konnak Δημοσ. 13 Ιουνίου 2007 Δημοσ. 13 Ιουνίου 2007 [...]Ισως η προσβαση στο μπλα - μπλα να επιτρεπεται αφου ποσταρουν καποια μηνυματα στα υπολοιπα threads? Αλλα αυτο θα ξεκινουσε μια καταγιδα σπαμ στις υπολοιπες ενοτητες :? Συμφωνώ και εγώ με αυτό το μέτρο. Να πρέπει να έχεις π.χ. 50 τουλάχιστον μηνύματα σε άλλες κατηγορίες για να γράψεις στο Μπλα Μπλα. Ώστε να αποφεύγεται αυτός ο κατακλυσμός βλακείας...
Eusebius Δημοσ. 13 Ιουνίου 2007 Δημοσ. 13 Ιουνίου 2007 δωδεκα μηνες ειναι πολλοι κατα τη γνωμη μου,αλλα δραστικο σα μετρο.το ζητημα που προκυπτει ειναι οτι θα χαθουν πολλοι χρηστες και δεν ξερω αν ο admin προτιμα να θυσιασει χρηστες και επισκεψιμοτητα (κακα τα ψεματα) απ'το να βαλει αλλον εναν διαολο να συμμαζευει το Μπλα-Μπλα poscaman, ξέρω γιατί δεν σου αρέσει το 12μηνο: γιατί κόβει κι εσένα! :-P Το άλλο που λες είναι θέμα, αλλά βέβαια πρέπει να διαλέξουμε και το βάθος χρόνου: το βλέπουμε μακροπρόθεσμα ή βραχυπρόθεσμα; μας νοιάζει η βραχυπρόθεσμη επισκεψιμότητα ή η μακροπρόθεσμη; Διότι στο τέλος θα μπλαμπλαδοποιηθεί όλο το Ινσόμνια. Θα έχει επισκεψιμότητα άραγε ένα τέτοιο φόρουμ; Ενδιαφέρει κανέναν αυτή η κατεύθυνση της μπλαμπλαδοποιήσεως; Προσωπικά δεν με ενδιαφέρει καθόλου.
dali13gr Δημοσ. 13 Ιουνίου 2007 Δημοσ. 13 Ιουνίου 2007 Μήπως έχουν εξίσου ευθύνη και τα υπόλοιπα μέλη που απαντούν σε βλακώδη post/thread? :-?
Members gsarig Δημοσ. 13 Ιουνίου 2007 Members Δημοσ. 13 Ιουνίου 2007 Κι εγώ είμαι υπέρ του χρονικού ορίου σε ότι αφορά το ποστάρισμα στο μπλαμπλα, αλλά το έχω ξαναπεί ότι θεωρώ τους 12 μήνες μεγάλο διάστημα. Υπάρχουν χρήστες που είναι άψογοι στη συμπεριφορά τους και συμμετέχουν κυρίως στο μπλαμπλα και θα ήταν κρίμα να "τιμωρηθούν" εξαιτίας των άλλων. Για μένα το μεγάλο πρόβλημα του μπλαμπλα προέρχεται από 2 κύριες κατηγορίες χρηστών: - αυτούς που κάνουν εγγραφή με σκοπό να δημιουργήσουν ένα topic το οποίο στις μισές περιπτώσεις (για να είμαι επιεικής) είναι βλακώδες ή ανούσιο - αυτούς που bannάρονται και για να συνεχίσουν την κουβέντα δημιουργούν νέο λογαριασμό Και στις δύο κατηγορίες, οι χρήστες λειτουργούν "εν βρασμώ", οπότε πιστεύω πως ακόμη κι αν ο περιορισμός ήταν μόνο για μια 1 βδομάδα μετά την εγγραφή, τα ανούσια topics και οι διπλοεγγραφές θα μειωνόταν σημαντικά. Για μένα, το ιδανικό όριο θα ήταν μεταξύ 1 με 3 μήνες - ίσως επιπλέον οι όροι στην συγκεκριμένη κατηγορία να ήταν πιο αυστηροί (π.χ. το ban να διαρκεί περισσότερο ή να υπάρχει μόνιμο ban από το μπλαμπλα αλλά όχι και από ολόκληρο το insomnia).
