gokal Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2007 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2007 Θα ήθελα να δω πιο ανελαστική αντιμετώπιση/θέσπιση κανόνα για posts που ζητούν βοήθεια σχετικά με λογισμικό ή ψηφιακό περιεχόμενο που δεν έχει αποκτηθεί με σύννομο τρόπο. Δείτε π.χ. στα παρακάτω links πώς αντιμετωπίζουν στο forum του doom9.org μηνύματα που δίνουν ακόμη και την ελαχιστότατη υποψία ότι ο poster δεν κατέχει νόμιμα το περιεχόμενο. Φωτιά και τσεκούρι, ούτε «μα», ούτε «μου»: Δεν ξέρω εάν το ανέφερες σε προηγούμενα posts αλλά γιατί νομίζεις ότι χρειάζεται τέτοια αυστηρότητα? Ποιος από τους χρήστες θα ωφελούταν από ένα τέτοιο κανόνα τύπου 6 του doom9.org?
parsifal Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2007 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2007 Θεωρώ πως το θέμα είναι τετριμμένο για να συζητηθεί εδώ. Αν δεν καταλαβαίνεις που το πάω, θα σου δώσω μόνο μία αλυσίδα σκέψης ως hint: Διαμόρφωση κλίματος νομιμότητας --> μείωση της πειρατείας και του φαινομένου των heavy downloaders (Πόσο; 5%; 1; 0.01; Όσο...) --> μείωση των τιμών του λογισμικού και του ψηφιακού περιεχομένου, βελτίωση της ποιότητας του τελικού προϊόντος (θυμάται κανείς τις όμορφες συσκευασίες των PC Games μέχρι και τα μέσα της προηγούμενης δεκαετίας που ήταν κανόνας; Μπα!), μείωση της ανεργίας στον κλάδο του IT, βελτίωση της συμπεριφοράς των συνδέσεων ADSL για όλους κ.ά. (Πότε όλα αυτά; Του χρόνου; Σε 5 χρόνια; Σε 15; Όποτε...) Τα παραπάνω σε πολλούς φαντάζουν διαστημικά, σε άλλους όμως όχι. Εγώ πάντως, από μικρός ήθελα να γίνω αστροναύτης!
gokal Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2007 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2007 Δεν ρώτησα με σκοπό να κάνουμε ανάλυση του θέματος (το οποίο δεν το βλέπω και τόσο τετριμμένο) αλλά για να καταλάβω που το πας και προς τι τέτοια άποψη. Ομολογώ πάντως ότι δεν είχα φανταστεί αυτό που περιγράφεις, το οποίο για μένα, έχει και βάση αλλά και κάποια φαντασία.
Cromb Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2007 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2007 Εγώ πάντως, από μικρός ήθελα να γίνω αστροναύτης! Ποιο εύκολο είναι αυτό
Members gsarig Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2007 Members Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2007 Άλλη μια μικρή χρηστική πρόταση: όταν κλειδώνεται ένα θέμα, θα ήταν πιστεύω καλό να διακόπτεται αυτόματα η συνδρομή σε αυτό (μιας και δεν υπάρχει πια λόγος παρακολούθησης). Ή, ακόμα καλύτερα, να μπορείς μέσα από τον πίνακα ελέγχου να ρυθμίσεις εάν θες να συμβαίνει η διακοπή ή όχι. Δεν είναι φυσικά κάτι σημαντικό, απλώς σκέφτηκα πως για εμένα τουλάχιστον θα ήταν χρήσιμο...
The_Edge Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2007 Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2007 Άλλη μια μικρή χρηστική πρόταση: όταν κλειδώνεται ένα θέμα, θα ήταν πιστεύω καλό να διακόπτεται αυτόματα η συνδρομή σε αυτό (μιας και δεν υπάρχει πια λόγος παρακολούθησης). Ή, ακόμα καλύτερα, να μπορείς μέσα από τον πίνακα ελέγχου να ρυθμίσεις εάν θες να συμβαίνει η διακοπή ή όχι. Δεν είναι φυσικά κάτι σημαντικό, απλώς σκέφτηκα πως για εμένα τουλάχιστον θα ήταν χρήσιμο... Δεν είναι τόσο απλό αυτό. Καταρχάς δεν υποστηρίζεται από το vbulletin (νομίζω). Αφετέρου, σκέψου ότι όταν κλειδωθεί ένα θέμα, υπάρχει πιθανότητα να μην έχεις προλάβει να διαβάσεις όλα τα post, άρα η συνδρομή σου δεν θα πρέπει να διακοπεί. Άλλωστε, αφενός το thread θα αρχίσει να πέφτει προς τα κάτω στη λίστα των θεμάτων που παρακολουθείς, αφετέρου μπορείς να σταματήσεις να το παρακολουθείς αν πάσα στιγμή.
Cristina Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2007 Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2007 [...]Ή, ακόμα καλύτερα, να μπορείς μέσα από τον πίνακα ελέγχου να ρυθμίσεις εάν θες να συμβαίνει η διακοπή ή όχι. [...] Αυτό γίνεται ήδη. Δίπλα από κάθε topic που παρακολουθείς, έχει ένα check box. Το επιλέγεις και στη συνέχεια διαλέγεις από το menu που βρίσκεται ακριβώς κάτω από τη λίστα με τα θέματα που παρακολουθείς, το τι θέλεις να κάνεις με τα επιλεγμένα topics (διαγραφή, μετακίνηση, κλπ.).
