Freakster Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2007 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2007 Εκτος απο τον υπολογιστη desktop που εχω, εχω και ενα λαπτοπ 3 χρονων. Ειναι ενα compaq pressario 2146 EA. Εχει πανω pIII στα 1,8 GHZ αλλα μνημη 192 mb. Αν χρησιμοποιησω πρωτα τον desktop και μετα το laptop ερχομαι συνηθως στα προθυρα να το σπασω το λαπτοπ - τοσο αργο ειναι. Αποφασισα λοιπον να του αυξησω τη ραμ μπας και δω φως στο τουνελ (Να τονισω πως χρησιμοποιω τα xp home service pack 2) ΤΟ εψαξα απο την official οδο και μου ειπαν να στειλω λεει mail στην infoquest κανοντας αιτηση λεει και μετα να περιμενω να μου στειλουν τη προσφορα και αν το παω απο Πειραια να το αφησω και μετα να παω να το ξαναπαρω και παει λεγοντας, πολυ μανουρα δηλαδη. Κοιτωντας το pc magazine ειδα φωτο (αλλαγης ραμ σε φορητο) και απο κατω στο κειμενο λεει οτι ειναι πανευκολο να το κανω αυτο μονος μου Η ερωτηση ειναι: Ειναι πραγματι ευκολο; Πως μπορω να ξερω τι ραμ παιρνει ο φορητος και μπορω να τη βρω στα καταστηματα λετε; Ελεγα να του βαλω 512 ή ακομα και 1 gb. Ευχαριστω για τις απαντησεις (αν υπαρξουν )
basilis5 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2007 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2007 αν υπαρχει υποδοχη απο κατω ξεχωριστη για την μνημη ειναι ευκολη η τοποθετηση. ομως ενδεχεται να πρεπει να ανοιξεις το λαπτοπ και να τοποθετειται η μνημη κατω απο το πληκτρολογιο. αν ναι,τοτε καλυτερα αστο στους ειδικους αν δεν εισαι σιγουρος. για χρ τα 192 που εχεις ειναι πραγματικα λιγα. αν το σηκωνει η τσεπη σου βαλε 1 γιγα και θα εκπλαγεις με την διαφορα στην αποδοση του. επισης μαλλον εχεις ρ4 στα 1.8 σωστα;οχι ρ3. τελος να εισαι σιγουρος για το τι τυπους μνημης παιρνει το λαπτοπ και μεχρι ποσα ΜΒ!
mourlos Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2007 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2007 tsekare edw http://www.offtek.co.uk to montelo tou laptop kai tha deis akrivws tis mnimes xreiazesai...( ypopsin to site poulaei mnimes....) elpizw na voithisa
Freakster Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2007 Μέλος Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2007 Το SITE ΤΑ ΣΠΑΕΙ! Τελειος φιλε, απλα τελειος εισαι! Βρηκα οτι παιρνει ως 1gb και εχει δυο slots. Επισης πωλουνται στο site μονο ως 512 modules αρα θα παρω δυο απο οτι φαινεται. Απο κατω εχει ενα καπακι και γραφει ραμ, φαινεται πως βγαινει ευκολα, αρα ισως και να ειναι σχετικα ευκολο. Σας ευχαριστω παιδια, με βγαλατε απο ενα μεγαλο κοπο! P.s. (Ναι, πεντιουμ 4 ειναι, δικιο εχεις φιλε Βασιλη. Καλα παει απο επεξεργαστη, και καρτα γραφικων μια ιντελ εχει 128 mb καλη και αυτη, κριμα ηταν να πεσει σε ασχρηστια.) Edit: Συγγνωμη παιδια, απο εδω τι συμπερασμα βγαζετε, απο που θα αγορασω τετοιες μνημες; Θελω να πω, υπαρχουν σε ελληνικα καταστηματα;
basilis5 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2007 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2007 freakster εχω να πω +1 στο παραπανω σαιτ εχω ψωνησει απο εκει-αλλα εγω ειμαι αγγλια προς το παρον. πολυ αξιοπιστη σελιδα απλα σπαστικη σε οτι αφορα το να σου απαντησουν σε email. παντως εχει καλες τιμες και γρηγορο (στην αγγλια) delivery για δες εδω για οδηγο http://www.crucial.com/eu επισης μπορεις να κατεβασεις το pc wizard 2007 kai να σκαναρεις στο συστημα σου να δεις τι μνημες ακριβως παιρνεις
Freakster Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2007 Μέλος Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2007 Επισης τελειο το pc wizard. Μα καλα αυτο πως μου ξεφυγε; Τεσπα. Ανακαλυψα καποια ενδιαφεροντα πραγματα μεσω αυτου οσον αφορα τις μνημες. Λοιπον το pc wizard μου εδειξε τα εξης: Dimm 1: Empty Dimm 2: Empty J400 (Dimm 1): 256 mb (μα ειναι δυνατον να εχει 256 physical memory, αλλα 192 mb ram????) DDR - SDRAM PC -2100 (133 mhz) [ddr - 266] Size 256 MB Memory Controller: FPM, EDO, DIMM, SD Ram Οποια βοηθεια για να διαλεξω σωστες μνημες για τον υπολογιστη, ευπροσδεκτες.
