Προς το περιεχόμενο

LG LightScribe GSA-E10L

Serpe_7

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=1&category=904&product=817635

Καλησπέρα σε όλους παιδιά, σήμερα παρέλαβα το εν λόγω εξωτερικό DVD Recorder από παραγγελία μέσω Internet και συγκεκριμένα απ' το Πλαίσιο (ναι απ'το Πλαίσιο μην είστε καχύποπτοι ρεεεε,χαχαχαχααα,και να ήσασταν δε θα σας αδικούσα πάντως).Μόλις το έβγαλα από τη συσκευασία το πρώτο που μου έκανε εντύπωση ήταν το πρωτότυπο design του και το εξαιρετικά μεταλλικό γυαλιστερό και πολύ απαλό μαύρο χρώμα του.Άρχισα αμέσως να γράφω διάφορα Cd & DVD κάθε είδους και παρατήρησα έκπληκτος πως η ταχύτητα με την οποία γράφουν είναι σαφώς μεγαλύτερη από το εσωτερικό NEC μου 3550Α (το οποίο NEC σας εξομολογούμαι 1.5 χρόνο που το έχω είναι ''ΆΨΟΓΟ'' σε όλους τους τομείς και το καλύτερο recorder που είχα ποτέ).Ακόμα και σε επανεγγράψιμους δίσκους που έφταναν ταχύτητα εγγραφής 4χ ή 8χ η διαφορά ήταν και εκεί εμφανής όσο απίστευτο και αν ακούγεται αυτό.Πολύ μ'αρέσει επίσης το ασημένιο μικρό κουμπάκι του με το οποίο ανοίγεις το πορτάκι καθώς και το απίστευτο σχέδιο στα πλαϊνά άκρα της συσκευής το οποίο σε συνδυασμό με το ήδη όμορφο design, είναι πραγματικά χάρμα οφθαλμών στα μάτια κάποιου.Εν κατακλέιδι τα γενικά χαρακτηριστικά του κατά τη γνώμη μου είναι τα εξής :

:-D Εξαιρετικά πρωτότυπος σχεδιασμός που προσδίδει μια ιδιαίτερη ομορφιά σε όποιον χώρο και να τοποθετηθεί.

:-D Υψηλότερη ταχύτητα εγγραφής σε όλα τα πρότυπα (DVD+R -R & -Ram) σε σχέση με άλλα εσωτερικά Recorders.

:-D Υποστήριξη εκτύπωσης δίσκων με την τεχνολογία LightScribe σε ασπρόμαυρο χρώμα.

:( Σχετικά θορυβώδες πορτάκι για ένα τόσο ακριβό (60 ευρώ) και εξελιγμένο Recorder τέτοιας κατηγορίας.Αυτό θα έλεγα είναι και το μοναδικό του μειονέκτημα.

Σύντομα παιδιά θα εκτυπώσω και κανά δισκάκι LightScribe μ' αυτή τη συσκευή και θα σας γράψω τις εντυπώσεις μου και σ'αυτόν τον τομέα, αν και δε νομίζω να μ' εντυπωσιάσει και τόσο πολύ η συγκεκριμένη τεχνολογία.Εγώ πιστεύω ότι σε μερικά χρόνια θα έχουν βγει Recorders που θα ενσωματώνουν μια παρόμοια τεχνολογία LightScribe ή Labelflash επιτρέποντας μας να εκτυπώνουμε τα CDάκια μας σε έγρωμο χρώμα και θα είναι πολύ καλύτερο και οικονομικότερο από έναν εκτυπωτή που θα κάνει αυτή τη δουλειά.Μέχρι τότε ας αρκεστούμε σε αυτά που μας προσφέρει η σημερινή τεχνολογιά και ας τα χαρούμε όσο περισσότερο μπορούμε.

post-58012-129062942678_thumb.jpg

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Τελικά έγραψες με LightScribe κάποιο δισκάκι να δούμε πώς είναι? Ενδιαφέρομαι να πάρω αυτή τη συσκευή και δεν ξέρω ποιο θα είναι το αποτέλεσμα . . .

Δημοσ.

Παιδιά, πριν λίγες μέρες εκτύπωσα μερικά δισκάκια LightScribe και θα σας πω τώρα την άποψή μου σχετικά με αυτό.Όπως είχα γράψει η συγκεκριμένη τεχνολογία δεν είναι τίποτα το ιδιαίτερο και δυστυχώς αποδείχτηκε και στην πράξη.Κατ' αρχάς να σας πω ότι υπάρχουν τριών ειδών εκτυπώσεις του δίσκου σε ποιότητα μέτρια, καλή και βέλτιστη.Στην πρώτη ο δίσκος εκτυπώνεται σε 6-7 λεπτά (εννοείται με πολύ χάλια ποιότητα) στην κανονική παίρνει περίπου 15-16 λεπτά και στην βέλτιστη ποιότητα (που αναγκαστικά θα το βάλετε στην βέλτιστη για να έχετε ικανοποιητικά αποτελέσματα) θέλει πάνω από μισή ώρα.Στο πρώτο δισκάκι που εκτύπωσα στην κανονική ποιότητα τα αποτελέσματα ήταν ολίγον απογοητευτικά και το μαύρο χρώμα ξεθωριασμένο τόσο πολύ ώστε φαινόταν σαν γκρι και για να φανεί καλό έπρεπε να το βάλω κοντά στο φως.Στην καλύτερη ποιότητα εκτύπωσης (και ενώ έχεις μετατρέψει ήδη την εικόνα σε ασπρόμαυρο χρώμα για μην το κάνει αυτό το πρόγραμμα αυτόματα από εγχρωμη εικόνα, πιστεύω ότι είναι καλύτερο έτσι) τα αποτελέσματα είναι κάπως καλύτερα με την εικόνα να δείχνει πιο ακριβής αλλά και πάλι δεν νομίζω ότι ικανοποιούνε σε τόσο βαθμό όσο των εικόνων LightScribe που βλέπουμε σε διαφημιστικές εικόνες και ιστοσελίδες (θα' θελα να' ξερα φωτομοντάζ έχουν κάνει?).Συν το γεγονός βέβαια ότι οι εν λογω δίσκοι κοστίζουν περίπου ένα ευρώ (Στο Πλαίσιο έχει και Verbatim LightScribe me 80 λεπτά) και το ολόκληρο μισάωρο που περιμένεις για την βέλτιστη εκτύπωση αν έχεις και την υπομονή.Παρ' όλα αυτά εξακολουθώ να πιστεύω ότι είναι μια άριστη επιλογή για όποιον θέλει να αγοράσει ένα εξωτερικό DVD Recorder με ελκυστικό design.Δεν θα συνιστούσα να το αγοράσετε με μοναδικό κριτίριο την δυνατότητα εκτύπωσης πάνω σε CD, για αυτό σας προτείνω 1000 φορές να αγοράσετε έναν εκτυπωτή που θα κάνει αυτή τη δουλειά και εννοείτε σε έγρωμο χρώμα με πολύ καλή ποιότητα.

