grigas Δημοσ. 15 Ιουνίου 2007 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2007 Οι αριθμοί όπως έλεγε και ο καθηγητής που μας έκανε στατιστικοί στο πολυτεχνείο έχουν την χάρη να μπορούν να ερμηνευθούν με πολλούς τρόπους... Με βάση τα νούμερα προ πενταλέπτου το ποσοστό των ποστ του μπλαμπλα είναι 174.642/1.545.959 = 11,3%. Άρα το φόρουμ είναι χοντρικά 90% τεχνολογικό και 10% μπλαμπλα
_BASSstarlet_ Δημοσ. 15 Ιουνίου 2007 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2007 Δεν υπολόγισες όμως το <<μπλα μπλα>> που πέφτει στο υπόλοιπο φόρουμ!
Eusebius Δημοσ. 15 Ιουνίου 2007 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2007 έστω πως κάποιος μπαίνει στο ινσόμνια μόνο κ μόνο για το μπλαμπλα. επί της ουσίας που είναι το κακό (αν συμμετέχει κ ποστάρει μόνο εκεί και με την προϋπόθεση ότι δεν κάνει συνέχεια ανούσια ποστς - μιλάμε για νορμάλ συμπεριφορά) ; Το Μπλα Μπλα ΕΞ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟΥ: 1. Δεν είναι εύκολο να έχει σαφώς οριοθετημένη θεματολογία 2. Προσφέρεται για παρεκτροπές Γιʼ αυτό, κατά τη γνώμη μου, η καλή λειτουργία του Μπλα Μπλα εναπόκειται στα μέλη. Δηλ, πιστεύω ότι ΔΕΝ είναι θέμα συντονισμού. (Εκτός αν βάλουμε 10 συντονιστές να τρέχουν όλη μέρα.) Βάζοντας χρονοκαθυστέρηση, πετυχαίνουμε δύο πράγματα: 1. Βλέπει το νέο μέλος στα υπόλοιπα τμήματα, όπου αντικειμενικά είναι ευκολότερος ο συντονισμός, τί επιτρέπεται και τί δεν επιτρέπεται συνολικά στο φόρουμ. Και ΕΠΙΣΗΣ τί επιτρέπειται ειδικά στο Μπλα Μπλα, όπου τον τόνο θα δίνουν τα παλιότερα μέλη, που, όπως και να το κάνουμε, σε γενικές γραμμές, μάλλον νοιάζονται περισσότερο για το φόρουμ από κάποιον που γράφτηκε χθες. 2. Ελέγχονται τα τυχόν προβληματικά νέα μέλη ευκολότερα, πριν ξαμολυθούν στο Μπλα Μπλα. Για τον χαλαρό τόνο που δίνει το Μπλα Μπλα στο φόρουμ γενικά, προσωπικά δεν συγκινούμαι. Το Ινσόμνια γενικά (και νομίζω ότι αυτό είναι ένα γνώρισμα που το κάνει να ξεχωρίζει) έχει μια υγιή δόση χαλαρού χαβαλέ. Και αυτή η δόση κρατιέται σε υγιή αναλογία χάρη στα μέλη του. Δεν χρειαζόμαστε το Μπλα Μπλα για να χαλαρώνουμε. (Άσε που το Μπλα Μπλα συνήθως φέρνει τα αντίθετα αποτελέσματα: δεν ξέρω πόσο χαλαρωτικοί είναι οι συνεχείς τσακωμοί και τα βρισίδια και τα ανούσια θέματα...) Δεν βλάπτει βέβαια να έχουμε και Μπλα Μπλα. Αλλά όχι όπως είναι τώρα.
