Προς το περιεχόμενο

αφαιρεση διπλωματος

Action

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Το σωστό είναι να πάει με την βαρύτητα της παράβασης. αλλά το κράνος και η ζώνη είναι υπερβολικά. Τα υπόλοιπα είναι σωστά. να λάβεις υπόψιν σου ότι σαν Έλληνας οδηγός είσαι επιπόλαιος και δεν έχεις δρόμους. Επίσης δεν αλλάζεις με τίποτα. Οπότε όσο περνάνε τα χρόνια θα αυξάνονται και τα πρόστιμα. Αμα ήταν 30ευρώ ζώνη - κράνος θα φορούσε κανείς ? Τώρα φοβάται για το πρόστιμο και το βάζει. Σιγά μην σκεφτεί την ζωή του.

Στις άλλες χώρες δεν είναι ζώα όπως είμαστε εμείς εδώ.Είμουνα Γερμανία για λίγες μέρες και οι ανθρώποι είναι αιώνες μπροστά από εμας.Ολοι κίνηση στη μεσαία και δεξια λορίδα ΚΑΙ ΜΟΝΟ για προσπέραση στην αριστερή. Καλά για κόρνες δεν το συζητάμε δεν ακουγόταν τίποτα σε σημείο που είχα αρχίσει να ανησυχώ. Και βέβαια κανόνες όπως ζώνες κράνη κτλ κτλ δεν το σηζητάω καν ...

Ε ναι τι περίμενες. έχω οδηγήσει και εγώ Γερμανία. Πεντακάθαροι δρόμοι και καλοί και καλή νοοτροπία οι οδηγοί

• Απαντ. 104
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
Ρε παιδια εχω μια ερωτηση.

2 καραγκιοζηδες με σταματησαν στην εθνικη οδο και μου δωσαν κληση 350 ευρω για ζωνες.

Εγω εκεινη την στιγμη δεν φοραγα ζωνη διοτι κοιμοταν η γυναικα μου διπλα και πηγαινα απελπιστικα αργα μεχρι να ξυπνησει και να βαλει και αυτη την ζωνη της για να βαλω κι εγω και να τρεξουμε μετα.

Φυσικα την κληση δεν την πληρωσα (θεωρω οτι ειναι εγκλημα και προσβολη της νοημοσυνης μας να ζητας 350 ευρω για την παραβαση αυτη, που αφορα μονο την προσοπικη σου ασφαλεια και οχι των αλλων, οταν οι μισθοι ειναι 500 ευρω το μηνα !).

Τωρα μετα απο 2 - 3 εβδομαδες με πηραν απο το τμημα να τους παω λεει το διπλωμα μου να το κρατησουν για 10 μερες...αν τους γραψω στα φρυδια μου τι γινεται???

Λοιπόν... σε σταμάτησαν στην Εθνική ενώ πήγαινες απελπιστικά αργά, η γυναίκα σου κοιμόταν στο μπροστινό κάθισμα, εσύ προσπαθούσες να την ξυπνήσεις και κανένας από τους δύο δε φορούσε ζώνη, αλλά αυτοί είναι καραγκιόζηδες. Κατά τη γνώμη μου μάλλον φθηνά τη γλύτωσες με τόσες παραβάσεις. Όσο για το τι θα συμβεί αν δεν πληρώσεις το πρόστιμο και δεν καταθέσεις την άδεια, σου απάντησαν ήδη.
Δημοσ.
ε καλά...αυτο δεν ειναι δικαιολογια. και σε αλλες χωρες δεν εχουν ουτε να φανε. τι θα πει αυτο? οτι πρεπει να χαιρομαστε για την συνταξη στα 65 και τους μισθους των 500ων ευρω?(και καλα ειμαστε και τυχεροι εμεις)...

ειναι αυτο που λενε 10.000.000.000 μυγες τρωνε σκα.. αρα να φαμε κι εμεις...ε οχι.

δεν λεμε να μην υπαρχει ελενχος και νομοι, προς θεου. αλλα να ειμαστε και λογικοι.

