Προς το περιεχόμενο

Το insomnia αλλαζει?

dioptra999

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ας ξεκινήσουμε από το moderation. Μιλάτε γι' αυτό λες και οι mods είναι μισθωμένες νηπιαγωγοί. Δλδ βλέπω άτομα που κοντεύουν ή και πατάνε στην 3η δεκατία ζωής να τσακώνονται για το αν το δεξί μπροστά χαφ ήταν οφσάηντ όταν το φάλτσο του στουκάροντας σε περαστικό κορμοράνο έκανε γκελ στο γάμα και μπήκε γκολ στο 92:02 και 8 δέκατα. Με αυτούς λοιπόν θέλετε αυστηρότητα, με όσους ξεκινάνε φλέημς θέλετε αυστηρότητα -γιατί; επειδή ρίχνουν το επίπεδο, λέτε. Και συμφωνώ. Και από την άλλη ξεκινάει να δημιουργείται μια εντύπωση πως οποιοσδήποτε κάνει κάποιο ποστ με απήχηση, έχει το δικαίωμα να το ξεσκίζει. Και φυσικά αυτός δεν ρίχνει το επίπεδο με το ανελέητο σπάμμινγκ και τις απανωτές εξυπναδούλες χωρίς λόγο ύπαρξης και φυσικά όταν πέσει το μπαν/ινφράξιον θα έρθει και το ΠΜ "μα καλά, παραβιάζω κανέναν κανόνα;". Γενικά, πολλά πράγματα παίρνονται δεδομένα, νομίζουν πολλοί πως επειδή υπάρχει μπλαμπλά πρέπει να το γεμίσουνε με ποστ και μετά νομίζουν πως επειδή υπάρχουν και μοντζ, δν χρειάζεται να φέρονται και πολύ ανθρώπινα γιατί είναι δουλειά του μοντ να προσέχει τα ποστ τους. Ε μαντέψτε, υπάρχουν και μοντζ που σε κάποια φάση βαριούνται, τα παίρνουν όλα ίσιωμα και δεν σας απαντάνε κ όλας όταν θέλετε ακροαματική διαδικασία για επεξήγηση ποινής.

Και αυτός που από το παραπάνω θα συμπεράνει πως "να ορίστε, θα ήταν καλύτερα να το κλείσουμε το μπλαμπλα" καλό θα ήταν να έχει να επιδείξει κάποια συμμετοχή/βοήθεια σε άλλα σαμπφόρα -ακουγόντουσαν και παλιά αυτά, αλλά μόλις η ευχή πραγματοποιήθηκε ξεκίνησαν και οι κλάψες πως το φόρουμ είναι ψυχρό και απρόσωπο κτλ.

Όταν αποβάλλετε την ψευδαίσθηση πως η διαδικασία ΚΑΘΑΡΣΗΣ του μπλαμπλα δεν περιλαμβάνει και εσάς (ναι, εσένα φίλε χρήστη που διαβάζεις τώρα αυτό!) κάτι μπορεί να γίνει.

• Απαντ. 390
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
Μα το πρόβλημα δεν είναι στο postcount που αυξάνεται στο Μπλα-Μπλα ή στο Insomnia Site forum ή οπουδήποτε αλλού.

Το πρόβλημα έγκειται στο ότι η ενότητα Μπλα-Μπλα έχει γίνει πόλος έλξης νέων μελών που αρέσκονται να γράφουν μόνο εκεί και να έχουν ελάχιστη έως μηδενική παρουσία στο υπόλοιπο forum...

Μελών που μέσα σε δύο μήνες έχουν φτάσει τριψήφιο ή και τετραψήφιο αριθμό post...

Μελών που έχουν μπερδέψει το chat με το forum και απαντούν μονολεκτικά, λες και μιλούν με τη φίλη τους στο τηλέφωνο...

Μελών που γράφουν για... να γράψουν, στέλνοντας φιλάκια ή λέγοντας "καλημέρα"...

Μελών που υποστηρίζουν την άποψη "γιατί να μην γράφω ό,τι θέλω, εδώ στο Μπλα-Μπλα, γράφω ότι θέλω"...

