Προς το περιεχόμενο

Glossa Gia arxarious!

overclockerd

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Αυτήν την προσθήκη στο παράδειγμά μου την εφηύρες για να το αποδυναμώσεις και να το κάνεις να φανεί πιο γελοίο, υποθέτω...

Όχι.

Είναι σαν να σου λέω "ποια είναι η ομοιότητα κιθάρας - προγραμματισμού" γιατί εγώ δεν την βλέπω. Με διάθεση να σου δείξω ότι υπάρχει διαφορά στο τι σου προσφέρει κάθε χόμπι, και όχι να σε ειρωνευτώ. Όπως και να το κάνουμε η μουσική είναι τέχνη.

Κυρίως αμφισβητώ το τι σου προσφέρει το να κάτσεις να ασχοληθείς με τον προγραμματισμό στα 14. Κατά πόσο αξίζει τον κόπο, αν θα έχει αποτέλεσμα κτλ. Σίγουρα το να μάθεις π.χ κιθάρα είναι απείρως πιο χρήσιμο.

• Απαντ. 38
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

O υποτιθέμενος περιορισμός της χρήσης pc για τα παιδιά του Bill, και η προβολή του απο τα media, ηταν απλα μια γκρίζα δωρεάν διαφήμιση για τα Vista, με τις parental controls δυνατότητες :)

Ναι, μπορει τα σπορ, το σχολικό διαβασμα, και 1.000 αλλα να ειναι πιο χρήσιμα απο το pc....... αλλα και η basic, ή pascal, και η python ειναι προτιμότερα απο το wow, το wii, το endless meaningless downloading, και 1.000 άλλα εντός και εκτός σπιτιού.

I wonder what would have happened if Billʼs folks had done the same? From this site:

Bill Gates' date=' Paul Allen, and a few other Lakeside students (many of whom were the first programmers hired at Microsoft) immediately became inseparable from the computer. They would stay in the computer room all day and night, writing programs, reading computer literature and anything else they could to learn about computing. Soon Gates and the others started running into problems with the faculty. T[b']heir homework was being turned in late (if at all)[/b], they were skipping classes to be in the computer room and worst of all, they had used up all of the schools computer time in just a few weeks. [Wallace, 1992, p. 24]

Δημοσ.

Κάποτε τα παιδιά μιας άλλης εποχής (80s) στα 14-15 παίζανε στα δάχτυλα την BASIC κάποιου Micro computer (Spectrum, Amstrad, Oric) άλλα βάζανε "άπειρες ζωές" στα παιχνίδια τους με Assembly (διάλεκτος "Z80" συνήθως) και άλλα δειλά, δειλά προσέγγιζαν την Pascal και αργότερα την C (που τότε ακόμα ήταν για τους μυημένους του Unix και δεν είχε πολύ δημοτικότητα) και κάποια άλλα "απλά παίζανε παιχνίδια", όσοι διάβαζαν Pixels των καιρών εκείνων θυμούνται πως οι έφηβοι του '80 (και ύστερα των αρχών του '90) γράφανε άνετα κώδικα και δημοσίευαν listings λογισμικών.. --και ένα παράδοξο: Που πήγαν όλοι αυτοί; .. μάλλον μάθανε τελικά κιθάρα, μπουζούκι και τώρα δουλεύουν σε κάποιο κέντρο .. avanti maestro! :D.

Γνώμη μου, αφού είσαι αρχάριος άρχισε με Visual Basic .NET, πολύ εύκολη και εντυπωσιακή γλώσσα, αν αντέξεις και δεν βαρεθείς την υπόθεση προγραμματισμός (ξέρω κάποιους που άρχισαν και μετά από 3-4 μέρες είπαν stop), ύστερα πας σε κάτι πιο δυνατό -αν και υπάρχουν επαγγελματίες που την χρησιμοποιούν συνεχώς.

Δημοσ.

Γιά να μήν κλάψεις αργότερα για τα χαμένα χρόνια και την προσπάθεια, προσπάθησε να μάθεις CLARION, μπορείς να πάρεις πληροφορίες στο site της εταιρείας στο ακόλουθο link

http://www.softvelocity.com/clarion/..._compilers.htm

πραγματικά θα τα χάσεις με την λειτουργικότητα την ευκολία και τις δυνατότητες που έχει.

επανέρχομαι διορθώνοντας το link, πληροφορίες λοιπόν στο ακόλουθο link http://www.softvelocity.com/clarion/c6.htm

Δημοσ.

Ρε παιδιά και η Python, ειδικά για αρχάριο είναι πολύ εύκολη, κατανοητή και απλή και θα τον βοηθήσει στον να αποκτήσει την νοοτροπία του σωστά γραμμένου (στο μάτι) κώδικα, για να κάνει μετέπειτα (με το καλό) προγράμματα που θα είναι εύκολο να συντηρηθούν...

Παραθέτω για download της Python εδώ

Δημοσ.

..και ο προγραμματισμός είναι τέχνη αφου περιέχει δημιουργικότητα.

