχη να μαθεις C και Delphi,Vbasic,vbnet.

Οσο για τον προγραματισμο δεν ειναι αναγκη να το χρειαζεσαι επαγγελματικα .(Code for fun ) .Προσωπικα ξεκινησα απο Vbasic 6.0 οπου και ασχολουμε ακομα και κανω και C στο ΕΑΠ ετσι για την ευχαριστηση μου .

Με συναρπαζει να φτιαχνω κατι δικο μου

καλο απογευμα

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...