Όπως προανέφεραν κι άλλα μέλη, το παρόν forum είναι κατ' αρχήν τεχνολογικής φύσης. Η ενότητα του Μπλα-Μπλα είναι συμπληρωματική του υπολοίπου forum και για τα ενεργά μέλη του υπολοίπου forum.

Δεν είναι ενότητα για να "γράφω ό,τι θέλω". Ούτε ενότητα για chatting με τους φίλους και τις φίλες μου. Και οι moderators προσπαθούμε και θα συνεχίσουμε να προσπαθούμε να διατηρήσουμε ένα υψηλό επίπεδο και σε αυτή την ενότητα, παρά τις φιλότιμες προσπάθειες νεόκοπων μελών να μας ρίξουν στο Κοσμοπόλιταν και στα σκληρά ναρκωτικά...

Και ο νοών νοείτο.

Συμφωνώ. Δεν ήθελα να θίξω το θέμα του moderation στο μπλα-μπλα (πχ το ότι υπάρχουν threads τύπου "γράψε μια λέξη"). Άλλωστε είναι μια δύσκολη υπόθεση.

Πιστεύω όμως πως αν σταματήσουν να μετράνε τα μηνύματα θα δούμε μια αλλαγή προς το καλύτερο. Πολλά fora εφαρμόζουν αυτή τη τακτική με επιτυχία.

Δημοσ.
Μα το πρόβλημα δεν είναι στο postcount που αυξάνεται στο Μπλα-Μπλα ή στο Insomnia Site forum ή οπουδήποτε αλλού.

....

Μελών που μέσα σε δύο μήνες έχουν φτάσει τριψήφιο ή και τετραψήφιο αριθμό post...

αυτό από μόνο του είναι λίγο ...αμοιβαία αποκλειώμενο. anyway δεν με ενδιαφέρει κ το παρακάμπτω

Το πρόβλημα έγκειται στο ότι η ενότητα Μπλα-Μπλα έχει γίνει πόλος έλξης νέων μελών που αρέσκονται να γράφουν μόνο εκεί και να έχουν ελάχιστη έως μηδενική παρουσία στο υπόλοιπο forum...

Μελών που έχουν μπερδέψει το chat με το forum και απαντούν μονολεκτικά, λες και μιλούν με τη φίλη τους στο τηλέφωνο...

Μελών που γράφουν για... να γράψουν, στέλνοντας φιλάκια ή λέγοντας "καλημέρα"...

ναι πολλά νέα μέλη μπήκαν και ΦΑΙΝΕΤΑΙ να γράφουν μόνο στο μπλαμπλα.

εγώ δεν μπορώ να το ξέρω και ΦΑΝΤΑΖΟΜΑΙ κι εσείς οι μοντς, αν χρησιμοποιεί και τα υπόλοιπα θέματα. λέω χρησιμοποιεί και όχι "γράφει σε".

δεν ξέρω αν εδώ θεωρείς πως πρέπει να υπάρξει διαχωρισμός.

το chat στο φορουμ (παρότι κ εγώ πολλάκις το έχω κάνει) το κατακρίνω.

καλό είναι να λέμε αν θέλουμε ...τις "καλημέρες" και τα "φιλάκια" μας αν έχουμε ταυτόχρονα κάτι να πουμε πάνω στο θέμα.

για τα υπόλοιπα υπάρχουν και τα Π.Μ.

Μελών που υποστηρίζουν την άποψη "γιατί να μην γράφω ό,τι θέλω, εδώ στο Μπλα-Μπλα, γράφω ότι θέλω"...

αν δεν μιλάμε για άλλη περίπτωση, πρόκειται για παράφραση όπου μέλος είχε πει έτσι στο τόπικ "Off topic thread" καθαρά από δυσνόηση

Όπως προανέφεραν κι άλλα μέλη, το παρόν forum είναι κατ' αρχήν τεχνολογικής φύσης. Η ενότητα του Μπλα-Μπλα είναι συμπληρωματική του υπολοίπου forum και για τα ενεργά μέλη του υπολοίπου forum.

