Προς το περιεχόμενο

Xreiazomai voitheia me kleidwma cd...

thanassissis

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Apo ayta pou les thanassissis egw katalavainw oti to programma einai diko sou. An loipon einai etsi egw loipon tha sou proteinw ama thes na kaneis implement sto kwdika elegxo gia to hardware to mixanimatos. Etsi otan kapoios tha sou zitisei to programma prin tou to pouliseis tha tou zitas ena key sigkekrimeno apo to hardware tou mixanimatos tou. Tha to valeis mesa sto kwdika tou programmatos na to elegxei otan tha paei na kanei egkatastasi kai etoimos. Alla kai pali de se diasfalizei tipota....Ama p.x tsekareis ti mitriki ti sou leei oti de tha ferei to disko ekeinou pou thelei na to dwsei na to kanei setup to programma sto diko tou pc me ti diki tou mitriki pou einai egkekrimeni kai meta papala.

Egw eimai tis apopsis pws oti kleidwnei ksekleidwnei. To pote einai ena thema pou kathista to kleidwma kalo i tis plakas ;)

• Απαντ. 36
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Θανάση, σου έγραψα και πιο πάνω. Αν το πρόγραμμα μπορεί να σου αποφέρει ΝΟΜΙΜΑ λεφτά, και μιλάμε για πολλά λεφτά, μετοχοποίησέ το με μία αναγνωρισμένη εκδότρια εταιρεία. Και εσύ θα είσαι οικονομικά και νομικά εξασφαλισμένος (θα παίρνεις τα ποσοστά σου και η εταιρεία θα αναλάβει να διασφαλίσει το προϊόν που θα είναι ΚΑΙ δικό της) Πούλα δηλαδή ένα μέρος των δικαιωμάτων σου και κλείσε συμφωνία για ποσοστά επι των πωλήσεων. Αυτά με την προϋπόθεση πάντοτε οτι έχεις τα ΝΟΜΙΜΑ δικαιώματα του προγράμματος. Μίλησε και με κανένα δικηγόρο για λεπτομέρειες.

Δημοσ.

Den kserw an prepei na kanw simfonia me eteiries klp...

Gnwrizw poli kala pws oti kleidwnei kseklidwnei, aplos prospathw na periorisw to fainomeno, mias kai o kathenas pleon mporei eykola na kanei mia copia enos CD...

Episis to programma tha apeythinetai se olous, ala tha exei megaliteri apixisi se daskalous, vivliopoleis...

To programma den einai 100% diko mou...

Doulepsame polla atoma gia arketo kairo wste na ftiaxtei...

Exei kairo pou to ftiaksame kai afou eginan kai oi teleytees veltiwseis, theloume na to vgaloume pros polisi, kai epeidi eimaste arketa atoma den theloume na mas pernoun pososto diafores etairies...

Theloume aplos na vroume ena motivo wste na kleidwnei se ena mono pc, i estw na mi mporei na antigrafei, i kai an antigrafei na min peksei...

Toulaxiston na mporei na mporei(stin xeiroteri) na treksei mono apo to cd pou poulame kai oxi apo copia...Kati san ta original games, pou an ta antigrapseis meta theloun crack...

Twra an vromouse kati den tha empaina se diadikasia na psaxnw mia nomimi lisi gia na kleidwso tous kopous mas, alla tha mazeyomastan pali oloi mazi kai tha prospathousme na to kleidwsoume...Den iparxei omws o xronos alla oute kai oi poli kales gnwseis gia ayto pou zitame...

Etsi arkoumaste sto na zitisoume voitheia kai na prosdokoume na lavoume voitheia, oxi sholia(an kai exete to dikaioma opows kserete, oloi na katakrinetai ta osa lew)...

Opoios thelei as voithisei oso mporei...

Tha to ektimisoume idietaira...

Sygnwmi pou sas kourasa

Δημοσ.
ότι κλειδώνει ξεκλειδώνει.χαμένος κόπος.

Exeis apoliti dikio...

Aplos skeftika twra, ginetai me kapoio programma

1)na apotrepsoume tin efkoli antigrafi tou cd me to na ginetai to eksis: molis vazei kapoios to cd, tote na kanei aytomati ektelesi apo mono tou xwris na se rwtaei, kai episis na eksafanizetai to eikonidio tou cd apo ton ipologisti, wstw na min mporei na ginei antigrafi me kapoio programma(molis vgenei to cd ola tha einai ok)?

