Acid-Burn Δημοσ. 18 Μαΐου 2007 Δημοσ. 18 Μαΐου 2007 Nai re paidia alla den einai logos autos na aporipseis mia o8onh...an exeis na diale3eis meta3y 2 pou exoun ta idia px xarakthristika nai na tis protimhseis...alla to na aporipteis prin kan deis ta upoloipa xarakthristika(pou mporei px na einai kalutera apo mia allh pou exei 16.7) gia to 16.2....mou fainetai ligo kapws...
manicpanic Δημοσ. 18 Μαΐου 2007 Δημοσ. 18 Μαΐου 2007 Acid συμφωνω. Και καμια φορα οθονη με υποδηεστερα χαρακτηριστικα απο μια πολυ καλη εταιρια, ειναι πολυ καλυτερη απο μια πολυ καλη μιας μετριας
averel01 Δημοσ. 18 Μαΐου 2007 Δημοσ. 18 Μαΐου 2007 ego exo thn samsung 920n edo kai treis mhnes kai eimai apolyta ikanopoihmenos!foverh othoni!elpizo na me bgalei asproprosopo!!!
FarCry Δημοσ. 18 Μαΐου 2007 Δημοσ. 18 Μαΐου 2007 Γιατί, η διαφορα ειναι μεγαλη;Δεν φαίνονται μερικες αποχρώσεις του γκρι; Τι; ta emfanizei meso interpolation. kai den emfanizei 16.7M. Emfanizei 16.2M. Ta pragmatika xromata einai san to kinito sou 2^18 The TN display suffers from limited viewing angles, especially in the vertical direction, and most are unable to display the full 16.7 million colors (24-bit truecolor) available from modern graphics cards. These particular panels, with 6 bits per color channel as opposed to 8, can approach 24-bit color using a dithering method which combines adjacent pixels to simulate the desired shade. To idio einai? Etsi katafernoun kai exoun toso mikro response time. The 16.2 million colors can be mildly misleading as this is not a true 8-bit (16.7 million color) LCD display. As a 6-bit display, the LM190E04 can only display 6-bits, or 64 degrees, of control when twisting the liquid crystal. Since there are three subpixels, this gives each whole pixel on the panel 262,144 possible hues. LG.Philips LCD attempts to replicate 16.2M colors by interpolating sub pixels that are near each other this process is called Frame Rate Control or FRC. It works, but comparing an 8-bit LCD to a 6-bit LCD shows the difference in color depth immediately.
greg21 Δημοσ. 19 Μαΐου 2007 Δημοσ. 19 Μαΐου 2007 δυσκολο παντως να διαλεξεις οθονη.εγω σημερα πηγα media markt στο μαρουσι.χαμος!πολλες οθονες εχει.μια acer μου αρεσε αλλα δεν θυμαμαι το μοντελο αλλα και οι LG εχουν καλη οθονη.εγω ειμαι ακομη στην αναζητηση.αλλα παντως οταν ξαναπαω εκει θα επιλεξω γιατι ειναι ολες ανοιχτες στην ιδια εικονα οποτε μπορεις να τις συγκρινεις.παντως με τα post που διαβαζω εδω εχω μεγαλη βοηθεια.συνεχιστε!!!!!
TNT1982 Δημοσ. 19 Μαΐου 2007 Δημοσ. 19 Μαΐου 2007 δυσκολο παντως να διαλεξεις οθονη.εγω σημερα πηγα media markt στο μαρουσι.χαμος!πολλες οθονες εχει.μια acer μου αρεσε αλλα δεν θυμαμαι το μοντελο αλλα και οι LG εχουν καλη οθονη.εγω ειμαι ακομη στην αναζητηση.αλλα παντως οταν ξαναπαω εκει θα επιλεξω γιατι ειναι ολες ανοιχτες στην ιδια εικονα οποτε μπορεις να τις συγκρινεις.παντως με τα post που διαβαζω εδω εχω μεγαλη βοηθεια.συνεχιστε!!!!! η διαφορα στην ποιοτητα εικονας δεν φαινεται 100% σε τετοια περιπτωση...παιρνουν σημα vga και μαλιστα απο "διακλαδωτες" οποτε ολες οι οθονες εκ των προτερων παιζουν με πολυ κακης ποιοτητας σημα...
