pusher Δημοσ. 21 Απριλίου 2007 Δημοσ. 21 Απριλίου 2007 Δεν ειμαι τοσο παλιος, ωστε να χω προλαβει το Insomnia χωρις μπλα-μπλα. Αυτο που εχω να παρατηρησω, ειναι το εξης: Oσοι γραφουνε στο φορουμ(κατα ενα μεγαλο ποσοστο τουλαχιστον), γραφουν ΚΑΙ στο μπλα-μπλα. Ειναι απλα ενα ξεχωριστο μερος του φορουμ, οπου μπορεις να συζητησεις και για κατι αλλο περα απο την τεχνολογια. Απλα βλεπουμε λοιπον, κατα βαση, το πως λειτουργουν οι ανθρωποι του φορουμ σε αυτο το σεξιον. Το να μην αρεσει σε καποιον, ειναι λογικο, αλλα το βλεπω υπερβολικο, να λεει καποιος οτι το ινσομνια ηταν πιο καλο πριν. Μα δεν αλλαξε κατι, προστεθηκε απλα μια θεματικη ενοτητα. Οσοι εγραφαν και στα αλλα, εγραφαν και σε αυτο. Το αν θελει πιο καλο μοντερεισον(περισσοτερους δλδ) ειναι κατι λογικο, αφου λογω του περιεχομενου του, μπορει να γραφονται παραπανω αρλουμπες. Οποιον τον ενοχλει, να μην το βλεπει. Απλα πραγματα. Απλα δεν μπαινεις στο μπλα μπλα και τελειωσε η υποθεση. Με όσα έχω τονίσει με Bold γράμματα δε συμφωνώ. Το να σταματήσει κανείς να βλέπει μία ενότητα επειδή έχει χαμηλό επίπεδο μόνο αυτόν "προστατεύει" όχι όμως και το φόρουμ. Είναι σαν να σταματήσει να βλέπει ειδήσεις επειδή τον θλίβει η κατάσταση που επικρατεί στον κόσμο. Το ότι δεν ενημερώνεται πλέον για τις συμφορές ανά την υφήλιο δε σημαίνει ότι ο κόσμος έχει γίνει καλύτερος. Θα επαναλάβω ότι ένας moderator για το Μπλα Μπλα δεν αρκεί. Και να θυμίσω ότι ελευθερία λόγου δε σημαίνει και ασυδοσία λόγου. Πιστεύω ότι αυτό είναι σαφές σε όλους. Αν υπάρχουν άτομα τα οποία δυσκολεύονται να διακρίνουν την ελευθερία από την ασυδοσία καλύτερα να σταματήσουν να γράφουν και εδώ και παντού!
Members gsarig Δημοσ. 21 Απριλίου 2007 Members Δημοσ. 21 Απριλίου 2007 Νομίζω πως η όλη συζήτηση γύρω από το μπλα-μπλα έχει γίνει κάπως υπερβολική και κακώς πάει να "δαιμονοποιηθεί" η κατηγορία ως υπαίτια δεινών για το insomnia. Προσωπικά θεωρώ σωστή επιλογή το άνοιγμα της - άλλωστε συμμετέχω εκεί και δεν θα ήθελα με τίποτα να κλείσει. Οι αλλαγές που έχουν προταθεί δεν αφορούν αυτούς που δεν τους αρέσει γενικά ως κατηγορία (και μπορούν, πολύ απλά, να την αγνοούν, όπως έχουν ήδη αναφέρει πολλά παιδιά προηγουμένως), αλλά αυτούς που συμμετέχουν εκεί και θα ήθελαν να δουν κάποια πράγματα να βελτιώνονται.
