Προς το περιεχόμενο

Babel-Need spoilers/explanations

Xorxhs!

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εμενα μου αρεσε νομιζω πιο πολυ η ιστορια με τα μαλακισμενα τα παιδια/και το ζευγαρι των αμερικανων.

Γενικα αξιολογη παραγωγη,το σωστο να λεγεται,αλλα για μενα ηταν μια απογοητευση.Και οντως προσπαθουσε να εκβιασε συναισθηματα/καταστασεις.

Δημοσ.

re paides h tainia legete babel! Prospathei na deiksei thn zoh se diafora merh tou planhth, mperdeuei koultoures, glosses, xores...ktlp. To poso endiaferon einai mia istoria den exei toso shmasia, allos tha dethei me tous japanezous, allos me tous meksikanous, allos me tous amerikanous.....analoga me to poso konta kiolas niothei sthn koultoura auth, poso oikia tou fenete h poso telos panton ton entyposiazei pou einai agnosth. Nomizo h tainia dinei olous tous diaforetikous kosmous me tous diaforetikous rythmous yperoxa. Sto tokyo olla einai speedarismena kai technology based, sto mexiko mesa sthn mizeria tous briskoun xrono na diaskedasoun kai dinoun xroma sthn zoh tous, oi amerikanoi pou ta exoun ola ton trone perisotero otan briskontai sthn tynisia makria apo tis aneseis tous kai blepoun ti trabaei o ypoloipos kosmos. Parola auta briskoun boitheia kai th glytonoun. Kai eno tous boithane, autoi tous ferontai san tromokrates! Einai kathara koinonikh tainia, klasika o inaritu thn parakanei baria alla den nomizo oti einai paixnidi entyposiasmou. Kai nai h istoria ths kinezas den eixe poly endiaferon, htan ligo aligorikh omos, mesa sthn baboura kai sthn trelo rythmo ths japanias htan mia kofalalh japanezoula pou prospathouse na brei ton eauto ths kai na akolouthisei kai tous allous neous.

Anyway ego thn brhka synarpastikh tainia kai brad kai blanchet htan foberoi

Δημοσ.

Γενικά αυτές οι ταινίες με ιστορίες διαφορετικές που συνδέονται είναι η αδυναμία μου και σχεδόν πάω με κλειστά ματια. Το ίδιο έγινε και με αυτή από τότε που είδα το τρειλερ μερικούς μήνες πριν.

Δεν μπορώ να πω ότι ενθουσιάστηκα. Καταρχάς, η βασική, αν θέλετε, ιστορία του πιτ και της μπλανσετ δεν με άγγιξε σχεδόν καθόλου - αν και στην σκηνή του νοσοκομείου με το τηλεφώνημα, παραδέχομαι ότι ένιωσα έναν κόμπο στο λαιμό. Aντιθέτως, βρήκα εξαιρετική την ιστορία - και την ερμηνεία- της μεξικάνας νταντάς, η οποία είχε καταπληκτική φωτογραφία στην έρημο με το κόκκινο φόρεμα. Η ιστορία της γιαπωνέζας ήταν έξυπνη από την άποψη οτι και η ιδιαιτερότητά της είναι ένα είδος βαβέλ -δεν χρειάζεται απαραίτητα να μιλάς διαφορετική γλώσσα για να μη σε καταλαβαίνει ο άλλος- και μου άρεσε και ο τρόπος που έπαιξε. Η σκηνή στο κλαμπ με την εναλλαγή μουσικής και ησυχίας όλα τα λεφτά.

Η ταινία είχε αυτό που λέμε ωραίο περιτύλιγμα αλλά από μέσα τι γίνεται; Σύμφωνοι, καλή ταινία, κοινωνική, σφιχτή σκηνοθεσία, αλλά.. Απ'το σενάριο για παραδειγμα στην ιστορία του πιτ περίμενα κάτι περισσότερο απο τα κλασικά, ηρέμησε, όλα θα πάνε καλά, κλπ κλπ κλπ. Επίσης είχα την εντύπωση ότι οι ιστορίες θα συνδέονται με έναν πιο άμεσο τρόπο -βλ. crash- αλλά, 'νταξει, δε με χάλασε ιδιαίτερα. Τέλος, στο πρώτο μισάωρο έχω την εντύπωση ήταν λίγο αργή.

Ενδιαφέρουσα η αντίθεση των τοπίων -από τα κατσάβραχα στο μαρόκο στα hitech clubs του τόκιο-, πολύ ταιριαστή η μουσική, αν και νομίζω ότι προσπαθούσε να συμβάλει λίγο παραπάνω στην συγκίνηση του θεατή, ωραία φωτογραφία -η τελευταία σκηνή με τους ουρανοξύστες στο τόκιο θύμιζε κάτι από πύργους της βαβέλ-, και καλές ερμηνείες -από νταντά και γιαπωνέζα. Αυτά κρατάω από το Βαβελ. Απλά περίμενα με συγκινήσει και να με αγγίξει λίγο παραπάνω.

Περιμένω με ενδιαφέρον την νέα ταινία του Ιναρίτου και τους νέους, πιο ώριμους πια ρόλους του πιτ -αν και με το oceans 13 τον βλέπω να ξανακυλάει παλι. Ας είναι...

Δημοσ.
Η σκηνή στο κλαμπ με την εναλλαγή μουσικής και ησυχίας όλα τα λεφτά.

τη συγκεκριμένη σκηνή τη θεωρώ ίσως την πιο χαρακτηριστική της ταινίας. η γνώμη μου για τη σκηνή πάει πακέτο με τη γνώμη μου για την ταινία. καλές ιδέες/προθέσεις, μέτριο αποτέλεσμα/ελάχιστο συναίσθημα.

ps:δε σχολιάζω τη γνώμη σου, απλά βρήκα καλό πάτημα μιας και ανέφερες τη σκηνή.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...