louben Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2007 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2007 Γεια χαρα σε ολους.Παιδια ανοιγω καινουργιο τοπικ γιατι ειπα να βαλω και εγω ADSL(το πως θα σας το πω αλλη φορα και θα πεσει πολυ γελιο-επιγραμματικα μου το εβαλαν χωρις να το ξερω τεσπα-)αλλα μου βγηκε ξυνο.Σας εχω λοιπον μερικα ερωτηματα. Καταρχας ειναι 1024 connex.Με το που πρωτοσυνδεθηκα η γραμμη σερνοταν(σε συγκριση με φιλου γειτονα παλι στα 1024 Forthnet).Λογικα ειμαστε στο ιδιο κουτι οποτε τοση διαφορα δε δικαιολογειται(κατεβασμα 15/mbit κτλ). Φωναξα ηλεκτρολογο και κοιταξε την εγκατασταση του σπιτιου.Μου ειπε λοιπον οτι επειδη τα καλωδια του τηλεφωνου ειναι παλαιου τυπου(σαν δυο καλωδια σε πλεξουδα οποιος θυμαται) και οχι utp χανει παρα πολυ η συνδεση(καλα μου ειπε και την μπουρδα οτι επειδη ειναι τοσο παλια δεν γινεται να κατεβει παραλληλα και εικονα).Ισχυει κατι τετοιο?Να μπω στη διαδικασια να αλλαξω τα καλωδια ολου του σπιτιου η δε θα δω διαφορα? Χθες που λετε συνδεθηκε κανονικα(που λεει ο λογος).Σημερα το πρωι νεκρα.Παιρνω τις βλαβες και λεει οτι συγχρονιζει αλλα δε δινει ip/Μπορει μια τετοια βλαβη να προκυψει στα καλα καθουμενα(και οχι και τιποτα αλλο μου ειπαν και 4 εργασιμες-απο δευτερα δηλαδη.Αν υπαρχει μια τετοια βλαβη τη βγαζει μονο σε εμενα η σε ολη την περιοχη? Απο τη στιγμη που συνεδεσα το ADSL το τηλεφωνο ειχε φοβερο θορυβο.Εβαλα τα φιλτρα που ειχε μεσα το κουτι πριν απο καθε συσκευη αλλα τιποτα.Να υποθεσω οτι φιλτρα βαζουμε μονο πριν τις συσκευες και οχι σε ολες τις μπριζες σωστα? Και κατι τελευταιο?Μπορω να μεταφερω τη συνδεση σε αλλη τηλεφωνικη γραμμη στον αποπανω οροφο(αλλο νουμερο-ιδιο ονομα) που ειναι η κατασκευη καινουργια και σιγουρα θα αποδιδει καλυτερα η "κλειδωνει " η συνδεση στον αριθμο? Συγνωμη αν σας κουρασα και ευχαριστω
metalliord Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2007 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2007 sorry re pedia sevasto ayto poy leei o filos alla mia erotisi to connex den exi ogkoxreosi ?? kai ektos aytoy exo akoysi sernetai exo to paketo ton 2 mb kai ime theos
louben Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2007 Μέλος Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2007 exo to paketo ton 2 mb kai ime theos Η ογκοχρεωση δεν ισχυει Με ποιον εχεις το πακετο των 2 μβ?
gtr4460 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2007 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2007 ti rotas pola apo afta ta vgazis apo to mialo sou kai den isxioun pires sto 1242
Pink_Panther Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2007 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2007 Ogoxrewsh to Connex? Oxi den nomizw. File Louben pi8anws exeis provlima me to kalwdio pou erxetai oxi mesa sto spiti sou alla apo to kouti tou Ote mexri to spiti sou, dld kai mesa apo thn oikodomi kai opou allou paei... Isws exei se kapio simeio kopsimo kai kana proxiro kolima me monotiki, i pernei ygrasia i otidipote. Opote den nomizw na deis diafora an 8a alakseis thn kalwdiosh mesa sto spiti sou. Episis utp kalodio einai tou diktiou, den nomizw o OTE na pernaei se kanenan kalwdia UTP :-P Filtra nai vazoume prin tin ka8e tilefwniki siskevi. To na metafereis thn sindesi sto apopanw tilefwno pi8anws 8a ginetai me kapia aithsh ston OTE. Afta...