parsifal Δημοσ. 21 Απριλίου 2007 Δημοσ. 21 Απριλίου 2007 Κι εγώ είμαι της άποψης πως το Μπλα Μπλα δεν πρέπει να φύγει. Αλλά και ο έρμος ο Luci τί να πρωτοπρολάβει...;
pusher Δημοσ. 21 Απριλίου 2007 Δημοσ. 21 Απριλίου 2007 Νομίζω πως η όλη συζήτηση γύρω από το μπλα-μπλα έχει γίνει κάπως υπερβολική και κακώς πάει να "δαιμονοποιηθεί" η κατηγορία ως υπαίτια δεινών για το insomnia. Προσωπικά θεωρώ σωστή επιλογή το άνοιγμα της - άλλωστε συμμετέχω εκεί και δεν θα ήθελα με τίποτα να κλείσει. Οι αλλαγές που έχουν προταθεί δεν αφορούν αυτούς που δεν τους αρέσει γενικά ως κατηγορία (και μπορούν, πολύ απλά, να την αγνοούν, όπως έχουν ήδη αναφέρει πολλά παιδιά προηγουμένως), αλλά αυτούς που συμμετέχουν εκεί και θα ήθελαν να δουν κάποια πράγματα να βελτιώνονται. Όπως εξήγησα παραπάνω με την τακτική της "αδιαφορίας" δε συμφωνώ! Κι εγώ είμαι της άποψης πως το Μπλα Μπλα δεν πρέπει να φύγει. Αλλά και ο έρμος ο Luci τί να πρωτοπρολάβει...; Το Μπλα Μπλα δεν πρέπει να φύγει. Σαφώς και δεν πρέπει να φύγει. Πρέπει όμως να αστυνομεύεται αυστηρότερα και καλύτερα. Δε νομίζω ότι είναι τόσο δύσκολο να βρεθούν 2-3 ακόμη moderators. Όλο και κάποιος θα έχει τη διάθεση να αναλάβει τη θέση.
Steven Δημοσ. 21 Απριλίου 2007 Δημοσ. 21 Απριλίου 2007 To Μπλα Μπλα είναι αό τη μια πλευρά ένα μέρος στο οποίο μπορεί κάποιος να ρωτήσει πράγματα που δεν πηγαίνουν αλλού σε αυτό το φόρουμ ή να εκφράσει κάποιος κοινωνικούς και όχι μόνο προβληματισμούς του. Κοιτάζοντας τώρα την πρώτη σελίδα του μπορώ να βρω για μένα ενδιαφέροντα θέματα, όπως ''Φωτοβολταικές Εγκαταστάσεις", "Πυροβολισμοί σε πανεπιστήμιο της Virginia" ή ακόμα και τα θέματα για τις ομάδες, παρόλο που συνήθως οδηγούν σε flames... Αλλά όμως θέματα όπως "couch surfers ή hospitality clubers sto φορουμ?", " Σκιουράκι ή Χάμστερ?" κλπ πιστεύω πως θα έπρεπε να κλειδώνονταν αμέσως... Όχι για κάποιο άλλο λόγο, σίγουρα σε ένα φόρουμ για ζώα το "Σκιουράκι ή Χάμστερ?" θα ήταν το πλεον λογικό θέμα, αλλά δεν πρέπει να ξεχνλαμε την ταυτότητα του φόρουμ που είναι ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΗ. Πια έχω την εντύπωση ότι υπάρχουν άτομα που γραφονται στο φόρουμ μόνο και μόνο για να μιλάνε στο Μπλα Μπλα και δεν το θεωρώ σωστό και δεν τιμεί (Fight Club) καθόλου το τεχνολογικό πρόσωπο του forum. Ίσως μια λύση θα ήταν να είναι το Μπλα Μπλα "προνόμιο" των "παλιών", είτε με αριθμό posts είτε χρονολογικά, είτε και τα 2. Έτσι θα αποφεύγαμε τόπικ από άτομα που γράφονται μόνο και μόνο για χαβαλέ και για να ανοίξουν ένα βλακώδες ή άσχετο τόπικ, και μετά όταν κάνουν το κέφι τους ή πάρουν την απάντηση τους δεν τους ξαναβλέπεις ποτέ... Θα πει κάποιος και πριν το Μπλα Μπλα γινόταν αυτό. Ναι πράγματι, αλλά γινόταν για να ρωτήσει κάποιος τι Κάρτα Γραφικών θα πάρει και όχι τι καφέ πίνουμε κάθε πρωί....
