Προς το περιεχόμενο

Αδέσποτα, ας κάνουμε κάτι για αυτά! Ποιός ειναι ο σωστός φιλόζωος;

valantis315

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Οι πιο πολλοί άνθρωποι είναι φιλόζωοι οταν πρόκειται για ένα χαριτωμένο ζωάκι. Και υπερασπίζονται με σθένος την άποψη τους.

Οταν όμως πρόκειται για άσχημο ή επικίνδυνο ζώο είναι οι πρώτοι που θα κάνουν την κίνηση για να το διώξουν ή να το σκοτώσουν από φόβο.

Μακάρι να είχαμε τον ίδιο σεβασμό για όλα τα ζώα και πα΄νω απ'όλα για τους συνανθρώπους μας.

• Απαντ. 207
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Το να φας ένα ζώο ή να το πολεμήσεις, έχει να κάνει αποκλειστικά με την έμφυτη ικανότητα του ανθρώπου για επιβίωση. Επιβίωση και ζωοφιλία και άλλα άσχετα θέματα που αντιπαρατίθονται εδώ σε σχέση με το αντικείμενο δεν είναι λογικά επιχειρήματα. Εξάλλου δεν είδα κανέναν εδώ μέσα να απαξιώνει τους ανθρώπους και να είναι μισάνθρωπος, αλλά αντίθετα είδα πολλούς "ανθρώπους" να προσπαθούν να απαξιώσουν τους ζωόφιλους. Σε τόσο "υγιεινές" και "ανθρώπινες" κοινωνίες οι ζωόφιλοι πρέπει να βρίσκονται συνεχώς σε θέσεις άμυνας.

Εμείς ευχαρίστως να μην διαθέσουμε το χιλιάρικο, αλλά ένα πενηντάρικο. Θα περιμένουμε τα υπόλοιπα 950 από εσάς.

Δημοσ.
Το να φας ένα ζώο ή να το πολεμήσεις, έχει να κάνει αποκλειστικά με την έμφυτη ικανότητα του ανθρώπου για επιβίωση. Επιβίωση και ζωοφιλία και άλλα άσχετα θέματα που αντιπαρατίθονται εδώ σε σχέση με το αντικείμενο δεν είναι λογικά επιχειρήματα. Εξάλλου δεν είδα κανέναν εδώ μέσα να απαξιώνει τους ανθρώπους και να είναι μισάνθρωπος, αλλά αντίθετα είδα πολλούς "ανθρώπους" να προσπαθούν να απαξιώσουν τους ζωόφιλους. Σε τόσο "υγιεινές" και "ανθρώπινες" κοινωνίες οι ζωόφιλοι πρέπει να βρίσκονται συνεχώς σε θέσεις άμυνας.

Εμείς ευχαρίστως να μην διαθέσουμε το χιλιάρικο, αλλά ένα πενηντάρικο. Θα περιμένουμε τα υπόλοιπα 950 από εσάς.

Δεν μιλάω για την έμφυτη ικανοτητα του ανθρώπου για επιβίωση.

Αναφέρομαι στο γεγονός οτι όλοι αγαπάνε και υιοθετούνε χαριτωμένα γατάκια και σκυλάκια και όχι πιο άσχημα ζώα.

Δημοσ.
ΤΕξάλλου δεν είδα κανέναν εδώ μέσα να απαξιώνει τους ανθρώπους και να είναι μισάνθρωπος...

Ένα post σου ξέφυγε :mrgreen:

Για τους φανατικά φιλόζωους προτείνω επεισόδιο South Park: 808 - Douche and Turd

Δημοσ.

http://www.iguana.gr

Η φίλη μου η Λία που έφτιαξε την σελίδα θεωρεί αυτά τα (πανάσχημα) ζωάκια πολύ καλύτερα από τις γάτες και τους σκύλους. Ότι ταιριάζει στον καθένα.

Το βρίσκω απαισιότατο, πανασχημότατο και ποτέ δεν θα είχα ένα τέτοιο ασχέτως του ότι ακόμη και να μου άρεσε είμαι κατά της κατοικιδιοποίησης των άγριων ζώων. Αυτό δεν σημαίνει ότι το μισώ ή ότι δεν έπαιξα μαζί τους. Ούτε πως όταν το δω στο δρόμο να ψοφάει της δίψας δεν θα του δώσω νερό. Και βαράνε τα άτιμα!

Δημοσ.

Η αισθητική είναι ένα ζήτημα που αφορά τόσο τους φιλόζωους, όσο και τους φιλάνθρωπους. Λες κι αυτοί οι τελευταίοι θα προτιμούσαν να υιοθετήσουν τη Βασιλειάδου κι όχι τη Σκλεναρίκοβα. :)

Δημοσ.

"υγ. ποτε δεν ειπα οτι δεν εχουν αξια οι ζωες των ζωων

λοιπον παληκαρια, ξεφορτωθειτε το ζωα σας και υιοθετηστε ενα αλβανακι. ετσι θα προσφερετε και κατι "1

σαν να φασκεις και αντιφασκεις λιγο...

