Προς το περιεχόμενο

Αδέσποτα, ας κάνουμε κάτι για αυτά! Ποιός ειναι ο σωστός φιλόζωος;

valantis315

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Επειδη ειναι πολλοι σα κι εσενα, δηλ. δινουν το χιλιαρικο στο αδεσποτο και οχι στον πεινασμενο συνανθρωπο τους, υπαρχει τοση φτωχεια. Ευχομαι να μη βρεθεις κι εσυ στη θεση του πεινασμενου για να καταλαβεις...

Οσο για την ηλικια μου ειναι 37 και παω τωρα να το αλλαξω γιατι μερικοι παιρνουν τοις μετρητοις τα στοιχεια του profil.

• Απαντ. 207
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Διακρίνω ένα χριστιανικό πνεύμα υψηλού επιπέδου (ο έχων τα 2 ιμάτια δίνει το ένα), το οποίο συνήθως από τους ανθρώπους που ακούω τέτοια πράγματα είναι μεγάλοι μασκαράδες. Βλέπεις αυτός που έχει ανάγκη να δώσει, ούτε κηρύγματα κάνει, ούτε το διαλαλεί, αλλά και ούτε ζητά από τους άλλους να δίνουν. Ο πραγματικά καλός έχει πέσει στο γιαλό φιλαράκι μου.

Αν υπάρχει πείνα στον κόσμο αυτό οφείλεται αποκλειστικά σ' αυτή τη φιλοσοφία της θεϊκής διαβάθμισης της αξίας των ζωών στο ζωϊκό βασίλειο η οποία είναι ανθρώπινης εμπνεύσεως έργο: η ζωή του μερμηγκιού φυσικά υποδεέστερη της δικής μας, αλλά και ενδόμυχα η δική μας ζωή ανώτερη από οποιουδήποτε άλλου, ανθρώπου ή ζώου.

Υ.Γ

Μέσα σε καράβια, ναυπηγεία, εργοτάξια μεγάλωσα. Ούτε που μπορείς να φανταστείς.

Δημοσ.

lucky_strike αδίκως προσπαθείς να κάνεις οποιονδήποτε φιλόζωο να αισθανθεί άσχημα, τοποθετώντας το έωλο δίλημμα άνθρωπος ή ζώο, όταν παίζει το που θα πέσει η μπίλια του χιλιάρικου. Μπορείς να απευθύνεις τις μομφές σου σε εκείνους που αδιαφορούν για οποιοδήποτε πλάσμα γενικότερα, αντί να επιδιώκεις να ενσπείρεις τύψεις συνειδήσεως σε κάποιους που αν μη τι άλλο προσφέρουν τα απαραίτητα προς επιβίωση σε έμβια όντα.

Ο άνθρωπος είναι ο Αμερικάνος (που τόσο αγαπάμε να μισούμε) της φύσης. Αποφασίζει, υποτάσσει, καθορίζει, διαμορφώνει τα πάντα και το αποτέλεσμα το βιώνουμε καθημερινά στο πετσί μας. Γιατί αλήθεια να εκτιμήσω ή να συμπονέσω λιγότερο το γάτο μου το Φρούλη ή τον σκύλο μου τον Φοίβο από ένα καθίκι του κερατά που με κλείνει στο δρόμο και βγάζει και το λοστό κι από πάνω; Η ανθρώπινη υπόσταση δεν είναι αξιωματική συνθήκη.

Δημοσ.

Τεσπα, σας βαζω και καποια ελαφρυντικα γιατι πρεπει να ειστε και πολυ μικροι στην ηλικια(σιγουρα κατω απο 15) οποτε το μυαλο ακομα δεν εχει πηξει, οταν μεγαλωσετε θα δωσετε περισσοτερο αξια στην ανθρωπινη ζωη, αυτη που τωρα περιφρονειτε γιατι τα βρισκετε ολα ετοιμα.

Ομολογώ δέν περίμενα απο έναν φτασμένο 30άρη να χρησιμοποιήσει το θέμα της ηλικίας σάν δικαιολόγια / handicap για όλους εμάς τους "υπόλοιπους". Φαίνεται εν τέλη πως η σοβαρότητα (και όχι σοβαροφάνεια) είναι κάτι που δέν αποκτάς μεγαλόνωντας...

