Προς το περιεχόμενο

Babel-Need spoilers/explanations

Xorxhs!

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Αν σας πω οτι εχω καποιες αποριες μετα την προβολη της ταινιας......

1)Τι εγραφε το σημειωμα που εδωσε η γιαπωνεζουλα στον μπατσο στο τελος?

2)Πως πεθανε η μητερα της?

3)Στο τελος ο Bradd τηλεφωνει στην Αμελια,για τα παιδια του.Δεν υποτιθεται οτι ηδη ειχαν απελασει την Αμελια?

Δημοσ.

1) Sugamoto magazaki

2) Αυτοπυροβοληθηκε.

3) Οχι. Γιατι οι δυο ιστοριες εχουν διαφορα μιας ημερας. Οταν τηλεφωνησε ηταν το πρωι πριν τον γαμο.

Δημοσ.

autos pou sto eipe na paei na dei kamia tainia me th mariah carey h th jessica simpson(den einai kai asxhmh idea lol) na goustarei poiothta! E oxi kai xali to babel. Apla den htan katholou hollywoodiano film, htan arketa realistiko, bary kai koinoniko. Poly kalh skhnothesia, kataplhktikes ermhneies, bathy story, sxedon aristh tainia.

to thlefonhma sthn arxh ths tainias einai to idio me to thlefonhma sto telos ths tainias alla apo thn allh pleura tou akoustikou! Ara h tainia ousiastika ksekinaei otan o brad kai h gynaika tou exoun ftasei sto nosokomeio! Kai sthn synexeia pame anapoda kai blepoume apo thn arxh to stroy tous mexri na ftasoun sto nosokomeio, opou ksanablepoume to thlefonhma.

Δημοσ.

1)ακομη ζητω απαντηση

2)αυτοκτονησε.....τοτε γιατι η κορη λεει οτι πηδηξε απο το μπαλκονι και ο πατερας της οτι αυτοπυροβοληθηκε?

ειναι πολυ αυτοι που θεωρουν οτι η μητερα αυτοκτονησε διοτι υπηρχε αιμομιξια μεταξυ μπαμπα-κορης,το πηρε χαμπαρι.....

Δημοσ.

εγώ θεωρώ τον τίτλο λάθος. δεν θα έπρεπε να είναι Βαβέλ, αλλά θεωρία του χάους! αν τα πάρουμε με τη σειρά, όλα ξεκινάνε από το δώρο του Ιάπωνα στον Μαροκινό και φτάσαμε αλυσιδωτά να γίνει όλο αυτό το μπέρδεμα! δεν έχει να κάνει με την αδυναμία επικοινωνίας μεταξύ των χαρακτήρων, που θα δικαιολογούσε τον τίτλο. κατά τα άλλα σαν έργο είναι αρκετά καλό. η Γιαπωνέζα είχε πιστεύω την καλύτερη ερμηνεία.

Δημοσ.

ο τιτλος μια χαρα ειναι...αντιπροσωπευει την δυσκολια να καταλαβεις τους γυρω ανθρωπους και τις πολυπλοκες καταστασεις,οπου κατι ουσιαστικα πολυ μικρο για εμας μπορει να ενοχλει ή να προκαλεσει τεραστια προβληματα στους γυρω μας.

Δημοσ.
1)ακομη ζητω απαντηση....

De nomizw na deixnei: "Τι εγραφε το σημειωμα".

Ektos ki an den to prose3a oute egw.

Ypo8etika isws na htan to shmeiwma autoktonias ths mhteras ths,

(to opoio 8a 'edine', thn dikia ths -eperxomenh- autoktonia, me bash auta pou tou eixe hdh pei).

Ypo8esh pou den kolaei 100% me auta pou ginontai sth sunexeia omws.

Kalh prospa8eia tou Inarritu, alla den 3eperase to 21grams kai to Amores Perros...

edit. diabasa oti sto commentary tou dvd, dinetai e3hghsh gia to periexomeno tou shmeiwmatos. Opoios to exei as mas pei sigoura loipon

Δημοσ.

