Προς το περιεχόμενο

Glossa Gia arxarious!

overclockerd

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 38
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Python, λές και γράφεις ψευδοκώδικα είναι, είναι και αντικειμενοστραφης, τα προγράμματα της δυστηχώς δεν είναι .exe (.py είναι), αλλά τουλάχιστον δεν χρειάζονται και compile!

Ότι πρέπει για να ξεκινήσεις, προτού πάς σε άλλες γλώσσες, όπου χρειάζεται να δηλώνεις μεταβλητές, βιβλιοθήκες κτλ.

Είναι φοβερή, έχω κολλήσει μαζί της (κάνω και C) άσε που χρησιμοποιείται και απο διάφορους μεγάλους οργανισμούς (ΝΑSA, You-tube κ.α.), λόγο της ταχύτητας δημιουργίας προγραμμάτων, της απλότητας και της ευελιξίας της (συνεργάζεται με την sql, και σε περίπτωση που δεν έχει κάτι το οποίο το έχει η C++, μπορείς να ενσωματώσεις τον κώδικα απο την C).

Το μόνο κακό είναι ότι έχω βρεί μόνο 1-2 e-books και έγγραφα σχετικά με την python... αν ξέρεις Εγγλέζικα διάβαινε... ;)

Άν παλι δεν σου αρέσει ή δυσκολέυεσαι στην εκμάθηση, τότε δοκίμασε java, απλή (απότι έχω ακούσει) και αντικειμενοστραφής (αυτό ισχύει :P)

Δημοσ.

Γιατί δε ξεκινάς από Fortran? Είναι παλιά και δε χρησιμοποιείται αλλά είναι αρκετά εύκολη, και πιστεύω η καλύτερη για να ξεκινήσεις. Για python δε ξέρω, αλλά σίγουρα δεν είναι καλή ιδέα να ξεκινήσεις από java. Καλύτερα, μετά τις βασικές γνώσεις της fortran να προχωρήσεις με c και τέλος να ασχοληθείς με java, μιας και σε αυτή υπεισέρχονται και άλλες έννοιες (πχ είναι αντικειμενοστραφής) και συνεπώς πιο δύσκολη στην κατανόηση για αρχάριους...

Δημοσ.

Για αρχαριος θα σου προτεινα να ξεκινησεις με γλωσσα διαδικαστικου προγραμματισμου(πχ c ή basic οπως ηδη αναφερθηκαν).Με το να ξεκινησεις κατευθειαν με γλωσσα οντοκεντρικου προγραμματισμου ισως σε παιδεψει αφου πρωτα πρεπει να κατανοησεις αλλες προγραμματιστικες εννοιες.

Δημοσ.

Θα συμφωνήσω με τον kamenopixel για το διαδικαστικό προγραμματισμό. Θα σου πρότεινα να ξεκινήσεις με C. Οι pascal και basic είναι πιστεύω ευκολότερες. Παρόλ' αυτά νομίζω πως είναι καλύτερο να ασχοληθείς από την αρχή με C, αφού είναι αρκετά πιο ευρέως χρησιμοποιούμενη.

Δημοσ.

Αν «για αρχάριους» εννοείς «με σκοπό να εντρυφήσω, να πάω παρά πέρα · με διάθεση να επιμείνω, άσχετα από το πόσες φορές θα φάω τα μούτρα μου και θα νευριάσω...», τότε C

Αν εννοείς «κάτι εύκολο μωρέ, να πω κι εγώ ότι σκάρωσα ένα προγραμματάκι», όποια γουστάρεις. Έτσι κι αλλιώς, η μεγαλύτερη πιθανότητα είναι να τα παρατήσεις εντελώς μετά από σύντομο χρονικό διάστημα...

Δημοσ.

Na pw kai gw thn gnwmh mou?

Epeidh exw perasei apo arketes?(qbasic,vb6,vb.net,c,java,php,c#,pascal,javascript,vbscript ktl ktl)

Palikari mou an thes mia glwssa pou na mhn xreiastei na matheis defterh phgaine kateytheian se c#. To studio(2005 alla kai kathe allo prin) sygnwmh kiolas alla paizei xwris antagwnismo se arketa pragmata (se alla oxi opws UML).

Me c# mporeis na grapseis kai OOP kai procedural kai event driven opws htan h vb.) h epilogh dikia sou. Kai ama matheis c# phdas eykola se java kai php kai ligo pio dyskola se c, c++)

Telos. oloi oi epagelmaties pou pane me microsoft ekei einai.

Plus oti s c# mporeis na grapseis kai se linux (me to mono project)

Plus oti mporeis na ftia3eis sites me c# (oloi to gyrnane apo vb.net se c# ta websites .aspx)

Ti allo na pw. Ayth gia ta panta. Twra ama thes pio eidika pragmata to 3anakoitame.

Δημοσ.

Κάθε λίγο και λιγάκι ξεπηδά ένα topic "ποιά γλώσσα να μάθω ??" κυρίως από παιδιά 14-15-16 όπως ο overclockerd.

Δυστηχώς

1) Δεν αντιλαμβάνονται ότι για να μάθεις μια γλώσσα και να κάνεις κάτι καλό θέλει απίστευτη προσπάθεια = χρόνο που θα κόψεις από άλλα βασικά πράγματα.

2) Δεν έχει ιδιαίτερο νόημα να μάθεις μια γλώσσα αν δεν το κάνεις επάγγελμα.