Θα πρέπει να κατανοήσεις φίλε μου, όσο δύσκολο και αν σου φαίνεται οτι έχουμε δημοκρατία.. Τουλάχιστον το δημοκρατικό πολίτευμα ίσχυε πρίν κοιμηθώ χτες το βράδυ, δεν νομίζω να άλλαξε κάτι μέσα σε 8 ώρες. Μπορεί να σου φαίνεται παράλογο αλλα υπάρχουν άτομα που έχουν διαφορετικές απόψεις ΚΑΙ προτεραιότητες απο εσένα. Αν κάτι τέτοιο σε φέρνει σε δύσκολη θέση υπάρχει και το κόκκινο Χ πάνω δεξιά στον browser και η επιλογή log out.

Τέλος σχετικά με το άν τα βρίσκουμε όλα έτοιμα ή όχι είναι καθαρά δικό μας θέμα και όχι δικό σου.Δέν μας υποχρεώνει κανείς ούτε να δικαιολογηθούμε ούτε να ζητήσουμε συγνώμη για το ποιοί είμαστε και τι κάνουμε

Δηλώνω υπερήφανα ανόητος….

Δημοσ.

κανε την αρχη ρε Ιησου...εσυ που τα λες ολα τοσο οραια...

δεν μπορω να καταλαβω, απο τις μπουρδες ολες που εχεις γραψει σε αυτο το thread, τι μυαλο που κουβαλας και γιατι δεν εχουν για εσενα αξια οι ζωες των ζωων...

Δημοσ.

Αν θεωρεις μπουρδες το σεβασμο στην ανθρωπινη ζωη...παω πασο.

Ζητω εσυ και τα ζωα σου!

Σου ευχομαι μονο οταν μεγαλωσεις να σε αντιμετωπιζουν καλυτερα απ οτι αν ησουν σκυλος.

ΥΓ. Ποτε δεν ειπα οτι δεν εχουν αξια οι ζωες των ζωων.

Δημοσ.
σου ευχομαι μονο οταν μεγαλωσεις να σε αντιμετωπιζουν καλυτερα απ οτι αν ησουν σκυλος.

μακαρι ολοι αυτοι τη στιγμη στον κοσμο να αντιμετωπιζανε ολα τα ζωα με καλυτερο τροπο, αυτο θελω εγω.

και δεν ειπα οτι ειναι μπουρδα ο σεβασμος στην ανθρωπινη ζωη, αλλα η ανθρωπινη ζωη οπως λες, μιας και εχει μεγαλυτερο και ανεπτυγμενο εγκεφαλο, θα επρεπε να φροντιζει περισσοτερο τα ζωα που δεν ειναι τοσο ανεπτυγμενα και εξυπνα οπως εμεις...

υγ. ποτε δεν ειπα οτι δεν εχουν αξια οι ζωες των ζωων
λοιπον παληκαρια, ξεφορτωθειτε το ζωα σας και υιοθετηστε ενα αλβανακι. ετσι θα προσφερετε και κατι

σαν να φασκεις και αντιφασκεις λιγο...

Δημοσ.

lucky_strike...στην αντίληψη περί της αξίας των ζώων, μου θυμίζεις τον κύριο Παρασκευαΐδη (με τον οποίο εικάζω πως δεν τα πας καλά). Για την ιεραρχεία της Εκκλησίας, τα ζώα είναι ταυτόσημα σε αξία με ένα κουβά ελιές θρούμπες.

Για το και πότε πρέπει να κλάνουμε έχει σχεδόν αποφανθεί ο καλός μας αρχιεπίσκοπος, μια κουβέντα συμπόνοιας όμως προς τα ζώα δεν έχει ξεστομίσει ποτέ.

Δημοσ.
lucky_strike...στην αντίληψη περί της αξίας των ζώων, μου θυμίζεις τον κύριο Παρασκευαΐδη (με τον οποίο εικάζω πως δεν τα πας καλά). Για την ιεραρχεία της Εκκλησίας, τα ζώα είναι ταυτόσημα σε αξία με ένα κουβά ελιές θρούμπες.

Για το και πότε πρέπει να κλάνουμε έχει σχεδόν αποφανθεί ο καλός μας αρχιεπίσκοπος, μια κουβέντα συμπόνοιας όμως προς τα ζώα δεν έχει ξεστομίσει ποτέ.

Δεν έχεις δίκιο, το συνάφι Παρασκευαίδης κ ΣΙΑ θεωρουν την κτηνοβασία πράξη φιλική προς τα ζώα. .... Ειναι αυτοί κάτι φιλόζωοι!!!!!!