Δημοσ.

Εγώ έχω το GSA-2166D LG το οποίο έκανε πέρυσι περίπου 100 ευρώ. Να ξέρετε οτι τα DVD recorder της LG δεν καλύπτονται απο πλευράς εγγύησης απο την ίδια την LG. To service στη δική μου περίπτωση καλύπτεται απο το Πλαίσιο. Το δικό μου χάλασε, και επικοινωνώντας με την LG η οποία μου έδωσε την παραπάνω απάντηση, μίλησα με ΠΛΑΙΣΙΟ και μου είπαν οτι αφού δεν έχω την απόδειξη (ήταν δώρο), θα χρεωθώ για την επισκευή, καθώς δεν μπορούν να κάνουν αναζήτηση του serial number (στις αποδείξεις πλέον δεν ζητούν όνομα, αλλά γράφουν ΙΔΙΩΤΗΣ και δεν αναφέρουν serial number). Μίλησα με την αντιπροσωπεία, και προσπαθούν να μου βρούν λύση στο πρόβλημά μου, καθώς ξεκάθαρα η συσκευή μου γράφει ημερομηνία κατασκευής, Ιανουάριος 2006, άρα είναι εντός εγγύησης. Η αντιπροσωπεία της LG είναι ειλικρινά άψογη, και αυτό έχει φανεί και στην αντιμετώπισή τους σε ό,τι χρειάστηκα για το Laptop μου μέχρι σήμερα. Το δικό μου drive σταμάτησε να βλέπει κενά cd και βλέπει μόνο DVDs. Επίσης, σταμάτησε να τυπώνει και lightscribe. Γενικά, πάντως, πιστεύω οτι έπεσα στην περίπτωση, καθώς ό,τι έχω αγοράσει LG είναι αντάξιο της τιμής του με το παραπάνω.

Δημοσ.

Αυτό με τα ελαττωματικά προϊόντα του Πλαισίου είναι μια πονεμένη ιστορία, έχει συζητηθεί κι εδώ στο Insomnia αρκετές φορές.Να φανταστείς εγώ είχα αγοράσει ολόκληρη τιμονιέρα απ' το Πλαίσιο (την Driving Force Pro 120 ευρώ τότε πριν 1.5 χρόνο) και μου προέκυψε σκάρτη από την πρώτη κιόλας χρήση.Έχασα και εγώ την απόδειξη και δεν μπορούσαν να μου την αντικαταστήσουν.Φαντάζεσαι πως ένιωσα που πήγαν στράφι τόσα λεφτά, για αυτό να προσέχουμε όλοι μας καλύτερα να φυλάμε τις αποδείξεις σαν τα μάτια μας για οτιδήποτε κι αν αγοράζουμε (ειδικά αν είναι από το Πλαίσιο που εκεί η απόδειξη χρησιμοποιείται σαν εγγύηση του προϊόντος, τουλάχιστον έτσι ξέρω από τις παραγγελίες που έχω κάνει μέσω Internet).Τώρα όσον αφορά την LG κι εγώ έχω ακούσει πολλές περιπτώσεις παιδιών που έπεσαν σε ελαττωματικά recorders της συγκεκριμένης εταιρίας και όλοι περίπου έγραφαν το ίδιο με εσένα, ότι έπεσαν πάνω στην περίπτωση.Ελπίζω να είναι απλώς συμπτώσεις και η εξαίρεση του κανόνα, ούντως ή άλλως μόνο αν έχεις ελαττωματικό προϊόν θα παραπονεθεις στα forums έτσι δεν είναι?

• 1 χρόνο αργότερα...
Δημοσ.

έχει κανείς μήπως το setup του εν λόγω εξωτερικού writer?? δεν εννοώ τα firmwares που έχουν εκδοθεί στο ίντερνετ. Με το που το βάζω στη usb μου βγάζει μνμ για οδηγό εύρεσης νέου υλικού--> πατάω να το κάνει αυτόματα (γιατί δεν έχω τους drivers!!) και κολάει εκεί... στην αναζήτηση - δεν κάνει τίποτα.

Τους έχει κανείς απο to cd να τους ανεβάσει στο http://www.sendspace.com ??

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...