MrSeanKon Δημοσ. 14 Ιουνίου 2007 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2007 Δεν ξερω αν θα συμφωνειτε αλλα θα ηθελα να μεγαλωσουν τα αβαταρς. At least 100*100 τα περισσοτερα forums το εχουν 120*120. Επισης οταν κανουμε edit το πρωτο μας ποστ παρολο δεν υπαρχει η δυνατοτητα να γινεται edit κι ο τιτλος του thread.
kostasSTi Δημοσ. 14 Ιουνίου 2007 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2007 Σωστό αυτό με τα αβατάρς. +1 MrSeanKon Επίσης με το μπλα μπλα βλέπω έναν πανικό από κόσμο ο οποίος δεν έχει καμία σχέση και κανένα ποστ στο υπόλοιπο φόρουμ. Κάποια λογική αναλογία δε θα έπρεπε να παίζει? π.χ. το 60% τουλάχιστον να είναι στο φόρουμ και το 40 στο μπλα. Και πέρα από το heeeeeeeeeeeeeeelppp παίζει και το SOS!!! Λες και γκουρλώθηκε (που λέμε στα Τρίκαλα) και ζητάει βοήθεια... Και μπαίνεις να δεις τι έπαθε και σε ρωτάει "πως κατεβάζω drivers για τη μητρική μου?". Το κέρατό μου.
pusher Δημοσ. 14 Ιουνίου 2007 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2007 Να επισημάνω και κάτι που έχω δει από καιρό, αλλά έχω ξεχάσει να το κάνω! Στην "Αναζήτηση στο θέμα" το link "Εξελιγμένη Αναζήτηση" είναι το http://insomnia.gr/vb3/search.php αντί του σωστού http://insomnia.gr/vb3/search.php?do=process&searchthreadid=xxxx (όπου τα x αλλάζουν σε κάθε θέμα).
MrSeanKon Δημοσ. 14 Ιουνίου 2007 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2007 Σωστό αυτό με τα αβατάρς. +1 MrSeanKon Ναι γιατι ειναι ψειρες τωρα δε μπορεις να βαλεις λεπτομερειες!
Harkon Δημοσ. 15 Ιουνίου 2007 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2007 καλημέρα σε όλους αυτά που θα γράψω τονίζω από τώρα πως είναι με καλή διάθεση χωρίς ίχνος ειρωνείας ή διάθεσης προσωπικής αντιπαράθεσης. απλά και μόνο η άποψή μου περί του περιβόητου Μπλα-Μπλα η αναφορά. ξεκινάω με 2 "αξιώματα" για μένα - δεδομένα δηλαδή 1) το Insomnia είναι τεχνολογικό forum 2) το μπλα μπλα πολλές φορές γεμίζει με μούφα-τόπικς αυτό που προσωπικά δεν καταλαβαίνω, είναι το μένος (σόρρυ αλλά έτσι το λαμβάνω είναι πολύ έντονο) προς τα άτομα που είτε μπαίνουν στο φόρουμ εξ'αιτίας του μπλα-μπλα είτε ποστάρουν πολύ σε αυτό 1) δεν λέμε πως ο αριθμός των ποστ δεν έχει σημασία και δεν πρέπει να μας λέει τπτ αυτό; δεν δέχομαι πως αν ο άλλος δει κάποιον με 1002120 πόστς θα τον "προτιμήσει" για κάποιο λόγο ή θα τον σεβαστεί πιο πολύ από κάποιον άλλο, και άν το κάνει το θεωρώ λάθος. 2) δεν καταλαβαίνω που ειναι το κακό να υπάρχει το μπλαμπλα με την μορφή που έχει σήμερα. να μπαίνει όποιος θέλει άσχετα με το αν ειναι ΕΝΕΡΓΟ μέλος στο υπόλοιπο φόρουμ. και εξηγώ: - αποκλείεται κάποιος να διαβάζει και να ενημερώνεται από το υπόλοιπο φόρουμ και να ποστάρει μόνο στο μπλαμπλα; πρέπει να ποστάρει σώνει κ καλά στο υπόλοιπο για να θεωρείται μέλος; - έστω πως κάποιος μπαίνει στο ινσόμνια μόνο κ μόνο για το μπλαμπλα. επί της ουσίας που είναι το κακό (αν συμμετέχει κ ποστάρει μόνο εκεί και με την προϋπόθεση ότι δεν κάνει συνέχεια ανούσια ποστς - μιλάμε για νορμάλ συμπεριφορά) ; πιστεύω πως είναι κάτι υγιές και πως ακόμα και αν μπήκε για το μπλαμπλα μπορεί να ανακαλύψει και το υπόλοιπο φόρουμ και να γίνει ενεργό και σε άλλα τμήματά του με την ευκαιρία της συμμετοχής του στο μπλαμπλα. δείτε το σαν μια επιπλεόν και εναλλακτική πηγή επισκεψημότητας. - το ότι στο μπλαμπλα γράφονται θέματα κυρίως μη-τεχνολογικά δεν αλλάζει τον χαρακτήρα του φόρουμ. απλά έχει και ένα τομέα πιο χαλαρό ο οποιός δεν κρίνει την συνολική εικόνα του χώρου. αν