Προς το περιεχόμενο

Σύνδεση τηλεόρασης με pc

tonypapadovic

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 55
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Προφανώς εννοείς να βγάζεις την εικόνα από το PC στην TV έτσι ?

Η κάρτα σου πρέπει να έχει TV-Out σε mini-din ή RCA.

Παίρνεις έναν adapter από Mini-Din σε RCA και την χώνεις στην RCA στην TV σου.

Δημοσ.

Δεν κατάλαβα και πολλά (γιατί δεν ξέρω και πολλά!)...Ναι αυτό εννοώ.

Η κάρτα μου έχει tv-out. Έχει ένα καλώδιο που από την μία συνδέεται στην κάρτα και από την άλλη έχει δύο εξόδους, ένα κίτρινο και ένα μαύρο. Αυτό την κάνει την δουλειά του; Το μαύρο δεν συνδέεται πουθενά στην τηλεόραση, το κίτρινο ίσως να συνδέεται στην αντίστοιχη είσοδο. Δεν ξέρω βέβαια. Ελπίζω να βοήθησα

Δημοσ.

Mini-DIN είναι και οι PS/2 των πληκτρολογίων/ποντικιών. Αν θες να βγάλεις άκρη γρήγορα στο κατάστημα που θα πάρεις το καλώδιο, ζήτα από S(uper)-Video σε SCART. Κατά πάσα πιθανότητα, θα είναι από S-Video σε S-Video με κατάλληλο SCART μετατροπέα στην άκρη.

Το ιδανικότερο, αν το υποστήριζε η τηλεόρασή σου, θα ήταν component σήμα (προσοχή, όχι composite). Αλλά αμφιβάλλω αν η 9600Pro βγάζει τέτοιο πράμα...

Δημοσ.

Μια ερώτηση πάνω στο θέμα:

Η τηλεόρασή μου (αυτή εδώ συγκεκριμένα http://www.eshop.gr/show_per.phtml?id=PER.168101 ) έχει εισόδους Scart, S-Video και RCA. Με ποιά από τις τρεις εισόδους θα έχω καλύτερη ποιότητα εικόνας και ήχου (ή ο ήχος δεν μεταφέρεται);

Μιλάω πάντα για μεταφορά από το video out του pc.

Δημοσ.

@tonypapadovic

πάρε έναν μετατροπέα από s-video σε rca και από εκεί απευθείας στην είσοδο της τι-βι σου.

είχα δοκιμάσει να δώσω απευθείας σήμα από s-video σε scart, αλλά στην τι-βι έπαιρνα ασπρόμαυρη εικόνα.

όλα λύθηκαν με ένα μετατροπέα από s-video σε rca.

Δημοσ.

Trapper, περιορίζεσαι από τον τύπο του σήματος που βγάζει στην έξοδο η VGA. Στη συντριπτική πλειοψηφία των καρτών γραφικών, το TV-OUT υλοποιείται με S-Video (τουλάχιστον στον αναλογικό «κόσμο», εξαιρουμένων δηλαδή HDMI-ready τηλεόρασης και μίας VGA με αντίστοιχη έξοδο). Οπότε, θα δουλέψεις με την S-Video είσοδο της τηλεόρασης. Ο ήχος είναι ξεχωριστή ιστορία, υπάρχουν χωριστές είσοδοι γι'αυτόν (συνήθως 2πλο RCA).

Το SCART είναι ένας τύπος πολυ-εισόδου. Προβλέπει σήμα είτε Composite είτε S-Video (ίσως και ήχου, αν θυμάμαι καλά), γι'αυτό τα πολλά pins του βύσματος. Υπάρχουν αντάπτορες όπως αυτός που αναφέρει ο aanton, με τους οποίους μπορείς να οδηγήσεις σήμα S-Video σε τηλεόραση που δεν έχει S-Video είσοδο, αλλά μόνο Scart. Το έχω δοκιμάσει σε μία τέτοια τηλεόραση, χωρίς να έχω πρόβλημα με ασπρόμαυρη εικόνα (αν και το έχω ξανακούσει)...

Δημοσ.

περι ασπρομαυρης οθονης πιστευω οτι οφειλεται στην τηλεοραση.μερικες καρτες βγαζουν σημα ntsc.

επισης εδω μεσα εχω διαβασει οτι παιζει ρολο και η ποιοτητα του καλωδιου.

Δημοσ.
περι ασπρομαυρης οθονης πιστευω οτι οφειλεται στην τηλεοραση.μερικες καρτες βγαζουν σημα ntsc.

