Προς το περιεχόμενο

Το insomnia αλλαζει?

dioptra999

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Απλα με την προταση αυτη προσπαθει να διατηρηρσει τον Τεχνολογικο χαρακτηρα του φορουμ, διοτι ειναι τεχνολογικο σιτε, και ετσι εκεινοι που εγγραφονται θα επρεπε να εγγραφονατι αρχικα για τον χαρακτηρα του φορουμ κ οχι για το Μπλα-Μπλα.

Για μπλα-μπλα υπρχουν πολλα αλλα φορουμ κ δεν θα επρεπε να ειναι το πρωταρχικο κριτηριο καποιου για να εγγφραφει σε αυτο το φορυμ...

Αυτο θελει να αποφυγει!!!

• Απαντ. 390
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Εγώ πάλι θα προτείνω κάτι το extreme που δεν ξέρω κατα πόσο υλοποιείται και επίσης δεν ξέρω κατα πόσο παραβιάζει την "ελευθερία" του χρήστη.

Περιορισμός των νέων θεμάτων που μπορεί να ανοίξει ένας χρήστης το μήνα. ΠΧ να μπορεί μέχρι 4 θέματα, συμπεριλαμβανομένων και των αγγελιών.

Με αυτό τον τρόπο επιτυγχάνεται:

1) Αναγκάζεται να χρησιμοποιήσει το αναθεματισμένο κατα πολλούς χρήστες search

2) Αναγκάζεται να ποστάρει σε ήδη υπάρχον θέμα ώστε να μην βρίσκεις 20 θέματα κλειδωμένα που να σε οδηγούν σε ένα που ανοίξε το 2003 και σταμάτησε το ποστάρισμα το 2004 και έχει χάσει κάπως τις εξελίξεις.

3) Αναγκάζεται να ποστάρει πιο συγκεκριμένα το πρόβλημα του και οχι με ερωτήσεις του στυλ "ποιο antivirus", "ποιο firewall" , "χτύπησε ο δίσκος, γιατί δεν μου δουλεύει το bluetooth;" , "problhma me ton maxthon. Mou kleinei xwris logo. Lete na ftaiei to oti pataw to X panw deksia?"

4) Και επιτέλους δεν ποστάρει κάθε μέρα απο μια φορά τις αγγελίες του [Όπως κάποιος κάποιος με το k750i το qtec και την επιδότηση για κινητά, ονόματα δεν λέμε υπολήψεις δεν θιγουμε, αλλα ρε φιλαράκι είπα να χαζέψω αγγελίες και βαρέθηκα να βλέπω τα πόστ σου.]

Και θέλω να εκφράσω τον εκνευρισμό μου για τα μυνήματα

"έχεις pm"

"θέλω και εγώ Pm"

"exeis pm"

"8elw pm"

και λοιπά που θα μπορούσαν απλά να στείλουν Pm σε κάποιον που πόσταρε κάτι ενδιαφέρον και να "αναλύσουν" περισσότερο το θέμα με pms και όχι δημόσια. Για ποιό λόγο να ποστάρει δημόσια κάποιος κάτι τέτοιο; Δεν έχει να κερδίσει πραγματικά τίποτα.

Tέτοια μηνύματα πρέπει να σβήνονται [κατ εμέ] και να σκολουθεί το αντίστοιχο infraction/ban/kick/stab_in_the_face

Εξαιρούνται περιπτώσεις που ο άλλος έχει γεμάτο mailbox και φυσικά πρέπει να αναφέρεται ο λόγος που πόσταρε δημόσια το "exeis pm"

Δημοσ.

Εμένα δεν μου αρέσει η από πάνω λύση. Γενικά όσον αφορά τα πρόβλημα που αναφέρεις η σωστή αντιμετώπιση είναι η ενημέρωση των χρηστών και όχι η εφαρμογή περιορισμών.

Για αυτό πρέπει να διαβάζουν τους όρους χρήσης, αλλά κανείς δεν τους διαβάζει. Προτείνω να μπουν στο insomnia forum index και όχι μέσα σε κάθε forum ξεχωριστά.

Επίσης αυτή τη στιγμή οι κανόνες είναι με plain γραμματοσειρά ενώ ένα αδιάβαστο post είναι με bold έτσι άμα είσαι καινούριος χρήστης δεν πάει το μάτι σου στους κανόνες.

Άρα μήπως να γίνει κάτι ώστε να είναι πιο εμφανείς; Η πρόταση μου είναι να μπεί δίπλα στους όρους χρήσης του φόρουμ μια φωτογραφία της μπελούτσι και να αλλάξει ο τίτλος τους από "όροι χρησης του forum" σε ".....more inside".

Δημοσ.
Επειδή τυχαίνει να έχουν εγγραφεί πολλά μπουμπούκια (sic) στο insomnia μόνο και μόνο για το Μπλα μπλα έχω να κάνω την εξής πρόταση.