Δεν αντιφασκω αλλα πιο σημαντικο ειναι να φροντιζει καποιος ενα παιδι παρα ενα ζωο.

Btw, χτες ακουσα στις ειδησεις οτι ενα σκυλι προκαλεσε τροχαιο στην εθνικη οδο, μια οικογενεια ξεκληριστηκε. Αλλα θα μου πειτε τι ειναι μια οικογενεια μπροστα σε ενα σκυλακι.

Μεταξυ μας, αυτα που λετε εδω μη τα πειτε και εξω γιατι θα σας παρουν με τις πετρες (εξαιρουνται τα ανηλικα)

Δημοσ.
Δεν αντιφασκω αλλα πιο σημαντικο ειναι να φροντιζει καποιος ενα παιδι παρα ενα ζωο

εν μερει, εχεις δικιο, αλλα διαφορετικη φροντιδα απαιτει το ενα, και διαφορετικη το αλλο.

Btw, χτες ακουσα στις ειδησεις οτι ενα σκυλι προκαλεσε τροχαιο στην εθνικη οδο, μια οικογενεια ξεκληριστηκε. Αλλα θα μου πειτε τι ειναι μια οικογενεια μπροστα σε ενα σκυλακι.

Δεν νομιζω να σου πει κανενας εδω μεσα, οτι οι ζωες των ανθρωπων που πεθαναν αξιζαν λιγοτερο απο τη ζωη του σκυλου...ολοι ειχαν το δικαιωμα να ζησουν.

Μπορεις ομως να σκεφτεις, τι δουλεια ειχε ο σκυλος στην εθνικη οδο και πως εφτασε ως εκει?

Μεταξυ μας, αυτα που λετε εδω μη τα πειτε και εξω γιατι θα σας παρουν με τις πετρες (εξαιρουνται τα ανηλικα)

Σου υποσχομαι, πως τις αποψεις που εκφραζεις δεν θα τις βγαλω παραεξω, για να μην σε κλεισουν στο δαφνι...οκ?

Οσο για το ποιος ειναι ανηλικος, αστο καλυτερα, δεν μας πειθεις...

Δημοσ.

Επέτρεψε μου λοιπόν και εμένα να σε αποκαλέσω τάχα οδηγό,αφού δέν μπορείς να αποδείξεις οτι εσυ βαδίζεις σε ένα τέλειο μονοπάτι.

Προφανώς κάποια άτομα δέν είχαν την ευτυχία να βιώσουν την παρέα ενός

κατοικιδίου,πολύ περισσότερο μιας γάτας ή ενός σκύλου όπου πραγματικά μιλάμε για ΣΥΝΤΡΟΦΟ.

Καταλαβαίνω τι τράυμα μπορεί να σας δημιούργησε η άρνηση της μαμάς και του μπαμπά σας όταν σας αρνήθηκαν μια τέτοια παρέα σε τρυφερή ηλικία.Το σπίτι είναι μικρό...δέν έχουμε κήπο...

Φιλαράκι σε τέλεια μονοπάτια κανείς δεν βαδίζει.Τράυματα δεν έχω από παιδικές ηλικίες.Δεν είμαι κατά των ζώων.Το αντίθετο μάλιστα.Και άμα θέλεις αποδείξεις σου βγάζω μια φωτο την βρωμόγατα που έχουμε + τα ψαράκια στο ενυδρείο,να δεις και τι χοντρά είναι όλα αυτά από την κακοπέραση που τα προσφέρω.Όλα αυτά τα κατοικίδια ήταν όμως επιλογή της γυναίκας μου και όχι δικιά μου.Εγώ είμαι υπέρ αλλά μόνο σε αυλή και όχι μέσα σε σπίτι.Η φύση τους είναι ΕΞΩ το τονίζω.Όχι να κάνουμε σαν τα βόδια τους πατατάδες που έχουν βρει το υποκατάστατο της παρέας και των φίλων στα σκυλιά και γατιά.Επειδής δεν μπορούν να έχουν φίλους καταντάνε τα σκυλιά να τα μαθαίνουν να ζούνε σαν εμάς.Τρώνε μαζι στο ίδιο τραπέζι,τα μιλάνε και περιμένουν να τους καταλάβουν....Έχω δει και ταπιο κουφά.Από ένα χωνάκι παγωτό να τρώει η τύπισα και να δείνει και στο σκυλί...άλλους να τα φιλάνε στο στόμα....μια άλλη να έχει 2 κουταβάκια και να τα βάζει στο καρότσι για μωρά και να τα κάνει βόλτες,άλλη να έχει αγκαλιά το κουτάβι και το νήπιο το παιδάκι της να προσπαθεί να μάθει ποδήλατο στην άκρη του δρόμου και να πέφτει κάτω και στο τσαφ γλύτωσε το τσαλαπάτημα απο τα αμάξια.Αν είναι δυνατόν Όχι και έτσι.Τα ζώα είναι ζώα και οι άνθρωποι άνθρωποι

Δημοσ.