Δεν είναι ενότητα για να "γράφω ό,τι θέλω". Ούτε ενότητα για chatting με τους φίλους και τις φίλες μου. Και οι moderators προσπαθούμε και θα συνεχίσουμε να προσπαθούμε να διατηρήσουμε ένα υψηλό επίπεδο και σε αυτή την ενότητα, παρά τις φιλότιμες προσπάθειες νεόκοπων μελών να μας ρίξουν στο Κοσμοπόλιταν και στα σκληρά ναρκωτικά...

Και ο νοών νοείτο.

καλά κάνετε και προσπαθείτε και σας συγχαίρουμε (δεν το λέω ειρωνικά)

και όσοι αγαπάμε αυτό το φόρουμ και την παρεούλα μας, είμαστε υπέρ του να μην γίνει μπάχαλο.

οι "προσπάθειες" αυτές πάντα θα υπάρχουν όσο υπάρχουν άνθρωποι που γράφουν πιο γρήγορα από όσο σκέφτονται και δεν κόπτονται για τίποτα αλλά πιστεύω θα πρέπει να ζήσουμε με αυτό. το να "κόβουμε" μέλη με το καλημέρα πιστεύω πως δεν είναι το καλύτερο μέτρο γιατί τότε γινόμαστε "δύσπεπτοι" και "στριφνοί"

όσο για τα ...Κοζμο και ναρκ.. αν και τα απεχθάνομαι αμφότερα,.. γούστα είναι αυτά ;)

Δημοσ.
Ας ξεκινήσουμε από το moderation. Μιλάτε γι' αυτό λες και οι mods είναι μισθωμένες νηπιαγωγοί. Δλδ βλέπω άτομα που κοντεύουν ή και πατάνε στην 3η δεκατία ζωής να τσακώνονται για το αν το δεξί μπροστά χαφ ήταν οφσάηντ όταν το φάλτσο του στουκάροντας σε περαστικό κορμοράνο έκανε γκελ στο γάμα και μπήκε γκολ στο 92:02 και 8 δέκατα. Με αυτούς λοιπόν θέλετε αυστηρότητα, με όσους ξεκινάνε φλέημς θέλετε αυστηρότητα -γιατί; επειδή ρίχνουν το επίπεδο, λέτε. Και συμφωνώ. Και από την άλλη ξεκινάει να δημιουργείται μια εντύπωση πως οποιοσδήποτε κάνει κάποιο ποστ με απήχηση, έχει το δικαίωμα να το ξεσκίζει. Και φυσικά αυτός δεν ρίχνει το επίπεδο με το ανελέητο σπάμμινγκ και τις απανωτές εξυπναδούλες χωρίς λόγο ύπαρξης και φυσικά όταν πέσει το μπαν/ινφράξιον θα έρθει και το ΠΜ "μα καλά, παραβιάζω κανέναν κανόνα;". Γενικά, πολλά πράγματα παίρνονται δεδομένα, νομίζουν πολλοί πως επειδή υπάρχει μπλαμπλά πρέπει να το γεμίσουνε με ποστ και μετά νομίζουν πως επειδή υπάρχουν και μοντζ, δν χρειάζεται να φέρονται και πολύ ανθρώπινα γιατί είναι δουλειά του μοντ να προσέχει τα ποστ τους. Ε μαντέψτε, υπάρχουν και μοντζ που σε κάποια φάση βαριούνται, τα παίρνουν όλα ίσιωμα και δεν σας απαντάνε κ όλας όταν θέλετε ακροαματική διαδικασία για επεξήγηση ποινής.

Και αυτός που από το παραπάνω θα συμπεράνει πως "να ορίστε, θα ήταν καλύτερα να το κλείσουμε το μπλαμπλα" καλό θα ήταν να έχει να επιδείξει κάποια συμμετοχή/βοήθεια σε άλλα σαμπφόρα -ακουγόντουσαν και παλιά αυτά, αλλά μόλις η ευχή πραγματοποιήθηκε ξεκίνησαν και οι κλάψες πως το φόρουμ είναι ψυχρό και απρόσωπο κτλ.

Όταν αποβάλλετε την ψευδαίσθηση πως η διαδικασία ΚΑΘΑΡΣΗΣ του μπλαμπλα δεν περιλαμβάνει και εσάς (ναι, εσένα φίλε χρήστη που διαβάζεις τώρα αυτό!) κάτι μπορεί να γίνει.

