Προς το περιεχόμενο

Mήνυμα λάθους "Intel CPU uCode loading error"

dhmak

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

1) Το κόκκινο λαμπάκι είναι το φυσιολογικό στην P5B . Κόκκινο όταν είναι σε λειτουργία , Μπλε όταν είναι κλειστή. Το λέει και το manual.

2) Μετά απο αλλαγή μητρικής το πιθανότερο έιναι να χρειαστούν ξανά εγκατάσταση τα Windows για να δουλέψουν

3) Η συμπεριφορά του Cpu fan σου είναι φυσιολογική. Αν το θέλεις να δουλεύει full συνέχεια υπάρχει ρύθμιση στο BIOS.

Δημοσ.

Πώς να κάνω εγκατάσταση, αφού μου κάνει επανεκκίνηση.

Πάντως σε ευχαριστώ φίλε Reithar για την καθησυχαστική σου απάντηση, όσον αφορά το λαμπάκι (δέν το πρόσεξα στο εγχειρίδιο) και για τον ανεμιστήρα.

Πάντως θα ξαναρωτήσω, Μήπως ο επεξεργαστής έχει κάτι ;;

Περιμένω εν αγωνίως της (σωτήριες, ελπίζω) απαντήσεις σας...

Δημοσ.
Πώς να κάνω εγκατάσταση, αφού μου κάνει επανεκκίνηση.

Πάντως σε ευχαριστώ φίλε Reithar για την καθησυχαστική σου απάντηση, όσον αφορά το λαμπάκι (δέν το πρόσεξα στο εγχειρίδιο) και για τον ανεμιστήρα.

Μπες στο BIOS και στα settings στου σκληρού κάντο να τον βλέπει σαν IDE και όχι ως AHCI . Επίσης βάλε το ACPI 2.0 Support στο disabled. Κάνε αυτά και ξαναδοκίμασε να μπουτάρεις αρχικά τα XP που έχεις εγκατεστημένα . Αν δε μπουτάρουν δοκίμασε νέα εγκάτασταση πάλι.

Δημοσ.

Όταν λές για της ρυθμίσεις του σκληρού, εννοείς στην πρώτη σελίδα του bios που σου δείχνει της 4 συνδέσεις SATA, να μπώ στην πρώτη, που έχω συνδεμένο τον σκληρό.

Για το ACPI 2.0 Support δέν σε ρωτάω, νομίζω θυμάμαι που το είχα δεί (το ACPI 2.0 Support το έχει enabled, νομίζω οτι το είχα δει disabled).

Δημοσ.

Τα windows είναι από το παλιό σου σύστημα; Αν ναι είναι λογικό να μην εκκινούν, πρέπει να τα εγκαταστήσεις από την αρχή.

edit:

Δεν πρόσεξα ότι είχε ήδη διευκρινιστεί από τον Reithar!

Δημοσ.
Τα windows είναι από το παλιό σου σύστημα; Αν ναι είναι λογικό να μην εκκινούν, πρέπει να τα εγκαταστήσεις από την αρχή.

Όπως έχει αναφερθεί, ΙΣΩΣ και να εκκινήσουν. Αν όχι όμως, αυτό δε μπορεί να αποτελεί κριτήριο ελαττώματος στο hardware...

Δημοσ.
Όταν λές για της ρυθμίσεις του σκληρού, εννοείς στην πρώτη σελίδα του bios που σου δείχνει της 4 συνδέσεις SATA, να μπώ στην πρώτη, που έχω συνδεμένο τον σκληρό.

Για το ACPI 2.0 Support δέν σε ρωτάω, νομίζω θυμάμαι που το είχα δεί (το ACPI 2.0 Support το έχει enabled, νομίζω οτι το είχα δει disabled).

Πας στο Advanced -> Onboard devices configuration -> Jmicron Controller Sata controller mode και το βάζεις IDE.

Δημοσ.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ Όλους σας, για της πολύτιμες απαντήσεις σας και περιμένω ακόμη περισσότερες.

Δημοσ.

Sto google vrika tis ekseis liseis afou fenet oti to provlima einai sixno. Paratirite se Asus mobos kai apo oti fenete ta asus exoun provlima me ta kainouria steppings.

Theres noting wrong with any of it. The board just seems to have a hickup with some fo the chips. Munes been doing it from day 1 with many differant chips and bios versions. Dont sweat, its just a read error as far as I know. It will be just fine. if you want to stop the post from asking for the hit F1 to continue, disable that feature in the bios under boot settings.

Liseis

At first I got no Video or Post Beeps.

I replaced the RAM with some DDR553, got a boot but no BIOS setup and the intel cpu ucode loading error message.

I flashed the BIOS with the lastest and greatest, BAM The DDR2 800 RAM worked and the CPU error vanished.

Wow, that's a lot of cases. My guess would be your motherboards (expecially the Asus boards) don't support the latest steppings Intel is comming out with. (which is very strange). Humm, I'd say trade your processor for a older stepping? Most of these cases seem SOL.

Updating the BIOS solves the problem, in my case did...100% sure !

Apo to SIte tis Asus

After you do a bios update, you should follow it with a cmos reset by moving the appropriate jumper (power off and remove power cord) for ten minutes. After you restore the jumper and switch on, you should then enter the bios and select the 'optimized default' option and then set up the rest of the bios the way you want.

At first I got no Video or Post Beeps.

I replaced the RAM with some DDR553, got a boot but no BIOS setup and the intel cpu ucode loading error message.

I flashed the BIOS with the lastest and greatest, BAM The DDR2 800 RAM worked and the CPU error vanished.

• 6 μήνες μετά...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...