στην Ελλαδα ζουμε. με τους δικους μας μισθους, για καποιους οχι για ολους (και αυτο ειναι το κακο), αυτα τα προστιμα ειναι ΑΔΥΝΑΤΟΝ να πληρωθουν!

γιατι στον συνταξιουχο του ογα αν του βαλεις 350 ευρω προστιμο...ισως να παει και φυλακη. αν το ιδιο προστιμο το βαλεις στον τζιγγερ....δεν 8α το καταλαβει οτι κατι εγινε...δεν θα δωσει καν σημασια...

δεν ξερω...ισως τα προστιμα θα πρεπει εκτος απο το "βαρος" της παραβασης να εξαρτουνται και απο την φορολογικη δηλωση του καθενος.

Το πρόστιμο πρέπει να είναι το ίδιο παντού. Τι παέι να πει με βάση τη φορολογική δήλωση. εαν περασεί με Κοκκινο κανένας φτωχός θα έχει κάνει μικρότερη παραβαση από εναν πόυ έχει χρήματα ?

Και το πρόστιμο εχεί να κάνει με τι λογική του φόβου ωστε να προσέξεις για να μην πάθεις αλλά και να μην προξενήσεις κακό. Αλλά λογικές οδηγαγα στη εθνική με την γυναίκα μου να κοιμάται και πήγαινα πολύ σιγά αλλά χωρίς ζώνη αλλά μου φταίνε οι καραγκιοζηδες που μου δώσανε κλήση είναι ιστορίες καθημερινής τρέλας! Αφού δεν τραγουδήσανε να γυρίσει και πλευρό ρε παλικαρι η γυναικά σου να κάνει ποιο γλυκό υπνο είναι καραγκιόζηδες!!!!

Δημοσ.

Σιγα τα ωα...

Εδω σε αναλογο topic ειχε βγει καποιος και εκραζε την τροχαια επειδη αφαιρεσαν το διπλωμα του κολλητου του και δεν μπορουσε να δουλεψει πλεον σαν delivery...

Το γεγονος οτι παραβιασε STOP και δεν φοραγε κρανος, δεν επαιξε κανενα ρολο βεβαια :lol:

Δημοσ.
Λοιπόν... σε σταμάτησαν στην Εθνική ενώ πήγαινες απελπιστικά αργά, η γυναίκα σου κοιμόταν στο μπροστινό κάθισμα, εσύ προσπαθούσες να την ξυπνήσεις και κανένας από τους δύο δε φορούσε ζώνη, αλλά αυτοί είναι καραγκιόζηδες. Κατά τη γνώμη μου μάλλον φθηνά τη γλύτωσες με τόσες παραβάσεις. Όσο για το τι θα συμβεί αν δεν πληρώσεις το πρόστιμο και δεν καταθέσεις την άδεια, σου απάντησαν ήδη.

τι παει να πει παραβασεις? η ζωη ειναι δικια μου και την κανω οτι θελω. αμα γουσταρω να μη φορεσω ζωνη και να παω να σκοτοθω δικαιωμα μου ειναι....δηλαδη εσυ με την δικια σου λογικη πιστεψες οτι το κανουν γιατι με συμπονεσανε????τα λεφτα του κοσμακη θελουν βρεεεεεε....

οσο για το συμβαν, αφου θες και λεπτομερειες για να καταλαβεις, ειχαμε ξεκινησει αργα το βραδυ απο πελοπονησο. νυσταξαμε καποια στιγμη, εκανα δεξια σενα παρκινκ και κοιμηθηκαμε. μολις βγηκε ο ηλιος εγω ξυπνησα και ειπα να ξεκινησω σιγα σιγα για να ξυπνησει και η γυναικα μου. δεν φορεσα ζωνη αλλα πηγαινα σιγα για να εγγυηθω την ασφαλεια και των δυο μας. και εκει ξεκινανε και τελειωνουν ολα¨στην ταχυτητα. αν πας σιγα δεν προκειται να παθεις τιποτα. αν τρεχεις με 300 και με 40 ζωνες να σε δεσουνε....κιμας θα βγεις.