Tι να λεμε τωρα μια φιλη μου εχει ενα σκυλο που δεν τρωει τπτ αλλο περα απο φιλετα κοτοπουλου ψιμενα καλα αγοραζει γυρο για να φαει ο σκύλος της(μια κ αυτη εγινε φυτοφαγος lol)γιατι ο σκυλος δεν τρωει τπτ αλλο περα απο αυτο!!!

Για σκυλοτροφες κ κοκαλα κ οτι απομενει απο το φαγητο τους ουτε λογο να τα βλεπει το σκυλι!

΄Οπως το μαθεις το σκυλι σου κ το παιδι σου λενε κατι ξερουν αυτοι...

Δημοσ.

παιδια μιλατε για ακραιες περιπτωσεις, δεν νομιζω πως ειπε καποιος οτι αυτα ειναι φυσιολογικα. συμφωνοι οκ, συμβαινουν...

το θεμα δεν ειναι ομως αν αυτα ειναι φυσιολογικα, το θεμα ειναι, οτι ακομα και ετσι να ειναι η κατασταση, ειναι νορμαλ απο καποιο ατομο, να παει να του πεταξει του ζωου δηλητηριο για να το φαει και να πεθανει?

δεν ειναι κριμα να πεθαινουν καποια ζωα ετσι επειδη καποιοι δεν εχουν την ιδια ιδεολογια με καποιους αλλους? ή επειδη μεγαλωσαν διαφορετικα ή επειδη απλα δεν τα συμπαθουν ή ή ή...?

Δημοσ.
Πως γινεται να θεωρεις το ιδιο με σενα ενα ον το οποιο γλυφει τον κωλο του κ μετα σε γλυφει στο προσωπο? ^^

Υποθέτω πως δν έχεις και μεγάλη φαντασία στο σεξ ε?

Τα ζώα είναι ζώα και οι άνθρωποι άνθρωποι

Αχ, μου γίνατε όλοι κουστουμάτοι και έχετε πισί και ξέρετε να ανοίγετε κονσέρβες και ξεχάσατε πόσο άνθωποι είστε όταν πεινάτε, κρυώνετε, χέζετε, κάνετε σεξ. Και γενικά ρε γαμώτο, αυτή την υπεροχή σας θα ήθελα πάρα πολύ να σας δω να την εξηγείτε σε ένα κοπάδι ύαινες στην Κένυα.

Επίσης λάκη στράηκ, σου έχω κάνει 2 φορές την ίδια ερώτηση εγώ και άλλες 2 ο παρεδώσε, ΓΙΑΤΙ Η ΖΩΗ ΕΝΟΣ ΖΩΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΗ ΑΠΟ ΕΝΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥ?

Ως τώρα ο γάτος μου θα είχε απαντήσει ε.

Δημοσ.
Εγώ είμαι υπέρ αλλά μόνο σε αυλή και όχι μέσα σε σπίτι.Η φύση τους είναι ΕΞΩ το τονίζω.ι

Αν ήταν έξω φίλε δεν θα λεγόντουσαν "κατοικίδια".

Πληροφοριακά πάντως και προς διεύρυνση επιστημονικών γνώσεων, το μεγαλύτερο άλμα που έκαναν ποτέ τα αιλουροειδή στην ιστορία της εξέλιξης, ήταν αυτό κοντά στον άνθρωπο. Ήταν εξελικτική επιλογή του είδους. Βλέπεις είναι έξυπνα. Γι' αυτό και δεν βλέπεις μεγάλες διαφορές στο μέγεθος των γατών από φυλή σε φυλή, γιατί κι αυτό ακόμη ήταν συνειδητή επιλογή. Βλέπεις ο άνθρωπος φοβάται τα τερατώδη ζώα. Δεν ήθελαν να μοιάζουν με τέτοια.

Δημοσ.

Νομίζω πως είναι είτε ανθρωποκτονία από ενδεχόμενο δόλο, είτε από αμέλεια, αλλά δεν είμαι κι ειδικός. :P

Μα στ' αλήθεια τώρα. Τι ακριβώς θες να πεις με το παραπάνω που να έχει αξία επιχειρήματος;

Θα έπρεπε μάλλον να αναρωτιέσαι πως καταφέραμε και δημιουργήσαμε τόσο αφίλοξενα περιβάλλοντα, όπου ούτε καν ο άνθρωπος -καλά καλά- δεν μπορεί να διαβιώσει, πόσο μάλλον ένα οποιοδήποτε ζώο. Θες να σου πω μπράβο λοιπόν εκπρόσωπε του ανθρωπίνου γένους για τα χάλια μας; Προσωπικά μόνο υπερήφανος δεν αισθάνομαι για το κατάντημά μας και την αλλοτρίωση από το φυσικό στοιχείο.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...