rubik Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2007 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2007 Λογικα ειμαστε στο ιδιο κουτι οποτε τοση διαφορα δε δικαιολογειται(κατεβασμα 15/mbit κτλ). poso??? Μου ειπε λοιπον οτι επειδη τα καλωδια του τηλεφωνου ειναι παλαιου τυπου(σαν δυο καλωδια σε πλεξουδα οποιος θυμαται) και οχι utp χανει παρα πολυ η συνδεση(καλα μου ειπε και την μπουρδα οτι επειδη ειναι τοσο παλια δεν γινεται να κατεβει παραλληλα και εικονα).Ισχυει κατι τετοιο?Να μπω στη διαδικασια να αλλαξω τα καλωδια ολου του σπιτιου η δε θα δω διαφορα? logika diafora tha deis, alla ti ennoei den tha katevainei parallila eikona? ola deodomena einai. 0 kai 1 Παιρνω τις βλαβες και λεει οτι συγχρονιζει αλλα δε δινει ip/Μπορει μια τετοια βλαβη να προκυψει στα καλα καθουμενα(και οχι και τιποτα αλλο μου ειπαν και 4 εργασιμες-απο δευτερα δηλαδη.Αν υπαρχει μια τετοια βλαβη τη βγαζει μονο σε εμενα η σε ολη την περιοχη? oxi, mono se sena tin vgazei Να υποθεσω οτι φιλτρα βαζουμε μονο πριν τις συσκευες και οχι σε ολες τις μπριζες σωστα? bazeis stis mprizes apo tis opoies vgainei tilefoniki suskeui (an den kano lathos) Μπορω να μεταφερω τη συνδεση σε αλλη τηλεφωνικη γραμμη στον αποπανω οροφο(αλλο νουμερο-ιδιο ονομα) που ειναι η κατασκευη καινουργια και σιγουρα θα αποδιδει καλυτερα η "κλειδωνει " η συνδεση στον αριθμο? etsi apla oxi. isos na min xreiazetai na kaneis olokliri diadikasia kai na ginetai me mia apli aitisi, mias kai einai sto idio onoma kai polu konta oi grammes (den xreiazetai na allaxeis dslam klp), alla etsi apla na vgaleis to kalodio apo ton enan orofo kai na to valeis ston allon den ginetai
louben Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2007 Μέλος Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2007 Ogoxrewsh to Connex? Oxi den nomizw.File Louben pi8anws exeis provlima me to kalwdio pou erxetai oxi mesa sto spiti sou alla apo to kouti tou Ote mexri to spiti sou, dld kai mesa apo thn oikodomi kai opou allou paei... Isws exei se kapio simeio kopsimo kai kana proxiro kolima me monotiki, i pernei ygrasia i otidipote. Opote den nomizw na deis diafora an 8a alakseis thn kalwdiosh mesa sto spiti sou. Episis utp kalodio einai tou diktiou, den nomizw o OTE na pernaei se kanenan kalwdia UTP :-P Filtra nai vazoume prin tin ka8e tilefwniki siskevi. To na metafereis thn sindesi sto apopanw tilefwno pi8anws 8a ginetai me kapia aithsh ston OTE. Afta... Ηρθε τεχνικος του Οτε και μου ειπε οτι απο το κουτι μεχρι το σπιτι ειναι οκ. Το utp μου το ειπε ο ηλεκτρολογος για να περαστει μεσα στο σπιτι προς αντικατασταση των παλιων καλωδιων οχι απο εξω. ti rotas pola apo afta ta vgazis apo to mialo sou kai den isxiounpires sto 1242 λες να μην πηρα? Τι νομιζεις οτι βγαζω απο το μυαλο μου? (κατεβασμα 15/mbit κτλ). sorry kbit εννοουσα
Pink_Panther Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2007 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2007 Ηρθε τεχνικος του Οτε και μου ειπε οτι απο το κουτι μεχρι το σπιτι ειναι οκ.Το utp μου το ειπε ο ηλεκτρολογος για να περαστει μεσα στο σπιτι προς αντικατασταση των παλιων καλωδιων οχι απο εξω. Xmm eisai sigouros oti eide mexri to spiti sou i mipws eide mexri to kouti? To rwtaw giati egw pou eixa paromoio provlima o texnikos eide mexri to kouti, mou eipe kai pou einai, giati meta einai kalodia ths oikodomis kai tou spitiou kai den exei aftos thn ey8hnh... Kai mou eixe pei oti prepei na alaksw to kalwdio apo to kouti (pou einai eksw apo thn apenanti oikodomi) mexri to spiti mou.
