Προς το περιεχόμενο

epilogi CPU gia gamer PC

ababapanos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Super Moderators
Δημοσ.
paredwse...έσβησες και το δικό μου που έλεγα "ψυχραιμία" :)

Έσβησα τα άλλα, οπότε είναι λίγο περίεργο να υπάρχει ένα ξεκάρφωτο "ψυχραιμία" χωρίς τον καβγά. :)

Δημοσ.

Να πω κι εγώ την ταπεινή μου γνώμη :P. Είναι γεγονός ότι η 8800GTX θέλει γερή CPU. Για να πω την αλήθεια όταν ανέβασα την συχνότητα της CPU μου στα 3.3GHZ είδα ΑΙΣΘΗΤΗ διαφορά στα παιχνίδια. Η μετέπειτα μεταβίβαση στα 3.51Ghz δεν είχε πολύ μεγάλη διαφορά τόσο στα μετροπρογράμματα (καθώς στο 3D Mark 2006 τα games tests ανέβαιναν μόλις 2fps και όλους τους extra πόντους τους έπαιρνα από το CPU test),όσο και στα παιχνίδια. ΔΥΣΤΥΧΩΣ παιχνίδια όπως το Test Drive Unlimited (δίνω απλά ένα παράδειγμα,υπάρχουν ήδη κι άλλα παιχνίδια) είναι GPU limited,καθώς όταν η ανάλυση ανεβαίνει από 1280x1024 σε 1600x1200 + 2xAA + 16xAF + Max Detail παρατηρείται μια πτώση της τάξεως των 15fps και το average fps κυμαίνεται στα 40-60 (πράγμα απαράδεκτο για μένα καθώς στην παρούσα φάση θέλω να τρέχουν με Minimum τα 60fps τα παιχνίδια μου). Στην συγκεκριμένη 1600x1200 ανάλυση δεν θα παρατηρηθεί μεγάλη διαφορά και ίσως και καθόλου αν κάποιος κάνει overclock στην CPU ή αν πάρει έναν Quad Core και τον υπερσυγχρονίσει αφού την ήττα την τρώει η κάρτα γραφικών,τέλος όταν είμαστε GPU Limited και 10 παράλληλες CPU's να βάλουμε πάλι ήττα θα τρώει το παιχνίδι αφού η καρτούλα δεν τραβάει. Σε άλλα παιχνίδια όπως το Supreme Commander που είναι CPU Limited και έχουμε να κάνουμε με ΠΟΛΛΑ UNITS (και μη-γραφικά δεδομένα) κρίνεται απαραίτητος ένας Core2Duo υπερσυγχρονισμένος για να μην υπάρχει αισθητή στο μάτι πτώση του framerate.

All in all,μια γαμάουα κάρτα γραφικών θα σου δώσει την δυνατότητα να παίξεις σε υψηλές αναλύσεις με πολλές λεπτομέρειες. ΟΜΩΣ ΑΥΤΟ δεν σημαίνει ότι αν έχεις μια αδύναμη CPU δεν θα δεις το minimum framerate να παίρνει την κάτω βόλτα. Αυτό που θα παρατηρήσει κανείς θα είναι σε ένα Χ παιχνίδι με μια πολύ αδύναμη CPU το παιχνίδι με Max Detail σε 1024x768 να τρέχει στα 25fps και με 1600x1200 + 4xAA + 16xAF + Max Detail να τρέχει στα 23fps. Για να μην έχεις τόσο γ@μημένο χαμηλό framerate κρίνεται απαραίτητη μια γρήγορη CPU ώστε να μην κόβει την κάρτα. Όλα αυτά είναι γενικά και είμαι σίγουρος ότι κανένας δεν ξέρει την "μαγική συνταγή" (γιατί αν την ξέραμε δεν θα συζητούσαμε κι όλας :P). Στην παρούσα φάση πιστεύω υπερβολική την αγορά Quad Core,αλλά απαραίτητη την αγορά ενός Core2Duo και σαφώς αν το επιτρέπουν οι συνθήκες το overclock της καθώς προσωπικά τα αποτελέσματα του overclock τα είδα στα minimum framerates (όταν δεν έχουμε να κάνουμε πάντα με GPU limited καταστάσεις σε υψηλές αναλύσεις που όπως στην περίπτωση του TDU προτιμώ να ρίξω την ανάλυση στα 1280x1024 και να παίζω με minimum framerate τα 61 κι ας υπάρχουν κάποια μικρά jaggies) μου και προσωπικά αυτό με νοιάζει πάρα μα πάρα πολύ εμένα ;)

Δημοσ.