ο δρομος δεν ητανε ουτως η αλλως ταχειας κυκλοφοριας, κανεις δεν κυκλοφορουσε εκεινη την ωρα (μονο οι δυο καραγκιοζηδες) και δεν εμποδιζα ουτως η αλλως γιατι ημουν δεξια.

τα 350 ευρω που κολανε τωρα?

τωρα θα μου πεις γιατι λεω τους ανθρωπους καραγκιοζηδες. την δουλεια τους κανουν ε? ε οχι!!!! εγω αν εβλεπα αυτες τις αδικιες του νομου (ναναι δηλαδη ολοι οι μεγαλοαπατεωνες και οι δολοφονοι εξω) δεν θα εκανα με τιποτα μια τετοια δουλεια να πιανω τα φτωχα ανθρωπακια και να τα εξοντονω με ηλιθια προστιμα. το καραγκιοζηδες εκει κολαει....

ας πανε να δωσουν 10.000 ευρω σε καποιον που παει με 200. εκει ναι. γιατι αυτος ειναι κυνδυνος για τους υπολοιπους ανθρωπους. εγω ποιον ενοχλησα?

Δημοσ.
Το πρόστιμο πρέπει να είναι το ίδιο παντού. Τι παέι να πει με βάση τη φορολογική δήλωση. εαν περασεί με Κοκκινο κανένας φτωχός θα έχει κάνει μικρότερη παραβαση από εναν πόυ έχει χρήματα ?

Και το πρόστιμο εχεί να κάνει με τι λογική του φόβου ωστε να προσέξεις για να μην πάθεις αλλά και να μην προξενήσεις κακό. Αλλά λογικές οδηγαγα στη εθνική με την γυναίκα μου να κοιμάται και πήγαινα πολύ σιγά αλλά χωρίς ζώνη αλλά μου φταίνε οι καραγκιοζηδες που μου δώσανε κλήση είναι ιστορίες καθημερινής τρέλας! Αφού δεν τραγουδήσανε να γυρίσει και πλευρό ρε παλικαρι η γυναικά σου να κάνει ποιο γλυκό υπνο είναι καραγκιόζηδες!!!!

μονος σου σου απαντας....η παραβαση ιδια ειναι, αλλα ο φοβος για το προστιμο διαφερει... αυτο ειπα κι εγω. χεστηκε ο εφοπλιστης και 20000 ευρω αν του βαλουνε προστιμο...

οσο για το συμβαν με λεπτομερειες θα διαβασες το προηγουμενο ποστ.

Δημοσ.
τι παει να πει παραβασεις? η ζωη ειναι δικια μου και την κανω οτι θελω. αμα γουσταρω να μη φορεσω ζωνη και να παω να σκοτοθω δικαιωμα μου ειναι....δηλαδη εσυ με την δικια σου λογικη πιστεψες οτι το κανουν γιατι με συμπονεσανε????τα λεφτα του κοσμακη θελουν βρεεεεεε....

οσο για το συμβαν, αφου θες και λεπτομερειες για να καταλαβεις, ειχαμε ξεκινησει αργα το βραδυ απο πελοπονησο. νυσταξαμε καποια στιγμη, εκανα δεξια σενα παρκινκ και κοιμηθηκαμε. μολις βγηκε ο ηλιος εγω ξυπνησα και ειπα να ξεκινησω σιγα σιγα για να ξυπνησει και η γυναικα μου. δεν φορεσα ζωνη αλλα πηγαινα σιγα για να εγγυηθω την ασφαλεια και των δυο μας. και εκει ξεκινανε και τελειωνουν ολα¨στην ταχυτητα. αν πας σιγα δεν προκειται να παθεις τιποτα. αν τρεχεις με 300 και με 40 ζωνες να σε δεσουνε....κιμας θα βγεις.