Μήπως θα ήταν σωστό να μπεί ένα όριο 200-300 Post πριν γίνει δυνατή η προσβαση στο Μπλα-Μπλα; Με αυτό το τρόπο επιτυγχάνονται δυο πράγματα:

α) Διασφαλίζεται ο καταρχάς τεχνολογικός χαρακτήρας του forum

β) Αποθαρύνεται το κάθε μπαναρισμένο τσουτσέκι να κάνει δεύτερο account και να συνεχίσει τις ίδιες @@

+φωνω ΑΠΟΛΥΤΑ!

Δημοσ.

Επίσης αν γίνεται να φιλτράρονται οι αγγελίες απο τα "Νέα μηνύματα", κάτι που έχει ήδη εφαρμοστεί επιτυχώς για το μπλαμπλά.

Ακόμα καλύτερα στην περίπτωση που μπορεί να επιλέξει ο χρήστης μέσω του controlpanel ποια subforums θέλει να εμφανίζονται στα νέα μηνύματα. Πλήρως παραμετροποιησιμο, το οποίο δεν το έχω δει πουθενά οπότε λίγο χλωμό να γίνεται.

• Moderators
Δημοσ.

Παιδιά εχω προβλημα με τα συμβολα.

Συγκεκριμενα το ΕΥΡΩ δεν μπορει να εμφανιστει, και στη θεση του εμφανιζεται ενα μαρουλι ( :P )

E--->>

Μπορει να γινει κατι γι'αυτο? (παντα υπηρχε το προβλημα)

• Moderators
Δημοσ.

Ωχ... με ''κωδικοποιηση Ελληνικα: Windows'' φαινεται σαν ενα μικρο κουκκιδάκι με 4 ισιες διαγωνιες γραμμες στις ακρες του, ενω με ''ελληνικα: ISO'' φαινεται ενα τετραγωνο κουτί. Πως θα φτιαξω τα fonts μου?

Δημοσ.

Μιας που μιλαμε για encodings, θα προτεινα μιας και ολος ο κοσμος κινειται προς το unicode να αλλαχθει και το enccoding του insomnia σε unicode.

Πιστευω οτι θα λυσει πολλα προβληματα σαν το παραπανω, καθως και αρκετα πιο σημαντικα.

Δημοσ.

Και μία πρόταση ακόμη, αν το vb υποστηρίζει κάτι τέτοιο:

Μετάφραση των χαρακτήρων ; μαζί με ) ή 8 μαζί με ) σε smilies, μόνο όταν προηγείται και έπεται χαρακτήρας κενού. Για να αποφεύγονται φαινόμενα του τύπου:

...έτσι δεν είναι;)...

...σύνδεση 2048)...

κλπ...

• Members
Δημοσ.

Αυτό που λεει ο Parsifal για τα smilies θα ήταν πολύ καλό (ειδικά για μένα που χρησιμοποιώ συχνά τις παρενθέσεις :))

Επίσης νομίζω πως συμφωνώ σε μεγάλο βαθμό και για το θέμα του μπλα-μπλα. Ίσως μόνο αντί για απαγόρευση συμμετοχής σε όσους δεν είναι αρκετό καιρό μέλη, να υπήρχε περιορισμός στα μηνύματα που μπορούν να στείλουν στη συγκεκριμένη κατηγορία (με μια κλιμάκωση όσο περνά ο καιρός).

• Members
Δημοσ.

Και άλλη μια - ίσως τραβηγμένη - ιδέα:

Στον πίνακα ελέγχου κάθε χρήστη, θα μπορούσε να προστεθεί μια επιπλέον ενότητα, όπου ο χρήστης θα μπορεί να επιλέξει, από drop-down-menus, τα αγαπημένα του προγράμματα (π.χ. προτιμώμενο antivirus, πρόγραμμα επεξεργασίας εικόνας, browser, media player κλπ).

Τα αποτελέσματα αυτά θα μπορούσαν στη συνέχεια να αξιοποιηθούν σε μια νέα ενότητα που θα είχε έναν χαρακτήρα του στυλ "οι insomniacs προτείνουν" και θα παρουσίαζε με τη μορφή καταλόγου, π.χ. τα 5 δημοφιλέστερα προγράμματα κάθε κατηγορίας.

Τα αποτελέσματα θα μπορούσαν να κατηγοριοποιηθούν με διάφορους τρόπους (π.χ. τα δημοφιλέστερα freeware, shareware, open source, portable, κλπ), ενώ ο κάθε χρήστης θα μπορούσε να αλλάζει στον πίνακα ελέγχου του τις επιλογές του όποτε θελήσει, με τα αποτελέσματα να ενημερώνονται αυτόματα.

τραβηγμένο κι αυτό ε;;; :roll: :roll: :roll:

Δημοσ.

πολυ καλη ιδεα αλλα θελει πολυ κωδικα και πολυ χωρο στον σερβερ (νομιζω)

μ'αρεσει παντως πολυ η ιδεα +1000 απο μενα

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...