Harkon Δημοσ. 15 Ιουνίου 2007 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2007 Harkon, επειδή αναφέρθηκες και στο post count και επίσης αναγνώρισες την φύση του Insomnia ως πρωταρχικά τεχνολογικό forum, αναρωτήθηκα το εξής απλό: Αν τα posts που γίνονταν στο περί ου ο λόγος section δεν μετρούσαν στο post count (όπως έχω δει να γίνεται και σε άλλα τεχνολογικά fora), πώς αυτό θα επηρέαζε εν γένει τη συμπεριφόρα των χρηστών; Αν επιπλέον ο κανόνας αυτός εφαρμοζόταν αναδρομικά στην SQL βάση του Insomnia; Γνώμες επ'αυτού... ; όπως είπα και παραπάνω, για μένα ο αριθμός δεν σημαίνει τίποτα.. από κει και πέρα αν ενοχλεί την πλειοψηφία, ας μην μετράνε στο Post count τα ποστς στο μπλα μπλα. αλλά αυτό είναι το μόνο θέμα; για τα υπόλοιπα τί έχεις να πεις;
χάπι Δημοσ. 15 Ιουνίου 2007 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2007 εγώ το μόνο που έχω να πω είναι ότι το μπλα-μπλα έχει μόνιμα τη μεγαλύτερη συμμετοχή ατόμων σε ανάγνωση. (άντε και τα "παιχνίδια")
poscaman Δημοσ. 15 Ιουνίου 2007 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2007 εγώ το μόνο που έχω να πω είναι ότι το μπλα-μπλα έχει μόνιμα τη μεγαλύτερη συμμετοχή ατόμων σε ανάγνωση.(άντε και τα "παιχνίδια") μα αφου εχουμε κανει αυτοσκοπο το να αυξησουμε τα ποστ μας και να εχουμε επισκεψιμοτητα
χάπι Δημοσ. 15 Ιουνίου 2007 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2007 δε γνωρίζω τους δικούς σας σκοπούς, πάντως είναι σαφές ότι τις 2 αυτές υποενότητες τις προτιμά η πλειοψηφία !
poscaman Δημοσ. 15 Ιουνίου 2007 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2007 δε γνωρίζω τους δικούς σας σκοπούς, πάντως είναι σαφές ότι τις 2 αυτές υποενότητες τις προτιμά η πλειοψηφία ! ξαναδιαβασε αυτο που γραφω...και φαντασου το να το ακους με ειρωνικο στυλ
χάπι Δημοσ. 15 Ιουνίου 2007 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2007 ξαναδιαβασε αυτο που γραφω...και φαντασου το να το ακους με ειρωνικο στυλ Α ! ΟΚ τότε !
Members gsarig Δημοσ. 15 Ιουνίου 2007 Members Δημοσ. 15 Ιουνίου 2007 Μήπως να γινόταν ένα (φανερό) δημοψήφισμα σχετικά με το θέμα του μπλα-μπλα και των αλλαγών που έχουν προταθεί μέχρι τώρα, ώστε να δούμε τί λεει κι ο λαός; Ελπίζω μόνο να μην χωριστούμε σε μπλαμπλαδολάτρες και μπλαμπλαδομάχους... :roll:
χάπι Δημοσ. 15 Ιουνίου 2007 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2007 Στάνταρ θα χωριστούμε !!!! Όπως σωστά είπε ο Χάρκον, εδώ υπάρχει "μένος" ! Καλό ΠΣΚ !!!
pappous_soulis Δημοσ. 15 Ιουνίου 2007 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2007 +1 στο να μη μετράνε τα post στο μπλα-μπλα. Δεν μπορώ παρά να συμφωνήσω.Κατα κύριο λόγο,τα περισσότερα μέλη ποστάρουν εκεί για να μεγαλώσουν τον postcounter. (λες και θα κερδίσουν κάτι...λογική του νηπιαγωγείου)
Super Moderators paredwse Δημοσ. 15 Ιουνίου 2007 Super Moderators Δημοσ. 15 Ιουνίου 2007 +1 στο να μη μετράνε τα post στο μπλα-μπλα. Μα το πρόβλημα δεν είναι στο postcount που αυξάνεται στο Μπλα-Μπλα ή στο Insomnia Site forum ή οπουδήποτε αλλού. Το πρόβλημα έγκειται στο ότι η ενότητα Μπλα-Μπλα έχει γίνει πόλος έλξης νέων μελών που αρέσκονται να γράφουν μόνο εκεί και να έχουν ελάχιστη έως μηδενική παρουσία στο υπόλοιπο forum... Μελών που μέσα σε δύο μήνες έχουν φτάσει τριψήφιο ή και τετραψήφιο αριθμό post... Μελών που έχουν μπερδέψει το chat με το forum και απαντούν μονολεκτικά, λες και μιλούν με τη φίλη τους στο τηλέφωνο... Μελών που γράφουν για... να γράψουν, στέλνοντας φιλάκια ή λέγοντας "καλημέρα"... Μελών που υποστηρίζουν την άποψη "γιατί να μην γράφω ό,τι θέλω, εδώ στο Μπλα-Μπλα, γράφω ότι θέλω"... Όπως προανέφεραν κι άλλα μέλη, το παρόν forum είναι κατ' αρχήν τεχνολογικής φύσης. Η ενότητα του Μπλα-Μπλα είναι συμπληρωματική του υπολοίπου forum και για τα ενεργά μέλη του υπολοίπου forum. Δεν είναι ενότητα για να "γράφω ό,τι θέλω". Ούτε ενότητα για chatting με τους φίλους και τις φίλες μου. Και οι moderators προσπαθούμε και θα συνεχίσουμε να προσπαθούμε να διατηρήσουμε ένα υψηλό επίπεδο και σε αυτή την ενότητα, παρά τις φιλότιμες προσπάθειες νεόκοπων μελών να μας ρίξουν στο Κοσμοπόλιταν και στα σκληρά ναρκωτικά... Και ο νοών νοείτο.