μαζί σου!

+100

Δημοσ.
τι εννοεις χρονοκαθυστέρηση;

Δεν είναι πολύ ακριβής η λέξη. :-)

Εννοώ αυτό που έχουν προτείνει ήδη κάμποσα μέλη και που είπα κι εγώ παραπάνω:

Να μην μπορεί να ποστάρει κάποιος στο Μπλα Μπλα από την πρώτη μέρα που γράφεται στο φόρουμ. :-)

• Moderators
Δημοσ.

Μιας και αναφερετε το moderatiοn (ή moderating λεγεται?), εχω να πω πως σε 2-3 φορες που μπηκαν ατομα με ''αγριες'' διαθεσεις (σπαμμερς κτλ...), φανηκε οτι ειναι ψιλο ελλειπές, και οτι καθε φορα πρεπει να βρισκεται τουλαχιστον ενας smod συνδεδεμενος, προς αποφυγην τετοιων περιστατικων.

Και τελος, ελπιζω να θεωρησετε τουλαχιστον σοβαρη την αποψη μου (δεν ειμαι απο τα μελη που σε 6 μηνες αυξησαν τον αριθμο των ποστ τους σε 4ψηφιο απο το μπλα μπλα, ή τουλαχιστον ετσι πιστευω).

Δημοσ.

@GeorgeMan, καλή η απορία σου. :lol:

Παρατηρώ πως από τότε που μπήκαν οι Eusebius και asmilon, η κατάσταση βελτιώθηκε πολύ και πιστεύω πως το μπλαμπλα εχει ανάγκη από περισσότερους υπεύθυνους για τη διαχείρηση.

Ένα άτομο δεν μπορεί να τα βγάλει πέρα σε τέτοιο φορουμ και αυτό που λέω επιβεβαιώνεται και από το μήνυμα του Lucifer.

Ας ξεκινήσουμε από το moderation. Μιλάτε γι' αυτό λες και οι mods είναι μισθωμένες νηπιαγωγοί. Δλδ βλέπω άτομα που κοντεύουν ή και πατάνε στην 3η δεκατία ζωής να τσακώνονται για το αν το δεξί μπροστά χαφ ήταν οφσάηντ όταν το φάλτσο του στουκάροντας σε περαστικό κορμοράνο έκανε γκελ στο γάμα και μπήκε γκολ στο 92:02 και 8 δέκατα. Με αυτούς λοιπόν θέλετε αυστηρότητα' date=' με όσους ξεκινάνε φλέημς θέλετε αυστηρότητα -γιατί; επειδή ρίχνουν το επίπεδο, λέτε. Και συμφωνώ. Και από την άλλη ξεκινάει να δημιουργείται μια εντύπωση πως οποιοσδήποτε κάνει κάποιο ποστ με απήχηση, έχει το δικαίωμα να το ξεσκίζει. Και φυσικά αυτός δεν ρίχνει το επίπεδο με το ανελέητο σπάμμινγκ και τις απανωτές εξυπναδούλες χωρίς λόγο ύπαρξης και φυσικά όταν πέσει το μπαν/ινφράξιον θα έρθει και το ΠΜ "μα καλά, παραβιάζω κανέναν κανόνα;". Γενικά, πολλά πράγματα παίρνονται δεδομένα, νομίζουν πολλοί πως επειδή υπάρχει μπλαμπλά πρέπει να το γεμίσουνε με ποστ και μετά νομίζουν πως επειδή υπάρχουν και μοντζ, δν χρειάζεται να φέρονται και πολύ ανθρώπινα γιατί είναι δουλειά του μοντ να προσέχει τα ποστ τους. Ε μαντέψτε, υπάρχουν και μοντζ που σε κάποια φάση βαριούνται, τα παίρνουν όλα ίσιωμα και δεν σας απαντάνε κ όλας όταν θέλετε ακροαματική διαδικασία για επεξήγηση ποινής.

