joskem Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2007 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2007 Παιδιά, σπουδάζω ηλεκτρολόγος μηχανικός στο πολυτεχνείο, αλλά από ότι βλέπω οι γνώσεις προγραμματισμού που μας παρέχονται είναι ελάχιστες. Μάθαμε fortran, λίγη C και κάτι ελάχιστα από Java. Ενδιαφέρομαι κυρίως να μάθω Java μιας και ακούώ ότι είναι ιδιαίτερα χρήσιμη. Πώς μπόρώ να μάθω?? Να πάρω κάποιο βιβλίο και να το διαβάσω μόνος μου? Αν ναι, τι βιβλία είναι αυτά? Υπάρχουν e-books που μπορώ να κατεβάσω από το internet? Επίσης εκτός από Java με τι άλλο μου προτείνετε να ασχοληθώ? Με html?? Με c++?? Με κάτι άλλο? Τι θα μου χρειαστεί (και κυριώς επαγγελματικά)?Και πώς μπορώ να μάθω μια γλώσσα προγραμματισμού? Ευχαριστώ
PATRINOS06 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2007 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2007 MathStuff δες εδω για πολλα και δωρεαν e-books σχετικα με προγραμματισμο. για να μαθεις πρεπει να πιασεις πληκτρολογιο και να χτυπηθεις σαν το χταποδι με πολλες ασκησεις και να λυνεις μονος σου ασκησεις-παραδειγματα. αλλα πρωτα απ'ολα πρεπει να καταληξεις σε καποια/ες γλωσσα/σσες!!
Επισκέπτης Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2007 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2007 +1 gia java, einai PARA poly xrhsimh kai eukolh glwssa + oti grafeis einai portable
axristos Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2007 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2007 η JAVA είναι πάρα πολύ καλή και χρήσιμη αλλά θα πρέπει να σκεφτείς τι θες να κάνεις με την γλώσσα που θα μάθεις,γιατί τότε θα μπορέσεις να καταλήξεις ποιά πραγματικά είναι η καλύτερη για σένα όσο για το θέμα των ασκήσεων ενα είναι σίγουρο:χωρίς πολύ και ουσιαστική εξάσκηση δεν θα μάθεις θα σου έλεγα να κοιτάξεις και λίγο την c/c++ και ας είναι αρκετά δυσκολότερη
Lomar Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2007 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2007 Visual C++ και Python. Επίσης πιστεύω πως το Matlab αν και δεν είναι ακριβώς γλώσσα προγραμματισμού, παρόλα αυτά έχω ακούσει απο ένα φίλο μου π είναι Αυτοματιστής (απο ΤΕΙ Πειραιά), είναι πολύ ευέλικτο και μπορείς να κάνεις και πράγματα τα οποία μπορεί να ακούγονται και άσχετα με το αντικείμενο του (κάτι μου είπε για επεξεργασία εικόνας με λογικούς λογαριθμικούς τύπους - πχ αφαιρούμε το μπλε και το αντικαθιστούμε με μια άλλη εικόνα, ή αλλο χρώμα). Κάτι άσχετο, ενδιαφερόμουν και εγώ κάποτε για java, αλλά δεν μπορώ να καταλάβω γιατί λένε πως είναι τόσο φοβερή, όσο ακούγεται απ'όλους... Πέραν της μεταφερσιμότητας, τι παραπάνω έχει να προσφέρει απο την C++ ;
joskem Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2007 Μέλος Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2007 Παιδιά κατέβασα απο το ιντερνετ το βιβλιο Deitel Java how to program. Λέτε έχει νόημα να αρχίσω να το διαβαζω??Με ενδιαφέρει να μάθω java γιατί αφενός έχω ακούσει ότι είναι πολύ χρήσιμη,αφετέρου σε 1-2 χρόνια φεύγω για MSc στην Αγγλία στο οποίο ζητούνται γνώσεις Java. Αν θεωρείτε ότι είναι ένα καλό βιβλίο που θα με βοηθήσει, πείτε μου τι πρόγραμμα πρέπει να εγκαταστήσω για να γράφω και να εκτελώ τον κώδικα?? Επίσης τι είναι τα ΑΡΙ Java που προαναφέρατε?? Επειδή είμαι εντελώς αρχαριος στη java, οποιαδήποτε πληροφορία θα μου ήταν χρήσιμη!!