ο δρομος δεν ητανε ουτως η αλλως ταχειας κυκλοφοριας, κανεις δεν κυκλοφορουσε εκεινη την ωρα (μονο οι δυο καραγκιοζηδες) και δεν εμποδιζα ουτως η αλλως γιατι ημουν δεξια.

τωρα θα μου πεις γιατι λεω τους ανθρωπους καραγκιοζηδες. την δουλεια τους κανουν ε? ε οχι!!!! εγω αν εβλεπα αυτες τις αδικιες του νομου (ναναι δηλαδη ολοι οι μεγαλοαπατεωνες και οι δολοφονοι εξω) δεν θα εκανα με τιποτα μια τετοια δουλεια να πιανω τα φτωχα ανθρωπακια και να τα εξοντονω με ηλιθια προστιμα. το καραγκιοζηδες εκει κολαει....

ας πανε να δωσουν 10.000 ευρω σε καποιον που παει με 200. εκει ναι. γιατι αυτος ειναι κυνδυνος για τους υπολοιπους ανθρωπους. εγω ποιον ενοχλησα?

Τι λες ρε μεγάλε ? Πηγαινε να ζήσεις στην ουγκάντα τότε. Και αμα ερθει κάποιος απο πίσω με 200 και σε δώσει και καρφωθείς στο παρμπρίζ τι θα λές? Η μήπως θεωρείς ότι η ζωή της γυναίκας σου είναι και δική σου ??? Εισαι υπεύθυνος εφόσον οδηγείς να υποχρεώσεις τους άλλους να βάλουν. Μάθατε ολοι την ίδια καραμέλα "θέλει λεφτά η αστυνομία και το κρατος". Δεν κοιτάς πόσοι αθώοι σκοτώνονται κάθε μέρα πού πηγαίνουν κανονικά στην λωρίδα τους και τρώνε την μετωπική

Δημοσ.

Φαντάζομαι γνωρίζεις ότι με 40km/h αν δεν φοράς ζώνη ηπιθανότητα ειναι με το μέρος του θανάτου σου. Θα χτυπήσεις το κεφάλι και το σώμα σου άσχημα κιόλας. Ενώ αν φόραγες ζώνη θα σωζώσουν...

Αλήθεια θα έβαζες το παιδί σου στο αυτοκίνητο χωρίς ζώνη και χωρίς το ειδικό κάθισμα?Ή είναι και αυτό για να μας τα παίρνουν?

Ήμαρτον δηλαδή. Έχουμε γεμίσει εδώ και χρόνια ηλίθιους που πιστεύουν ότι: Η ζώνη μπορεί να είναι και επικίνδυνη. Ας μην την φορέσουμε. Αν είναι γραφτό μας να πάμε θα πάμε.

Ελεος!! Τα πρόστιμα δεν είναι μόνο για να μας τα παίρνουν. Είναι και για να ζούμε. Και διότι ο θάνατος ο δικός σου ή της γυναίκας σου ή του παιδιού σου κοστίζει πολύ παραπάνω στο κράτος. Αλλά εμείς κοιτάμε μόνο την καλοπέραση μας.

Και κάτι ακόμη? Ξέρεις πόσα παιδια έχουν σκοτωθεί με 20km/h? Αλλά εσύ μπράβο. Πήγαινε αργά και μη φοράς ζώνη.

Δημοσ.

Να θέσω άλλη μία παράμετρο για την υποχρεωτική χρήση ζώνης/κράνους (πλην του γνωστού επιχειρήματος "το κράτος πληρώνει τα νοσήλεια - άρα επιβαρύνομαι και εγώ για τα νοσήλεια"). μια παράμετρο πιο... "εγωϊστική":

Αν υποθέσουμε ότι οδηγώ κανονικά και, λόγω κακού χειρισμού - κακής αντίληψης - ελλιπούς προσοχής - κακιάς ώρας, κάποιος άλλος πέσει πάνω μου ή πεταχτεί μπροστά μου. αν αυτός δεν φοράει ζώνη/κράνος, είναι πολύ πιθανό ότι θα υποστεί πολλαπλάσια ζημιά από αυτή που θα υποστεί αν λάβει αυτά τα στοιχειώδη μέτρα ασφαλείας.

