Προς το περιεχόμενο

Πρόβλημα Εγκατάστασης σκληρού δίσκου

NoTakis

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα! Είμαι σχετικά καινούργιος εδώ, αλλά έχω εντυπωσιαστεί με τα μηνύματα.

Θα ήθελα να ρωτήσω κάτι σχετικά με ένα πρόβλημα που μου προέκυψε:

προσπαθώ να εγκαταστήσω ένα δεύτερο σκληρό στο Pc μου, και ενώ τον συνδέω σαν slave (έχω δοκιμάσει και το slave περιορισμένης χωρητικότητας) στη μέση του καλωδίου και τον αρχικό μου τον έχω master with slave present, τον αναγνωρίζει στο bios, αλλά δε γίνεται η εκκίνηση των windows(τα οποία είναι κανονικά στον master δίσκο εγκατεστημένα). Μόλις αποσυνδέω το δεύτερο σκληρό, κανονικά εκκινεί τα windows. Τι στο καλό φταίει?

Δημοσ.
Μήπως και οι δυό δίσκοι είναι Western Digital?(pata)

Τι γίνεται αν είναι δηλαδή? (Γιατι εμένα είναι κι έχω κάτι προβληματάκια)

Δημοσ.

Μάλλον ισχύει το γνωμικό(τουλάχιστον σε δικό μου παλαιότερο σύστημα)ότι τα ομώνυμα απωθούνται!

Είχε σταθεί αδύνατο να λειτουργήσουν δυο WD μαζί.

Δημοσ.

Εδώ και 6 χρόνια πάντα με ζευγάρια WD ποτέ δεν είχα πρόβλημα. Μόνο όταν κάποια στιγμή πάντρεψα Seagate & WD προέκυψε πρόβλημα (bootαρε μόνο από τον Seagate).

Δημοσ.

πήγαινε το pc σου σε ένα σημείο service να το δουν και να τους τρελάνεις !!!

και μετά έλα πάλι να μας πεις τι λύση σου έδωσαν αυτοί που θέλουν να ονομάζονται κιόλας :

"επαγγελματίες τεχνικοί" :P

Δημοσ.

Συνηθως οταν υπαρχει μονο ενας σκληρος στην ταινια θελει αλλη θεση το τζαμπερακι για να ειναι μαστερ και αλλη οταν ειναι και αλλος δισκος στην ταινια.

αναφερεται ως (master with no slave present).

Δημοσ.

Μήπως, λέω τώρα εγώ, να δοκιμάσεις να κάνεις μία εγκατάσταση των windows στο άλλο σκληρό, που θα τον έχεις προσωρινά σαν master; Δούλεψε και λίγο το μηχάνημα έτσι, να δεις μήπως έχει πρόβλημα ο άλλος σκληρός. Σε αντίστοιχη περίπτωση, μου κόλλαγε έτσι με DVD recorder και DVD-Rom, όταν το δεύτερο είχε πάθει κάποια αφανή βλάβη.

Δημοσ.

To αν θα μπει master ή slave o σκληρός ρυθμίζεται απο τo bios ή απο τα τζαμπεράκια ? Εχει διαφορά αυτό σε sata kai se pata σκληρούς ?

• Moderators
Δημοσ.

Σε SATA δεν εχει καν JUMPER (ουτε και master/slave)>

Απλά τον συνδεεις και εισαι οκ. :)

Οι PATA ρυθμιζονται από jumpers. Απο το BIOS ρυθμιζεις μονο την σειρα των BOOT devices σε αυτο το θεμα. :)

Δημοσ.

Ευχαριστώ GeorgeMan για την απάντηση σου .

Αν έχω έναν Sata και έναν Pata δηλαδή:

1a)Αν έχω το λειτουργικό στον Pata , βάζω το jumper tou Pata sto Master , συνδέω και τον Sata , και κατά το boot το PC βρίσκει αυτόματα τον Μαστερ ?

`Η το ορίζω εγώ μετά απο το bios ?

1b)Αν έχω το λειτουργικό στον Sata , βάζω το jumper tou Pata sto Slave , και κατά το boot το PC βρίσκει αυτόματα τον Μαστερ ?

`Η το ορίζω εγώ μετά απο το bios απο πυ θα κάνει boot?

2)Aν έχω 2 Sata , ορίzω κατ ευθείαν απο το bios απο ποιον θα κάνει boot ?

Συγνώμη για τις ερωτήσεις , μπορεί να είναι και βλακώδης απλά θέλω να τα ξεκαθαρίσω λίγο !!!

Δημοσ.

1a. πηγαινε στο bios κ βαλε pata master k sata sec απο τις ρυθμισεις του.

1b. ξαναπηγαινε στις ρυθμισιες και βαλε τωρα sata mast k pata sec k βαλε να bootαρει απο sata.

2. τωρα αν εχεις 2 sata διαλεξε απο ποιον θελεις να bootαρει..(σε οποιον εχεις λειτουργικο φυσικα)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...