Tzimmys Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2007 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2007 Υπάρχει ρε παιδιά κανένε πρόγραμμα που να μπρώ να συμπιέσω avi αρχεία? Έχω αρχεία avi χωρητικότητας 4,83 gb, και θέλω να τα χωρέσω σε ένα Dvd. Δοκίμασα winrar & 7zip με καλήτερα αποτελέσματα το 2ο, αλλά κανένα δεν το έφτασε στα 4,5 που πρέπει για γραφτεί στο dvd. Ευχαριστώ
antonl Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2007 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2007 Αν το συγκεκριμένο avi είναι divx, xvid κλπ (δηλ. ήδη συμπιεσμένο) δε μπορείς να κάνεις και πολλά :/. Θα πρέπει να το ξανακάνεις encode με κάποιο πρόγραμμα όπως το VirtualDub, χαμηλώνοντας ελάχιστα/ανεπαίσθητα την ποιότητα είτε της εικόνας είτε του ήχου.
Tzimmys Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2007 Μέλος Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2007 Δε θέλω να του ξανακάνω encode γιατί δε θέλω να χάσω το παραμικρό από τη ποιότητα που έχω τώρα. Καμιά άλλη ιδέα?
parsifal Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2007 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2007 ...κανένα δεν το έφτασε στα 4,5 που πρέπει για γραφτεί στο dvd... Για την ακρίβεια, τα 4,36 πρέπει να φτάσεις ώστε να χωρέσει. Και με μη απωλεστικό αλγόριθμο είναι πολύ δύσκολο να το καταφέρεις, είναι η φύση των αρχείων avi τέτοια. Πάλεψέ το πάλι με 7-Zip και τις παρακάτω ρυθμίσεις: Θα αργήσει φριχτά, αλλά αν δεν τα καταφέρεις έτσι, μπορείς να είσαι 99% σίγουρος ότι δε θα το κάνει κανένα άλλο πρόγραμμα...
Meraklis56 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2007 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2007 Yπάρχει λύση,είναι λίγο χρονοβόρα αλλα θα καταφέρεις να τα "χώσεις" στο dvd.Μπορείς και απο το winrar,7zip να το κάνεις αυτό. Πχ,όπως*βλέπω*απτην*εικόνα*του*parsifal,κάτω*δεξιά*λέει "split*to*volumes,bytes"*εκεί επιλέγεις γύρω στα 4200mb και έτσι,θα βγούνε 2 αρχεία τα οποία θα περιέχουν το αρχίκο,δηλαδή το video avi.Aυτά τα 2 αρχεία,τα γράφεις στο dvd. Mετά για να τα ξαναενώσεις,τα ανοίγεις είτε με το winrar είτε με το 7zip,τα κάνεις extract και θα βγεί το αρχικό avi ps1:για να τα ξαναενώσεις,γίνεται σίγουρα με το winrar,για το 7zip,δεν είμαι σίγουρος ps2:ένα άλλο πρόγραμμα που κάνει αποκλειστικά αυτόν τον σκοπό είναι το hjsplit
parsifal Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2007 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2007 Αν για κάποιο λόγο δεν υπάρχει περιορισμός σώνει και καλά σε ένα δισκάκι να γίνει η δουλειά, φυσικά το split που προτείνει ο Meraklis θα δουλέψει μια χαρά (και εννοείται ότι στο compression level θα μπει "Store"). Βέβαια, υπάρχουν και τα dual layer δισκάκια...
Tzimmys Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2007 Μέλος Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2007 Όχι βέβαια,αν ήθελα να το κάνω split το ήξερα. Θα δοκιμάσω αυτό που λες parsifal. Σας ευχαριστώ πολύ και τους δύο.