Με ενδιαφέρει λοιπόν άμεσα (κι όχι μόνο έμμεσα) να μην πάω κατηγορούμενος για ανθρωποκτονία εξ αμελείας ή για επικίνδυνη σωματική βλάβη εξ αμελείας.

Με ενδιαφέρει άμεσα να μην κληθεί η ασφαλιστική μου να πληρώσει σοβαρό τραυματισμό ή ψυχική οδύνη στους επιζώντες συγγενείς του άλλου οδηγού.

Με ενδιαφέρει άμεσα να μην έχω βάρος στη συνείδησή μου ένα σοβαρό ατύχημα ή έναν θάνατο.

To παραπανω quote του paredwse ειναι απο ενα αλλο topic το οποιο ειναι και απο τα αγαπημενα μου...Μεσα απο αυτο καταλαβα οτι για να επιζησω στους ελληνικους δρομους, δεν αρκει να τηρω τον ΚΟΚ, αλλα πρωτα πρεπει να προσεχω τον καθε ξεροκεφαλο, που πιστευει οτι οι νομοι ειναι για να μας παιρνουν τα λεφτα, και κανει ο,τι μπορει για να τους παραβει...

Ειναι πολλοι και κυκλοφορουν αναμεσα μας...

Μην περνατε με πρασινα, και μην θεωρειτε δεδομενο οτι οποιος εχει ΣΤΟΠ θα σταματησει κιολας...

Δημοσ.

καλα....εδω μεσα αποτι καταλαβα οι μισοι ειναι θυματα του κατεστημενου (ρομποτακια πλεον οπως στο εξωτερικο) και οι αλλοι μισοι....μπατσοι...

γραψτε οτι θελετε. εγω θα συνεχισω να ζω ελευθερος κυριοι.

Δημοσ.

Ετσι...

Απλα να ξερεις οτι στις επαναστασεις συνηθως χυνεται αιμα...

Ελπιζω να ειναι το δικο σου και οχι καποιου αθωου :-)

Ο Τσε αραγε να φοραγε ζωνη?

Δημοσ.
καλα....εδω μεσα αποτι καταλαβα οι μισοι ειναι θυματα του κατεστημενου (ρομποτακια πλεον οπως στο εξωτερικο) και οι αλλοι μισοι....μπατσοι...

Ρε φιλάρα ,γιατί δεν σταματάς να προκαλείς με τα λεγόμενά σου? Ποιοι είναι μπάτσοι? έχεις στοιχεία? Ποιοι είναι ρομποτάκια (όπως στο εξωτερικό)?

Θα σου πέσει ο κώλος δηλαδή άμα φορέσεις την γαμοζώνη σου? Θα πάθεις κάποια ζημιά? Γιατί να πληρώνω εγώ τα νοσήλειά σου στο ΚΑΤ επειδή εσύ δεν έχεις το μυαλό να βάλεις μια ζώνη, να κάνεις μια κίνηση δηλαδή που το πολύ να σου πάρει 5 δευτερόλεπτα...

Είχα φάει και γω κλίση για ζώνη στην Αλεξάνδρας το 2002 -που ήμουν και φαντάρος και άρα φτωχαδάκι- που ηταν πιγμένη και πήγαινες μόνο με πρώτη (<10 χλμ δηλαδη), αλλά δεν κάθησα να αναπτύξω τις παπαρολογίες μου, έκανα μόκο και πήγα και πλήρωσα και έκτοτε ακόμα και στο πίσω κάθισμα να κάθομαι φοράω ζώνη.

Μπαίνεις μέσα στο φόρουμ γράφεις οτι γράφεις (μαλακίες να το πω με το όνομά του), βλέπεις οτι δεν συμφωνεί κανένας μαζί σου και μας κατηγορείς για μπάτσους και ρομποτάκια.