Όταν αποβάλλετε την ψευδαίσθηση πως η διαδικασία ΚΑΘΑΡΣΗΣ του μπλαμπλα δεν περιλαμβάνει και εσάς (ναι, εσένα φίλε χρήστη που διαβάζεις τώρα αυτό!) κάτι μπορεί να γίνει.[/quote']

@Lucifer, δεν έχεις άδικο αδερφέ. Είναι εμφανές όμως πως χρειάζεσαι support για να καλυφθούν οι ώρες που εσύ έχεις κουραστεί ή έχεις βαρεθεί.

Δημοσ.
Δεν είναι πολύ ακριβής η λέξη. :-)

Εννοώ αυτό που έχουν προτείνει ήδη κάμποσα μέλη και που είπα κι εγώ παραπάνω:

Να μην μπορεί να ποστάρει κάποιος στο Μπλα Μπλα από την πρώτη μέρα που γράφεται στο φόρουμ. :-)

ευχαριστώ για την απάντηση.

θα μπορούσε να είναι ένα μέτρο αλλά το χρονικό αυτό διάστημα είναι κατ' εμέ λίγο δύσκολο να καθοριστεί.

Δημοσ.
ευχαριστώ για την απάντηση.

θα μπορούσε να είναι ένα μέτρο αλλά το χρονικό αυτό διάστημα είναι κατ' εμέ λίγο δύσκολο να καθοριστεί.

Όχι και τόσο. Ας ξεκινήσει με ένα μικρό όριο των 15 ημερών δοκιμαστικά και αν χρειαστεί τροποποίηση θα φανεί στην πράξη. ;) Άλλωστε ποιος ξέρει καλύτερα το φορουμ από τον αντμιν και τους μοντς του; Ας το ορίσουν αυτοί όπως πιστεύουν καλύτερα. :D

Δημοσ.
ναι φυσικά δεν αντιλέγω, απλά προσπαθώ να βοηθήσω μέσω διαλόγου.

Δυστυχώς καλέ μου, αυτήν τη μέθοδο την εφαρμόζουμε εδώ και χρόνια και μάλλον δεν αποδίδει όπως θα περιμέναμε. sad.gif

Και είναι λογικό. Δεν έχουμε να κάνουμε πάντα με τα ίδια άτομα.

Σήμερα τα συζητάμε μαζί, αλλά αύριο θα έχουν μπει 100 νέα μέλη και θα πρέπει να τα συζητήσουμε και με εκείνα και πάει λέγοντας.

Όπως καταλαβαίνεις είναι ανέφικτο να γίνεται αυτός ο αέναος διάλογος. Δεν αποδίδει και σπαταλάται ενέργεια και πολύτιμος προσωπικός χρόνος.

Χρόνος που θα μπορούσε να εποικοδομηθεί καλύτερα σε άλλους τομείς του forum, όπως tutorials ή πιο άμεση βοήθεια σε μέλη που τη χρειάζονται.

Και φυσικά σπαταλάται η καλή διάθεση των μελών και των moderators.

Είμαι της γνώμης πως χρειάζονται πιο δραστικά μέτρα που να προφυλάσσουν τα μέλη που ασχολούνται σοβαρά και υπέυθυνα με το forum από επιδρομές κακόβουλων και επιπόλαιων μελών, αλλά και να διαφυλάσσουν την ομαλή διεξαγωγή των θεμάτων καθώς και ένα καλό κλίμα γενικότερα, στο μέτρο του εφικτού.

Είμαι κι εγώ υπέρ της εφαρμογής χρονικού ορίου για τη συμμετοχή στο Μπλα Μπλα, μη έχοντας κάποιον καλύτερο και αποδοτικότερο τρόπο. rolleyes.gif

Τον ακριβή χρόνο που θα ήταν και ο «σωστός» δεν τον γνωρίζω, αλλά 15 μέρες ίσως να είναι ένα καλό όριο γι αρχή. blink.gif

Σημείωση:

Για να μην υπάρχουν παρεξηγήσεις: Δεν εκφράζω την άποψη άλλων moderators ή του admin, παρά μόνο τη δική μου σαν μέλος. blink.gif

Δημοσ.

...

Χρόνος που θα μπορούσε να επικοδομηθεί καλύτερα σε άλλους τομείς του forum, όπως tutorials ή πιο άμεση βοήθεια σε μέλη που τη χρειάζονται.