louben Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2007 Μέλος Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2007 logika diafora tha deis, alla ti ennoei den tha katevainei parallila eikona? ola deodomena einai. 0 kai 1 Διαφορα τι ταξεως?Αξιζει τον κοπο να μπω στη διαδικασια να τα ξαναπερασω απο την αρχη η οχι. Α και κατι αλλο.Αν δεχτουμε οτι η εγκατασταση εχει προβλημα αυτο σημαινει οτι θα εχω απωλεια απο τη μεγιστη επιτρεπτη ταχυτητα(πχ αν εχω 1024 να μειωνεται κατα 30%, το ιδιο και η 768 κτλ η οτι οση ταχυτητα και να εχω θα φτανει μεχρι ενα σημειο και μετα θα κολλαει(οποτε και δε θα εχει νοημα το 1 Mbit.Δεν ξερω αν εγινα αντιληπτος.
louben Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2007 Μέλος Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2007 Xmm eisai sigouros oti eide mexri to spiti sou i mipws eide mexri to kouti?To rwtaw giati egw pou eixa paromoio provlima o texnikos eide mexri to kouti, mou eipe kai pou einai, giati meta einai kalodia ths oikodomis kai tou spitiou kai den exei aftos thn ey8hnh... Kai mou eixe pei oti prepei na alaksw to kalwdio apo to kouti (pou einai eksw apo thn apenanti oikodomi) mexri to spiti mou. Βασικα μενω σε διοροφο και η κολωνα του οτε ειναι απεναντι.Ερχεται καλωδιο κατευθειαν απο την κολωνα και απο εκει ανεβαινει στον επομενο οροφο(οπου εχω αλλη γραμμη οπως προαναφερθηκε η οποια ειναι οκ. Τωρα που το σκεφτομαι την προηγουμενη εβδομαδα οποτε εβρεχε κοβοταν η γραμμη.Ο τεχνικος του οτε μου ειπε οτι το κουτι ειναι καθαρο απο υγρασια και σημερα με τον ηλεκτρολογο κοιταξαμε μια μια τις μπριζες και τα εσωτερικα κουτια και μου ειπε οτι ειναι οκ.Να υποθεσω οτι αυτο εχει να κανει με την ταχυτητα και οχι με το κοψιμο της γραμμης και το θορυβο σωστα?
geoal1973 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2007 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2007 πιθανον να μην δεις καμια διαφορα αλλαζοντας το καλωδιο απο τον κατανεμητη του ΟΤΕ μεχρι το διαμερισμα σου. Το οτι αυτο το καλωδιο ειναι τοσο παλιο σημαινει οτι και τα καλωδια που πηγαινουν μεχρι το κεντρο του ΟΤΕ ειναι εξισου παλια οποτε και να βαλεις 15-20 μετρα καινουριο καλωδιο δεν θα κανεις και πολλα δεδομενου οτι η αποσταση μεχρι το κεντρο του ΟΤΕ ειναι εκατονταδες μετρα. Παντως το προβλημα μπορει να μην ειναι καν τα καλωδια αλλα γενικα η τηλεφωνικη εγκατασταση του σπιτιου σου και καλο θα ηταν να δοκιμαζες να αποσυνδεες ολα τα τηλεφωνα αλλα και οτι αλλο εχεις στιην τηλεφωνικη σου γραμμη (πχ συναγερμο,DECT κτλ) και να αφηνες μονο το modem και χωρις splitter (εχουν βρεθει πολλα προβληματα απο χαλασμενα splitter) στον υπολογιστη ωστε να δεις συμπεριφορα.