επισης εδω μεσα εχω διαβασει οτι παιζει ρολο και η ποιοτητα του καλωδιου.

το δοκίμασα σε άλλες 2 τηλεοράσεις εκτός από τη δική μου και το πρόβλημα δεν διορθώθηκε, παρά μόνο όταν έκανα τη "μοντα" με το μετατροπέα.

Δημοσ.

Αν είναι θέμα της κάρτας, όλο και κάποια ρύθμιση θα υπάρχει στους drivers...

Δημοσ.

aanton, s-video σε s-video δοκιμασες?

parsifal,εχω δοκιμασει δυο καρτες στην ιδια τηλεοραση με την ιδια συνδεσμολογια και παρολες τις ρυθμισεις η μια εδειχνε ασπρομαυρα και η αλλη εγχρωμα! ειναι μπερδεμα γενικα..

Δημοσ.

Τί να πω, οι 2 τελευταίες ATI που είχα ποτέ δε μου δημιούργησαν πρόβλημα. Σε λίγο που θα είμαι με nVidia, ίσως ανακαλύψω δυσάρεστα πράγματα!

Δημοσ.
Trapper, περιορίζεσαι από τον τύπο του σήματος που βγάζει στην έξοδο η VGA. Στη συντριπτική πλειοψηφία των καρτών γραφικών, το TV-OUT υλοποιείται με S-Video (τουλάχιστον στον αναλογικό «κόσμο», εξαιρουμένων δηλαδή HDMI-ready τηλεόρασης και μίας VGA με αντίστοιχη έξοδο). Οπότε, θα δουλέψεις με την S-Video είσοδο της τηλεόρασης. Ο ήχος είναι ξεχωριστή ιστορία, υπάρχουν χωριστές είσοδοι γι'αυτόν (συνήθως 2πλο RCA).

Το SCART είναι ένας τύπος πολυ-εισόδου. Προβλέπει σήμα είτε Composite είτε S-Video (ίσως και ήχου, αν θυμάμαι καλά), γι'αυτό τα πολλά pins του βύσματος. Υπάρχουν αντάπτορες όπως αυτός που αναφέρει ο aanton, με τους οποίους μπορείς να οδηγήσεις σήμα S-Video σε τηλεόραση που δεν έχει S-Video είσοδο, αλλά μόνο Scart. Το έχω δοκιμάσει σε μία τέτοια τηλεόραση, χωρίς να έχω πρόβλημα με ασπρόμαυρη εικόνα (αν και το έχω ξανακούσει)...

Οπότε δηλαδή να μην περιμένω ποιότητα της προκοπής, ε;

Σε ρωτάω γιατί είχα πάει στο πλαίσιο και ένας πωλητής μου είχε πει ότι υπάρχει τρόπος για να μεταφέρω καλύτερα την εικόνα από S-video σε S-video, αλλά δεν θυμάμαι ποιος ήταν... :-?

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Μπορει καποιος να μου εξηγησει αν δεν βαριεται τι πρεπει να εχει η τηλεοραση και ο υπολογιστης για να μπορεσει να γινει η συνδεση ...

Στο εγχειριδιο της τηλεορασης λεει: το βιντεο, ο η/υ και η βιντεοκαμερα μπορουν να συνδεθουν με την υποδοχη ΑV με καταλληλο συνδετικο καλωδιο.

Η τηλεοραση εχει "scart in" (χρησιμοποιωντας αυτην την εισοδο μπορειτε να συνδεσετε στην τηλεοραση συσκευες οπως η/υ, αποκωδικοποιητη και VCR)

billpeppas:

"Η κάρτα σου πρέπει να έχει TV-Out σε mini-din ή RCA."

H καρτα μου εχει tv-out. Αλλα τι εννοεις σε Mini-din ή RCA?Που μπορω να το δω αυτο?

(Ειμαι λιγο ασχετη, οποιος μπορει help.:mrgreen: )

Δημοσ.

σε crt τηλεοραση η συνδεση γινεται ευκολα με το tv-out που εχει η καρτα! το tv-out ειτε υλοποιειται με s-video,οποτε θελεις ενα καλωδιο s-video σε s-video κατι σαν αυτο δηλαδη ή αυτο. επισης υπαρχει υλοποιηση composite οπου σε αυτη την περιπτωση χρειαζεσαι ενα καλωδιο σαν αυτο ή σαν αυτο (χρησιμοποιεις μονο το κιτρινο).

επισης μια καλη λυση ειναι να αγορασεις ενα ανταπτορακι οποτε οτι εξοδο και να εχει η καρτα γραφικων σου η συνδεση γινεται ευκολα!

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...