Προς το περιεχόμενο

Overclock-κια Asus Striker

Lafas1987

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Από τη στιγμή που το “έπαθα” ήμουν αναγκασμένος να το υποστώ. Λίγο εγώ λίγο εσύ λίγο και η κακιά στιγμή είπαμε όσα είπαμε μέχρι που Clock-αριστήκαμε! Τι θέλω να πω με τα παραπάνω? Ότι λίγο εγώ με την αγορά της 8800GTX λίγο μια ψιλοστραβή που μου έτυχε στη ζωή μου (όχι πρόβλημα υγείας, μην ανησυχείτε – αίσθημα) με έκανε και κατέληξα σε ένα PC για κάψιμο.

Το PC δεν είναι άλλο από αυτό της υπογραφής μου το οποίο το λειτούργησα αξιοπρεπώς σήμερα (22/02/2007). Τo PC το έχω πάρει πάνω από μια βδομάδα και δεν μπορούσα να το λειτουργήσω σταθερά λόγω των κακών σχέσεων που έχουν το 680i με τις Cellshock. Για να μην αναμασάω τα ίδια και τα ίδια, αν ανατρέξετε σε πρόσφατα Topics, θα δείτε ότι με παίδεψαν οι Cellshock και κατέληξα στις πολύ γρήγορες και αρκετά φθηνότερες GSkill με τα πολύ σκληρά timings 4-4-3-5 στα 800MHz, που με τρομερή άνεση φτάνουν πάνω από 900MHz με τα ίδια timings!!! Φίλος με ακριβώς ίδιο σύστημα έστειλε e-mail στη GSkill και τη ρώτησε αν είναι συμβατή η εν λόγω μνήμη με το 680i και συγκεκριμένα υλοποιημένο από την ASUS (Asus Striker Extreme). Μπορώ να πω ότι ξαφνιάστηκα αφού απάντησαν πολύ γρήγορα. Οι GSkill ισχυρίστηκε ότι οι μνήμες είναι συμβατές με τη Motherboard. Όπως μπορείτε να καταλάβετε κάτι τέτοιο με ανακούφισε αρκετά. Στο σημείο αυτό θα πρέπει να επισημάνουμε ότι δεν υπάρχει καμία περίπτωση να είναι ψευδής η πληροφορία αυτή, καθώς μια τόσο μεγάλη εταιρία δεν παίζει με τέτοιου είδους καταστάσεις. Φανταστείτε να μαθευόταν ότι λέει ψέματα για την συμβατότητα Asus Striker Extreme. Θα είχε βάλει λουκέτο την άλλη μέρα.

Για να σταματήσω να φλυαρώ και να λέω θεωρίες περί συμβατότητας θα κάνω αρχικά μια γρήγορη παρουσίαση του τι μπορεί να κάνει μια σύνθεση τέτοιου είδους. Δυστυχώς ή ευτυχώς οι πρώτοι είναι αυτοί που βγάζουν το φίδι από την τρύπα, αφού εκείνοι είναι που πρέπει να εξημερώσουν τα άγρια ένστικτα της εκάστοτε μνήμης, μητρικής μέχρι και κάρτας γραφικών. Στη συγκεκριμένη περίπτωση η μητρική και η μνήμη είναι αυτά που χρειάστηκαν μαστίγιο και ακόμα εγώ και άλλοι όμοιοι μου προσπαθούν να τις κάνουν επιτέλους κατοικίδια.

Παρακάτω έχω επισυνάψει κάποια Screenshots από μερικές γρήγορες, ωστόσο έγκυρες μετρήσεις. Δεν Clocka-αρα πάρα πολύ καθώς δεν είχα τόσο χρόνο στη διάθεση μου, αλλά υπόσχομαι νέα Topics με νέα αποτελέσματα και περισσότερο ξεζούμισμα.

2000033058192189416_rs.jpg

2000082959034983756_rs.jpg

2000021326842558773_rs.jpg

2000071435812875622_rs.jpg

2000047131586298834_rs.jpg

2000045809123440048_rs.jpg

2002765728508949271_rs.jpg

2002753409439581594_rs.jpg

2002780719443086771_rs.jpg

2002749710967326906_rs.jpg

2002788740210295230_rs.jpg

2002730837667386321_rs.jpg

2002751595039728525_rs.jpg

Συνεχίζεται......................

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Θες δεν θες, αυτές δεν τις πιάνεις :P

735688d9gmh.jpg

μην παιδεύεσαι στους υπολογισμούς... DDR1002 3-3-3-8 είναι :D

p.s. Για το linkboost είσαι πολύ λάθος.