Δημοσ.

Δυστηχως πολλους δέρνει αρκετη τρέλα τεσπα απο την μια τρώτε οτιδηποτε(εκτος των φυτοφάγων) εχει σχεση με το ζωικο βασιλιο(ας εξαιρεσουμε τα κατικιδια) κ απο την αλλη λατρευεται τα ζωα κ τα βλεπεται οπως τους ανθρωπους αν το τοπικ ειχε μεινει στο τιτλο του κ οχι να αρχιζουν να ακουγονται

τοσο τραβηγμενες αποψεις δεν θα ειχα κανει αυτο το ποστ

Αφου λετε εχουν ζωη οση αξια εχει του ανθρωπου κ τα νοιαζεστε γιατι τα χετε πολοι απο σας σε ενα σπιτι 10χ10 κ τα βγαζετε κανα 2-3 φορες την ημερα βολτα να κανουν την αναγκη τους?ΖΩΑ ειναι δεν ειναι προορισμενα να ζουν σε διαμερισμα η φυση τους ειναι να ειναι ζουν σαν ζωα στην φυση κ οχι σαν ανθρωποι!!

Αντι να στηρωθουν τα περισσοτερα να λυθει το θεμα με τα αδεσποτα ακουω τετοιες αποψεις..

Αφου αγαπατε τα ζωα τα αλλα που τρωτε δεν εχουν ψυχη?Κ αν μου γινεται φυτοφαγοι μετα τα φυτα δεν εχουν ψυχη?Επειδη δεν εχουν ουρα βα κουνανε κ να βγαζουν εξω την γλωσσα οταν αντιλαμβανονται παρουσια παει να πει οτι δεν εχουν ζωη κ αυτα?

Καταλαβατε τι ενουσα με αυτην την τραωηγμενη αποψη που ειπα στο τελος κ συνοψιζοντας θελω να πω οτι στα ζωα θα πρεπει να τιυσ φερομαστε σαν ζωα να τα αγαπαμε ως ζωα κ οποιος εχει αυλη κ ειναι φιλοζωος(η μαλλον φιλος των κατοικιδιων) να εχει ενα να φροντιζει η ακομα να περιθαλψει ενα αδεσποτο μειωνοντας ετσι το προωλημα αλλα πρωτα να του εξασφαλιζει να ζει σαν ζωο κ οχι να το χει σε εναν μικρο χωρο κανοντας την ζωη επωδυνη κ ασχημη.

Κ το πιο σημαντικο πρεπει να αρχιζουμε με περισσοτερο ενδιαφερον κ αναφερομαι φυσικα σε ολους κ πρςτα σε μενα να δειχνουμε μεγαλυτερο ενδιαφερον στουσ ανθρωπους!

Ενδιαφερομαι για τα ζωα πιο πολυ απο πολους που λεγονται φιλοζωοι

Αυτα απο μενα δεν ηθελα να θιξω κανεναν...καλη συνεχεια

Δημοσ.

Aν και άσχετο επί του θέματος το τι ακριβώς πιστεύει η αυτοκέφαλη εκκλησία της Ελλάδος για τα ζώα, ουδεμία σχέση έχει με την φύση του χριστιανισμού ή των χριστιανών.

Δηλαδή όταν βάζεις τα ζώα αντιμέτωπα με ένα δόγμα, ουδεμία σχέση έχουν τέτοιες θέσεις με την ίδια την θρησκεία, καθώς ουδέποτε για παράδειγμα θυμάμαι να εξέφρασε κάποιος Ιησούς τέτοιες πεποιθήσεις. Ούτε και είπε πως ο μασκαριότατος είναι ανώτερος ή κατώτερος των άλλων χριστιανών.

Δηλαδή προσπαθώ να καταλήξω πως ξέρω παπάδες με ζωολογικούς κήπους. Αυτά τα πράγματα όμως είναι άσχετα με τον ίδιο τον χριστιανισμό.

Δημοσ.

Δηλαδη πιστευεις οτι δεν εισαι ανωτερο ον απο ενα ζωο Finn?

To μυαλο αυτος ο θεουλης που μας εκανε νοημον οντα μας το δωσε γιατι περισευε?

Η για κουβεντα να γινεται?

Πως γινεται να θεωρεις το ιδιο με σενα ενα ον το οποιο γλυφει τον κωλο του κ μετα σε γλυφει στο προσωπο? ^^

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...