rubik Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2007 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2007 1on to 15kbit den einai diafora. den einai tipota. 2on dustuxos den eimai ilektrologos kai den xero na sou po se ti taxi tha kumainetai i diafora kai an axizei. auto tha to apantiseis monos sou. exartatai apo to poso tha enoxlisei i diadikasia allagis kalodion, to poso duskolo einai na pas ston pano orofo i esto na fereis ena kalodio mexri kato, an o texnikos sou pei oti enas apo tous logous pou den pairneis ip einai o tupos ton kalodion (agnoo ton tropo kataskeuis ton sugekrimenon kalodion, xero mono oti i texnologia dsl xrisimopoiei ta koina kalodia xalkou kai stelnei dedomena se diaforetiki suxnotita apo ta koina tilefonika simata, opote to logiko einai afou xrisimopoieis kalodia diaforetika apo auta sta opoia vasizetai to dsl na uparxei asumvatotita mexri ena simeio)klp. 3on to logiko einai i diafora na einai posostiaia, alla einai duskolo na kaneis provlepseis se tetoies vlaves Το οτι αυτο το καλωδιο ειναι τοσο παλιο σημαινει οτι και τα καλωδια που πηγαινουν μεχρι το κεντρο του ΟΤΕ ειναι εξισου παλια auto den einai sigouro καλο θα ηταν να δοκιμαζες να αποσυνδεες ολα τα τηλεφωνα αλλα και οτι αλλο εχεις στιην τηλεφωνικη σου γραμμη (πχ συναγερμο,DECT κτλ) και να αφηνες μονο το modem και χωρις splitter (εχουν βρεθει πολλα προβληματα απο χαλασμενα splitter) στον υπολογιστη ωστε να δεις συμπεριφορα. auto einai polu kali idea. xexasa na sto po. dokimase to kai pes mas.
Dimitris22 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2007 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2007 sorry re pedia sevasto ayto poy leei o filos alla mia erotisi to connex den exi ogkoxreosi ?? kai ektos aytoy exo akoysi sernetai exo to paketo ton 2 mb kai ime theos Irema irema ta petane auta den thelo na pao apo kardia!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1 ti ogkoxreosi re sis??????????? ennoite pos den isxii etsi????????? an einai na valo ipolthiki apo tora to spiti!!!!:-? :-? :-? :-? :-? :-? :-? :-? :-? :confused: :confused: :confused: :confused: :confused: :confused:
louben Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2007 Μέλος Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2007 Λοιπον κατεβηκα κατω και εκανα το εξης πειραμα.Αποσυνδεσα το router και τα τηλεφωνα επαιζαν κανονικα.Αποσυνδεσα τα τηλεφωνα και σε ενα το δοκιμασα χωρις φιλτρο.Φοβερος θορυβος.Του βαζω ενα φιλτρο .Λιγοτερος θορυβος.Του βαζω και τα δυο φιλτρα στη σειρα(αυτα που ειχε μεσα το κουτι) ο θορυβος εξαφανιστηκε(απο το συγκεκριμενο τηλεφωνο δε δοκιμασα αλλα.)Μηπως τελικα φταινε τα φιλτρα?ειχε βεβαια εναν ελαφρυ αντιλαλο.Να τονισω οτι στο 1242 μου ειπαν οτι θα κοιταξουν μηπως η γραμμη εχει θορυβο αλλα δε νομιζω οτι ισχυει κατι τετοιο γιατι οταν το router δεν ειναι στην πριζα ολα οκ. ) και να αφηνες μονο το modem και χωρις splitter (εχουν βρεθει πολλα προβληματα απο χαλασμενα splitter) στον υπολογιστη ωστε να δεις συμπεριφορα. Νομιζω οτι η pstn δεν εχει splitter αλλα μονο φιλτρα η κανω λαθος? ΠΑντως χθες η συνδεση δουλευε κανονικα(εστω και αργα)οποτε δε νομιζω να τιθεται θεμα ασυμβατοτητας καλωδιων
geoal1973 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2007 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2007 Εχει splitter και η PSTN ειναι το κουτακι με μια εισοδο γραμμης και 2 εξοδους μια για το modem και μια για το τηλεφωνο. Τα απλα φιλτρα εχουν μια εισοδο και μια εξοδο και ειναι μονο για τηλεφωνο (δεν πιστευω να εχεις βαλει φιλτρο πριν απο το modem? αν το εχεις κανει αυτος ειναι ο λογος που εχεις προβλημα γιατι τα φιλτρα περιοριζουν τις συχνοτητες του DSL για να μην περναν στο τηλεφωνο). Οσο για τα καλωδια που πηγαινουν στο κεντρο του ΟΤΕ οντως δεν μπορεις να εισαι σιγουρος για το ποσων χρονων ειναι αλλα σε παλαια κτιρια η πιθανοτητα να ειναι στην ιδια ηλικια με το κτιριο ή και ποιο παλαια ειναι μεγαλη.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.