3) Ακόμα και αν το κάνεις επάγγελμα καλύτερα να το μάθεις στο πανεπ που θα πας από κάποιον που θα στο μάθει σωστά.

4) Σε αυτή την ηλικία υπάρχουν απείρως πιο χρήσιμα πράγματα να κάνεις.

Ο μπιλ gates διάβασα απαγόρευσε στα παιδιά του να κάθονται πάνω από μια ώρα στο internet. Άντε γιατί τα παιδάκια αρχίζουν και τα παίζουν σιγά σιγά.

Κατά τη γνώμη μου καλύτερα να σταματήσετε να του λέτε για γλώσσες αντικειμενοστρέφειες κτλ.

Δημοσ.

Συνάδελφε dark_banishing, ελπίζω να μην εννοείς ότι μόνο οι Πληροφορικάριοι πρέπει να έχουμε την αποκλειστικότητα στον προγραμματισμό!!! Γιατί τα 2,3 κάπου εκεί με οδηγούν...

Δημοσ.

Συνάδελφε dark_banishing, ελπίζω να μην εννοείς ότι μόνο οι Πληροφορικάριοι πρέπει να έχουμε την αποκλειστικότητα στον προγραμματισμό!!! Γιατί τα 2,3 κάπου εκεί με οδηγούν...

Δεν βλέπω τι μπορεί να κερδίσει κάποιος με το να κάτσει να μάθει να προγραμματίζει, εκτός από το να βγάλει χρήματα.

Δημοσ.

Φαντάζομαι ο,τι και κάποιος που μαθαίνει να παίζει π.χ. κιθάρα, χωρίς να το κάνει επάγγελμα...

Αλλά και στη δουλειά κάποιου θα μπορούσε να χρησιμεύσει ως εργαλείο, χωρίς απαραίτητα να αναμένεται χρηματικό κέρδος. Πολλοί φοιτητές θετικών/τεχνολογικών επιστημών, είτε στην πτυχιακή/διπλωματική τους είτε στο μεταπτυχιακό τους θα μπορούσαν να σχεδιάσουν ένα πρόγραμμα κομμένο και ραμμένο στα μέτρα του θέματός τους, γιατί δεν υπάρχει κάτι έτοιμο διαθέσιμο.

Δημοσ.
Φαντάζομαι ο,τι και κάποιος που μαθαίνει να παίζει π.χ. κιθάρα, χωρίς να το κάνει επάγγελμα...

Ναι, δηλαδή το αντίστοιχο του να μάθω κιθάρα και να μαζευόμαστε με τους φίλους μου και να παίζουμε, είναι να μάθω προγραμματισμό και να ανάβουμε μια φωτιά στην παραλία και να προγραμματίζουμε ;

Αλλά και στη δουλειά κάποιου θα μπορούσε να χρησιμεύσει ως εργαλείο, χωρίς απαραίτητα να αναμένεται χρηματικό κέρδος. Πολλοί φοιτητές θετικών/τεχνολογικών επιστημών, είτε στην πτυχιακή/διπλωματική τους είτε στο μεταπτυχιακό τους θα μπορούσαν να σχεδιάσουν ένα πρόγραμμα κομμένο και ραμμένο στα μέτρα του θέματός τους, γιατί δεν υπάρχει κάτι έτοιμο διαθέσιμο.

Αυτό κατά κάποιο τρόπο εντάσσεται σε αυτό που είπα για το επάγγελμα, δηλαδή παρόλο που δεν βγάζει χρήματα άμεσα από αυτό το χρησιμοποιεί στη δουλειά του.

Δημοσ.
Ναι, δηλαδή το αντίστοιχο του να μάθω κιθάρα και να μαζευόμαστε με τους φίλους μου και να παίζουμε, είναι να μάθω προγραμματισμό και να ανάβουμε μια φωτιά στην παραλία και να προγραμματίζουμε ;

Αυτήν την προσθήκη στο παράδειγμά μου την εφηύρες για να το αποδυναμώσεις και να το κάνεις να φανεί πιο γελοίο, υποθέτω...

Για να μην παρεξηγηθώ, η μόνη διαφωνία μου είναι στο ότι δεν έχει νόημα να μάθει κάποιος προγραμματισμό αν δεν πρόκειται να το κάνει επάγγελμα και τα σχόλια περί Παν/μίου και αποκλειστικής αρμοδιότητάς του να διδάσκει σωστά προγραμματισμό. Η καλλιέργεια κλίματος ελιτισμού σε όλα τα επίπεδα και εκφάνσεις του με βρίσκει αντίθετο. Το ότι εμείς οφείλουμε να κατέχουμε τα inner workings του προγραμματισμού, δεν αποκλείει και κάποιον άλλον από το να γράφει άρτιο κώδικα για τον Χ, Υ, Ζ λόγο.

Συμφωνώ απόλυτα όμως με το 1ο σου σχόλιο περί προσπάθειας και απαιτήσεων. Όλοι οι φοιτητές Πληροφορικής το έχουμε συναντήσει υποθέτω στο εισαγωγικό μάθημα προγραμματισμού που διδασκόμαστε, όπου αρχίζει να ξεχωρίζει η ήρα από το στάρι. Κατά αναλογία, ο αρχάριος που θέλει να μάθει σωστό προγραμματισμό αυτοδιδιασκόμενος θα τα παρατήσει στις πρώτες δυσκολίες, αν δεν έχει πείσμα και όρεξη, ή θα προχωρήσει αν καλύπτει τις απαιτήσεις...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...