Voodooman Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2007 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2007 Παιδιά, έψαξα στα threads, αλλά δεν βρήκα απαντήσεις σε όλες μου τις απορίες, οπότε τις μαζεύω εδώ όλες. -Αυτά τα "φτηνά" players των 40 ευρώ που παίζουν DVD, DivX κτλ. επιτρέπουν την αναπαραγωγή και από CD και από DVD; -Υπάρχει κανένα που να μπορεί να παίξει AVI; -H μετατροπή από AVI σε DivX είναι τόσο χρονοβόρα όσο και η μετατροπή από AVI σε DVD; -Ας πούμε ότι έχουμε μία ταινία σε DivX. Έχουμε και τους υπότιτλους σε srt. Το BSPlayer στο PC τα αναγνωρίζει και ας είναι δύο διαφορετικά αρχεία. Το φτηνό επιτραπέζιο DVD θα "βλέπει" τους υπότιτλους αν απλά τους ρίξω μέσα στο δισκάκι ή θα πρέπει να τους ενσωματώσω στην ταινία ας πούμε με το AVI2DVD; Και τέλος, αν έχετε κάποια πρόταση για φτηνό player από Κωτσόβολο μόνο, ευπρόσδεκτο. Εννοείται η υποστήριξη ελληνικών υποτίτλων. Σας ευχαριστώ!
kx5 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2007 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2007 -Ναι -Ναι -Δε θυμάμαι (τι πάει να πει "από AVI σε DivX"? Το avi αρχείο μπορεί να είναι και divx) -Ορισμένα dvdplayer βλέπουν εξωτερικούς υπότιτλους (str ή sub ή και τα δύο). Από Κωτσόβολο δεν ξέρω. Το Carrefur έχει ένα πολύ φθηνό που κάνει παπάδες.
blackstar Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2007 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2007 -Υπάρχει κανένα που να μπορεί να παίξει AVI; -Ας πούμε ότι έχουμε μία ταινία σε DivX. Έχουμε και τους υπότιτλους σε srt. Το BSPlayer στο PC τα αναγνωρίζει και ας είναι δύο διαφορετικά αρχεία. Το φτηνό επιτραπέζιο DVD θα "βλέπει" τους υπότιτλους αν απλά τους ρίξω μέσα στο δισκάκι ή θα πρέπει να τους ενσωματώσω στην ταινία ας πούμε με το AVI2DVD; -Asympiesto?malon kanena(xoris na eimai 100% sigoyros) divx/xvid sxedon ola. -An exoun to ido onoma, p.x. ergo1.avi ergo1.srt kai ypostirizi o player sub tote 8a pe3oyn.
Voodooman Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2007 Μέλος Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2007 -Δε θυμάμαι (τι πάει να πει "από AVI σε DivX"? Το avi αρχείο μπορεί να είναι και divx) Εδώ έχω κάποια έλλειψη. Ένα αρχείο με κατάληξη .AVI μπορεί να είναι DivX; Αυτό το λέω γιατί αρκετά αρχεία video που έχω είναι με κατάληξη AVI. Το avi είναι τύπος αρχείου, το DivX δεν είναι; Αν τελικά άλλο είναι το avi και άλλο το DivX, η μετατροπή παίρνει πολλές ώρες, όπως από AVI σε DVD; Ευχαριστώ παίδες!
blackstar Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2007 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2007 Εδώ έχω κάποια έλλειψη. Ένα αρχείο με κατάληξη .AVI μπορεί να είναι DivX; Αυτό το λέω γιατί αρκετά αρχεία video που έχω είναι με κατάληξη AVI. Το avi είναι τύπος αρχείου, το DivX δεν είναι;Αν τελικά άλλο είναι το avi και άλλο το DivX, η μετατροπή παίρνει πολλές ώρες, όπως από AVI σε DVD; Ευχαριστώ παίδες! Nai ena avi mporei na einai divx, ena aplos tropos na deis an einai divx h xvid h kati allo einai me to gspot. to divx einai sini8os o codec, ala mporei na einai kai katali3i arxeioy. H metatropi exei na kanei kyrios me thn cpu, ala sini8os pernei kapoies wres, se ena amd sempron 2.6 pernei 3-4 wres na kaneis ena dvd convert se divx.
parsifal Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2007 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2007 Voodooman, έχεις μπερδέψει την έννοια του container (π.χ. avi, mkv, mpg κλπ.) με του video codec (DivX, XviD, H264 κλπ). Παράδειγμα: ένα avi μπορεί να περιέχει ένα video stream που έχει κωδικοποιηθεί με DivX ή με Intel Indeo ή ακόμη και raw (ασυμπίεστο/τεράστια avi).
Voodooman Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2007 Μέλος Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2007 Voodooman, έχεις μπερδέψει την έννοια του container (π.χ. avi, mkv, mpg κλπ.) με του video codec (DivX, XviD, H264 κλπ). Παράδειγμα: ένα avi μπορεί να περιέχει ένα video stream που έχει κωδικοποιηθεί με DivX ή με Intel Indeo ή ακόμη και raw (ασυμπίεστο/τεράστια avi). Έχεις δίκιο, τα έχω μπερδέψει, αλλά τα ξεμπέρδεψα όλα αγοράζοντας ένα player! Αρχικά αγόρασα το philips VDP-3040. Δυστυχώς δεν έπαιζε υπότιτλους σε .srt, ούτε υπήρχε firmware που να επέτρεπε κάτι τέτοιο. Ευτυχώς είχα πει το μαγαζί ότι μπορεί να το επιστρέψω αν δεν μου κάνει, και έτσι πήτα το LG DVX172. Παίζει μια χαρά και βλέπει και τους ξεχωριστούς .srt υπότιτλους. Μόνο μελανό σημείο η τιμή του, 69 ευρώ. Απίστευτα ακριβό για αυτά που προσφέρει, αλλά αυτά έχει η επαρχία... Σας ευχαριστώ πάρα πολύ όλους, με βοηθήσατε να κάνω σωστή επιλογή!
Powerline Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2007 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2007 Κοίταξε, ασυμπίεστα avi, δεν υπάρχει περίπτωση να παίξει, μιλάμε για ολόκληρες ταινίες πάντα, λόγω μεγέθους και μόνο! Φαντάσου οτι μπορεί να χρειάζονται και πάνω απο 20 Gigabytes για κάθε ταινία. Αν όμως είναι αρεκτά μικρό το αρχείο, τότε, θεωρητικά πάντα, οποιοδήποτε player που υποστηρίζει Divx, μπορεί να παίξει και ασυμπίεστα avi.
parsifal Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2007 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2007 Αν και offtopic: Για ασυμπίεστo video έκανα λόγο, φέρνοντάς το ως παράδειγμα. Φυσικά και κανένα DVD player δε μπορεί να παίξει ασυμπίεστο Full PAL D1* video. Δείτε τη σχετική αριθμητική: 720 x 576 = 414720 pixels * 24bits (RGB) = 9953280 bits/frame * 25 frames/sec = 248832000 bits/sec = 237 MB/sec Είναι θέμα πρωτίστως ρυθμού δεδομένων. Ποια τεχνολογία αποθήκευσης μπορεί να ικανοποιήσει τέτοιες απαιτήσεις ταχύτητας; Κατά 2ον, μία ταινία 90min θα ήθελε 1251GB χώρου. Και όλα αυτά μόνο για το video stream!!! *Edit: Λάθος μου. To D1 είναι 704x576. To σωστό ήταν CCIR-601
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.