Harkon Δημοσ. 15 Ιουνίου 2007 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2007 Βάζοντας χρονοκαθυστέρηση, πετυχαίνουμε δύο πράγματα: τι εννοεις χρονοκαθυστέρηση; 1. Βλέπει το νέο μέλος στα υπόλοιπα τμήματα, όπου αντικειμενικά είναι ευκολότερος ο συντονισμός, τί επιτρέπεται και τί δεν επιτρέπεται συνολικά στο φόρουμ. Και ΕΠΙΣΗΣ τί επιτρέπειται ειδικά στο Μπλα Μπλα, όπου τον τόνο θα δίνουν τα παλιότερα μέλη, που, όπως και να το κάνουμε, σε γενικές γραμμές, μάλλον νοιάζονται περισσότερο για το φόρουμ από κάποιον που γράφτηκε χθες. το ότι είναι κάποιος παλιότερος και μπορεί να συμμετέχει και να γνωρίζει και να βοηθάει στο τεχνολογικό κομμάτι δεν σημαίνει απαραίτητα πως μπορεί να "συμπεριφερθεί" κόσμια στο πιο "ελεύθερο" μπλαμπλα. δε σημαινει κάτι αυτο απλα μια παρατήρηση κάνω εδώ 2. Ελέγχονται τα τυχόν προβληματικά νέα μέλη ευκολότερα, πριν ξαμολυθούν στο Μπλα Μπλα. σωστό. αν και ταυτόχρονα πολλοί "καλοί' μένουν απ έξω. μαζί με τα ξερά που λέει και η παροιμία.. Για τον χαλαρό τόνο που δίνει το Μπλα Μπλα στο φόρουμ γενικά, προσωπικά δεν συγκινούμαι. Το Ινσόμνια γενικά (και νομίζω ότι αυτό είναι ένα γνώρισμα που το κάνει να ξεχωρίζει) έχει μια υγιή δόση χαλαρού χαβαλέ. Και αυτή η δόση κρατιέται σε υγιή αναλογία χάρη στα μέλη του. Δεν χρειαζόμαστε το Μπλα Μπλα για να χαλαρώνουμε. (Άσε που το Μπλα Μπλα συνήθως φέρνει τα αντίθετα αποτελέσματα: δεν ξέρω πόσο χαλαρωτικοί είναι οι συνεχείς τσακωμοί και τα βρισίδια και τα ανούσια θέματα...) Δεν βλάπτει βέβαια να έχουμε και Μπλα Μπλα. Αλλά όχι όπως είναι τώρα. ελπίζω κανείς να μην το χρειάζεται πραγματικά. αλλά όπως είπες δεν βλάπτει. το ότι το 90% των ποστς καταλήγουν σε flame είναι όντως ένα θέμα αλλά είναι κυρίως γιατί τα σοβαρά τουλάχιστον θέματα είναι κοινωνικού προβληματισμού και διχάζουν μέσα στη διαφορετικότητα του καθενός. η συμπεριφορά του κάθε μέλους δε ως διαχείριση αυτής της διαφορετικότητας είναι κάτι που χρίζει προσοχής και θα έπρεπε ο καθένας για τον εαυτό του να είναι υπεύθυνος και προσεκτικός.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.