2) Molis egatastathei apo tin prwti fora, na vgazei ena menou me 2 seires...

I mia na grafei ton kwdiko tis mitrikis, kai stin alli na zitaei kwdiko ton opoio tha ton dino me sinenoisi me ton agorasti afou me dwsei ton kwdiko pou tou vgazei kai egw mw mia analogi forma tha grafw ton kwdiko pou mou edwse kai tha tou leo ti na valei...

Fisika pali mporei na ginei antigrafi, aplos na perioristi to fainomeno...

Δημοσ.

To πρωτο που λες, περα απο παρανομο και πολυ δυσκολο να υλοποιηθει, μπορει να προσπεραστει ευκολα απλα πατωντας shift ωστε να μην κανει αυτοματη εκτελεση το CD. Και παντα υπαρχει η λυση να το αντιγραψεις μεσα απο το linux που δε καταλαβαινει απο τετοια κολπα.

Το δευτερο που λες αν μπορουσε να υλοποιηθει, καλυτερα ειναι να το βαλεις απευθειας στον κωδικα του προγραμματος σου ωστε να μην μπλεκεις με το μεσο αποθηκευσης.

Για εμενα η καλυτερη λυση ειναι να απευθυνθεις σε καποια εταιρια για συνεργασια ωστε και μεγαλυτερη διανομη θα μπορεις να πετυχεις και θα εχεις μια σχετικη ασφαλεια κατα της αντιγραφης...

Δημοσ.

Απ' οτι ξέρω κάποια επαγγελματικά τυπογραφικά προγράμματα κυκλοφορούσαν με hardware κλειδί (στην σειριακή ή USB θύρα), μπορούσες βέβαια να αντιγράψεις το cd και να το εγκαταστήσεις αλλά δεν μπορούσες να κάνεις save ή να εκτυπώσεις .... οπότε αποτέλεσμα 0. Δεν ξέρω αν μπορείς να χρησιμοποιήσεις κάτι τέτοιο γιατί δεν ξέρω το είδος του προγράμματος

Δημοσ.
Απ' οτι ξέρω κάποια επαγγελματικά τυπογραφικά προγράμματα κυκλοφορούσαν με hardware κλειδί (στην σειριακή ή USB θύρα), μπορούσες βέβαια να αντιγράψεις το cd και να το εγκαταστήσεις αλλά δεν μπορούσες να κάνεις save ή να εκτυπώσεις .... οπότε αποτέλεσμα 0. Δεν ξέρω αν μπορείς να χρησιμοποιήσεις κάτι τέτοιο γιατί δεν ξέρω το είδος του προγράμματος

Ενδιαφέρουσα λύση!

Γενικά αν σκεφτείς τα το κλειδώσεις γράφοντας κώδικα θα χρειαστεί να κάνεις αρκετή δουλειά.

Τη λύση του serial/registration number πιστεύω πως είναι καλύτερο να την ξεχάσεις. Πολύ εύκολα μπορεί να φορτωθεί το εκτελέσιμο σ' ένα debugger και με reverse engineering να αποκαλυφθεί το serial ή να αλλάξουν τα conditional jumps. Ακόμα και packer να χρησιμοποιήσεις για encryption, κάποια στιγμή θα σπάσει. Μια λύση σ αυτό είναι να χρησιμοποιήσεις timestamps αλλά δε νομίζω να πετύχεις κάτι αξιόλογο.

Εγώ σκέφτομαι το ακόλουθο αλλά δεν ξέρω πόσο στέκει εμπορικά:

1)Ο ενδιαφερόμενος επικοινωνεί μαζί σου δίνοντάς σου τον αριθμό της μητρικής του.

2)Περνάς τοn παραπάνω αριθμό και το εκτελέσιμο (αρχείο setup, ξέρω-γω) απο μια trapdoor hash func. Του στέλνεις το παραγώμενο αρχείο, το οποίο είναι πλέον "σκόρπια" bytes μαζί με ένα εκτελέσιμο (πες "unlock.exe").

3) Αυτός τρέχει το unlock.exe το οποίο πέρνει τον αριθμό της μητρικής του, και τον χρησιμοποιεί ως trapdoor στη hash από την οποία πέρασες το εκτελέσιμό σου ώστε να μετατρέψει τα "σκόρπια" bytes σε εκτελέσιμο.

Με αυτή τη διαδικασία μεταφέρεις τον έλεγχο εκτός του εκτελέσιμου οπότε είναι άσκοπο να το φορτώσει σε debugger.

