Προς το περιεχόμενο

KUBUNTU 6.10 + NVIDIA GEFORCE 6600 GT problem

MorganaLeFay

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα σε όλους!

Αυτό είναι το πρώτο μήνυμα μου, καθότι ως τώρα δεν είχα κάνενα πρόβλημα ή τουλάχιστον έβρισκα απάντηση ψάχνοντας στο forum.

Έχω στήσει Κubuntu 6.10 (σε dual boot μαζί με Windows XP) και έχω πρόβλημα με την κάρτα γραφικών: ξέρω ότι η συγκεκριμένη μπορεί να δώσει ανάλυση σε 1280x1024, εφόσον τη χρησιμοποιώ πολύ καιρό τώρα στα Windows χωρίς πρόβλημα.

Αφού κατάφερα να στήσω κάποιον driver (envy από τη σελίδα http://albertomilone.com/nvidia_scripts1.html) που βρήκα μέσω του ubuntuguide.org χωρίς πρόβλημα (πρέπει να προσθέσω ότι είμαι και ψιλοασχέτου επί του Linux γνωστικού αντικειμένου), άλλαξα την ανάλυση στην επιθυμητή (1280x1024) και χωρίς πρόβλημα έπαιξε καθόλη την διάρκεια που ήμουνα λογκαρισμένη στο Kubuntu.

Μετά επήλθε το χάος... Δεν μπορώ να μπω στο γραφικό περιβάλλον, προσπάθησα να δώσω μία εντολή που βρήκα εδώ σε μία απάντηση ενός παιδιού (dpkg-reconfigure name_of_package στην περίπτωση μου envy υποθέτω) φάνηκε να παίζει, αλλά μετά πάλι μία από τα ίδια...

Μήπως μπορεί κάποιος να προσφέρει τα φώτα του (θα του τα δώσω πίσω μετά)???Και επίσης αυτό που απασχολεί είναι το εξής: έστω και οτί βγαίνω από την λούμπα, δεν θα μπορέσω να έχω την ανάλυση που θέλω???Να βάλω τα κλάματα δηλαδής???

Ευχαριστώ εκ των προτέρων

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

καταρχην dont panic.

οσο ευκολο ειναι να τα κανεις μανταρα με τους driver για τις καρτες γραφικων σε linux αλλο τοσο ευκολο ειναι να το διορθωσεις

για να το ξαναφτιαξεις θα μπεις κατα το bootaρισμα σε recovery console και θα δωσεις sudo dpkg-reconfigure xserver-xorg μετα θα σου βγει ενας wizard(οδηγος) και εσυ πατα μονο enter καθως δεν χρειαζεται να αλαξεις τιποτα

με αυτο τον τροπο θα μπεις παλη σε γραφικο περιβαλλον αλλα θα εχεις φωρτομενους τους open driver.

για να βαλεις τους official ξεχνα τον envy και τα σκριπτακια του για αργοτερα και ακολουθησε τις οδηγιες εδω

http://ubuntuguide.org/wiki/Ubuntu_Edgy#How_to_install_Graphics_Driver_.28NVIDIA.29

μετα την επανεκινηση και την εγκατασταση των driver η nvidia απο μια ιδιοτροπια των driver της(η μονη που εχει) σου επιτρεπει αναλυση μεχρι 1024x768 για να την αλαξεις ακολουθησε τις οδηγιες εδω

http://www.insomnia.gr/vb3/showthread.php?t=157234&page=5

δλδ δινεις σε κονσολα sudo kate /etc/X11/xorg.conf και στο αρχειο που θα ανοιξει κατω απο το subsection display προσθετεις την αναλυση που θελεις σε ολες τις σειρες οπως περιγραφετε πιο πανω.μην αλαξεις με τιποτα το horizsync και vertrefresh

κλεινεις και σωζεις το αρχειο και μετα ctrl+alt+backspace και εισαι οκ

εισαι τυχερος με nvidia καρτα αφου και τους driver τους βαζεις σχετικα ευκολα αλλα και οταν μαθεις το λειτουργικο θα μπορεσεις να απολαυσεις ευκολα την ομορφια του 3ddesktop.εμεις με τις ati ακομα περιμενουμε τους driver που θα υποστιριζουν διαφανειες και το aiglx

Κατ' αρχην ευχαριστώ για την άμεση απάντηση σου, με κάποιο τρόπο όχι μαγικό, απλά μου ήρθε η επιφοίτηση και διάβασα τι λέει ο κακόμοιρος αυτός που έφτιαξε το envy πρόγραμμα, ξαναμπήκα στο γραφικό περιβάλλον και ξαναάλλαξα την ανάλυση...

Έχω δύο ερωτήσεις:

1. γιατί η εντολή που μου περιγράφεις dpkg-reconfigure δεν έπαιξε σε εμένα (γιατί τι δοκίμασα)??? Μήπως φταίει ο envy???

2. αν κάνω αυτά που λες, λες να μην ξαναχρειαστεί να κάνω την μανούρα αυτή?

γιατι η εντολη για να παιξει πρεπει να συνοδευεται απο το sudo δλδ να παρεις δικαιωματα root αρχικα και τελος να συνοδευεται απο το xserver-xorg παντα ετσι γινεται

αν γινει καποιο λαθος επαναφερεις το γραφικο περιβαλλον με την εντολη που σου δωσα sudo dpkg-reconfigure xserver-xorg και ξαναπροσπαθεις απο την αρχη.

αν ομωςς χρησιμοποιης το scriptaki του envy(alberto milone) τοτε μεινε σε αυτο απο τι ξερω ανεβαζει τους καινουργιους driver σχετικα γρηγορα.

την αναλυση της οθονης σου ομως μπορεις να την αλαξεις οπως σου ειπα πριν αν εχεις προβλημα

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...