Και φυσικά σπαταλάται η καλή διάθεση των μελών και των moderators.

πόσο δίκιο έχεις...

Είμαι κι εγώ υπέρ της εφαρμογής χρονικού ορίου για τη συμμετοχή στο Μπλα Μπλα, μη έχοντας κάποιον καλύτερο και αποδοτικότερο τρόπο. rolleyes.gif

Τον ακριβή χρόνο που θα ήταν και ο «σωστός» δεν τον γνωρίζω, αλλά 15 μέρες ίσως να είναι ένα καλό όριο γι αρχή. blink.gif

νομίζω πως σε αυτό πάνω κάτω όλοι θα συμφωνούσαν.. πιλοτικά ίσως στην αρχή και βλέπετε.

τέλος πάντων είναι κάτι που θα πρέπει να συνεννοηθείτε μεταξύ σας πιστεύω.

• Members
Δημοσ.

Εγώ πάντως δε νομίζω πως είναι τόσο θέμα moderation. Αλίμονο αν χρειάζονται 3-4 moderators μόνο για το μπλαμπλα, να κάνουν βάρδιες και να ψειρίζουν ό,τι γράφεται.

Για μένα το ζήτημα είναι να δημιουργηθούν οι μηχανισμοί εκείνοι που θα διευκολύνουν τη ζωή του moderator. Νομίζω πως αν υλοποιηθούν κάποια από τα μέτρα που έχουν ήδη αναφερθεί, η κατάσταση θα βελτιωθεί αρκετά και διευκολυνθεί και η ζωή του Lucifer.

Α, και κάτι για τη "χρονοκαθυστέρηση": ίσως θα είχε νόημα να διαχωριστεί κάπως το δικαίωμα post και το δικαίωμα δημιουργίας νέου topic. Δηλαδή, να υπάρχει π.χ. όριο 2 εβδομάδων ώστε να μπορέσει κάποιος να κάνει το πρώτο του post στο μπλαμπλά, αλλά να μπορεί να δημιουργήσει νέο θέμα μόνο μετά το πέρας π.χ. ενός τριμήνου ή και περισσότερο.

(βέβαια, το ιδανικό ίσως θα ήταν να υπάρχει διαβάθμιση - π.χ. κανένα post τις 2 πρώτες βδομάδες, μέχρι 3 posts την ημέρα τον επόμενο μήνα, 5 posts τον μεθεπόμενο κοκ - με ειδικές ποινές, πέρα από το ban, που θα σου μειώνουν τα posts/ημέρα αν υποπίπτεις σε μικροπαραπτώματα. Αλλά κάτι τέτοιο φαντάζομαι πως θα είναι πολύ πιο δύσκολο στην υλοποίηση και την παρακολούθηση).

Δημοσ.
Να επισημάνω και κάτι που έχω δει από καιρό, αλλά έχω ξεχάσει να το κάνω!

Στην "Αναζήτηση στο θέμα" το link "Εξελιγμένη Αναζήτηση"

i776322anazitisiwy4.jpg

είναι το http://insomnia.gr/vb3/search.php αντί του σωστού http://insomnia.gr/vb3/search.php?do=process&searchthreadid=xxxx (όπου τα x αλλάζουν σε κάθε θέμα).

Τώρα πρέπει να είναι εντάξει.

Να σημειώσω ότι έχουμε μια μικρή προσθήκη στην αναζήτηση πλέον. Υπάρχει μια δεύτερη επιλογή για αναζήτηση στην Insomnia με χρήση του Google. Το σημαντικότερο βέβαια πλεονέκτημα είναι η δυνατότητα αναζήτησης και λέξεων με τρείς χαρακτήρες.

Δημοσ.
Να σημειώσω ότι έχουμε μια μικρή προσθήκη στην αναζήτηση πλέον. Υπάρχει μια δεύτερη επιλογή για αναζήτηση στην Insomnia με χρήση του Google. Το σημαντικότερο βέβαια πλεονέκτημα είναι η δυνατότητα αναζήτησης και λέξεων με τρείς χαρακτήρες.

Thx, θυμαμαι ειχα βασανιστει για να βρω θεματα για το msn. :mrgreen:

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...