Να κάνει rev engineering στο unlock.exe δεν έχει (και τόσο) σημασία γιατί εκεί δεν γίνεται κάποιος έλεγχος ώστε να αλλάξει τα cond. jumps που αποφασίζουν για σωστό και λάθος serial. Μπορεί ωστόσο να κυκλοφορήσει ένα crack το οποίο να αγνοεί τη ρουτίνα με την οποία παίρνεις τον αριθμό της μητρικής και να φορτώνει τον αριθμό της μητρικής ενός που το είχε αγοράσει νόμιμα αλλα θα πρέπει και το πραγματικό πρόγραμμα να ανοίκει στον ίδιο ( Θα πρέπει δηλαδή να μοιράζει πρόγραμμα και crack μαζί και έτσι αποφεύγεται το φαινόμενο αντιγράφω το cd κατεβάζω κ ένα crack και είμαι ok. Επιπλέον προσωποποιήται αυτός που έχει φτιάξει το crack, αφού ο αριθμός της μητρικής του λειτουργεί ως signature στο crack που φτιάχνει και έτσι απ τη στιγμή που θα βρεις το crack νομικά τον έχεις στο χέρι αφού θα υπάρχει και στην database σου με τους πελάτες σου [θα έχεις μια έτσι δεν είναι?8) ]).

Τέλος μπορείς να χρησιμοποιήσεις και λίγη σάλτσα στο unlock.exe όπως timestamps, packers κλπ.

Last but not least: Reasonable price

Δημοσ.
Ενδιαφέρουσα λύση!

Γενικά αν σκεφτείς τα το κλειδώσεις γράφοντας κώδικα θα χρειαστεί να κάνεις αρκετή δουλειά.

Τη λύση του serial/registration number πιστεύω πως είναι καλύτερο να την ξεχάσεις. Πολύ εύκολα μπορεί να φορτωθεί το εκτελέσιμο σ' ένα debugger και με reverse engineering να αποκαλυφθεί το serial ή να αλλάξουν τα conditional jumps. Ακόμα και packer να χρησιμοποιήσεις για encryption, κάποια στιγμή θα σπάσει. Μια λύση σ αυτό είναι να χρησιμοποιήσεις timestamps αλλά δε νομίζω να πετύχεις κάτι αξιόλογο.

Εγώ σκέφτομαι το ακόλουθο αλλά δεν ξέρω πόσο στέκει εμπορικά:

1)Ο ενδιαφερόμενος επικοινωνεί μαζί σου δίνοντάς σου τον αριθμό της μητρικής του.

2)Περνάς τοn παραπάνω αριθμό και το εκτελέσιμο (αρχείο setup, ξέρω-γω) απο μια trapdoor hash func. Του στέλνεις το παραγώμενο αρχείο, το οποίο είναι πλέον "σκόρπια" bytes μαζί με ένα εκτελέσιμο (πες "unlock.exe").

3) Αυτός τρέχει το unlock.exe το οποίο πέρνει τον αριθμό της μητρικής του, και τον χρησιμοποιεί ως trapdoor στη hash από την οποία πέρασες το εκτελέσιμό σου ώστε να μετατρέψει τα "σκόρπια" bytes σε εκτελέσιμο.

Με αυτή τη διαδικασία μεταφέρεις τον έλεγχο εκτός του εκτελέσιμου οπότε είναι άσκοπο να το φορτώσει σε debugger.

Να κάνει rev engineering στο unlock.exe δεν έχει (και τόσο) σημασία γιατί εκεί δεν γίνεται κάποιος έλεγχος ώστε να αλλάξει τα cond. jumps που αποφασίζουν για σωστό και λάθος serial. Μπορεί ωστόσο να κυκλοφορήσει ένα crack το οποίο να αγνοεί τη ρουτίνα με την οποία παίρνεις τον αριθμό της μητρικής και να φορτώνει τον αριθμό της μητρικής ενός που το είχε αγοράσει νόμιμα αλλα θα πρέπει και το πραγματικό πρόγραμμα να ανοίκει στον ίδιο ( Θα πρέπει δηλαδή να μοιράζει πρόγραμμα και crack μαζί και έτσι αποφεύγεται το φαινόμενο αντιγράφω το cd κατεβάζω κ ένα crack και είμαι ok. Επιπλέον προσωποποιήται αυτός που έχει φτιάξει το crack, αφού ο αριθμός της μητρικής του λειτουργεί ως signature στο crack που φτιάχνει και έτσι απ τη στιγμή που θα βρεις το crack νομικά τον έχεις στο χέρι αφού θα υπάρχει και στην database σου με τους πελάτες σου [θα έχεις μια έτσι δεν είναι?8) ]).