Οπότε μόκο, πλήρωσε τα 350 να γουστάρεις (που κανονικά θα έπρεπε να είναι 700 επειδή δεν φοραγε και η γυναίκα σου - εγώ αν ήμουνα μπάτσος για τόσα θα σε έγραφα) και άλλη φορά αν θες να νιώθεις ελεύθερος να πας να κάνεις μπάντζι τζάμπινγκ.

Άντε γεια!

Δημοσ.

ΧαΧαΧα ωραίος Timour21. δηλαδή και να ναι κάποιος μπάτσος τι σημαίνει ότι όλοι οι μπάτσοι είναι ίδιοι? H δεν είναι αξιοπρεπές να είσαι αστυνομικός ? Δεν κατάλαβα δηλαδή. Νιώθεις ελεύθερος επειδή δεν φοράς την ζώνη σου ? Δηλαδή άμα οδηγήσεις μεθυσμένος και σου πάρουν και το αυτοκίνητο σε κάνα τμήμα τι θα πεις μετά ? Χούντα έχουμε ?

Δημοσ.
H δεν είναι αξιοπρεπές να είσαι αστυνομικός ?

Είμαι offtopic, αλλά τέτοια δεν μπορώ να τα αφήσω να περάσουν ασχολίαστα.

Ποιος έχασε την αξιοπρέπεια του για να τη βρει κανένας μπάτσος;;;

Δημοσ.

Λοιπόν...Τους μπάτσους τους σιχαίνομαι! Τα "πρόβατα" επίσης!

Αλλά σιχαίνομαι και μια κατηγορία ανθρώπων, που δεν τους νοιάζει ο συνάνθρωπός του.

Εκτός λοιπόν του ποστ του παρεδώσε, που έχει 100% δίκιο, θα σου πω και κάτι άλλο...

Έστω, σε υποθετικό παράδειγμα, άνθρωπος με όνομα Χ,25 ετών παλικαρος.

Ο Χ που λές, γουστάρει να ζει ελεύθερος, και όχι με τους περιοριστικούς όρους της κωλοζώνης.

Κάποια μέρα, ένας ασυνείδητος συνάνθρωπός του, πετιέται από στοπ (με40χλμ), και τον πετυχαίνει από τη μεριά του οδηγού! Ο Χ, διαφεύγει από τον κίνδυνο στο νοσοκομείο, αλλά μένει μια ζωή ανάπηρος!

Καταλαβαίνεις ότι ο Χ επιβαρύνει την τσέπη όλων μας? Δε σου μιλαω ανθρωπιστικά όπως θα έπρεπε, αλλά εμ καθαρά οικονομιικούς όρους!

Αντί να πληρώνει εισφορές και φόρους, το κράτος του πλη΄ρωνει σύνταξη, νοσηλεία και φάρμακα!

Επίσης, αντί να προσφέρει την εργασία του στην κοινωνία, δε μπορεί να προσφέρει τίποτα.

Ακόμα και για καθαρα εγωιστικούς λόγους λοιπόν, πάλι ΠΡΕΠΕΙ να την φοράς τη γαμωζώνη!

(Αν και είμαι της άποψης, ότι το πρόστιμο δεν είναι το καλύτερο μέσο καταστολής! Θεωρώ ότι καλύτερο θα ήταν,, στην 1η παράβαση, να παίρνεις..."κίτρινη καρτα", και αν ξανακάνεις την ίδια παράβαση, αφαίρεση διπλώματος, άδειας και πινακίδων, για 5-6 μήνες, χωρίς δικαίωμα να τις πάρεις νωρίτερα... Στην 3η κιτρινη, οριστική...αποβολή)!

ΥΓ: Βάλε τον εαυτό σου επίσης, στη θέση του οδηγού, που ανέφερε ο παρεδώσε...Το σκέφτεσαι να πας για....φονο εξ αμελειας, επειδή κάποιος στόκος δε φόρεσε ζώνη?

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...