Εγω απλα δεν καταλαβα γιατι επρεπε να φαμε στη μαπα την αγ@μητη γιαπωνεζουλα που ηταν και μπαζο εφοσον η ιστορια της(εκτος του πατερα της) δεν κολλουσε πουθενα στο ολο στορυ.Γενικως η ταινια ηταν υπερβολικα αργη,3 λεπτα διαλογος και εχουν αλλαξει 4 κουβεντες.

Δεν μου αρεσε καθολου....

Δημοσ.
Γενικως η ταινια ηταν υπερβολικα αργη,3 λεπτα διαλογος και εχουν αλλαξει 4 κουβεντες.

Δεν μου αρεσε καθολου....

lol. εμένα μου φάνηκε απ'τις πιο βαρυφορτωμένες ταινίες ever και ειδικά το 1ο μισό της ταινίας στο οποίο βαρέθηκα αρκετά. στο 2ο ανέβηκε η ομάδα αλλά και πάλι δεν έκανε την υπέρβαση.

πάντως για τον όλο ντόρο που δημιουργήθηκε, η ταινία ήταν μεγάλη απογοήτευση.

σε γενικές γραμμές , μετά βίας ξεπέρασε τη μετριότητα.

Δημοσ.

Καταρχας BLISS αλλαξε το αβαταρ σου:mrgreen:

lol. εμένα μου φάνηκε απ'τις πιο βαρυφορτωμένες ταινίες ever και ειδικά το 1ο μισό της ταινίας στο οποίο βαρέθηκα αρκετά. στο 2ο ανέβηκε η ομάδα αλλά και πάλι δεν έκανε την υπέρβαση.

πάντως για τον όλο ντόρο που δημιουργήθηκε, η ταινία ήταν μεγάλη απογοήτευση.

σε γενικές γραμμές , μετά βίας ξεπέρασε τη μετριότητα.

Δευτερον,συμφωνω απολυτα με τον απο πανω!

Δημοσ.
Καταρχας BLISS αλλαξε το αβαταρ σου:mrgreen:

gmt... kai to elega oti kapou to eixa dei na to exei ki allos, alla de 8umomoun se pio forum... hmmmnh6.gif

8a to alla3w. Alla 8a to afhsw ligo akoma, na to kaneis copy, giati h dikia sou ekdosh,

einai san na ton pathse arma kai ton ekane xalkomania :mrgreen:

Δημοσ.

Θα θελα να συμφωνήσω απολύτως με τον the_end και να προσθέσω ότι ήταν ιδιαιτέρως ενοχλητικός ο ψυχαναγκασμός και η τραβηγμένη από τα μαλλιά προσπάθεια εντυπωσιασμού/συγκίνησης/πρόκλησης σοκ του θεατή.

Για μένα αυτό ισοδυναμεί με σκηνοθετική αδυναμία (κοινώς ασχετοσύνη) και γι αυτό μου κάνει μεγάλη εντύπωση το πόσο περί πολλού έχουν τον Ιναρίτου διάφοροι κριτικοί γενικώς.

Πάντως η ιστορία της γιαπωνέζας (αν και άσχετη ως προς το κλίμα της υπόλοιπης ταινίας ή ίσως ακριβώς γι αυτό το λόγο) νομιζω ότι ήταν η πιο συγκροτημένη και πραγματικά ενδιαφέρουσα από τις τρεις.

Δημοσ.

Bliss lol.

Fireflies συμφωνω.

Γενικα ο Ιναριτου μου φαινεται οτι πουλαει τσαμπα κουλτουρα με την ολη αυτη μιζερη εικονα που πουλαει.

Ωστοσο,πιστεθω οτι η ιστορια της γιαπωνεζας ηταν η πιο αδυναμη...

Δημοσ.

John 1987 καταλαβαίνω τι εννοείς για τη γιαπωνέζικη ιστορία, απλώς νομίζω ότι -παραδόξως- ήταν η πιο ειλικρινής- στις προθέσεις-ιστορία. Η λιγότερο δήθεν, πιο ανθρώπινη, δεν ξέρω. Και κατά τη γνώμη μου, τελικά η πιο τολμηρή σκηνοθετικά, διότι ήταν η μόνη που είχε αρκετές διακυμάνσεις στο feeling.

Συγχωρέστε τις ασυναρτησίες, είναι 3:30.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...