Τέλος μπορείς να χρησιμοποιήσεις και λίγη σάλτσα στο unlock.exe όπως timestamps, packers κλπ.

Last but not least: Reasonable price

Πέρα απο τα όποια σημαντικά πλεονεκτήματα της πρότασής σου, θα ήθελα να μου απαντήσεις σε κάτι. Αν αγόραζες ένα πρόγραμμα, θα έδινες τον αριθμό της μητρικής σου σε κάποιον, για να φτιάξει ένα κλείδωμα "της ώρας"; Δεύτερο θέμα είναι η περίπτωση ο ενδιαφερόμενος πελάτης να έχει μεσάνυχτα απο θέματα hardware ή και υπολογιστών γενικότερα, και να θέλει μόνο να αγοράσει το πρόγραμμα, γιατί κάπου το είδε και θεώρησε οτι τον βοηθά επαγγελματικά. Οπότε αναφορές σε αριθμό σειράς της μητρικής, θα του φανούν ολίγον... Κινέζικα. Η λύση της εταιρείας διανομής (Αυτό πάει προς το Θανάση) δεν είναι υποχρεωτικά μονόδρομος, αλλά το internet "βρωμάει" απο προγραμματιστές ή ομάδες προγραμματιστών που έφτιαξαν κάτι πολύ καλό και βολικό για πάρα πολύ κόσμο και τελικά δεν κέρδισαν τίποτα, γιατί ήθελαν να έχουν απόλυτη κυριαρχία πάνω στα εσοδα απο αυτό. Η λύση της εταιρείας θα εξασφαλίσει καλύτερη κάλυψη, οικονομικά τουλάχιστον, και μεγαλύτερη εισροή στην αγορά. Παράδειγμα, αν θέλεις, είναι και τα windows. Λειτουργικά συστήματα όπως το linux έχουν αποδειχτεί πρακτικά πολύ καλύτερα και ευέλικτα απο τα windows, αλλά η κυριαρχία των τελευταίων στην αγορά, τα καθιστά μονόδρομο.

Δημοσ.

Αντί για τον αριθμό της μητρικής μπορείς να παράγεις μια τυχαία ακολουθία αριθμών η οποία να παίξει τον ίδιο ρόλο αρκεί:

1) Να έχεις τον τρόπο να του τον μεταβιβάσεις με ασφάλεια

2) Να τον κάνεις να δεχθεί τη ανάλογη νομική ευθύνη, σε περίπτωση πχ που βρεθεί crack με τον δικό του αριθμό.

Με αυτό τον τρόπο μπορείς να βγάλεις και το προιόν στα ράφια των καταστημάτων (με τον παραπάνω προφανώς όχι)

Μειονέκτημα είναι οτι μπορεί ο ίδιος να περάσει το πρόγραμμα σε όσα pc θέλει

Δημοσ.

εκτός και αν κάνεις κάτι αντίστοιχο με αυτό των ΧΡ, δηλαδή ενεργοποίηση μέσω server. Κάθε νόμιμη κόπια, θα έχει ένα μοναδικό αλφαριθμητικό κωδικό (βλέπε CD-Key) με τον οποίο θα γίνεται η εγκατάσταση του προγράμματος. Μετά, για να ανοίξει το πρόγραμμα πλήρως θα απαιτείται ενεργποίηση. Εκεί θα καταγράφεται σε log, τόσο το κλειδί όσο και τα στοιχεία του πελάτη. Κάθε διαδικασία ενεργοποίησης θα ψάχνει στο log να δει μήπως το κλειδί έχει ήδη καταγραφεί. Μειονέκτημα εδώ είναι οτι δεν έπιασε και τόσο καλά στη Microsoft, και το κόστος ενός dedicated server σε 24ωρη βάση λειτουργίας και συνδεσιμότητας.

Δημοσ.

Ηθικόν δίδαγμα του περόντος thread: Δεν υπάρχει τελικά ασφαλής τρόπος αποφυγής της παράτυπης/παράνομης αντιγραφής ενός εμπορικού προγράμματος, χωρίς να διακυβεύεται η εμπορικότητά του.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...