Tzimmys Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2007 Μέλος Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2007 Λοιπόν parsifal δοκίμασα αυτό που μου είπες αλλά δεν ξέρω αν γίνεται από τον υπ/στή μου γιατί με αυτές τις ρυθμίσεις λέει πως χρειάζεται 1076 mb ΄μνήμης την ώρα που εγώ έχω σύνολο 1024 σύνολο (κόψε πόση είναι ήδη δεσμευμένη). Ξεκίνησε να συμπιέζει και μετά από λίγο μου έβγαλε υπόλοιπο 48 ώρες !!! Με παραξένεψε ότι δε χρησιμοποιούσε καθόλου cpu αλλά το pc έτρεχε πολή αργά, μάλλον λόγω του ότι μου έτρωγε όλη τη μνλημη, έτσι? Έχω μια επιφύλαξη όμως επειδή το δοκίμαζα από έκδοση portable. Αν και δεν νομίζω να παίζει ρόλο, πάντως το δοκιμάζω και με κανονική και ξαναποστάρω.
default Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2007 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2007 Yparxei ena programma pou onomazetai KGB Archiver (http://kgbarchiver.net/) kai exei apistefto logari8mo sympiesis. Mporei na sympiesei mexri kai sto 30% tou arxikou ogkou. Omws, panta yparxei kai ena alla, oso peissoteri sympiesi prospa8eis na petyxeis toso perissoteri ypologistiki isxyi xreiazesai kai fysika kai para poly xrono (to ennow to para poly!!!) Enallaktiki lysi, to encode se ena allo codec (Real i x264) xwris na meiwseis tin poiotita omws kai afto 8a xreiastei xrono logw tou mege8ous tou avi opote kai pali to na to kopseis se kommatia einai epivevlimeno (xrisimopoiontas to VirtualDub).
parsifal Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2007 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2007 Εγώ προειδοποίησα ότι θα αργήσει υπερβολικά Μπορείς να δοκιμάσεις 2 πραγματάκια: 1. Αν έχεις 2 φυσικούς (όχι απλώς partitions) σκληρούς δίσκους, η εγγραφή να γίνεται στον έτερο δίσκο από αυτόν που γίνεται η ανάγνωση 2. Να παίξεις με τα Dictionary/Word size. Πιθανόν να βλάψει ελάχιστα τη συμπιεσιμότητα, αλλά μπορεί να επιφέρει σημαντική βελτίωση στην ταχύτητα.
antonl Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2007 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2007 Η λύση/πρόγραμμα που προτείνει ο parsifal είναι η προτιμότερη -κατά τη γνώμη μου- αν επιλέξεις τη μέθοδο της συμπίεσης. Για KGB που αναφέρθηκε δεν το συζητάμε καν, θα κάνει μήνες (χωρίς καμία υπερβολή) και σίγουρα θέλει πάνω από 1GB RAM. Σχετικό topic. Θα πρότεινα να κόψεις ένα κομμάτι 15 λεπτά πχ από την ταινία και να το συμπιέσεις ώστε να δεις (κατά προσέγγιση) αν αξίζει τον κόπο να περιμένεις ή αν συμπιεστεί κατά 98+% (εσύ θες κάπου στο 90%). Πάντως αν μιλάμε για divx/xvid το οποίο είναι κάτω από 5 ώρες, ακόμα και με AC3 ήχο, πιστεύω ότι δε θα δεις διαφορά στην εικόνα μειώνοντας το bitrate.
parsifal Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2007 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2007 Και να ρωτήσω κάτι, γιατί το έχω απορία από την αρχή που είδα το thread (και έκανε μια νύξη και ο antonl): 4,8GB avi; Με τί, DivX; XviD; Νομίζω ότι ακυρώνει το λόγο ύπαρξης αυτών των codecs! Τί bitrate και ανάλυση έχει; Αν είναι και τα 2 αρκούντως μεγάλα, έχεις μεγάλη πιθανότητα να καταφέρεις reencode με συμπαθητική τελική ποιότητα (σωστός ο antonl στην τελευταία του πρόταση). Που μάλλον εκεί θα καταλήξεις, γιατί οι αλγόριθμοι συμπίεσης τύπου Ziv-Lebel ποτέ δεν «αγάπησαν αληθινά» τα video files
Tzimmys Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2007 Μέλος Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2007 Παιδιά σας υπερευχαριστώ. Σ'αυτό που ρωτάς parsifal δεν μπορώ να σου απαντήσω τώρα γιατί είμαι στη δουλειά. Θα δοκιμάσω πρώτα όλα αυτά που λέτε και αν δω ότι δε γίνρται τίποτα θα επανέλθω να μου πείτε πως να κάνω αυτά που λέτε για αλλαγή bitrate. Να είστε καλά.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.