Hal9000 Δημοσ. 22 Απριλίου 2007 Δημοσ. 22 Απριλίου 2007 Το μπλα μπλα δε θα πρέπει να ξεχνάμε ότι είναι μια από τις 35 κατηγορίες του forum. Γενικό forum συζητήσεων υπάρχει σε κάθε εξειδικευμένο site έτσι ώστε να υπάρχει ένα μέρος για χαλαρή συζήτηση για θέματα πέρα από τα υπόλοιπα του forum. Συμφωνώ με την άποψη του pusher αλλά και με τον Steven ότι υπάρχουν αρκετές αξιόλογες συζητήσεις και φυσικά μερικές ξεκάρφωτες αποτέλεσμα ασυδοσίας λόγου όπως πολύ σωστά ετέθηκε. Αλλά σχετικά με το παράδειγμα "Σκιουράκι η χάμστερ". εσύ το βλέπεις σαν απαγορευμένο ενώ εγώ δε καταλαβαίνω γιατί. Είναι ένα θέμα που μπορεί να μη σε ενδιαφέρει εσένα αλλά μπορεί να ενδιαφέρει άλλους. Θέλω να καταλήξω ότι δε χρειάζεται να περιμένει κανείς από το συγκεκριμένο forum να συμβαδίσει με τα προσωπικά του γούστα γιατί πολύ απλά κάτι τέτοιο είναι αδύνατο. Δε χρειάζετε να είμαστε ισοπεδωτικοί περι μπλα μπλα. Συμφωνώ απολύτως στην άποψη για καλύτερο και αυστηρότερο moderation. Ο Lucifer όση φιλότιμη προσπάθεια και να κάνει δεν υπάρχει περίπτωση να παρακολουθεί όλα τα μηνύματα που δημοσιεύονται καθημερινά στο συγκεκριμένο forum. Πρέπει και να τελειώσει τις σπουδές του άλλωστε Η κατάσταση να είστε σίγουροι ότι θα ήταν αρκετά χειρότερη αν δεν υπήρχαν τα reports που κάνουν οι χρήστες και βοηθάνε αρκετά. Συζητάμε ακόμα και την πρόταση για περιορισμένη πρόσβαση η πρόσβαση κάτω από προυποθέσεις ειδικότερα σε νέα μέλη. Σε αυτό που έχουμε καταλήξει πάντως είναι για το αρκετά αυστηρότερο moderation που θα γίνεται με ότι αυτό συνεπάγεται σχετικά με τις αντιδράσεις που περιμένουμε. Δεν έχουμε καμία όρεξη να κάνουμε ban και τα infractions με το τρόπο που χρησιμοποιούνται τώρα είναι απλά ενημερώσεις και τίποτα περισσότερο. 'Οταν ενεργοποιηθούν τα infractions σε πλήρη λειτουργία θα είναι ένα σημαντικό εργαλείο για το moderation. Για όσους δε γνωρίζουν, πάνω κάτω μιλάμε για ένα point system στο οποίο ο χρήστης θα ενημερώνεται αυτόματα με pm για το infraction και τους πόντους ποινής που έχει. Με αυτό το τρόπο δίνονται μια , δύο και τρείς ευκαιρίες (ανάλογα τη παράβαση) για να μην το επαναλάβει. Τυχόν επανάληψη και συμπλήρωση συγκεκριμένου αριθμού πόντων, θα σημαίνει και την οριστική διακοπή του λογαριασμού.
parsifal Δημοσ. 22 Απριλίου 2007 Δημοσ. 22 Απριλίου 2007 Τυχόν επανάληψη και συμπλήρωση συγκεκριμένου αριθμού πόντων, θα σημαίνει και την οριστική διακοπή του λογαριασμού. Οριστική; Ασχέτως των λόγων για τους οποίους φορτώθηκαν οι πόντοι...;
Steven Δημοσ. 22 Απριλίου 2007 Δημοσ. 22 Απριλίου 2007 Πράγματι ίσως το παράδειγμα του σκιουρακίου να μην ήταν και το πιο επιτυχημένο... Πάντως με το point system είναι σχεδόν σίγουρο ότι θα πάρει η μπάλα και άτομα που κανονικά δεν θα το άξιζαν. Επίσης υπο τέτοιες συνθήκες πριν ποστάρει κάποιος κάτι στο Μπλα Μπλα (γιατί βασικά εκεί βρίσκεται το πρόβλημα του forum) θα το σκέφτεται 3 φορές, ειδικά άμα θέλει να ποστάρει κάτι που θα βρίσκεται στα όρια (τα οποία πάντα θα εξαρτώνται από την προσωπική κρίση του moderator, σωστά?) Δεν είναι όπως για το warez που υπάρχουν σταθεροί κανόνες, όποιος μιλήσει για κάτι παράνομο τον πήρε ο διάολος...Και δεν νομίζω πως μπορούν να θεσπιστούν σταθεροί κανόνες για το ποια θέματα είναι κατάλληλα και ποια όχι... Και το να σκέφτεται κάποιος 3 φορές πριν ποστάρει μπορεί από τη μια να είναι καλό, αλλά έχει και άσχημες επιπτώσεις.. Και η προσωπική κρίση του moderator επηρεάζεται πολύ εύκολα από διάφορα θέματα.. Μπορεί ο Luci να κοπεί σε κανα μάθημα και μετά να τα βγάλει στα κακόμοιρα παιδιά του Μπλα Μπλα για παράδειγμα..;p Πρέπει να βρεθεί μια χρυσή τομή για το Μπλα Μπλα και νομίζω πως είναι σψεδόν αδύνατο να γίνει κάτι τέτοιο... Πάντα κάποιος θα είναι αδικημένος... Προσωπική άποψη πάντα...