Members gsarig Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2007 Members Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2007 Δεν είναι τόσο απλό αυτό. Καταρχάς δεν υποστηρίζεται από το vbulletin (νομίζω). Αφετέρου, σκέψου ότι όταν κλειδωθεί ένα θέμα, υπάρχει πιθανότητα να μην έχεις προλάβει να διαβάσεις όλα τα post, άρα η συνδρομή σου δεν θα πρέπει να διακοπεί. Άλλωστε, αφενός το thread θα αρχίσει να πέφτει προς τα κάτω στη λίστα των θεμάτων που παρακολουθείς, αφετέρου μπορείς να σταματήσεις να το παρακολουθείς αν πάσα στιγμή. Οκ, καλύφθηκα κι εγώ δεν εννοούσα να κλειδώνεται αυτόματα για όλους, αλλά μόνο για αυτούς που θα είχαν επιλέξει κάτι τέτοιο. Πάντως νομίζω πως έχεις δίκιο και ο τρόπος που το έθεσα δεν είναι και ο πιο σωστός. Τώρα που το ξανασκέφτομαι, αυτό που ίσως θα με βόλευε θα ήταν απλώς να υπήρχε στο προφίλ ένα κουμπάκι "Διαγραφή όλων των κλειδωμένων θεμάτων". Αλλά όπως είπα, είναι μικρολεπτομέρεια και δεν αποτελεί ουσιαστικό πρόβλημα για μένα. Αυτό γίνεται ήδη. Δίπλα από κάθε topic που παρακολουθείς, έχει ένα check box. Το επιλέγεις και στη συνέχεια διαλέγεις από το menu που βρίσκεται ακριβώς κάτω από τη λίστα με τα θέματα που παρακολουθείς, το τι θέλεις να κάνεις με τα επιλεγμένα topics (διαγραφή, μετακίνηση, κλπ.). Ναι το ξέρω αυτό... απλά κάθε τόσο μαζεύονται τόσα πολλά θέματα στον πίνακα ελέγχου μου, που πρέπει να κάθομαι και να τα "καθαρίζω" σελίδα-σελίδα.
parsifal Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2007 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2007 Θέλω να επαναφέρω και να θέσω υπ' όψιν των υπευθύνων μία παλαιότερη ιδέα για custom user ranks. Προσοχή! Δεν εννοώ γενικότερη αλλαγή στο υπάρχον ranking system, αυτό έχει εξαντληθεί ως θέμα στο παρελθόν απ' ότι θυμάμαι. Μόνο η δυνατότητα να μπορούμε να ορίσουμε στο προφίλ μας ένα δικό μας string, έτσι ως αλατοπιπεράκι*! Δε νομίζω να δημιουργούσε καταστάσεις που δεν έχουν εμφανιστεί και αντιμετωπιστεί ήδη (βλέπε: υπογραφές). Τί λέτε... ; *Just to spice things up a bit
punky Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2007 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2007 Ε, ναι. Αυτή η μαλακία το "senior member" με κάνει και αισθάνομαι σαν αμερικάνος συνταξιούχος.
theglassicon Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2007 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2007 Να μπορούμε να βάλουμε όλοι administrator δλδ;
Members gsarig Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2007 Members Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2007 Εγώ θα έλεγα να υπάρχει μια λίστα με "παρατσούκλια" και να μη διαλέγεις εσύ αυτό που θες αλλά να επιλέγουν οι άλλοι ποιο σου ταιριάζει (κάτι σαν "αξιολόγηση" δηλαδή). Και αυτό που πλειοψηφεί να εμφανίζεται τελικά στο προφίλ σου.
parsifal Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2007 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2007 Να μπορούμε να βάλουμε όλοι administrator δλδ; Νομίζω υπάρχουν filters για τόσο «ξύπνιους». Δεν έχω δουλέψει ποτέ με vBulletin και επομένως δε γνωρίζω αν υποστηρίζεται από την τρέχουσα πλατφόρμα, αν θέλει 3rd party non-official vB hack και πόσο χρόνο γενικά απαιτεί για τις αλλαγές. Κάποιος/οι από τους Super Moderators νομίζω ασχολείται μ' αυτό το θέμα και θα μπορούσε να μας διαφωτίσει...
punky Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2007 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2007 Εγώ θα έλεγα να υπάρχει μια λίστα με "παρατσούκλια" και να μη διαλέγεις εσύ αυτό που θες αλλά να επιλέγουν οι άλλοι ποιο σου ταιριάζει (κάτι σαν "αξιολόγηση" δηλαδή). Και αυτό που πλειοψηφεί να εμφανίζεται τελικά στο προφίλ σου. LOL καλή φάση. Όπως και να έχει, τα τρέχοντα user ranks είναι ψιλοαδιάφορα.
kx5 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2007 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2007 +1 στην πρόταση του parsifal. Το Senior Member είναι ξενέρωτο.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.