bgeorgalas Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2007 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2007 J400 (Dimm 1): 256 mb (μα ειναι δυνατον να εχει 256 physical memory, αλλα 192 mb ram????) κατά πάσα πιθανότητα έχει πάνω 1 μνήμη 256mb, αλλά την μοιράζετε και μe την κάρτα γραφικών (τα 64 mb που σου λέιπουν δηλ. τα χρησιμοποιεί η κάρτα γραφικών σου).....
Freakster Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2007 Μέλος Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2007 A ok, got it. Να ψαξω λοιπον για modules μνημης sdram (αυτο αρκει ή πρεπει να βρω στα συγκεκριμενα mhz?)
basilis5 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2007 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2007 εδω αρχιζουν τα δυσκολα.διοτι στην ελλαδα πρεπει να τις ψαξεις ενδεχομενως να τις βρεις-επειδη ειναι παλιες,και επισης παιζει να ναι ακριβες λοιπον 128 ΜΒ http://www.eshop.gr/show_per.phtml?id=PER.554474 http://www.play247.gr/index.php?main_page=product_info&cPath=4_23_92&products_id=1143 αλλα κοιτα και ψαξε το κι αλλο να δεις αν ειναι οντως συμβατες στην 1η περιπτωση που ειναι κ η πιο φθηνη βαζεις +256 μεγιστο με 40 ευρω οκ δεν ειναι τραγικο το κοστος θα δεις διαφορες αλλα οχι οσο αν εβαζες 2*512 αλλα ελλαδα δυσκολο...ψαξε και στο εξωτερικο αν ειναι
Freakster Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2007 Μέλος Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2007 SD Ram Plaisio.gr Βρηκα αυτες. Λες κανουν;
mikaha Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2007 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2007 SD Ram Plaisio.gr Βρηκα αυτες. Λες κανουν; Όχι. Τα laptops παίρνουν SO-DIMM ή SO-DIMM DDR2
Freakster Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2007 Μέλος Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2007 Σιγουρο; Στο 6ο μηνυμα εχω γραψει τι ενδειξεις μου εδωσε το pc wizard..
basilis5 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2007 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2007 τα λαπτοπ παιρνουν διαφορετικες μνημες, μηκροτερες σε μεγεθος η συνδεσμολογια λεγεται so-dimm dimm κανονικο ισως παιρνους καποια μεγαλα λαπτοπ (17' οθονες+) αλλα και παλι δεν ξερω εσυ θες τα μικρα αν δεν κανω λαθος,με 144 πινς για καλο και για κακο ομως ρωτα στην αντιπροσωπια,η δες τα βιβλια του λαπτοπ σου
Freakster Δημοσ. 2 Ιουνίου 2007 Μέλος Δημοσ. 2 Ιουνίου 2007 Αγορασα το toshiba a200 - 1cr. Βλεπω πως εχει μνημη DDR2 Ram (667 mhz). Εδω θα ψαξω ( SO-DIMM DDR2 ) για να βρω μνημες, στη σελιδα που μου εδωσε ο φιλος mikaha, σωστα; Συγκεκριμενα, κοιτουσα αυτη την Twinmos , τι λετε;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.