pusher Δημοσ. 22 Απριλίου 2007 Δημοσ. 22 Απριλίου 2007 [...]Δε χρειάζετε να είμαστε ισοπεδωτικοί περι μπλα μπλα. Συμφωνώ απολύτως στην άποψη για καλύτερο και αυστηρότερο moderation. Ο Lucifer όση φιλότιμη προσπάθεια και να κάνει δεν υπάρχει περίπτωση να παρακολουθεί όλα τα μηνύματα που δημοσιεύονται καθημερινά στο συγκεκριμένο forum. Πρέπει και να τελειώσει τις σπουδές του άλλωστε Η κατάσταση να είστε σίγουροι ότι θα ήταν αρκετά χειρότερη αν δεν υπήρχαν τα reports που κάνουν οι χρήστες και βοηθάνε αρκετά. Συζητάμε ακόμα και την πρόταση για περιορισμένη πρόσβαση η πρόσβαση κάτω από προυποθέσεις ειδικότερα σε νέα μέλη. Σε αυτό που έχουμε καταλήξει πάντως είναι για το αρκετά αυστηρότερο moderation που θα γίνεται με ότι αυτό συνεπάγεται σχετικά με τις αντιδράσεις που περιμένουμε. Δεν έχουμε καμία όρεξη να κάνουμε ban και τα infractions με το τρόπο που χρησιμοποιούνται τώρα είναι απλά ενημερώσεις και τίποτα περισσότερο. 'Οταν ενεργοποιηθούν τα infractions σε πλήρη λειτουργία θα είναι ένα σημαντικό εργαλείο για το moderation. Για όσους δε γνωρίζουν, πάνω κάτω μιλάμε για ένα point system στο οποίο ο χρήστης θα ενημερώνεται αυτόματα με pm για το infraction και τους πόντους ποινής που έχει. Με αυτό το τρόπο δίνονται μια , δύο και τρείς ευκαιρίες (ανάλογα τη παράβαση) για να μην το επαναλάβει. Τυχόν επανάληψη και συμπλήρωση συγκεκριμένου αριθμού πόντων, θα σημαίνει και την οριστική διακοπή του λογαριασμού. Εύχομαι να γίνουν σύντομα οι αλλαγές που σχετίζονται με την επιτήρηση. Αν και δε νομίζω ότι οι επιλογή μερικών moderators για το Μπλα Μπλα ή και για άλλα forums θα είναι τόσο χρονοβόρα. Δε θα έπρεπε τουλάχιστον να είναι. Kαι για τα infractions έχει γίνει λόγος από τις 10-02-07. Ποιος ο λόγος να καθυστερεί η εφαρμογή τους τόσο πολύ; Ιδέες για την υλοποίησή τους πάντως υπάρχουν πάρα πολλές και μπορεί να τις δει κανείς σε άλλα forums που εφαρμόζουν το σύστημα αυτό.