LOL 25% περισσότερο performance λέει :D ahahah

File lafas1987 mpravo poli kali doulia, kai fenete telika oti i nees mas mnimes mas katsane para poli kala!!!!!!!

H GSkill 800MHz DDRII 4-4-3-5 einai isos i kaliteres mnimes pou exo dokimasi pote stin zoi mou...

Autin tin stigmi tis exo sta 940MHz me 4-4-3-5 kai 2.25 volt !!!!!! sto SANDRA XI sto test tou memory bandwidth exo piasi eidi ta 8000MB\SEC kai fisika memtest 0 errors.

AN EINAI DYNATON!!!!!!! THATS A MIRACLE...

billpeppas πολύ καλές οι μνήμες που αναφέρεις... Λες να πάω για αυτες? Πόσο έχουν? Και ανάλυσε το λίγο παραπάνω αυτό με τους υπολογισμούς.

Αυτό με το linkboost είναι πολύ σωστό! ;) Απλά ίσως πρέπει να πω πως ανεβάζει τη ταχύτητα της PCI-E... Κατ'επέκταση και την απόδωση... Όχι τόσο αλλά αρκετά.

Bill kai i dikes mou i GSKILL pisteuo pos tha piasoune ta 1000MHz me ta default timmings 4-4-3-5 me 2T, ta opia den einai katholoy eukatafronita... idi eimai sta 960MHz me 4-4-3-5 me 2T kai 2.25 volt

PANE POLI KALA...

Des poso tis pousarisan edo ta alania...

GSKILL 1020MHz 4-4-3-5 2.3 VOLT

9.jpg

Bill kai i dikes mou i GSKILL pisteuo pos tha piasoune ta 1000MHz me ta default timmings 4-4-3-5 me 2T, ta opia den einai katholoy eukatafronita... idi eimai sta 960MHz me 4-4-3-5 me 2T kai 2.25 volt

Καλά ναι, αλλά αυτές εδώ που δείχνω με 4-4-x-x πάνε 1300+ :D

Δικές μου είναι αυτές οι μνήμες βρε John.

Άλλες δεν παίζει να βρούμε...

Αυτός που δούλευε στην εν λόγω εταιρία που μου έκανε το "cherrypicking" ( διάλεγμα των καλύτερων chips μέσα από χιλιάδες κομμάτια ) έφυγε από την εταιρία.

Η Striker είναι ακόμα σε RMA.....και καλό πάσχα που λένε...βλέπω να χτυπάω μια Abit IN9-32X Max μέχρι να εμφανιστεί η Asus [ αν και στο τέλος βλέπω να βγαίνει καλύτερη η Abit και με βλέπω να πουλάω την asus ]

Na ipotheso Bill oti milas gia tis TEAM XTREEM TXDD2048M800HC3DC 800 MHz 3-3-3-8 ?

NAI KAI EGO AUTA EXO AKOUSI GIA TIN ABIT!!! POLH KALH !!!!

δεν ειναι μνημες του εμποριου.

δεν υπαρχουν πουθενα, ουτε φυσικα στο site του κατασκευαστη.

ας πουμε κατα τροπον τινα ''κατα παραγγελιαν''

Ρε Γιάννη τι ψαρώνεις ρε ʽσυ....

billpeppas δηλαδή δεν μπορούμε να τις αγοράσουμε εμείς? Αν όχι τότε δεν πρέπει να γίνεται καν θέμα. Τι μας το λες δηλαδή? Με τον τρόπο που το είπες καταρχήν , δείχνεις ότι έκανα το Topic για να μοστράρω το PC μου. Το Τopic το έκανα για να βοηθήσω και άλλους με παρόμοιο σύστημα να βγάλουν άκρη καθώς όπως και ανέφερα οι πρώτοι είναι αυτοί που βγάζουν το φίδι από τη τρύπα. Είναι κρίμα να αρχίσουμε να λέμε τις δικές μας βλακείες όταν κάποιοι εδώ μέσα ψάχνουν απεγνωσμένα βοήθεια για τη μητρική τους. Μια φορά να ακούσω καλή κουβέντα από σένα και να μου καεί το PC την ίδια ώρα… Ουφ……….

Τέλος πάντων δεν γράφω και τα υπόλοιπα που έχω στο μυαλό μου γιατί θα πω κακιούλες και δεν θέλω να χαλάσω το Post.

Και εγω εχω ενα mercentes με 2 μηχανες πανω και δεν το πιανει κανενα, κατι σαν concept.

Δεν μπορειτε να το αγορασετε και με εξιταρει που ζηλευετε!!!!

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...