johnpap Δημοσ. 19 Μαΐου 2007 Δημοσ. 19 Μαΐου 2007 χωρίς να έχω άποψη περί ποιότητας χρωμάτων, θα πω ότι η εγγύηση της LG είναι μεγάλο σύν. Για φαντάσου να έχεις πάρει το σούπερ τέλειο monitor σου, το βγάζεις από το κουτί του, αφαιρείς με θρησκευτική ευλάβεια τα περιτυλίγματα, το συνδέεις και ξαφνικά εκεί κατα την διάρκεια φόρτωσης των Windows, βλέπεις λίγο κάτω και αριστερά ένα πράσινο μπιμπικάκι... Συγχαρητήρια μόλις ανακάλυψες ότι έχει ένα καμμένο pixelάκι... Και δεν είναι για το pixel, μετά από λίγο καιρό δεν το παρατηρείς καν, αλλά το γαμώτο που την παίρνεις ολοκαίνουργια και σου πετάνε στη μούρη ότι μπορεί να είναι ελαττωματική... Θα δεχόσουν να πάρεις καινούργιο αυτοκίνητο με ένα μικρό βαθούλωμα κάπου που (έστω) δεν φαίνεται πολύ? Όσο για την εγγύηση της LG? Αντικατάσταση, no questions asked! Σου φέρνει ο κούριερ την καινούργια και παίρνει την παλιά (όχι να την πάρουμε, να δούμε και να αποφασίσουμε, φέρνουμε την νέα και ΜΕΤΑ παίρνουμε την παλιά!) Οπότε το θέμα της εγγύησης είναι ένας πολύ σοβαρός (ψυχολογικός) παράγοντας! Επίσης ένα καλό monitor θα το κρατήσεις μια 4ετία άνετα, οπότε δες το και σαν επένδυση... ένα monitor των 250 ευρώ είναι 62,5 ευρώ το χρόνο, ή 0,17 ευρώ την ημέρα. Ένα των 400 (ακριβό λίγο ίσως, εξαρτωμένου και του κεφαλαίου που διαθέτεις, αλλά πήρα τα άκρα) είναι 100 το χρόνο ή 0,27 ευρώ την ημέρα. Δεν αξίζουν τα μάτια σου μία εικόνα των 22+ σεντς την ημέρα? Γενικότερα τώρα όσον αφορά τα contrast ratios που δίνουν οι εταιρίες μην ψαρώνετε ούτε απο τα 1000:1 ούτε από τα 2000:1 ή γενικότερα από τα μεγάλα νούμερα. Αυτές οι τιμές (που οι εταιρίες απλά "ξεχνούν" να μας το διευκρινήσουν) παίρνονται με τις τιμές του φωτεινότερου και του σκοτεινότερου χρώματος μόνο του στην οθόνη. Έχω μία οθόνη που προβάλλει μαύρο φόντο (full off) και μία άλλη που προβάλλει όλο λευκό (full on) και παίρνω τον λόγο αντίθεσης (κάποιοι "κλέβουν" αλλάζοντας όμως και την ένταση της φωτεινότητας, εν ολίγοις, κατεβάζω την φωτεινότητα στο 0 παίρνω μία τιμή για το μαύρο, την ανεβάζω στο τέρμα παίρνω μία τιμή για το λευκό και βγάζω τον λόγο αντίθεσης). Άμα δουλεύει έτσι κανένας σας εγώ θα γίνω αστροναύτης! (Το ίδιο ισχύει και για τα τρελά νούμερα που ακούμε στους προτζέκτορες, 5000:1 και 10000:1) Επίσης συγκρίνοντας τον λόγο αντίθεσης δύο προϊόντων φροντίστε να συγκρίνετε το ίδιο νούμερο γιατί υπάρχουν δύο τρόποι μέτρησης 1. Full on/off (αυτό που περιέγραψα παραπάνω και που δίνει πάντα μεγαλύτερα νούμερα) 2. ANSI contrast κατά την οποία προβάλλεται ένα pattern άσπρων και μαύρων τετραγώνων (κάτι σαν σκακιέρα δηλαδή) και από εκεί παίρνοντας τον μέσο όρο της φωτεινότητας του λευκού και του μαύρου παίρνω ξανά τον λόγο αντίθεσης ο οποίος βέβαια είναι ξεκάθαρα μικρότερος αλλά και πιό κοντά στην πραγματικότητα (εκτός αν κανένας σας παίρνει οθόνη για να βλέπει μια μαύρη και μιά άσπρη οθόνη να εναλλάσσονται μπροστά του!) EDIT: Να μην ξεχάσω ότι το ανθρώπινο μάτι ξεχωρίζει περί τα 10.000.000 χρώματα...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.