Για μένα δεν είναι. Αντιλαμβάνομαι αυτό που λές, το οποίο υπάρχει σε πολλές άλλες δραστηριότητες, τις οποίες όμως δεν ονομάζουμε τέχνες (χωρίς να τις υποτιμάω).

Ίσως και να κάνω λάθος. Αυτό που ήθελα να πώ πάντως είναι ότι δεν αξίζει να ασχοληθείς σε τόσο μικρή ηλικία.

Δημοσ.

στα 14 σου καλυτερα να ασχοληθεις με κανενα αθλημα να αναπτυχθει σωστα το σωμα σου για να μην μοιαζεις με χλαπατσα οταν θα εισαι 20 - 22 και δεν θα παιρνεις πια αλλο υψος.

Δημοσ.

Μαθαινοντας κιθαρα (η καποιο οργανο, κατα προτιμηση που να χρησιμοποιειται στη μουσικη που ακους) αλλαχει ο τροπος με τον οποιο ακους μουσικη. Αντιλαμβανεσαι πολυ περισσοτερα πραγματα. Ακομα και αν δεν παιξεις ποτε επαγγελματικα.

Μαθαινοντας να γραφεις κωδικα καταλαβαινεις πολυ περισσοτερα πραγματα για το πως λειτουργουν οι εφαρμογες που χρησιμοποιεις και γινεσαι καλυτερος χρηστης. Παλι δεν χρειαζεται να γινεις επαγγελματιας. Και οι τεχνικες σκεψης που μαθαινεις μπορουν να χρησιμευσουν σε αλλους τομεις της ζωης σου χωρις καν να το συνειδητοποιησεις

Δεν εχω μετανιωσει ουτε για το χρονο που ξοδεψα για το ενα ουτε για το αλλο, αν και η ενασχοληση μου ηταν κυριως ερασιτεχνικη. Αν βλεπεις μονο το πως θα βγαλεις λεφτα η αμεσο οφελος, η αναλυση σου ειναι μερικη και πολυ περιορισμενη

Δημοσ.
Μαθαινοντας κιθαρα (η καποιο οργανο, κατα προτιμηση που να χρησιμοποιειται στη μουσικη που ακους) αλλαχει ο τροπος με τον οποιο ακους μουσικη. Αντιλαμβανεσαι πολυ περισσοτερα πραγματα. Ακομα και αν δεν παιξεις ποτε επαγγελματικα.

Μαθαινοντας να γραφεις κωδικα καταλαβαινεις πολυ περισσοτερα πραγματα για το πως λειτουργουν οι εφαρμογες που χρησιμοποιεις και γινεσαι καλυτερος χρηστης. Παλι δεν χρειαζεται να γινεις επαγγελματιας. Και οι τεχνικες σκεψης που μαθαινεις μπορουν να χρησιμευσουν σε αλλους τομεις της ζωης σου χωρις καν να το συνειδητοποιησεις

Δεν εχω μετανιωσει ουτε για το χρονο που ξοδεψα για το ενα ουτε για το αλλο, αν και η ενασχοληση μου ηταν κυριως ερασιτεχνικη. Αν βλεπεις μονο το πως θα βγαλεις λεφτα η αμεσο οφελος, η αναλυση σου ειναι μερικη και πολυ περιορισμενη

Εντάξει με ότι και να ασχοληθείς όλο και κάτι θα μάθεις. Η δικιά μου ένσταση όμως βρίσκεται στην ηλικία. Ήδη τα παιδιά ξεπατώνονται όλη μέρα σχολείο φροντιστήριο, δεν χρειάζεται να κάθονται και στον υπολογιστή για να μάθουν προγραμματισμό. Είναι τελείως αντικοινωνικό σε σχέση με τα περισσότερα άλλα hobby. Mάλλον είναι υποκειμενικό το θέμα, απλά εμένα μου φάνηκε περίεργο.

Δημοσ.

Οσον αφορα τις υποχρεωσεις των παιδιων συμφωνω απολυτως. Δυστυχως τα παιδια στην εφηβεια υποφερουν. Το λαθος ειναι να αναγκαζουν τα παιδια να κανουν καποια "χομπυ" που καθολου δεν τους ενδιαφερουν. Πχ να αναγκαζει ο γονιος το παιδι να μαθει κλασικο πιανο γιατι "αποκτα κουλτουρα" η γιατι ο ιδιος ο γονιος ηθελε να ασχοληθει και δεν τα καταφερε και του εμεινε απωθημενο. Οτι και να μαθει ετσι το παιδι θα φυγει σαν νερο απο πανω του οταν σταματησει τα μαθηματα, ασε που μπορει να το γυρισει και σε αντιδραση και να το μισησει.