νομίζετε πως το κάνει ή πρέπει να το κάνει τότε σβήστε τελείως το μπλαμπλα. σβήστε κ όλη την ψυχαγωγία αν είναι έτσι - το ότι το ινσόμνια είναι τεχνολογικό φόρουμ, το ξέρουμε το αγαπάμε αλλά μην το έχετε και σαν καραμέλα γιατί υπάρχουν κ άλλα τόπικς πέρα του μπλαμπλα που δεν διατηρούν τον αμιγώς τεχν. χαρακτήρα του. θυμηθείτε μέχρι κ καλλιστεία για ηθοποιούς είχαμε κάνει κ δε μας χάλασε νομίζω. εκεί δεν φοβηθήκατε για τον τεχν. χαρακτήρα; ας μην είμαστε τόσο "σφηγμένοι". το μπλαμπλα δεν ειναι το προβλημα του ιντερνετ, απλα μια πιο χαλαρή υπο-κοινωνία του ινσόμνια. επίσης , ο Administrator του φόρουμ τί έχει να πει γι αυτό; ευχαριστώ και συγνώμη για το τυχόν μεγάλο πόστ φιλικά, πάντα
Members gsarig Δημοσ. 15 Ιουνίου 2007 Members Δημοσ. 15 Ιουνίου 2007 Να επισημάνω και κάτι που έχω δει από καιρό, αλλά έχω ξεχάσει να το κάνω! Στην "Αναζήτηση στο θέμα" το link "Εξελιγμένη Αναζήτηση" είναι το http://insomnia.gr/vb3/search.php αντί του σωστού http://insomnia.gr/vb3/search.php?do=process&searchthreadid=xxxx (όπου τα x αλλάζουν σε κάθε θέμα). Πολύ σωστό αυτό. Χρειάστηκα κι εγώ την αναζήτηση σε συγκεκριμένο θέμα κάποια στιγμή, και αντιμετώπισα το ίδιο πρόβλημα.
parsifal Δημοσ. 15 Ιουνίου 2007 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2007 Harkon, επειδή αναφέρθηκες και στο post count και επίσης αναγνώρισες την φύση του Insomnia ως πρωταρχικά τεχνολογικό forum, αναρωτήθηκα το εξής απλό: Αν τα posts που γίνονταν στο περί ου ο λόγος section δεν μετρούσαν στο post count (όπως έχω δει να γίνεται και σε άλλα τεχνολογικά fora), πώς αυτό θα επηρέαζε εν γένει τη συμπεριφόρα των χρηστών; Αν επιπλέον ο κανόνας αυτός εφαρμοζόταν αναδρομικά στην SQL βάση του Insomnia; Γνώμες επ'αυτού... ;
pusher Δημοσ. 15 Ιουνίου 2007 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2007 Να επισημάνω και κάτι που έχω δει από καιρό, αλλά έχω ξεχάσει να το κάνω! Στην "Αναζήτηση στο θέμα" το link "Εξελιγμένη Αναζήτηση" είναι το http://insomnia.gr/vb3/search.php αντί του σωστού http://insomnia.gr/vb3/search.php?do=process&searchthreadid=xxxx (όπου τα x αλλάζουν σε κάθε θέμα). Πολύ σωστό αυτό. Χρειάστηκα κι εγώ την αναζήτηση σε συγκεκριμένο θέμα κάποια στιγμή, και αντιμετώπισα το ίδιο πρόβλημα. Δε βλέπω να έπεσε στην αντίληψη των mods. Αν δε δω καμία αντίδραση από την πλευρά τους, αν είναι το ποστάρω σε άλλο θέμα!
InlandEmpire Δημοσ. 15 Ιουνίου 2007 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2007 Θα πω και εγώ τη γνώμη μου χωρίς ίχνος ειρωνίας και με φιλική διάθεση. Δεν είμαι από τα μέλη που συμμετέχουν πολύ στο μπλαμπλα, αλλά το παρακολουθώ αν έχω χρόνο. Εκεί που εντοπίζω το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι στη γραμμή διαχείρησης αυτού του φορουμ. Αν πάτε σε άλλα φορουμς που είναι κυρίως για μπλαμπλα όπως το e-steki.com το κλίμα εκεί είναι άψογο με περισσότερους ενεργούς χρήστες. Το πράγμα εκεί λειτουργεί καλά χωρίς ειρωνείες, καβγάδες και προσβολές σε αντίθεση με εδώ που πολλές φορές το κλίμα που υπάρχει μέσα σε αυτήν την κατηγορία υποβαθμίζει όλο το υπόλοιπο φορουμ.
kostasSTi Δημοσ. 15 Ιουνίου 2007 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2007 Αυτή τη στιγμή που γράφω, το μπλα-μπλα έχει 174.633posts. Είναι το μεγαλύτερο με διαφορά 6000 posts από το επόμενο που είναι τα παιχνίδια... Περισσότερο μπλα-μπλα λοιπόν στο insomnia (τεχνολογικό φόρουμ λέμε πάντα) παρά οτιδήποτε άλλο. Δε μου φαίνεται λογικό!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.