Χωρις να ειμαι κανας Guru νομιζω πως ο billpeppas εχει δικιο. Η CPU τρεχει τη μηχανη του παιχνιδιου, ο υπολογισμος του "game physics" και το ζορι της CPU νομιζω οτι παραμενει στα ιδια επιπεδα σε αντιπαραθεση με τη GPU που αναλογα την αναλυση και τα φιλτρα τραβαει μεγαλα ζορια.

Αυτα με την προυποθεση οτι η CPU (χ) και CPU (ψ) καλυπτουν τις απαιτησεις του παιχνιδιου.

Δημοσ.

Nai. To graphics pipeline dinei mia geniki eikona twn ergasiwn tis kathe kartas. Aftes kai mono aftes einai oi douleies tis vga oson afora games toulaxiston. Gia ola ta alla iparxei i cpu (kai den einai liga) alla einai ok gia enan aksioprepi epeksergasti.

Merikes fores vevaia den einai kan thema cpu i gpu....mporei to ekastote implementation tou software na min ekmetallevetai swsta tis dinatotites tou hardware.

Δημοσ.

ena tropos gia na mi gynonte teties antiparathesis..se ybristikous rythmous enoo,eine na lei o kathenas tin apopsi tou,pano sto erotima autou pou anikse to topic,kai na mi (krinei) ta post tou kathenos.

kai an thelei antiparathesi mporei kai me pio eugeniko tropo sto kato-kato..

o kathenas eine fysiko na exei diaforetiki apopsi epi tou thematos ,kai na exei diaforetikes gnosis ap ton allon..ta flame post odigoun se entasi & offtopic apantisis opou mperdeuei dimiourgo & anagnostes.

sto thema tora.. i apospi i dikia mou sto erotima tou paidiou gia syndiasmo CPU & VGA eine: oti enas kalos syndiasmos apo ta dyo amesa eine oti kalytero.

diladi..kai ysxiro CPU & ysxiri VGA, gia to logo oti an parei mia katgoria kato CPU tha glitosei liga euro..(200?) opou argotera (6mines) tha thelei na parei to ligo ysxirotero CPU,tha dosei ksana xrimata..

diladi:

me 8800GT & 6300 CPU tha kanei anavathisi CPU se 6 mines (statistika me apetisis gamer)

me 8800GT & 6600 tha ton kratisei 1 xrono kai isos parapano ,afou to systima tha eine arketa ysxiro.

ola ayta vevea me ti xrimata eine diathetimenos na dosei kapios giati an den ta exei..de to sizitame..kalytera na minei opos exei.

auti eine i tapini mou gnomi.

Δημοσ.

den katalavenw giati pire tetia tropi to thema pou anixa... i diki mou erwtisi itan apla , an me mia 8800 GTX tha ipirhe esthiti diafora stis epidosis twn games an iha enan CORE 2 DUO E6600 anti tou E6400 toso apla. Prosopika den nomizw na itan toso tragika ta pragmata ala giauto kai rwtisa...

Δημοσ.
den katalavenw giati pire tetia tropi to thema pou anixa... i diki mou erwtisi itan apla , an me mia 8800 GTX tha ipirhe esthiti diafora stis epidosis twn games an iha enan CORE 2 DUO E6600 anti tou E6400 toso apla. Prosopika den nomizw na itan toso tragika ta pragmata ala giauto kai rwtisa...

aploustata i apantisi ine OXI,KATHOLOY kai ME TIPOTA

me ti gtx akoma kai se 1280x1024 kai ta filtra terma oi diafores einai tou tupou 115-105 fps stus X6800/6300 pio panw ine thema GPU

Δημοσ.

abalapanos αν και μόνο αν δεν είναι να τα κλάψεις δώσε τα τα παραπάνω ευρό. Στις default ταχύτητες δεν θα δεις τρελή διαφορά μεταξύ 6400 και 6600. Αισθητή διαφορά θα δεις όταν ρίξεις γερό overclock.

Δημοσ.

ababapanos

Θα σου απαντήσω ότι CPU και να πάρεις ναι θα παίζεις μια χαρά πιστεύω. Όσο πιο καλύτερη CPU πάρει κάποιος τόσο καλύτερα. Αν έχεις να δώσεις για 6600 τον παίρνεις και είσαι μια χαρά. Αν όχι παίρνεις τον 6300 και κανείς και πάλι τη δουλειά σου αλλά όχι σαν τον 6600. Απλά τα πράματα.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...