Προς το περιεχόμενο

Help με css positioning

arish

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα! Προσπαθώ να φτιάξω μια σχετικά απλή σελίδα χρησιμοποιώντας css positioning με div κλπ για να διαταξω τα διαφορα components αλλα τα εχω βρει λιγακι σκουρα με τα relative και το absolute και πως τελικα να βαλω τα πραγματα εκει που θελω...

Βασικα εχω φτιαξει ενα container div που θα περιεχει ολα τα αλλα και το εχω με margin:auto κεντραρει στη μεση της σελιδας. Απο κει και περα σε αυτο πρεπει να βαλω καποια position (absolute κλπ); Μετα μπορειτε να εξηγησετε λιγο μεσα πως πεταω πραγματα, λιγο τη λογικη βασικα..

thanks...

Δημοσ.

Εφόσον γνωρίζεις Αγγλικά, ένα μικρό αλλά κατατοπιστικότατο άρθρο θα βρεις στο Stopdesign, Making the Absolute, Relative.

Από εκεί και πέρα, google it.

Σε πιο συγκεκριμένες απορίες και τυχόν δυσκολίες, εδώ είμαστε.

Δημοσ.
Εφόσον γνωρίζεις Αγγλικά, ένα μικρό αλλά κατατοπιστικότατο άρθρο θα βρεις στο Stopdesign, Making the Absolute, Relative.

Από εκεί και πέρα, google it.

Σε πιο συγκεκριμένες απορίες και τυχόν δυσκολίες, εδώ είμαστε.

Ευχαριστώ πολύ que. το 1ο άρθρο νομίζω είναι αρκετα κατατοπιστικό...

Δημοσ.

Λοιπόν μετά από δοκιμές επανέρχομαι...

έχω φτιάξει μια σελιδούλα με html και με χρήση css positioning την έχω διαμορφώσει ως εξής: ουσιαστικά είναι ένα container (relative position με auto margin για να είναι κεντραρισμένο στο κέντρο) και μέσα πετάω διάφορα. Το πρόβλημα είναι με χρήση του footer το οποίο θέλω να ακομπάει στο κάτω μέρος του container και να είναι κεντραρισμένο σε αυτό. Γι αυτό το εχω δηλωσει με absolute position και bottom:0, right:20, left:20.

Στον ΙΕ7, τον firefox και τον Opera δουλεύει τέλεια. Με τον ΙΕ6 όμως αυτό αν και ακουμπάει κάτω και απέχει από αριστερά 20 δεν μεγαλώνει το width ώστε να απέχει και από τα δεξιά 20 με αποτέλεσμα να μην είναι κεντραρισμένο.

Καμία λύση σε αυτό;

Δημοσ.

Για "παιξε" λιγο με τις τιμες στο επομενο

/*IE only. Add 1em spacing between menu and rest of content*/

* html #slidetabsmenu{

margin-bottom: 0;

left: 194px;

top: 152px;

height: 32px;

}

φυσικα το slidetabsmenu προσαρμοσετο , εγω σου εστειλα τον δικο μου κωδικα

http://www.betgr.gr

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...