axristos Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2007 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2007 API=application programming interface εδώ το JAVA API λογικά το βιβλίο του deitel θα αναφέρει κάπου στην αρχή κάποιο προτεινόμενο compiler για JAVA αν και στην σελιδα της SUN θα βρεις πολύ περισσότερες πληροφορίες και νομίζω οτι διανέμουν και εναν compiler δωρεάν
kamenopixel Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2007 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2007 Παιδιά κατέβασα απο το ιντερνετ το βιβλιο Deitel Java how to program. Λέτε έχει νόημα να αρχίσω να το διαβαζω??Με ενδιαφέρει να μάθω java γιατί αφενός έχω ακούσει ότι είναι πολύ χρήσιμη,αφετέρου σε 1-2 χρόνια φεύγω για MSc στην Αγγλία στο οποίο ζητούνται γνώσεις Java. Αν θεωρείτε ότι είναι ένα καλό βιβλίο που θα με βοηθήσει, πείτε μου τι πρόγραμμα πρέπει να εγκαταστήσω για να γράφω και να εκτελώ τον κώδικα?? Επίσης τι είναι τα ΑΡΙ Java που προαναφέρατε?? Επειδή είμαι εντελώς αρχαριος στη java, οποιαδήποτε πληροφορία θα μου ήταν χρήσιμη!! Καμια γνωση δεν παει χαμενη.Γενικα τα βιβλια του Deitel ειναι ωραια καθως περιεχουν πολλα παραδειγματα και επεξηγηση του κωδικα.Ενας free compiler ειναι αυτος .Επισης θα χρειαστεις και ενα JDK .Επισης για Java υπαρχει ολοκληρο υπομνημα.
Hatman Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2007 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2007 Den koitate kai ligo c# na 3emperdepsete?
Bspus Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2007 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2007 Τα καλυτερα tutorial που εχω δει ειναι στο site της sun. Μπορεις να τα κατεβασεις σε εκδοσεις για offline browsing, οπως και το API που αναφερθηκε πιο πανω. Εκτος απο αυτα, μπορεις να ψαξεις για τιποτα σημειωσεις στο ιντερνετ απο πανεπιστημια ή ΤΕΙ (ξενα). Συνηθως ειναι καλες και ολοκληρωμενες. Δεν νομιζω οτι θα χρειαστεις βιβλιο. Αν παντως βρεις/παρεις βιβλιο φροντισε να μην ειναι πολυ παλια εκδοση (τοθλαχιστον 1.4.2)
joskem Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2007 Μέλος Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2007 Ήδη κατέβασα το JDK 6 service edition. Πρέπει επίσης να κατεβάσω και κάποιον editor? Μου συνέστησαν το site : http://www.netbeans.info/downloads/index.php Για τον editor αυτό, τι από όλα πρέπει να κατεβάσω ?? NetBeans IDE 5.5 Installer ?? Download NetBeans IDE with Application Server?? Download NetBeans IDE with JDK?? . Θα χρειαστώ και κάτι αλλο? (πχ να κατεβάσω compiler ή εμπεριέχεται στο JDK?)
bobosss Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2007 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2007 σου απανταω εδώ έτσι για πλακίτσα :p:p service edition??Μαλλον εννωείς stadar edition:D To πρώτο κατέβασε απο το netbeans ... Τον installer Δεν θέλεις τιποτε αλλο... Με αυτα τα 2 μπορείς να κανεις τη δουλειά σου...
joskem Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2007 Μέλος Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2007 Παιδιά γράφω στον κειμενογράφο του bluej το κλασσικό προγραμματάκι που εμφανίζει το μήνυμα Ηello World. Το κάνω compile μεσω του bluej, και παράγεται το .class αρχείο. Για να το τρέξω, πηγαίνω στο cmd prompt, πληκτρολογώ java HelloWorld (το αρχείο το έχω ονομάσει HelloWorld.java) μα αντί να τρέξει το πρόγραμμα, μου εμφανίζει το μήνυμα : Exception in thread "main" java.lang..NoClassDefFoundError:HelloWorld. Τι λάθος κάνω? Φαντάζομαι το λάθος δεν είναι ότι πρέπει να βάλω όλο το path αφού έχω ρυθμίσει από τις ιδιοτητες του υπολογιστή μου το path όπου βρίσκονται οι εντολές javac και java..
bobosss Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2007 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2007 εχεις ονομάσει την public κλαση σου μέσα στο αρχείο HelloWorld.java HelloWorld??
joskem Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2007 Μέλος Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2007 Ο κώδικας είναι : public class HelloWorld { static final String message="Hello World!"; public static void main(String[] args) { System.out.println(message); } } Μάλλον παρατηρώ ότι δεν αναγνωρίζει που βρίσκεται το αρχείο.. Γιατί όταν πατάω javac HelloWorld.java λέει ότι δε μπορεί να βρει το αρχείο αυτό. Πρέπει να το αποθηκεύσω κάπου συγκεκριμένα? Μέσα στο bin ίσως?? Μήπως δεν βρίσκομαι στον φάκελο που υπάρχει το αρχείο .class όταν τρέχω την εντολή?? Πώς ακριβώς θα βρεθω στο φάκελο αυτό? Έγραψα το αρχείο, το έκανα compile μέσω του bluej και τα έσωσα σε ένα τυχαίο φάκελο του υπολογιστή. Τι πρέπει να ΄κάνω για να τρέξει?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.