Παντως μην ξεχνας οτι τα περισσοτερα παιδια οταν δεν διαβαζουν βλεπουν σκουπιδια στην τηλεοραση. Και ειναι λογικο. Οντας κουρασμενος καποιος θελει κατι να κοιμησει το μυαλο του και οχι να το πιεσει περισσοτερο. Χομπυ σαν τον προγραμματισμο και τη μουσικη ειναι -κακα τα ψεματα- για ανθρωπους που εχουν αρκετο ελευθερο χρονο

Δημοσ.

Gnwmi mou einai oti kapoios pou asxoleitai me to pc kai exei ton aparaitito eleuthero xrono kala einai na afosiosei ligo apo auton gia na mathei ligo programmatismo. Den exei simasia an auto tha to kanei argotera epaggelma i tha to sinexisei san hobby, i akoma an tha mathei kati telika apo auto i tha ta paratisei. Ki egw foititis pliroforikis eimai kai pisteuw oti an eixa asxolithei ligo nwritera me auto tha me boithouse k sto na proothisw perissotero tis gnwseis mou sti sxoli alla stis gnwseis mou oson afora tis leitourgeies tou pc..

Alla kai san hobby einai arketa endiaferon apo tis apeires ores pou afierwneis sto pc na afierwseis liges prospathontas na ftiakseis ena programmataki sta metra sou i mia istoselida me kapoies perissoteres leitougries..

An oloi ikseran ligo prog/mo tha itan eukolotero k gia mas pou to exoume san epaggelma kathws tha ikseran perissotero ti ithelan apo emas kai tha mas edinan pio safeis apaitiseis sto finale!!

O programmatismos einai gia olous!!

Δημοσ.

Εγώ ξεκίνησα με C (όχι πως προχώρησα κιόλας, άλλα αυτό είναι άλλο θέμα). Μου φάνηκε αρκετά εύκολη, κάνεις μια καλή αρχή, σημασία -κατά την ταπεινή μου πάντα άποψη- είναι να μάθεις τις βασικές αρχές του προγραμματισμού και όχι τόσο τη γλώσσα.

Τώρα πέρασα σε αντικειμενοστραφή προγραμματισμό, αρχίζω με C++.

Βέβαια δεν ξέρω αν και κατά πόσο χρησιμοποιούνται ακόμα αυτές οι δύο γλώσσες, θα μου χρειαστούν αργότερα; Κι αν όχι, τουλάχιστον, θα κερδίσω κάτι από αυτές;

Δημοσ.

Και εγώ από C ξεκίνησα και ύστερα προχώρησα σε C++, όμως τον καιρό που μάθαινα, οι περισσότεροι ξεκινούσαν από BASIC οπότε εξακολουθώ να την θεωρώ καλύτερη λύση για αρχάριους.

Προσωπικά πάντα, δεν νομίζω ότι θα το μετανιώσεις ποτέ ως επιλογή, καθώς η C/C++ είναι επίκαιρη και διαθέσιμη σε κάθε λειτουργικό σύστημα.

Ύστερα τόσο η C# του Microsoft .NET όσο και η Java έχει ισχυρούς δεσμούς με την C++ -αλλά και αρκετές διάφορες.

Σε γενικές γραμμές δεν έχω μετανοήσει καθόλου που έμαθα C/C++ και αν ξεκινούσα από την αρχή, θα έπραττα το ίδιο.

Δημοσ.

Δεν καταλαβαινω γιατι να μην ξεκινισει καποιος απο τα 14-15-16 ακομα και απο το δημοτικο ???? ΔΗλαδη αν σου αρεσουν οι υπολογιστες απο μικρη ηλικια θα πρεπει να αρκεστεις στα videogames ??? Αρχισα απο δημοτικο να ασχολουμαι με προγραμματισμο και συγκεκριμενα με LOGO3 m BASIC1 kai 2 για οσους δεν πειθονται !!! Ουτε καηκα ουτε τπτ, και ερασιτεχνικα σε ομαδα ποδοσφαιρου ειμαι, και βγαινω για καφεδακια/ποτακια/μπιριτσες/τσαρκα γενικως και πανεπιστηιμιο ειμαι κλπ κλπ κλπ ... Μην αποπαιρνετε καθε παιδι που θελει να μαθει ετσι, ενταξη δεν λεω υπαρχουν και τα παιδια που ειναι "καμενα" (συγνωμη για την εκφραση , καταλαβατε τι εννοω) δεν ειναι ολα ομως! Ολοι αποψεις λεμε να και η δικια μου χωρις να θελω να προσβαλλω κανενα !!!!

Οσο για την ερωτηση του παιδιου :

1) Basic an thes na asxolietheis apla

2) an thes na psaxteis kai na egklimatisteis parapanw C/C++ tha se voithisoun kai gia alles glwsses an to proxwriseis

3) an thes kati se multimedia diladi animation klp... Visual Basic (oxi animation alla multimedia) Macromedia Director aan mporeseis kai matheis C/C++ ta vasika twn teleytaiwn tha sou fanoun paixnidaki !!! Ekana ena lathos oxi an matheis C/C++ an genikws matheis tin "logiki" tou programmatismou se pseydoglwssa

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...