Eusebius Δημοσ. 22 Απριλίου 2007 Δημοσ. 22 Απριλίου 2007 Όπως εξήγησα παραπάνω με την τακτική της "αδιαφορίας" δε συμφωνώ! +1 Και συμφεροντολογικά να πούμε ότι το βλέπουμε, η αδιαφορία δεν ενδείκνυται: 1. Ούτε γιʼ αυτούς που είναι ήδη εδώ: Έχω την αμυδρή υποψία ότι το Ινσόμνια έχει διαρροές (και εννοώ διαρροές μελών που του δίνουν το χρώμα και τη δύναμή του) εξαιτίας του Μπλα Μπλα. 2. Ούτε γιʼ αυτούς που θέλουν να δουν το Ινσόμνια να αναπτύσσεται: Η αγορά ανοίγει πολύ και γρήγορα. Για να το εκμεταλλευτείς, θες ευπρόσωπο και ευχάριστο φόρουμ, αλλιώς θα περάσει και δεν θα ακουμπήσει. Οπότε: 1. Ξεκαθάρισμα του τί επιτρέπεται και τί δεν επιτρέπεται. Να μην ντρεπόμαστε να στείλουμε κόσμο στο Ινσόμνια. 2. Περιορισμένη πρόσβαση στο Μπλα Μπλα. 3. «Μπαν κατά ριπάς», που λέει και μια ψυχή. Συγγνώμη που τα γράφω λίγο χύμα, αλλά είναι και η ώρα.
ANEMOS-V Δημοσ. 22 Απριλίου 2007 Δημοσ. 22 Απριλίου 2007 thelo na protino ena-dyo akoma.. 1.stin kentriki selida yparxoun ligo..mpagiatika nea,enoo oti ta diavazoume arketa pio prin se alles selides kai meta edo. mia prospathia anevresis (zeston) neon texnologias,de tha itan asximi,kai tha ekane pio endiaferon tin kentriki selida. 2.ta parathyra tou grigorou minimatos kai merikon akoma gia EDIT,opos tis ypografis eine arketa mikra kai se mperdeuoun sto ftiaksimo tou keimenou.
Pantelwolf Δημοσ. 22 Απριλίου 2007 Δημοσ. 22 Απριλίου 2007 the signatures don forget the signatures!!!! ban them all e Eusebius?
bchris Δημοσ. 22 Απριλίου 2007 Δημοσ. 22 Απριλίου 2007 Ενταξει ρε παιδια, συμφωνω οτι το "Μπλα - Μπλα" συμβαλλει στην αυξηση του θυρυβου στο forum, αλλα δεν ειναι και το μονο. Ο αλλος δλδ που ρωταει "να παρω ασπρο ή μαυρο κουτι" ή η 100η ερωτηση του στυλ "χαλασε το grub και δεν φορτωνει..." δεν ειναι θορυβος? Δεν κρινω κανεναν, απλα λεω οτι σ' ενα χωραφι, θα υπαρχουν και πετρες οχι μονο χωμα...
The_Mentor Δημοσ. 22 Απριλίου 2007 Δημοσ. 22 Απριλίου 2007 Ενταξει ρε παιδια, συμφωνω οτι το "Μπλα - Μπλα" συμβαλλει στην αυξηση του θυρυβου στο forum, αλλα δεν ειναι και το μονο. Ο αλλος δλδ που ρωταει "να παρω ασπρο ή μαυρο κουτι" ή η 100η ερωτηση του στυλ "χαλασε το grub και δεν φορτωνει..." δεν ειναι θορυβος? Δεν κρινω κανεναν, απλα λεω οτι σ' ενα χωραφι, θα υπαρχουν και πετρες οχι μονο χωμα... Σε αυτό που λες έχεις απόλυτο δίκαιο. Παρόλα αυτά όμως, αυτού του είδους oi χιλιοειπωμένες ερωτήσεις εμπίπτουν στην Τεχνολογικότητα του Φόρουμ, κάτι που είναι τελείως αντίθετο με το "...μου έσκασαν το λάστιχο τι κάνω" και απαντήσεις του στύλ "πιάσε τον και σπάστου τα μούτρα, μετά βάλτου φωτιά στο αυτοκινητο". Στο φινάλε αυτό είναι ένα κλικ μακριά από το να μπαγλαρώσουν τον HAL9000 για υποκίνηση (ο skipper είναι υπόλογος για όλους μας). Επίσης να πως και το εξής: Το Ban κατα ριπάς ΔΕΝ είναι λύση αφού μάλλον είναι θεραπεία για κάτι που έγινε. Εμείς (για να μην παρεξηγηθώ ξανά εννοώ αυτούς τους 2-3 που αντιδρούν στο Μπλα-Μπλα) θέλουμε ΠΡΟΛΗΨΗ. Αν υπάρξει ένα υγιές μπλα-μπλα για εμένα είναι καλύτερα αφού θα έχω ακόμα ένα λόγο να μπώ στο φόρουμ πιο συχνά (HAL9000 ακούς; κανόνισε για bandwidth!!!).
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.